- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A sima xen egy dolgot tud: paravirtualizálni. Ez azt jelenti, hogy a xen virtuális eszközöket, egyebeket nyújt a rajta futó vendég oprendszer számára és a vendég oprendszert át kell faragni, hogy ezeket keresse, ne a szokásos vasakat. A legújabb, fejlesztési stádiumban levő xen már tud rendes virtualizációt is a para mellé, ami azt jelenti, hogy módosítás nélküli vendégoprendszereket is képes futtatni. Ez nem megy proci szintű hw támogatás nélkül, ezt a hw támogatást hívják virtualizációs technikának. Ennek a jele, ha linux fut a gépeden és a /proc/cpuinfo fileban a processzor képességek között fel van sorolva a vmx. Az inteles doksikban ezt, amit a linux kernel vmx-nek hív, az intel VT-nek nevez, az amd meg pacificának.
Magyarul vagy tudjon a proci vmx-et vagy tudd átfaragni a vendég oprendszeredet. Xp-nél létezik xen-re átfaragott verzió, mert szakmai szórakozásból megcsinálták ms segítséggel, de nem publikálhatják.
Sima szoftveres megoldás is létezik, az egyik a vmware, ami mostanában lett ingyenes bizonyos verziókban. A vmware azt csinálja, hogy elereszti a vendég oprendszert user védelmi szinten és ha a proc védelmi rendszere megfogja (mert kernel szintű védelmi szintre akart kapcsolni), akkor a vmware szoftver visszafejti a kódot, hogy mit akart a vendég oprendszer, ami védelmi hibát okozott és helyettesíti egy olyan kóddal, ami emulált vmware hívásokká alakítja a vendég oprendszer rendszerszintű dolgait. Ettől van az, hogy brutális erő kell egy vmware guest bootolásához, de utána már egész jól elgurul (nekem is ez van). A másik megoldás a qemu, ami szoftveres pc szimuláció, mindent emulál, mintha igazi pc lenne. Ennek lett olyan új verziója, hogy vmx-szel már egész gyorsan megy az emuláció.
Másik megoldás lehet a cooperative linux, win32 kernelen futtathatszt áthekkelt linuxot.
Rég néztem, de mintha nem minden c2d tudna ilyet. De ezt nem mondom biztosra.
Nekem paravirtualizált xenem van egy pár, meg van egy vmx-es gépem, csak nem értem még rá meghekkelni az egészet. xen levlisták szerint simán működik a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest