- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kraz
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
Jester01 #10406 üzenetére
Köszi, ezen elindulva már megtaláltam a megoldást. Egy nomodeset a kernel paramétereihez és a konzolos probléma megoldva. Egy újabb funkció, amit nem támogat az ATI driver, mért nem vagyok meglepve?
Mondjuk az fura, hogy ezt valami aktiválta nekem, telepítettem már Arch Linuxot más gépen is, de sose találkoztam ezzel a jelenséggel, nVidia kártya esetében se, hogy bootolás közben váltson felbontást.
Más disztribúciók alatt működik a VirtualBox utóbbi pár verziója (akár az OSE, akár a zárt)? Egy ideje már küszködök vele, mostanában csak első leállításig működik egy rendszer vele, utána nem indul többé el, a konfigurálás ablaka percekig nyílik meg, akárcsak maga a VirtualBox, sőt, le sem áll, miután bezártam, egy process továbbra is fut, amit úgy kell kilőnöm, de eközben semmi hibaüzenetet nem kapok. Megpróbáltam a .run-t telepíteni, ilyenkor viszont egy halom hibaüzenetet kaptam, miszerint:
dkms.conf: Error! No 'DEST_MODULE_LOCATION' directive specified.
dkms.conf: Error! No 'PACKAGE_NAME' directive specified.
dkms.conf: Error! No 'PACKAGE_VERSION' directive specified.
dkms.conf: Error! No 'DEST_MODULE_LOCATION' directive specified.
dkms.conf: Error! No 'PACKAGE_NAME' directive specified.
dkms.conf: Error! No 'PACKAGE_VERSION' directive specified.
Error! Bad conf file.
File: /var/lib/dkms/vboxdrv/3.2.6/source/dkms.conf does not represent
a valid dkms.conf file.És ezt ismételgeti párszor, majd
VirtualBox has been installed successfully.
A wine-nal is hasonló problémáim vannak, hibaüzenet nélkül szimplán nem indul, illetve egy process elindul, de nem nyit meg semmit, se a winecfg-t. Viszont ha rootként próbálom, akkor működik, ahogy kell. Annyit szórakoztam már az ATI driver vagy az X frissítése után a rendszer darabokból történő sokszori felállításával, hogy lehet kezd kicsúszni a kezemből.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Battlefield 6
- Dell notebook topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Ford topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladó Apple iPhone Xs Max 256GB / 12 hó jótállással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest