Ezt sütöttem tegnap, és olyan jól sikerült, hogy nagy tepsi mérete ellenére még tegnap elfogyott.
Négy lapos krémes
hozzávalók:
tészta
50 dkg liszt
10 dkg vaj vagy margarin (margarint használtam)
15 dkg cukor
1 tasak szalalkáli
1 dl langyos tej
2 db tojássárgája
krém
1 liter tej
8 evőkanál liszt
20 dkg cukor
1 tasak vanília cukor
2 dkg kakaópor
2 db tojásfehérje habbá verve
A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben, majd a tészta alapanyagit összegyúrjuk. 4 egyenlő részre osztjuk, tepsi méretűre, vékonyra nyújtjuk. Közepes lángon, előmelegített sütőben 10 perc alatt kisütjük a lapokat.
Óvatosan bánjuk velük, törhetnek.
A krémnél a tojásfehérje kivételével mindent összekeverünk és pudinggá főzünk. Amikor kész és hagytuk hülni, belekeverjük a tojásfehérje habját.
Most már a lapok közé tölthetjük.
A süteményt állni hagyjuk, kb. 2 óra alatt megpuhulnak a lapok és szelethető.
Porcukorral díszíthetjük, ha akarjuk.
Könnyű, finom sütemény.
Ui.: Megboldogult nagyanyám sokszor sütötte és ő sorosnak nevezte.
A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.