- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
addikt
válasz
Dyingsoul #282 üzenetére
Ha a fogyasztás miatt húzol zöld irányba, akkor már régen rossz!
A Pascal fogyasztása növekedni fog, mivel vissza kell pakolniuk a chip-be a regisztereket és a compute-ot (jelenleg ezek kiszedésével nyertek a fogyasztáson, ami marketingnek jó, de egyébként parasztvakítás) ha jól tudom. Ha nem, akkor valaki javítson ki nyugodtan. Szóval szerintem fogyasztásban egy szinten lesz a két gyártó, ugyanis mindketten lemennek 16nm-re.a csíkszélességgel. A Pascal viszont 2017 körül jön nem? Mintha ezt olvastam volna valamelyik cikkben.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Kicsimix #298 üzenetére
Nem megy az élmény rovására. Nem azt mondom, hogy nem pixeres a kép, de a dinós demo alatt is kurva jó volt, pont le se szartam. Ott pedig teljesen passzív "játékos" voltam, nem léphettem kapcsolatba semmivel.
Egy játékban mozogsz, nézelődsz, teljesítesz, harcolsz, agyalsz. Nem feltétlen a pixeleket számolod. Persze ott is látszódni fognak, de pont leszarom, majd az OR premiervétele után 2 évvel megveszem a nagyobb felbontású kütyüt, ami úgy is jönni fog majd.
-
Kicsimix
őstag
válasz
Dyingsoul #295 üzenetére
Hát igen ez így van.. Nálam egyelőre Oculus rift+ touch játszik .. Bár nemrég még a Cyberith Virtualizer-el is szemeztem na de itt már fennáll a helyhiány : )
Más :
Közben találtam egy képet amin látszik mennyire pixeles a Gear Vr ha valakit érdekel .[link] (Teljes méretben kell nézni.)
Bár 2 nap és akkor már megtudom erősíteni . -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Kicsimix #294 üzenetére
Elég jónak tűnik!
Én csak attól félek, hogy néhány VR kütyünek a kellékek fognak korlátot szabni az elterjedésben, ugye pl az ilyen fegyveres kiegészítők vagy a HTC Vive esetén az érzékelők amiket fel kell rögzíteni. Nem mindenkinél van hely ezeknek a felszerelésére illetve van néhány megoldás amihez szinte külön játékszobát kéne berendezni.
Remélem azért a többi is egészen élvezhető lesz. Minden esetre autós játékokhoz én már beszereztem egy G27-et úgyhogy azokban legalább meglesz a garantált élmény.
-
Kicsimix
őstag
Már nem tudom szerkeszteni.. [link]
-
Kicsimix
őstag
válasz
Dyingsoul #292 üzenetére
Mind két összetevő számít. A kijelző is elég nagy méretű amihez már muszály ez a felbontás, hogy ne pixelháborút nézz..Ehez jön valami nagyon speckó lencse szerintem..
Elméletileg egy húzócímmel akarják eladni ami a Walking Dead játék.. Ez pedig 2016-ra van bejelentve.. Szóval sanszos, hogy jövőre érkezik. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Kicsimix #278 üzenetére
Hát megnéztem a specifikációt iszonyat beutálnak tűnik, valóban reaktor kell majd hozzá.
Egyébként azon gondolkoztam, hogy itt a látótér az a kijelző nagysága miatt nagyobb vagy a lencse miatt? Bár tökmindegy mert egyből az jutott eszembe, hogy ha nagyobb a látótér ráadásul annyival, mint a promó ábra mutatja, akkor nem tudom mennyiére elég ez a már így is hatalmas felbontás ahhoz, hogy realisztikus képet kapj, értm ez alatt a screendoor teljes hiányát.
Ennek a megjelenéséről gondolom még semmit nem lehet tudni, ugye?
-
daviddav
csendes tag
-
Kicsimix
őstag
válasz
flashpointer #285 üzenetére
Felteszem ez szoftveres eredetű probléma. Azért mindenért nem lehet az éjemdét okolni : )
-
Kicsimix
őstag
Ez két különböző dolog igazából. Az oculus valós 3D-be helyezi a felhasználót azáltal , hogy nézelődhet a tér minden irányában de attól függetlenül egy 2D képeljáráson alapuló "3D" film nem válik jobbá. Mivel igazából nem 3D..
Alkalmazás létezhet a riften belül ami lejátsza a filmet de sokat ne várj a 2D riften belül is 2D.. Ez nem erről szól.
-
kovsol
titán
válasz
flashpointer #285 üzenetére
Ha már filmek szóba került. Oculus Rift alkamas lesz sima 3D -s filmek lejátszására is majd?
-
flashpointer
őstag
válasz
Kicsimix #284 üzenetére
Elite Dangeroushoz jelenleg nem ajanlanak AMD-s karit mert jatszhatatlanul belaggol teljesitmenytol fuggetlenul. Ilyenek mellett hiaba van barmi hardveres extra amig nem javitjak annyit er a VR-nek mint egy darab kavics.
Mire szukseg lesz kijon az nvidia is ezekkel, aztan mindenki szaladhat lecserelni a gtx 970 980-kat, mert lehet hogy eroben nem lesz akkora elorelepes de olyan extra funkciok kerulnek bele amik elengedhetetlenek.
En sem veszek kartyat az tuti amig nem jelennek meg az ujak mindket reszrol, addig meg majd elleszek a VR filmekkel -
Kicsimix
őstag
Igazából már alkotott mert nv-nél a jelenlegi karikon nincs finomszemcsés preemció ami a jó vr kulcsa. Nv a pascallal hozza csak be a régi (mostani) karikon pedig trükköznek vele.
Én előre nem veszem meg a OR-t.. Egyrészt felesleges ha nem működik totál rendesen másrészt mire a vga-k megjelennek talán az áruk is normalizálódik...
Most ez a terv.. -
Dyingsoul
Topikgazda
Hát engem muszáj, hogy érdekeljen, mert szeretnék streamelni/videózni is vele.
Egyébként mi történt, hogy elméletileg hamarabb jön a pascal, mint az AMD kártyái? Már csak a HBM2 macera miatt kérdezem, mert úgy volt, hogy az AMD hamarabb lezsírozta a HMD2 chipek gyártóival a szállítást. Beelőzték volna ezen atéren a zöldek a pirosakat?
Egyébként én is gondolkodom még de a fogyasztás/melegedés miatt húzok az nvidia felé, egyébként mindig úgy vettem kártyákat, hogy egyszer amd egyszer nvidia, most épp nvidia van de nagyon tetszik és ezért gondoltam a kövi kártya is az lenne, de még nem döntöttem én is a next gen-t várom vga-kból aztán majd meglátom a teszteket/árakat és aszerint választok.
Mondjuk addig is egy tápegységet mindenképp vennem kell majd.
-
-
Kicsimix
őstag
Amúgy nagyon kíváncsi lennék, hogy a Star Vr-t mi az isten fogja meghajtani... Bár lehet a nextgen VGA lesz ott is a kulcs..
-
Kicsimix
őstag
A rendes OR-el megvárom a nextgen videókártyákat. Addig elszórakoztatom magam A GearVr-el..
Én is késztetést éreztem az első napos vételre de próbálom fékezni magam mert akkor beleugranák egy régi (mostani) vga-ba feleslegesen.. Butaság lenne..
Majd egyszerre megveszem.. -
Danny365
őstag
válasz
Dyingsoul #275 üzenetére
Én értettem, hogy mit kérdeztél és arra is válaszoltam.
Lehet az kavart be, hogy említettem az Oculus Store-t. De a GearVR-re is onnan töltöd le a dolgokat, nem a Play Store-ból, magyarul konkrétan most meg sem tudod nézni, miket lehet rá beszerezni. Csak azért mondom ezeket, hogy nehogy azt hidd, hogy ha vennél egy GearVR-t, akkor ugyanazokkal játékokkal/appokkal tolnád, mint most, mert nem így van.
-
Danny365
őstag
válasz
Dyingsoul #271 üzenetére
Mekkora a különbség? Bőven nagy. És ne magára a szemüvegre gondolj, hogy milyen kényelmes meg ilyesmi, hanem a tartalomra. Play Store-on nagyon kezdetleges, béna VR cuccok vannak, szerintem azok senkinek nem hozzák meg a kedvét a dologhoz. No meg amit észrevettem, hogy tegnap letöltöttem valami hullámvasútas Cardboard appot Play Store-ról és a GearVR-en keresztül megnéztem (így maga a "szemüveg" ugyanúgy funkcionál, mint a tied, tehát semmi extrát nem nyújt). Valami borzasztó volt. A fejmozgás élvezhetetlenül darabos volt, amit egy Oculus Store-ból leszedett cucc sem produkált. Nem tudom, mi lehetett az oka, de olyan volt, mintha valami brutál fps limit lett volna rajta, közel sem hozta a vajsima 60 fps-t, amit a szemem megszokott már.
Lehet az is közre játszik, hogy a low persistence mode a GearVR-en kívül nem működik (hogy pontosan mi is ez, nem néztem annyira utána), de mintha ilyesmihez lenne köze.
Ha van már kompatibilis telefonod, akkor megérheti a dolog, főleg, hogy egyre több dolog érkezik rá minden héten. Ha még telefont is kell hozzá venned és csak emiatt vennél, akkor annyira már nem. Én legalábbis erre nem fizetnék ~170k forintot.
Melegedést egyébként én nem tapasztaltam hosszabb távon sem, bár olvstam, mintha a sima S6/S6edge jobban melegedne, mint a Note5/edge+.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
unrealnoise #272 üzenetére
Persze ezzel én is így vagyok, de hát amíg nincs...
-
unrealnoise
senior tag
válasz
Dyingsoul #271 üzenetére
Samsung Gear VR-t próbáltam, ami telefonos szinten lévők közt a legjobb.
Jó volt, de playIT-en akadozott a videó, állítólag a folyamatos, "egész napos" terhelés miatti melegedés miatt is.Jó volt, de csak telefonos a hardver, csodát ott nem kell várni szerintem jó ideig.
Az Oculus Riftnél nem hiába írnak GTX 970-ekrőő, GTX 980-akról. Kell alá a vas, de amikor a Gamestar sátorban kipróbáltam a dinós techdemot, eldöntöttem, hogy ez nekem első nap kell. Folyamatos képi világ, még tisztább kép, a felbontás játék közben már bőven elfogadható lesz, szóval hell yeah.
És ilyen telefonós mókák helyett egy PC-s VR-ra, meg alá való vasra gyűjtenék.
Persze a telefonosnak is megvan a maga előnye, utazás közben is lehet használni, vagy nyaraláskor tök jó lehet, ha már elég faszák lesznek a hardverek, kijelzők a pixelmentes képért, akkor lényegében egy kis táskában magaddal viheted az IMAX moziélményt lepipáló hordozható VR világot. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raysen623 #270 üzenetére
És így is van.
Egyébként van valakinek összehasonlítási alapja: egy Gear VR és egy mondjuk akármilyen kínai VR szemüveg között mekkora a különbség? Én vettem egy ilyen kínai szemcsit mint fent írtam és egész jó és még kényelmes is az orrnyereg részétől eltekintve de az könnyen orvosolható. Bár kínai berkekben ez sem volt olcsó, egyenesen kínából rendelve került 6.000-be.
Ha valaki próbálta esetleg mindkettőt, írhatna véleményt a témáról, mert nem tudom megérné-e azt a pár ezer forint pluszt, illetve nem tudom kelle-e vennem gear VR-t a kínai cucc helyett.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
BlackDesert #265 üzenetére
-
Reggie0
félisten
válasz
BlackDesert #265 üzenetére
Igen elvileg, viszont DK2-ben meg egy van. Majd ha kijon a 1920x1200 90Hz/szem, na az komolyabb terheles lesz, mint az fhd aktiv 3d.
-
BlackDesert
tag
Most rendeltem az EMAG-ból 8000 Forintért vr headset-et mobiltelefonhoz. Ismerkedni a technológiával jó lesz.
(#261) DrojDtroll Én, de nm vr-hez. Viszont, ha ebben gondolkozol ajánlom neked is : VR fotózás
(#264) Reggie0 Oculus-ban is két kijelző lesz. -
Reggie0
félisten
válasz
Kicsimix #263 üzenetére
Mar csak azert sem, mert az oculusban csak egy kijelzo van. Pont ugyan olyan terhelest jelent neki, mint ha egy passziv 3d monitorra szamolna a kartya(vagy nem 3d monitoron mutatja a ket felkepet). Egy rendes fhd aktiv 3d monitor nagyobb terhelest jelent, mert oda 120-hzel kell szamolni teljes kepeket.
-
hito
nagyúr
Nem tudjátok véletlenül, hogy városnéző, turista videókat, jó minőségben és 360-ban honnan tudok letölteni Gear VR-re? Megnéznék néhány várost, ahova jó eséllyel az életben nem jutok el és nagyon érdekel.
-
DrojDtroll
veterán
Van itt valaki aki használja gyakran a Flickr-t?
-
BlackDesert
tag
Igazából nekem nem játékra, hanem filmekhez, videókhoz és egyéb interaktív tartalomhoz kellene egy VR kütyü. A gépem bár pont az ajánlott oculus követelményeknek is megfelel, szeretnék egy olcsóbb vr headset-et. Csakhogy elég keveset tudunk a többiről, főleg a támogatásuk terén. Mérvadó lesz számomra az árszabás is.
-
Danny365
őstag
Hú, egy kicsit olvasgass utána a dolgoknak, mielőtt elmenne tőle a kedved.
1. 180 3D videókat MilkVR-rel játszd le. A lényeg, hogy a fájl neve ezzel végződjön: _3dh
Pl. mittudomen_3dh.mp42. 360 fokos poresz nem nagyon van, mert nincs sok értelme. Naughty America-n vannak elég jó videók, a minőségük is szuper.
3. Cardboardos appok most is működnek, ha letiltod a Gear vr szolgáltatásokat. Mondjuk gondolom azok az alkalmazások így csak a telefon érzékelőire fognak hagyatkozni, de jobb híján ez van.
A Gear VR-nek amúgy nincs párja a piacon, már ami a mobilos cuccokat illeti.
-
proly01
őstag
Egyébként megvettem ezt a kütyüt de elég keveset tudok róla
Látom elég sok fajta van már a piacon.Ez a Gear VR jónak számít?Csak az oculus szoftverével lehet használni?Szóval esélytelen hogy esetleg majd máskor a jövőben playből lehessen rá telepíteni bármit is?Nézegettem rajta videókat elég gagyi a minősége szinte az összesnek.Remélem ez a jövőben majd változni fog.Gondolom elég új még ez a dolog és majd folyamatosan jönnek rá a tartalmak meg minden.Gondolom az áruház frissül magától,illetve az tényleg úgy van hogy a szoftver nem frissül magától hanem le kell töröli az alkalmazást és aztán újratelepíteni és akkor a legfrissebbet teszi fel?
Tudtok esetleg ajánlani kontrollert ami jó és nem a horror áru samsung és természetesen jó a gear VR hez? -
beta
aktív tag
itt nezzel korul: https://www.reddit.com/r/oculusnsfw/
-
proly01
őstag
Tudna nekem segíteni valaki abban,hogy hogyan játszak le normálisan 180°as videókat Gear Vr-en?
A 360°asokkal semmi probléma sincs viszont az előbbit nem tudom működésre bírni.Vagy túlságosan belenagyít vagy 2 képet jelenít meg előttem és mögöttem MILKVR playerrel is.
Ha erre nincs megoldás akkor esetleg valaki egy linket megosztást vagy torrent oldalt ahonnan XXX kategóriában letölthetek 360°as filmeket? Kíváncsi lennék rá de egy normálisat sem tálálok a 180°asokból a 360°as makulátlan de ebből egyetlen 2 perceset találtam azt is youtubon youtube downloaderrel töltöttem le és a mínősége botrányos.
-
Reggie0
félisten
válasz
flashpointer #251 üzenetére
Hat ez kicsit sem igaz.
(#250) BlackDesert: A fejmozgas lekovetesehez kis kesleltetes kell, ezert kell eros gpu, nem a framerate miatt. Azaz mondhatjuk ugy is hogy a min frameratenek kell egy minimum szintet megutnie.
-
flashpointer
őstag
válasz
BlackDesert #250 üzenetére
Mert a két Oculus kijelző teljesen mást mutat és mindkét képet teljesen külön kell számolni, míg a monitorok ugyanazt : )
-
BlackDesert
tag
Igazad is lehet. Én Eve online-val játszottam 3d-ben egy tridef 3d nevű szoftverrel és egy lg 3d monitorral. Igaz, hogy 3d fhd-ban kicsit erősebb videokártyát követelt, de nem ennyire.. Igaz ez az fps-játékokra is. Akinek van 3d tv-je, monitorja letöltheti a demót és maga is kipróbálhatja. (hardver szinten is)
Egy technikai kérdés: Miért követel plusz teljesítményt az, hogy 2 kijelző van a vr headset-ekben? Egy jobb vga-ra akár 3 monitort is köthetsz.
-
válasz
BlackDesert #246 üzenetére
Ráadásul az Elite Dangerous egy rohadtul jól optimalizált játék, másrészt 3D szempontból igénytelen is, mert viszonylag kevés dolga van a GPU-nak mondjuk egy Witcher 3-hoz képest. Ezért aztán jóval gyengébb gépeken is hasít 60fps-el FHD-ben, mindent maxra húzva.
-
-
kovsol
titán
válasz
BlackDesert #246 üzenetére
Nem kötelező ultra grafikán játszani minden féle szűrőkkel.
Ez nem ahhoz kell, hogy elinduljon a játék, hanem hogy max közeli beállításokkal menjen. Aki beéri mediummal, de sokszor elég ultráról levenni high-ra, AA nélkül, és máris két szinttel lejjebbi VGA kártya is elég. -
BlackDesert
tag
Engem ez csak annyiban zavar, hogy az oculus és steamvr szerint közreadott ajánlott gépigényem megvan. (r9 290, 8gb ram,intel 4690 proci). Ha, már most így el lesznek szállva a követelmények, mi lesz a jövő év játékaival? Évente nem sok embernek telik csúcskonfigra..
-
kovsol
titán
válasz
BlackDesert #243 üzenetére
4 "magos" FX és I7 egy sorban. Ez már elárulja számomra, hogy valami nagyon hozzáértő állította ezt össze.
Én akkor nem aggódom egyébként. 3570k@4600Mhz és GTX970@1550. Ez így hozza az i7+980 tempót.Egyébként a monitor frissítése az Hz (hertz).
-
unrealnoise
senior tag
válasz
BlackDesert #243 üzenetére
Nos. Szerintem az Oculus Rift csak 90 Hz-en megy.
Ez a gépigény meg annak szól "csak", hogy (szerintem):1. ilyen vas mellett nem fog még csak ideiglenesen sem leesni a frémráta (ez VR-ben nagyon zavaró lehet)
2. ilyen vas kell a nem túlbutított játékélményhez
3. i7 vagy egy erős i5, egykutya.
4. GTX 970 is bőven jó lesz oda, max kis textúra butítás és kész
5. PS VR-on meg "szarrá" kell butítani az alapból tévére szánt esetleges AAA címeket. (PC-n azért messze nem ennyire vészes a helyzet.) -
BlackDesert
tag
Az "Elite dangerous" hivatalos gépigénye SteamVR eszközhöz:
Processzor: Intel Core i7-3770K Quad Core CPU vagy jobb / AMD FX 4350 Quad Core CPU vagy jobb
Memória: 16 GB RAM
Grafika: Nvidia GTX 980 with 4GB or better
Hálózat: Szélessávú internet kapcsolat
Merevlemez: 8 GB szabad helyBevallom kicsit furcsállom a felállást. Azt értem, hogy playstation vr-en az amúgy is gyengélkedő konzol hardver miatt nem lesz "über" grafika, deazér' pc-n sem lesz olyan eget verő különbség a hardverkövetlények ellenére sem az előzetesen bemutatott játék videódemók szerint. Azért, hogy hozza a 120 mhz-t? Dehát' a playsstation vr-en hogy oldották meg, hogy ne legyél rosszul 60-90 mhz-n? Vagy akkor mire kell ez a nagy fps szám?
-
kovsol
titán
válasz
Dyingsoul #241 üzenetére
Nekem semmit nem kellett állítani. Lehet a te telefonod nem támogat valamit rendesen vagy nem tudom.
Egyébként Oculus Riften mikor próbáltam azt a vidámparkos demót, ott konkrétan kapaszkodtam a székbe, és a tériszonyom is előjött. Na ezeknél a mobilos izéknél hasonló nincs. Szóval alig várom már a OR megjelenését. Most már remélem nem kell sokat várni.
-
Dyingsoul
Topikgazda
Pont tegnap a hullámvasutas volt (Fibrum Roller Coaster), na én abban sem tudtam körbenézni... Nem értem mi a gond, miért nem megy. Van egy ilyen fogaskerék gomb, azzal a cardboardot hozza be, de abban semmit nem lehet beállítani. Valami általános szemüveg profil van kiválasztva és a QR kód olvasóvalnincs QR kód amit be tudok olvastatni mert ehhez a szemüveghez csak egyet kaptam az meg valami chat apphoz vezet. Otthon megpróbálok keresni valamit hátha ez hatással van rá.
Közben beolvastattame gy google cardos WR kódot na most függőleges irányban van osztva a két kép vízszintes helyett, követés így sincs... Remélem helyre tudom hozni de nem értem miért nincs head tracking...
-
kovsol
titán
-
Dyingsoul
Topikgazda
Áhh én ilyeneket el sem merek indítani a telómon...
Na de nekem csak az a kérdésem, hogy van-e olyan VR app, ami követi a fejmozgást? G-szenzorral ezt nem lehet megoldani? Csak mert az a 2 app eddig így elég gagyi volt.
Amúgy ajánlom nektek kipróbálásra a Sister-t. Elméletileg fosatós, bár én nem tudtam kipróbálni mert az sem mükszik. -
kovsol
titán
válasz
Danny365 #237 üzenetére
Nekem is van, igaz nekem iphone-om van. Előbb nyomtam is egy kis sétát a Colosseum körül, kicsit felidézni az emlékeket.
Kipróbáltam ezt az Intugame VR appot Assetto Corsa alatt, igaz csak az 5 perces free verziót. Nekem rendesen működött, és nem akadozott a kép, viszont a kép túlságosan késett, így ezért nem igazán játszható a játék így sajnos. -
Danny365
őstag
válasz
Dyingsoul #234 üzenetére
Volt/van, igaz, csak sima Google Cardboard, ám a működését tekintve ugye nincs különbség pl. azzal szemben, amit te rendeltél (persze nyílván kényelmesebb, meg tartósabb).
A PC-s dolgot épp tegnap próbáltam az Intugame VR nevű appal. A dolog először úgy nézett ki, hogy működhetne is akár, de végül nem volt jó. Kb. 2-3 másodpercenként frissített egy képkockát, még úgy is, hogy csak a desktopon voltam. Szóval vagy ez a módszer nem a legjobb még, vagy a PC-m retek (mondjuk utóbbi az biztos, bár a Play Store-on is sokan panaszkodnak a lagra).
A telefonommal nem lehet gond, Galaxy S6 edge+-szal tolom. Majd megnézem bátyám laptopján is, hátha ott jó lesz. -
unrealnoise
senior tag
Hát igen, sajnos. Nem értem az Oculust, nagyon sokan azt hitték mást jelentenek be. oO
Gondolom a Show-nak szólt, hogy nézze már valaki.Mert én pl. pont letojom az egészet, nem mondom, hogy nem érdekel, mi az "év játéka" etc, de ez elég egyértelmű sokszor, plusz a hírekből kiollózva is épp elég megtudakolni.
Nem két embert ültettek most fel.
Én szerencsére mégis lefeküdtem, sokat nem buktam.
-
Shodan
őstag
Az ilyen dolgok is jók lesznek majd: [Chernobyl VR Project - egyedi program az évfordulóra]
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Danny365 #229 üzenetére
Nekem van: Volt más mobilos VR cuccod?
Én most kaptam meg a kínából rendelt mobilos VR-t:
Annyi csak a hátránya, hogy nincs benne nfc asszem. Bár az a telómban sincs.
Nagyon gáz a telefonom, egy THL W8S Jellybeannel és eddig 10-ből 2 VR appot tudtam csak futtatni.Azokban sem volt head tracking.
Néztem egy olyan androidos appot amivel elméletileg lehet streamelni PC-ről mobilra, ilyen gyakorlatilag OR-t csinálsz a mobilodból.
Ezt próbáltad már? Elég erős mobil kell hozzá, neked mid van?
-
flashpointer
őstag
Rock band vr? Ez minden?
-
menpee
aktív tag
válasz
unrealnoise #226 üzenetére
"Hatalmas" Rift bejelentés.
Eddig szenvedtem ez a förmedvény gálát, de mostmár kikapcsolom végre.
-
menpee
aktív tag
válasz
unrealnoise #224 üzenetére
A bejelentése óta Nano-ra fáj a fogam a mini-itx házam miatt, de az kicsit túl lett tolva árilag. Valószínűleg kivárom a következő generációt, ha ezt a méretet sikerül továbbvinni 150k körül, akkor mehet a buli.
-
ModliH
tag
válasz
daviddav #214 üzenetére
Fú nagyon jól sikerült, az eddigi legnagyobb szabású Lanparty volt a karon, szerintem ebben aktívan közrejátszott hogy egy Oculus Rift-tel promóztuk a rendezvényt
Folyamatosan nyüzsögtek az emberek a cucc körül, harcolni kellett érte hogy menjenek fel a versenyekre, azért ennyi geek között nem is csodálom, lévén információstechnológiai kar vagyunk vagy mi a csoda.
Ezúton is nagyon köszönöm neked hogy kölcsönadtad, megjött egy ilyen ketyeréhez nekem is a kedvem csak hát egy laptopnál erősebb vas kéne alá
Remélem hogy minél hamarabb el fog terjedni ez a technológia, és egyre több játék fog jönni VR támogatással, nagyon király lenne így játszani mindent -
Danny365
őstag
Csak most találtam ezt a topikot; nekem pár napja van már egy Gear VR-em, ha valakinek van bármi kérdése vele kapcsolatban, akkor kérdezzen nyugodtan.
-
unrealnoise
senior tag
Szerintem messze nem OFF, ha valami szorosan összekapcsolódik a VR élménnyel, akkor az a GPU. Ez az OFF topic nagyon ritkán fekete-fehér, ha egyszerűen kapcsolatban áll egymással szorosan két eszköz, akkor úgy is ki lesz tárgyalva, nem fogok valakinek azért írni egy privátot, hogy legyen már szíves az itt feltett kérdésre amott válaszolni, vagy esetleg alapból nézze meg a máshol feltett kérdésem, mert itt OFF lenne.
Ha itt nem lehetne GPU-ról érintőlegesen beszélni (hiszen arra akarjuk használni ezt a téma!), akkor gondolom a GPU topikban sem lehet majd arról, hogy OR-re vennénk, használnák, vagy esetleg Star VR-ra.
De köszi a választ.
-
kovsol
titán
válasz
unrealnoise #226 üzenetére
Teszteket futtattam vele már 1600+Mhz-en is. Egyébként egy G1. Viszont ez itt nagyon nagy off topic.
-
unrealnoise
senior tag
Az nem kis tuning
Milyen kártya?
Nekem most GTX960 Gigabyte G1 kiadásom van, ugyanez jó lenne 970-ben vagy 980-ban is.
De tény, hogy a 980 egy vagyon már.
Egyébként igen, én is max butítok a textúrákon egy keveset, aztán kész.
Ma hajnalban kezdődik a show, mivel szabin vagyok lehet fent maradok, addig játszok sorozatozok. Erősen befolyásolhat a bejelentés, mikor mit veszek majd.
-
kovsol
titán
válasz
unrealnoise #224 üzenetére
Én egy GTX970@1550Mhz -el várom majd OR-t. Ha nem fog ultrán menni a játék az se igazán mozgat, mert szerintem medium/high mellett is ütni fog az élmény. Én meg 100k nál többet nem vagyok hajlandó VGA kártyára költeni, szóval kétlem, hogy az új széria azonos áron többet fog nyújtani kezdetekben.
-
unrealnoise
senior tag
válasz
flashpointer #223 üzenetére
Áh, korai lenne az még. VAgyis én tuti nem várok annyit. Plusz ezekkel a mai csúcskártyákkal is teljesen jó lesz a VR élmény, nem hiába egy GTX970 az ajánlott / "minimum".
Jó lesz tuti az új nvidia széria, de:
- bár biztos kevesebbet fogyasztanak majd mint a mostani kártyák, ennek ára lesz, dollárban
- azaz szerintem ha GTX 980-al megegyező tempójú kártyát akar az ember venni, az több lesz.
- persze értem én, hogy vannak szériák, amelyeket olcsóbb legyártani, de ha meg tényleg olyan jó vétel lesz, és fáj az ember foga rá, akkor el kell adni a GTX 970/980-atDehát ki hogy gondolja.
Én egy két hónapja, sőt hete is még 144 Hz-es monitoron törtem a fejem. Eddig. Nem kell. Nem ér annyit. Ez az OR is bőven fasza lesz szimezéshez a 90 Hz-es display-el. Még az is jobb lesz, mint a TV-m 60Hz-es frissítése.
-
flashpointer
őstag
válasz
unrealnoise #222 üzenetére
Oh, csak nehogy hamarabb jöjjön mint alá az új videókarik mert nem bírom ki
-
unrealnoise
senior tag
válasz
flashpointer #221 üzenetére
Special Announcement By Oculus Rift
Szóval bejelentenek valamit. Vagy valamiket.
Szerintem ár, és dátum lesz, mert az biztos, hogy már nagyban gyártják őket.
-
flashpointer
őstag
válasz
unrealnoise #220 üzenetére
Mi lesz péntek este, szombaton?
-
unrealnoise
senior tag
Én is most próbáltam először a Rift-et. Brutális volt. Előrre még nem volt rajtam egy ilyen sem, csak az egy órával ezelőtt kipróbált Samsung Gear VR, ami kicsit akadozott is (túlmelegedő telefon?!), de egyébként rendben volt az is, bár tény, hogy a Rift egy komoly számítógéppel totál rendben van.
Pixeles volt? Az. Kicsit? Kicsit. És? A techdemo alatt sem nagyon zavart, pedig ott egy passzív fél voltam. Egy szimpla fogyasztó.
Most el lehet képzelni hogy milyen lesz ez, amikor játszik az ember közben. (Én pl szimekkel fogom tolni, rFactor2, pCARS, Dirt Rally...) Nem nagyon fog feltűnni a pixeles kép. Persze jó lenne ha jobb lenne, de ezt már így aláírnám, és már most megvenném.
Ami kicsit zavart, az a kütyü súlya. Mert azért van valamennyi. Ez mondjuk a véglegesben sokkal jobb lesz, egyszerűen kurva jól néz ki a végleges, ergonómikus, egyszerűen állítható, fasza. Nem hiszem, hogy ezzel gond lenne.
NEm csak a játékipart, hanem a szórakoztatóiparnak is sok (kárt
) fejtörést fog okozni. Értem én, hogy a mozi egy közösségi élmény, de itt ha pár év múlva már nem lesz pixeles a kép, beállíthatok akkor "IMAX" termet magamnak amekkorát csak akarok. Ingyen.
Szóval nagyon várom a péntek estét, szombatot, remélem kapunk egy árat és egy dátumot.
Jómagam úgy készülök, hogy első nap előrendelős lesz a kütyü.Addig kell még egy i7 4790-es procit és egy GTX 980-as kártyát szerezni. Az új nvidiara én nem fogok várni, a GTX960 meg kevés lesz pl pCARShoz VR-ben...
-
Shodan
őstag
válasz
Dyingsoul #215 üzenetére
Én próbáltam Riftet, most először. Crytekes demo volt DK2-vel. Volt még samsung vr és steam controller is.
Az oculus olyan volt mint kb amilyenre számítottam, a képpontok még valóban látszódnak így közelről, a dk1-nél ez még tényleg elég zavaró lehetett, de itt engem annyira nem zavart. Ha a végleges verzióban ez még jobb lesz akkor teljesen rendben van.
Fejkövetésnél problémát nem érzékeltem, pedig direkt mozgattam a fejem össze-vissza, egyedül amikor a t-rex az arcodba van, akkor talán volt egy kis fps drop. Nagyjából ennyi. Haverom viszont szemüveges és azt mondta neki tiszta homály volt. Még a gamestarnal volt pcarsal és g920 kitéve azt kipróbáltam volna, de valamit vasarolni kellet hogy kipróbáld azt hiszem...Egyébként a rendezvény is rendben volt én sokkal rosszabra számítottam... -
Dyingsoul
Topikgazda
Budapesti playit-en volt valaki? Próbáltátok a Riftet? Ott is ugyanúgy minecraft vasúttal demózták meg a checkpointos tűzkarikás játékkal? Valaki írhatna róla pár sort, esetleg arról is, hogy milyen VR cuccok voltak még kint. Úgy olvastam volt valami más is csak nem tudom, hogy samsung gear volt-e csak vagy volt-e htc vive.
Egyébként elég nagy a csend a Vive körül, nem tudom, hogy tényleg megjelenik-e karácsonyra, valahogy azt vártam, hogy decemberben a csapból is ez fog folyni. De Steamen sem jön róla semmi hír.
-
Kicsimix
őstag
-
flashpointer
őstag
ingyenesen letoltheto lett,
ajanlott konfig meg i7-2600K 16 GB RAM NVIDIA GTX 980 : q
meg persze egy oculus sem art : )
Demozasokhoz mint nemreg tuti passzol. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
flashpointer #210 üzenetére
Őszintén szólva fodrásznál voltam a reggel és kértem, hogy mossa ki a hajam vágás után, ki is mosta de úgy látszik nem túl jól... Valamikor amikor végigsimítottam a búrámat a videó előtt, pár mini hajszál rajta maradt a kezemen és iszonyatosan szúrt. Remélem azért az Oculus kipróbálóira nem lesz hasonló hatással...
-
Dyingsoul
Topikgazda
Debreceni PlayIT-re jön valaki? Lesz Oculus stand is, theVR-ék biztos ott lesznek.
Remélem lesz lehetőség valami DK2 vagy hasonló kipróbálására.
-
neszoljalbe
csendes tag
Sziasztok !
Valaki esetleg megvette a vorpX nevezetű programot és továbbadná ? Én megvenném !
-
daveoff
veterán
-
ModliH
tag
válasz
Dyingsoul #200 üzenetére
Ezt szomorúan hallom
Jogos hogy írjak helyet, a Pázmány Információstechnológiai és Bionikai karán lenne a dolog, természetesen szerződéssel vállalnánk bármilyen kár esetén kártalanítást, a HÖK rendezvényszervező bizottság tagjaként ezeket természetesen tudnám intézni. Átvétel meg BP-n belül bárhol hét közben, esetleg hétvégén is.
Bár jogosan mondtad hogy nem valószínű hogy fogok találni bárkit, de hátha
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BMW topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Autós topik
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro