- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
Nekem sem ne aggodj
Tehat a felallas:
ket vinyo, 2-2 particiora volt osztva, 1A-B, 2A-B. 1A a Win7-es, 2A-t csokkentettem 40 GB-al, ahova a RHEL ment (2A-1). Ugyhogy most sok particiom van: 100MB-os Win7 valami, 1A: Win 7, 1B, 2A, 2B: adatok, 2A-1: RHEL. Egy-ket user errorral sikerult telepitenem (osszes primary particio ki volt osztva, a TV-n jelent meg a telepito a monitor helyett).Viszont csak a Win7 indult volna, fel sem ajanlotta a RHEL-t, Tegyuk fel akkor a grubot: elso korben az EasyBCD-vel probaltam, a legacy grubot telepiteni. Ott fel is ment, de a helyzet nem valtozott. Utana megprobaltam rescue modban elobb a RHEL particiojara, majd a Win7 MBR helyere rakni a grubot. Ekkor tortent a geom error. Ezt helyrehoztam a Win telepitojevel.
Megint raprobaltam az EasyBCD/legacy grubra, ismet sikertelenul. Van egy opcio, miszerint Use EasyBCD's copy of GRUB, ezt beikszeltem, mondom ez biztos jo, es igazam is lett. A helyzet most ugy nez ki, hogy feljon egy OS valaszto inditaskor. HA a RHEL-t valasztom, akkor egy pillanatra felvillan egy kep, olyasmikkel, hogy hd(0,0), hd(0,1), mintha vegignezne a meghajtokat, hogy hol van linux boot record. Itt megtalalja valoszinuleg azt a grubot, amit meg az elejen tettem fel a linux particiora (mentsegemre legyen mondva, hogy jol van felkonfigolva, mert a RHEL a RHEL-t bootolja, a Win valasztasaval meg visszavisz az elozo valasztashoz.
).
Itt tartunk most, szerintem az egyik bootloader felesleges, viszont mindket OS mukodik.
Egyeb bajom: felraktam az AMD driveret, ami miatt(?) eleg erosen jelen van a tearing effect, valamint a bongeszoablak gorgetese is csigalassu. Uninstallalni meg nem tudom a grafikus feluletrol (terminalbol meg meg nem neztem). Erre valami otlet valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged