Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
igen,az udoo az majd júliusban lesz szétszórva az előrendelők között.jóféle cucc amúgy,de asszem meggyőztél és inkább egy zotac zbox bi322 nétem ki magamnak [link].ez egyébként az akvánál olcsóért van.
vajon ehhez sincs linux támogatás?mert a honlapján csak windowst emlegetnek.
ezért tetszett meg.amúgy a 322 vajon a 4k-val is megbirkózik?mert a 323-ra eleve rá van írva a gépre,hogy 4k.amúgy a kettő között sztem nem ég és föld a különbség,hiába 4 magos a 323.
nem is tudom,hogy hol kéne ezt a társalgást folytatni.a barebone topik halott...
-
betyarr
veterán
köszönöm a válaszokat!alszom a dologra egyet-kettőt.
valójában jó lenne ez a doboz,de nagyon kéne neki a 64gb tár.tapasztalat,hogy még a semmitől is fel tud duzzadni a win 10 akár 40gb környékére is,hiába a 22gb-s friss telepítéskori méret
a linux meg ugye nem biztos versenyző.ez az udoo nagyon izgatja a fantáziámat,de elég borsos ez a 217 dollár
még tax és posta nélkül csak-csak oké is lenne. -
betyarr
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
a fenti kép a 217 dolcsival az udoo lenne.az up board (töltővel és adóval) ~$195.
az udoo-ról egy ilyet találtam.elég baráti a gyorsasága: [link]
laptopot nem akarok

-
betyarr
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
bőven fele akkora tudással (mármint az én szempontomból nézve)

anno az odroid u3-al szemeztem egy darabig,de nagyon nagy kompromisszum lett volna.míg ez az up board,amit kiszemeltem,már szinte maximálisan kiváltana egy asztali pc-t a fentebb említett felhasználást nézve.legalábbis amit eddig láttam/olvastam róla,abból ezt szűrtem le.azbest: annak ennyi lenne a vége:
nem tudom,hogy megérne-e ennyi pluszköltséget

-
betyarr
veterán
üdv!
újra felvetődött bennem egy kártya pc vétele.felhasználás: full hd és zene kodival tévén,valamint átlagos net (fb,yt,hírek,levelezés stb.a feleségemet akarom ezzel meglepni,mert (ki tudja miért
) kiszorul az asztali pc elől). a fórumot olvasgatva már majdnem letettem róla,mert nem találtam olyat,amit hasonló feltételekre ajánlottatok volna.azonban ma ráleltem az up boardra.kinéztem egy 4gb ram,32 gb eemc vagy egy 4gb ram,64 gb eemc változatot.árban nem olyan nagy a különbség,deinkább a 64-es,mert ha valahogy win kerül rá,akkor ne kelljen szívnom azzal,hogy kevés a tárhely idővel.alapból linuxot szeretnék rá,aztán majd meglátom,hogy mennyire fog bejönni.kérdésem: mondjatok pár szót pro/kontra az elképzelésemről.mik lehetnek a hátrányai/buktatói ennek a megoldásnak?netes videókat nézve,meglehetősen gyors a kis cucc.csodálkozom,hogy eddig sosem hallottam róla.
az ára az olyan nagyon határeset.az egyetlen dolog,ami mellette szól egy asztali pc-vel szemben,az az áramfogyasztása.illetve,az is,hogy jóval kevesebb helyre van szüksége.köszönöm előre is a véleményeket (urambocsá',tapasztalatokat)!

Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Formula-1
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- Formula-1 humoros
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB +256GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

még tax és posta nélkül csak-csak oké is lenne.

) kiszorul az asztali pc elől). a fórumot olvasgatva már majdnem letettem róla,mert nem találtam olyat,amit hasonló feltételekre ajánlottatok volna.azonban ma ráleltem az up boardra.kinéztem egy