- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
badxgirl #2471 üzenetére
Szomorú a történeted.
Sajnálom hogy vannak ilyen "kollégáim".
Remélem azért visszakapod legalább a pénzed.Hogy pontosan mi lehetett a rossz, azt így látatlanban nehéz megmondani.
Az viszont fix, hogy 2-3 méter vizsgálati távolság nem megfelelő -önmagában, tükör nélkül. A min. vizsgálati távolság 5 méter. Tükör esetén meg a szememtől legalább 2,5m-re legyen a tükör, attól meg szintén min. 2,5m-re a "tábla", nem oldalhelyes "optotypekkel". Ugyanis a tükör miatt fordított (nem oldalhelyes) kép keletkezik.
A kerettel kapcs. elvárható, hogy a lencse és a keret szépen -tized milliméter pontossággal- kövesse egymást. Nem pedig hogy átlássak közte.* Vizsgálat - kézi eszközbe belenéz, és ott volt a légballon képe...hm... nem túl bizalomgerjesztő.
Kicsit ilyen vándorkomédiás cég képe vizualizálódik előttem.Részvétem!
Remélem legközelebbre már mást "fogsz ki".Üdv: Ferkó
-
7s26c
őstag
válasz
balazsbence #2470 üzenetére
Aliexpress-ről rendelt távcsőkinézetű, nagyon pontatlan eszköz. Ráadásul van vagy 30 K
-
badxgirl
aktív tag
válasz
balazsbence #2470 üzenetére
Ez igaz hogy én valasztottam ki de itt csak a táblát nézették. Azt is 2 méterről. Ma megnéztem mert voltam megint. De pl a másik helyen messzebbről olvadtatták meg ott kiküldött az optikus nézzek szét a vizsgálólencsékkel az optikában akár nézzek ki a kirakaton az utcára rendszámokat stb. Hogy "élesben" is lássam mit produkál ne csak a táblán. Na mindegy végülis itt azt mondták miattam bem lett jó a vizsgálat. Nem tudom akkor babákat kisgyerekeket beteg embereket hogy vizsgálnak ők pl nem is tudják jelezni mikor jó. A keretre azt mondták az egy olcsó gyenge minőségű keret azért van megcsavarodva a lencsén. Hát istenem tőlük vettem azt gondoltam egy optikában nincs gyenge minőségű keret. Ordított velem az optikus rendesen hiába kértem hogy ne tegye, végül eltette a szemüveget hogy majd hétfőn megpróbálja visszaadni az árát. Mondom legalább egy papírt kapjak már hogy átvette a szemüveget és jár nekem vissza pénz. 5 percig nem akart papírt találni aztán írt egy cetlit. Szóval ez a vonal elvileg lezárva. Én csak azt sajnálom hogy nem sikerült halk szóval rendezni ahogy én igyekeztem bolna végig.
-
balazsbence
senior tag
válasz
badxgirl #2469 üzenetére
Kínai pd mérő? az miaz?
Cylinder fok eltérhet, lehet fáradt a szemed, az sem mindegy, hogy reggel, vagy délután mész vizsgálatra. Pd valószinűleg nem tér el, kérdés melyik a helyes? 3 év alatt megszokhatsz egy rosszat is akár...
A helyedben ha annyira meg voltál elégedve az előző szemüvegeddel, akkor megcsináltatnám ugyanazt, nem hasonlítgatni a sph/cyl értékeket az eltérő vizsgálatok között. +m-ről is lehet jó a vizsgálat amennyiben a vetítő úgy van beállítva, az biztos, hogy minden esetben te magad választottad ki, mivel látsz jól. -
badxgirl
aktív tag
Ehhez sajnos nem értek. Mindkét helyen annyi történt hogy bele kellett nezni jobb majd bal szemmel egy vr szemüvegre hasonlító valamibe. Ez egy ilyen kézi eszköz volt, egy hőlégballon képe volt benne. Ezután felkerült a vizsgálókeret rakosgatták a lencséket és olvasni kellett a táblát.
Annyi észrevételem van hogy a problémás helyen érezhetően közelebbről olvastatták és nem is próbálgattak bele annyi lencsét. -
badxgirl
aktív tag
Hát én nem tudom mi nem kóser szerintem leginkább srmmi srm stimm. A régi eredményhez képest (ami tuti jó volt mert 3 évig elégedettem használtam az az alapján készített szemüveget) a mostani másik optikában végzett mérés igen hasonló, ami eltérés van az betudható szerintem a 3 év romlásának. De az a mérés ami alapján itt a szemüvegemet is készítették valahogy köszönő viszonyban sincs a másik kettővel.
Ja és ti jobban értetek hozzá...a pd, illetve a jobb szemnél a fok az változhatott? Mert amennyire én tudom ez a két tényrző nem változik tehát ha 2 eredményen egy régin és egy újon ugyanaz egy harmadikon meg tök más akkor az eleve csakis hibás adat lehet?Kíváncsi leszek mire jutok holnap. Kellemetlen, nem szeretek reklamálni de a bizalmam feléjük odalett. Nrm is tudom hogy mondjam meg, nem szeretném megbántani az optikust de ez szerintem nrm játék hogy ráhagyjam
-
badxgirl
aktív tag
Én is de itt nem az a probléma hogy meg kell szoknom mert az előzőt is megszoktam 3 nap alatt ezt meg egy hét alatt se de ez még nem is zavarna, az jobban hogy nem látok vele megfelelően. Ott a táblát el tudtam olvasni vrle végig de a régivel is. Viszont kb 3 méterről olvastatják eddig mindenhol messzebbről olvastattak. Meg hiába látom a táblát ha egy rendszám 10 méteren már összegolyik és olyan szinten nem látom hogy esélytelen is elolvasnom. Családtagjaim látnak egy feliratot x távról én ugyanazt ugyanonnan nem látom a szemüveggel.
Plusz ugye az említett esztétikai problémák is bántanak mert szemmel láthatóan rápillantva is nem szépen fut a keret a lenvse körül hanem olyan göcsörtös girbegurba hatást kelt. -
badxgirl
aktív tag
Közben mostanra egyértelmű hogy nem passzol sem az általuk felírt -1 dioptria illetve szerintem a pd és a fokok sem...a cylinder talán. Nem latok tökéletesen a szemüveggel. Sosem volt egygorma a két szemem, a jobb eddig is -1.5 volt másik optika griss mérése szerint -1.75.
A fok bal 180° jobb 140° a regi szemüvegemen es egy friss masik optikában vegzett mérés alapján...szerintük a jobb 170. Pd régi 60 új meres máshol 60 szerintük 66.
Emellett a lencse vonalat nem követi a keret, olyan mintha meg lenne rajta csavarodva, plusz alul felül egyenesebbre csiszolták, a próbapencse ívesebb volt alul felül igy a kész lencsékkel a keret formája is egész más.
Van ahol hézag van mert latom hogy ha egy csepp víz van a szemüvegen az egy ponton befolyik a keret és lencse közé.
Holnap megyek de gondolom legjobb esetben is új vizsgálat majd lencsecsere. Azonban ki tudja milyen lesz, nem dolgoztak esztétikusan miért lenne a második nekifutás jobb. Talán vsúnya dolog de elvesztettem bennük a bizalmam. Arra van esély hogy hagyjuk az egészet és visszakapjam tőlük a szemüveg árát? Mert a lencsét csiszolást úgyis bukták ha új lencsét vsinálnak is mivel mérési gond lehet gondolom nem nekem kéne fizetnem...a keret meg újra eladható gondolom.
Szerintetek? -
badxgirl
aktív tag
Akkor is ha műanyag kerettől beszélünk? Mert a fém keretek papucsai tudom hogy állíthatók, de műanyag keretem van ahol az papucsok is műanyagok, nem különálló alkatrészek, ezért kételkedem. Esetleg gondoltam erre az öntapadós szilikon orr támaszra is, de csak ebayen találtam onnan meg 1 hónap mire itt van...az optikába meg be nem jutok a héten az tuti, hogy beállítsák amit lehet.
-
taranis
addikt
válasz
ferkoboy #2456 üzenetére
Köszi a helyesbítést, nem vagyok járatos ezekben a fogalmakban. A jobb szememmel volt balesetem, vadgesztenyével megdobták, pár tüskét ki kellett műteni, és egy ideig nem nagyon láttam vele. De az optometrista (figyeled hogy tanulok
) erősen kételkedett benne, hogy emiatt lenne, főleg amiatt, mert mindkét szememnél nagyjából ugyanolyan a hiba, és ugyanott jelentkezik.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
taranis #2455 üzenetére
Veleszületett. (Nem hiszem hogy szerzett ez a dolog. Ellenben ha mégis, akkor az inkább egy baleset következménye lehet, ami a cornea-t érhette.(általában)
Üdv: Ferkó
optikus =/(nemegyenlő) optometrista (van látszerész, van optometrista, és van optikai üvegcsiszoló mint szakma - optikus csak a hétköznapi nyelvben létezik
-
taranis
addikt
válasz
ferkoboy #2454 üzenetére
Igen, nem minden optikában van, én direkt olyanba mentem, ahol volt. Összesen vagy 2 órát töltöttem az optikussal, úgy jutottunk oda, ahová. Tág pupillánál olyan hiba jön elő, ami olyan bonyolultságú, amit az optikus állítása szerint nem tudnak lencsével korrigálni.
Mindkét szememnél ugyanazon pupillaállásnál előjön nagyjából ugyanaz a hiba, érdekes, hogy vajon mitől alakulhat ez ki. -
ferkoboy
senior tag
válasz
taranis #2447 üzenetére
Lehet vizsgálatot végezni különböző körülmények között is. (fotopisztikus vs. mezopikus). És valóban lehet másabb szemüveg kell(het) világosban, illetve szürkületben... (Lakosság kb. 10%-nál van viszonylag jelentős kölönbség a két mért érték közt.) De meg lehet csinálni. Van kimondottan olyan műszer is (AutoRefraktométer) amelyik képes már külön mérni a tág, és a szűk pupilla állásnál is a szem fénytörési hibáját/hibáit. (Pl. Nidek OPD Scan III). Az hogy hol rendelkeznek ilyennel...biztosan nem minden sztk-ban, s még csak nem is akármelyik optikában.
Üdv: Ferkó
-
badxgirl
aktív tag
Lehetséges, annyi biztos hogy érzésre jobb az új szemüveg talán kicsivel. A régi sem volt még rossz láttam vele inkább esztétikailag volt leharcolt, kopott karcos azért váltottam.
Még annyi, hogy a mostani műanyag keret ott jónak tűnt de a mindennapokban csúszkál valamennyit, talán kicsit bő az orra és a szár sem közvetlen a fülemnél hajlik hanem 7 8 mm-el mögötte. A száron elvileg ők tudnak állítani. Az orr részen szerintetek lehet igazítani?
-
7s26c
őstag
válasz
badxgirl #2451 üzenetére
A választ megmondják a szakik, de: jártam már úgy , hogy más érték jött ki az optikában, a rendelőben és kórházban. Kiderült, hogy a segédkeretek el voltak itt-ott használva és mindegyiknél más volt a fok. Végül az optika újszerű felszerelése segítségével sikerült eltalálni a megfelelő értéket.
-
badxgirl
aktív tag
Sziasztok.
25 éves vagyok ha számít.
Volt egy 3 éves szemüvegem,
bal:-1D -0,5cyl 140°
Jobb: -1,5D -0.5cyl 180°Csinaltattam uj szemüveget ott bal szem valtozatlan jobb szem dioptriát -1.75 cylindert -0.75 emelték. A ° maradt ugyanez.
Húzta a szemem valahogy bizsergett vagy nem tudom mintha tul eros lenne.
Elmentem masik optikába, ott a régi 3 éves szemüveget bemérték, az volt vizsgálatnál a kezdő érték, azt mondta az optikus alig romlott valamit de konkrétat nem mondott.
Erre tegnap átvételkor nézem, jobb és bal szem is -1D -0.5 cyl és a fok is más mint a régi szemüvegnél. Nem értem. Papíron ez gyengébb mint a 3 éves szemüveg pedig az optikus szerint picikét romlott ahhoz képest a látásom. És hogy lehet a fok is más az nem mindig ugyanannyi? Most ezzel nem fáj a fejem nem húz nem bizsereg, kicsit gura a tér de egyre kevésbé pedig csak tegnap óta van meg. Látni kb ugyanúgy látok mint a 3 eves szemuveggel. De pl egy rendszám 10 méternél messzebb olvashatatlan.Átvételkor csak az eladó lányka volt ott az optikus nem így nem igen tudott mit mondani csak hogy ha 1 hét alatt nem szokom meg menjek vissza.
Szerintetek akkor most mi van?
-
taranis
addikt
Sajnos nincs, legalábbis a tudomány jelenlegi állása szerint. Visszamentem az optikushoz és elég sok teszten végigmentünk, kiderült, hogy olyan deformáció van a szememben, ami a szemüveg használata során egy bizonyos tág pupillaállásnál okoz problémákat, jelen esetben elég nagy mértékű színeltolódást. Mivel eléggé amorf ez a deformáció, képlettel nem igazán leírható, így a lencsével nem lehet korrigálni, műtéttel sem tudják 100%-osan, mert visszagyógyul valamennyire. Az lett a végeredmény, hogy bár hordanom kellene szemüveget, csak akkor lesz számomra kellemes a kép, ha megfelelően szűk a pupillám. Ez napfényt jelent, ami a munkám során nem adott, így a nap nagy részében nem tudom használni. Azt sajnálom csak, hogy ez nem derült ki az első vizsgálat során, mert akkor nem csináltattam volna szemüveget.
-
agabe
addikt
válasz
Drótszamár #2444 üzenetére
En is volta egy boltban (Arany Janos u.), ott nem volt gond milyen a szemuvegem (-1,5 és -1,75 sima cilinder nelkuli), es mondtak egy kozepes szintu lencse ara kb 95ezer a kedvezmennyel, a max meg 118 (vagy hasonlo).
Bementem utana ofotert-be, ott meg rogton mondtak, hogy attol fugg mit ajanlanak mekkor a drop (vagy valami ilyesmi , de a lenyeg a dioptria kulonbseg) kozelre es tavolra, mert ha nem olyan nagy akkor az alapot ajanljak, es minel nagyobb annel inkabb a magasabb szintut.
Az ok. ha valakinek nem tul rossz a szeme, akkor annak nem annyira zavaroak a szelek ahol nincs semmi dioptira, mint snnak akinek rosszabb, de miert nem ajanljak kis elteresnel is a maximum tudasu lencset valasztani ?
Mondjuk itt felmerult bennem a hozzaallas beli kulonbseg, hogy ofotertben azt javasoljak ami kell, a masik helyen meg ramsoztak volna barmit fuggetlenul a szakmai szuksegszerusegtol.
Az elado azt is megfigyelte, hogy lehet gyulladas a szememben, es jobb ha megvizsgaltatom barmi legyen is az eredmeny.
Na szoval bementem a vizsgalatra, mert epp szemorvos volt ott (menni akartam rendeloben is delutan, de mire oda jutottam mar nem volt rendeles ma), aztan kiderult, hogy ami volt par hete arpa a szememen nem mult el meg teljesen, es akar az is okozhatja a mostani problemat (eddig ugyanis nem volt olyan, hogy se kozelre nem volt jo szemuveg nelkul, se tavolra nem lattam olyan jol a jobb szememmel szemuvegben mint nelkule. Par napja figyeltem fel ra, de gondoltam romlik a szemem).
Felirt egy kenocsot amit mar korabban is hasznaltam, hogy meg legalabb egy hetig probalkozzak vele, mert akar el is mulhatnak a latasi panaszok.
Nem kertek penzt a vizsgalatert.
Majd kiderul, hogy kell-e progressziv lencse, de lehet, hogy nem,es ezt csak az ofotertben merult fel.
A masik helyen nem mondtak azt, hogy nem biztos, hogy van szukseg ra, csak ismertettek a lehetosegeket es az arakat (kedvesek voltak kulonben). -
agabe
addikt
válasz
Drótszamár #2442 üzenetére
Köszi ez jónak tűnik megnézem őket
-
agabe
addikt
Vannak mostanában nagy eltérések hol érdemes szemüveget csináltatni ?
Teljes szemüvegeknél vannak kedvezmények (ofotért 30%, Vision express 50% keretre vagy 40% lencsére), de van otthon vagy 4db márkás és jó állapotú (van ami 2-3 éves , és van ami 1 évnél sem öregebb) keretem, ezért fölölsegesnek érzem újabb beszerzését (ráadásul van kettő is amit szeretek mert nagyon tetszik).
Nem láttam hirtelen olyat ahol csak a lencsére lenne kedvezmény, ráadásul valami progresszív lenne a legjobb ami minőségben rendben van, de azért lehetőleg nem 100ezerbe kerül.
Hol érdemes próbálkozni? Ofotértbe jártam sokat mert közel is van, meg elégedett voltam velük, de még nem informálódtam ott mik a lehetőségek, és akkor sem tudom máshol mi érhető el esetleg kedvezőbben. -
taranis
addikt
Na, szerintem nálam ennyi volt a szemüveg sztori, a torzítást valószínűleg hamar megszoknám, de az otthoni nagyobb pixelsűrűségű monitoromnál már olyan a CA ami számomra vállalhatatlan, ehhez nem szeretném hozzászoktatni magam. Inkább vállalom, hogy távolra nem olyan éles a látásom, esetleg majd csinálok időközönként szemtornát, ha már monitor előtt ülök egész nap.
-
taranis
addikt
válasz
Drótszamár #2438 üzenetére
Na ezeket jó hallani. Viszont van valami amit nem értek. A jobb szememmel látványosan élesen látok most, a bal viszont kb. olyan, mint szemüveg nélkül, kicsit homályos távolra. Mindez úgy, hogy a balt állítólag 145%-ra hozták, a jobbot meg csak 135%-ra. Egyáltalán mik ezek a százalékok? És hogy lehet, hogy a bal magasabb százalékos, ha közben rosszabbul látok vele? Visszamentem az optikába újraméretni a dolgokat, és most is ugyanazt mérték, amit elsőre, azt mondták adjak neki időt, hogy az agyam hozzászokjon. Hát nem tudom, így működik ez?
-
-
taranis
addikt
Sziasztok!
36 évesen most csináltattam először szemüveget, teljesen analfabéta vagyok a témában. Konkrétan nem is a látásom zavart, hanem, hogy hamar fáradt a szemem. Hozzáteszem, munkámból kifolyólag a számítógép előtt ülök a nap nagy részében. Elmentem vizsgálatra, ahol a következőket mérték:
J: -0.75, +1.00, 10°
B: -0.25, +0.75, 178°
Elvagyok szemüveg nélkül is, de azt mondták, hogy életminőség javulás érhető el a szemüveggel, mert kevésbé fog erőlködni a szemem. Zeiss Monof. 1.5 L.T. lencséket kaptam. Ez jónak számít? Ajánlották a blue protect réteget, de végül nem választottam, mert videós utómunkát is végzek, és fontosabbnak tartottam, hogy ne legyen színtorzítás, eléggé zavart a sárgásodás amikor felpróbáltam.
Ma lett kész a szemüveg, és valóban élesebben látok vele távolra, de ezzel a tértorzítással nem sikerült megbarátkoznom, nagyon kellemetlen, dobnám ki a szemüveget a fenébeAzt mondják 1-2 hét és megszokom. A következő kérdéseim lennének:
1. Azért kaptam a szemüveget, hogy ne erőlködjön a szemem. Ennek a tértorzításnak a korrekciója nem számít ugyanúgy megerőltetésnek? Vagy ehhez egyszer kell hozzászokni és onnantól hátradől a szervezetem?
2. Hallani olyan véleményeket, hogy néha le kell venni a szemüveget, és próbálgatni anélkül is, mert "elkényelmesedik" a szem, és esetleg könnyebben tud tovább romlani. Ebből igaz valami?
3. Mivel fotó/videó témában (is) dolgozom, elég érzékeny vagyok a legkisebb képi hibákra is. Észre vettem, hogy van egy minimális kromatikus aberráció, de pont látszik annyira, hogy egyből csak oda figyeljek, szakmai ártalomEzzel lehet valamit kezdeni?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Drótszamár #2426 üzenetére
Nem a kialakítása a döntő tapasztalatom szerint. Hanem a minősége. illetve a hozzá választott lencse alapanyagának a minősége.
Lehet nyitható (zsanéros) , vagy flexi száras is. Lényegesebb a stift-nél a titán 'pöcök' kialakítása, hogy miként is "kapaszkodik" a préselés után, illetve hogy a lencsében a stiftnek a furatok mennyire méretpontosan lettek kialakítva. Akkor szoktak a stifteknél a szárak kilazulni, ha a furatok akár 0,1 mm-el nagyobbak, vagy oldalirányban kicsit távolabb/közelebb vannak egymáshoz, mint kellene gyárilag. (illetve az olcsóbb kereteknél is előfordulhat ez, hiába pontos a kialakítása a furatoknak)E mellett azért azt megemlíteném, hogy stabilabb egy körben keretes szemüveg, mint egy fúrt.
(De gondolom nem véletlenül választottál fúrt keretet.)Üdv: Ferkó
-
Drótszamár
őstag
válasz
ferkoboy #2425 üzenetére
Szia!
Most fúrt keretes szemüvegem van (2 titán "drót"), de már elég viseletes. Lassan csere érett.
Milyen keret ajánlott? Valami strapabírót keresek.Erre már többször sikerült ráfeküdni éjszaka alvás közben. A ?stift? cseréjével javítható volt. Mondjuk idővel mindig kilazultak, most is lötyög már a szára.
Láttam a neten fúrt keretes, de zsanéros megoldást. Az jobb / rosszabb mint a mostani?
-
ferkoboy
senior tag
Ez lehet normális is, lévén a lencsék szélein nem lesz olyan tiszta az olvasás, mint az alján (középen). Ez minden többfókuszú lencse sajátossága is valahol.
De lehet más is a gond okozója. Erre viszont rendesen válaszolni, csak egy vizsgálat (Polateszt) keretein belül lehet.Üdv: Ferkó
-
albiosz
őstag
Készítenek még szemüveget üveg lencsével? Pl. Az ajánlott Róna Optika (Zeiss)?
-
juhe
újonc
Bocsánat, nem egészen jó az előbbi leírásom. Vagyis a végeredmény tényleg az, hogy összességében az olvasott szöveg jobb oldala homályos, de ha külön-külön nézem a két lencsével, akkor mindig a lencsék külső, fülem felé eső felén torzulnak el a sorok. Remélem, segítettem...
-
juhe
újonc
Sziasztok!
Lassan 30 éve rövidlátó vagyok, de ma kaptam meg új Hoya Nulux Active lencsémet, mivel már közelre se tökéletes a látásom. Teljesen el vagyok keseredve. Messzire még rendben van, de közelre a sorok jobb széle felé egyre homályosabb a kép - szemüveg nélkül jobb, mint vele. Letakarva, külön-külön ugyanez a jelenség mindkét szememnél. A kép bal széle tökéletes a soroknak, a jobb homályos, és mintha szorosabbak lennének a sorközök is. Felpróbáltatták velem újra ugyanezt a dioptriát a próbaszemüvegbe téve és ott tökéletes volt. Az optikus újra bemérte a szemüveget. Megnézte a fókuszokat, a gravirozott markereket is bejelölte, minden a kérés szerint lett legyártva, és mégse jó. A lencsét is megpróbálta forgatni a keretben - mivel cylinderem is van -, de hiába. Most hétfőig "szokom", de egyelőre közelre jobb nélküle... Mi lehet a baj, miért pont velem...
A kártyán, amit kaptam, a következő áll - hátha vkinek mond vmit:
Jobb NL ACT1,5 B88 MAP Super Hi Vision
Dia 75 Sph -00,50 Cyl-00,50 AXE 090 Add +0,00 Pr
Bal NL ACT1,5 B88 MAP Super Hi-Vision
Dia 75 Sph -00,25 Cyl -00,50 Axe 090 Add +0,00 Pr
Ezen számomra nem látszik a '+'-os dioptria, ami azt hiszem: bal +1,0; jobb +1,5.
Van vmi ötletetek, hogy mi okozhatja ezt? Mert, úgy láttam, az optikus is elég tanácstalan...
Előre is köszi! -
ferkoboy
senior tag
Szia!
Egy fórum takarásában ehhez nehéz hozzászólni.
Mit szeretnél? Mit mondjunk?
Innen senki nem fogja tudni megmondani neked a tutit.
Van különbség a két érték között. Az hogy melyik a jó, vagy melyik nem, esetleg hogy mi a valóban jó, azt csak egy személyes vizsgálat keretében lehetne megfejteni. (És nem árt egy POLATESZT sem, mert a megszokási gondok hátterében több minden állhat.)
(1. Lehet hogy feleslegesen erős lencsét írtak fel kint németo.-ban.
2. Lehet, hogy a szükségesnél gyengébbet írt a magyar szemész.
3. az is lehet, hogy a valóság az egyikük vagy a másikuk oldalán áll, de lehet, hogy egy harmadik lenne a "tuti".)
De mint említettem is már, ehhez látni kellene téged!Üdv: Ferkó
-
7om
tag
válasz
balazsbence #2412 üzenetére
-
Lackooo84
nagyúr
A cilindert meg lehet adni pozitív és negatív értékben is, tehát ha ugyan azt adták volna meg pozitív cilinder értékkel, akkor a tengely szög is totál más lenne. De így én azt látom, hogy simán kicsit eltérő értékeket mértek itthon. Tehát ha az új mérés alapján készített szemcsivel jól látsz, akkor ugye logikus, hogy ott valamit elrontottak a mérésnél...
-
zola8
csendes tag
Sziasztok.
Szemüveget csináltattam Németországban. Optikában megvizsgálták a szemem.
Adatok:
jobb: sph: -5,25, cyl: -050, tengely: 50°
bal: sph: -4,25, cyl:- 050, tengely: 145°Miután átvettem a szemüveget, hordtam, de egyszerüen nem tudom megszokni. Bizonyos esetekben nem élesek a tárgyak szélei, elmosódott. Olyan különös érzés viselni.
Nagyon zavart, ezért szabadság ideje alatt itthon megvizsgáltattam magam egy szemorvossal.
Ö a következö vizsgálati adatokat rögzítette:jobb: sph: -4,50, cyl: -050, tengely: 65°
bal: sph: -4,00, cyl:- 050, tengely: 135°Visszaakarom vinni a szemüveget. A kérdés, mit hozhatok fel reklamációs alapként, mire hivatkozhatok?
A németországi adatok számszakilag eltérnek a magyarországi adatoktól, de nem tudom, hogy a diopria, hogy viszonyul a tengelyhez.Köszönöm a segítséget.
-
7s26c
őstag
Tévés topikban szükségem lenne érvekre, miért nem szerencsés nagyon közelről nézni tévét. Az alapokat már leírtam, de akinek írok azt hiszi , hogy egyedül a katódsugárcső volt anno a ludas.
-
7s26c
őstag
válasz
balazsbence #2405 üzenetére
-
7s26c
őstag
válasz
balazsbence #2400 üzenetére
Végülis megcsinálták újra, szó nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest