Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bandus
    veterán

ha ekkora a társaság akkor csak van valaki, akinek van egy régebbi szett ruhája amit kölcsön tud adni pár napra. én semmiképp sem vennék most újat, és bérelni se szívesen bérelnék, szóval inkább a használt fb csoportokban nézelődnék. amúgy tökéletesen megteszi valami használt decathlonos, hervis saját márkás, vagy mondjuk heavy tools. ha tetszik akkor tök jó, el lehet kezdeni keresni neked igazán bejövős ruhákat. amik meg nyilván drágák. nekem egy melegebb salomon meg egy bélés nélküli patagonia szettem van, imádom mindkettőt, ezek olyan 600-700 eur körül mozognak.

amit érdemes venni az egy jó aláöltöző. ha a síelés nem is jön be, akkor is lehet őket használni más sportokhoz, téli kiránduláshoz. erre is jók a saját márkás darabok a hervisben, decathlonban, intersportban (mckinley). ha többet szánnál rá, akkor pedig csakis merino, szintén decathlon, vagy a magasabb polcról icebreaker, smartwool (nekem van mindkettő, baromi jók).

all in all, én a helyedben a használt piacot céloznám meg, ahol olyan srácoktól tudsz jó ruhát vásárolni, akik veled ellentétben nem kérdeztek a ph-n az első síelésük előtt, és nem jött be nekik a sport :D

• Freddy76
    addikt

Decathlonban jó cuccok vannak, a saját márkás is megbízható. Arra készülj, hogy kezdőként elég sokat fogsz a hóban ülni, feküdni, csúszni, így mindenképpen olyat vegyél, amelynek legalább 5000 mm a vízállósága. A kabáttal nem nyúlsz mellé, az akkor is használható évekig, ha végül nem kapsz rá a síelésre.

Lécet, cipőt első alkalomra biztos, hogy nem vennék. A vétel eleve csak akkor éri meg, ha évente többször mész síelni. Az első alkalomnál ugyanakkor célszerű egy könnyű, "puhább" cipőt és egy kezes lécet használni, amit aztán, ha esetleg ráérzel az ízére és jön a tudás is, máris cserélhetsz.

• szebe
    addikt

Ha első alkalom, akkor én bérlésben gondolkoznék.
    Ha nem jön be a sport, akkor olcsón megúsztad, ha meg elkap a gépszíj, akkor pedig lehet nézelődni saját cucc iránt.

Egyébként szerintem nagyjából mindegy honnan veszed a cuccokat, én onnan szoktam, ahol olcsó. Hervisben most elkaptam 1-2 akciót, így lett új kabát (Fundango) meg cipő (Head) meglehetősen kedvező áron.

Új hozzászólás Aktív témák