- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
BalanceR #101190 üzenetére
Vagy szerinted elcsap a csőrös Scania, mindenhol vérzel, többszörös törés, kijön a mentő, és hozza a teszt pálcát, ha pozitív, akkor otthagy?
Sajnos az a helyzet, hogy ebben az országban simán el tudom képzelni.
Ahogy tavaly lazán leállították a fogászatokat és szájsebészeteket úgy, ahogy van, pedig abba is bele lehet ám halni.
-
-
fatal`
titán
válasz
Reggie0 #101145 üzenetére
Pontosan. Nyilván a coviddal kapcsolatos dolgoknál nem működik, hogy hónapok vagy évek múlva legyen hatályos, de speciel pont a kártyarendszer, vagy az oltási regisztráció egy olyan dolog, amit már előre ki lehetett volna alakítani, ugyanis már a vírus megjelenésének a napján lehetett tudni, hogy tömeges oltás lesz.
-
fatal`
titán
válasz
csababarca #101141 üzenetére
Pontosan erről beszélek. A gyakorlat viszont sajnos nem ez. Semmilyen cég nem fog megrendelés nélkül semmilyen rendszeren módosítani.
Viszont ehelyett (sokszor az adott megrendelő tudomása nélkül - ezesetben talán a NEAK lehet az üzemeltető, nem tudom) hoznak egy rendeletet, meghírdetik a közlönyben és mindenki néz (mind üzemeltetési, mind alvállalkozói/fejlesztői oldalon), hogy most ez mi?
-
fatal`
titán
válasz
csababarca #101137 üzenetére
Mert a rendeleteket olyan idióták írják, akiknek fingjuk nincs az IT-hoz. Attól, hogy beleírod egy rendeletbe, hogy ez holnaptól így van, attól még nem lesz hozzá infrastruktúra és a fejlesztés sem lesz kész.
-
fatal`
titán
válasz
Motion_Blur #100934 üzenetére
Az oltónak az oltóponton. Nekem azonnal rögzítették mindkét esetben (pontosabban 1 órán belül, mire hazaértem már benne volt, lehet, hogy előbb is).
-
fatal`
titán
válasz
Chesterfield #100770 üzenetére
De. De ez megváltozhat, ha elég oltott lesz, aki védett a britre.
#100771: Így működnek a dolgok, nem engedélyezik csak úgy, ez a szabályozás. Ha nem így lenne, akkor meg azon menne a hiszti, hogy még klinikai fázisok sem voltak.
-
fatal`
titán
Ez így érthető.
Akkor tényleg csak a Pfizer marad.
Bár szerintem nyáron elfogja majd fogadni az EU a Sputnikot (ha nem csinálnak politikát) és a WHO miatt a kínait is, nem fognak lemondani az ázsiai túristákról.
#100644: Én se. Ellenben sokan azt mondják, hogy emiatt várnak Pfizerre. Amúgy de, tudod igazolni az EESZT-s dokumentummal, akár le is lehet hitelesen fordíttatni. Más kérdés, hogy értelme nincs, biztosan lesz majd valamilyen EU-s kártya.
Engem nem érint, idén nem utazom (egyébként se nagyon).
-
fatal`
titán
válasz
Balion #100627 üzenetére
Igen, van még 200e.
Mai infok alapján:
"Meg fogják nyitni 200 ezer szputnyikra a regisztrációs lehetőséget, és a tumultust elkerülendő, sms-ben fogják értesíteni azokat a regisztráltakat, akik időpontot foglalhatnak. Csak ők tudnak élni ezzel, az ő TAJ-számaik lesznek feltöltve a rendszerbe."Ezt én nem nagyon tudom értelmezni, hogy ez pontosan kiket takar.
-
fatal`
titán
válasz
lacafaca #100487 üzenetére
Ja értem, szóval ha el tudsz valamit képzelni akkor az úgy van.
Szerintem a zalai káposzta mérgező, én legalábbis el tudom képzelni.
Kb. ennyi értelme volt annak, amit írtál.
Most az a baj, hogy egy szektorban van pénz. Ha nincs pénz, akkor meg "honnantudjahámégpénzesevótrá'. Szerencsére egy tudományos kutatást még alá kell támasztani, akkor is, ha szarásig van a kutató pénzzel.
-
fatal`
titán
válasz
Reggie0 #100105 üzenetére
Szerintem csak unalmas ez a téma. Kutyát nem érdekli ki mivel van oltva. Pláne, hogy 1 éven belül újra kell oltatni a mutációk miatt.
10-ből 9 embernek fogalma sincs miért ragaszkodik a Pfizerhez (nem a topicba írókról beszélek, hanem az átlagról, csak azt mondta a Józsi, hogy az jobb). A nagytöbbség a gyártó nevét leírni is képtelen.
Mindenki várja a Pfizert, de én még emlékszem, hogy milyen commentek voltak januárban, amikor más még nem volt engedélyezve.
-
fatal`
titán
Utoljára 38 éve haltak meg annyian márciusban, mint idén
A KSH azt is kiemelte, hogy az idei első három hónapban a halálozások száma a születésekénél jelentősebb mértékben emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás a 2020 első három havi 12 418-cal szemben 19 473 fő volt, ami 57 százalékos, a szökőnaphatást is figyelembe véve 59 százalékos emelkedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. Csak márciust nézve annyival többen haltak meg idén, hogy a természetes fogyás 85 százalékkal nőtt, és a 2020. márciusi 4650-nel szemben 8620 fő volt.
-
fatal`
titán
"Terheléses támadás érte az időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszert – jelentette be az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Kiss Róbert rendőralezredes. Az operatív törzs munkatársa szerint a támadást felelőtlen emberek követték el, de már kijavították, és várják az oltásra igényt tartók regisztrációját."
Felelőtlen emberek regisztrálni akartak, hogy legyen oltásuk.
A jobboldal oltásellenes. -
fatal`
titán
válasz
FіkuszKukіsz #99474 üzenetére
És 60 alatt. Ehhez képest nálunk adják az időseknek.
#99492: Csak azt nem, hogy mennyire. Valószínűleg semmivel nem jobb, mint bármelyik másik. Elölt kórokozós mint a kínai és gondolom ugyanúgy az eredeti variáns van benne.
-
fatal`
titán
válasz
ProEvoFan #99324 üzenetére
Másik topicban már volt róla szó.
Egyrészt nem, mégha nem is ölték volna el a vektorvírust, az immunrendszered akkor is kitakarítja viszonylag hamar, ettől még súlyos minőségbiztosítási probléma lenne, ha így lenne.
Másrészt akármekkora gittegylet lett az OGYÉI, kizártnak tartom, hogy ebben a formában engedélyezték volna (hasonlóan gondolom a szerbiai helyi intézetet is).
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #98643 üzenetére
A "durvább" idei hetek ebben még nincsenek benne.
"Érdekes egyébként látni, kb mennyivel ütősebb a cucc egy keményebb influenzánál (pl 2017 jan-feb)."
És ez "csak" a halottak, nincsenek benne a longcovidosok (influenzánál nem jellemző a hosszútávú szövődmény). És korlátozásokkal (mégha azok olyanok is, amilyenek). -
fatal`
titán
válasz
nobela #98337 üzenetére
Nem nálunk, vidéki ismerősnél, nekem Bp.-n van a háziorvosom.
Nem jól fogalmaztam: Több, mint 200, hatvan feletti vár oltásra, aki nem kaphat akármit, miközben 20 éveseket Pfizerrel oltanak a fővárosban.
Kínai sincs, mert egy ideje eloltották őket, előtte pedig nem kaptak ott belőle többet. Ami volt azt eloltották.
De a 70 felettiek között rengetegen vanank alapbetegséggel, akik nem kaphatnak kínait, vagy nem kérik, vagy a háziorvos nem szívesen adja, mert tudja, hogy hatástalan. Akárhogy nézzük, az elosztás szar.
-
fatal`
titán
válasz
janeszgol #98320 üzenetére
"De ha én novemberben átestem a betegségen (nincs erről papírom, orvos nem látott), akkor hatástalan"
Ezt honnan szeded? Ha átestél rajta valószínűleg pont többet ér, mert booster shotként funkcionál már az első is.A két idős rokonodnál már lehet, hogy nem ér sokat, ezt csak vérvétel igazolja (és akkor még mindig nincs info a t-sejtes immunitásról).
-
-
fatal`
titán
válasz
Elektrosokk #98306 üzenetére
Vidéki ismerősömnél, csak az ő háziorvosának a praxisában több, mint 200 ember vár pfizerre, aki nem kaphat mást vagy a kora miatt, vagy az alapbetegségei miatt. Ritkafos az elosztás.
-
fatal`
titán
válasz
Gsx-rr #98217 üzenetére
"Es hogy igazolod,hogy mit kaptal? Elarulom sehogy sem fogod tudn, tehat utazashoz tokmindegy"
Az eesztről bárki kinyomtathatja mit kapott (papíron is megkapod az oltás helyszínén), azon még a sarzs is rajta van, más kérdés, hogy nem mutogatnék ilyen dokumentumot a hatóságnak, mert semmi köze nincs hozzá.
-
fatal`
titán
-
-
fatal`
titán
válasz
lacafaca #98068 üzenetére
Jah, csak hülyeség. Sose volt 35000 eset egy nap, se 300k+ oltott, de nem baj.
Ilyen fabrikált baromságot bárki tud csinálni.
Ráadásul a két görbének 0 köze van egymáshoz.
"Február végén az oltási hajlandóság 6% volt."
Baromság ez is. Február végén 2 millió regisztrált volt (+ az eü dolgozók), az messze van a 6 százaléktól. -
fatal`
titán
válasz
Gsx-rr #97606 üzenetére
Ezt a baromságot honnan veszitek? Izraeli adatok alapján nem, 90+%-ban akadályozza (Pfizer) a továbbterjedést, a többi oltástól nem tudni. Ha fertőz is, közel sem ugyanannyira.
#97601: Persze, hogy nagyobb eséllyel kapja el valamelyik mutánst, mint a nem mutánst, mert utóbbi ellen teljesen védett. Oltott vs nem oltott relációban pedig nincs ilyen. A kórháztól pedig a mutánsok ellen is védve vagy.
-
fatal`
titán
válasz
lacafaca #97390 üzenetére
Az az apró tény ne zavarjon, hogy erről volt szó már korábban is (igen, nem csak tőled).
"minden egészséges bélflórával rendelkező totálisan biztonságban van"
Ez továbbra is baromság és nem is ezt írja, alapvetően még mindig a genetika számít a legtöbbet.Továbbra is igazán szórakoztató vagy, toljad még, legalább nem unatkozunk.
-
fatal`
titán
válasz
daneel_hu #97360 üzenetére
"De aztán Izraelben volt erre egy tanulmány, és a beoltottak nemhogy nem betegednek meg, de még el sem kapják / nem terjesztik."
Azt nem tudni, hogy ez a többi oltásnál is így van, Izraelben csak Pfizerrel oltanak. Az viszont szinte biztos, hogy az oltottak, ha fertőznek is, jóval kevésbé.
#97265, #97362: A kampányszűréseket állították le gondolom (tüdőszűrés, emlő stb.). Akit műtöttek daganattal, vagy gyanús azt továbbra is kivizsgálják.
-
fatal`
titán
válasz
ubyegon2 #97342 üzenetére
"hétvégi napokon képes volt délután 2-ig durmolni."
Átlagos szombatEgyébként úgy, hogy sokáig fent vagyok, hétköznap is (értsd 2-nél előbb nagyon ritkán fekszem le), így hétvégén pótlom a lemaradást
Ami persze nem jó. Nekem optimálisabb lenne 11-től dolgozni este 7-fél 8-ig, de nem kívánságműsor.
Nyilván, ha lenne család/gyerek, akkor valószínűleg ez másképp nézne ki.
Az oltás után amúgy már rögtön gyanús volt, hogy fél 12 - éjfél körül kidőltem.
-
fatal`
titán
válasz
Agyrák666 #97160 üzenetére
Senki nem beszél ilyenről. Nincs hosszabb távú adat, ugyanis még a klinikai fázis 1-ben beoltottak is csak max 1 éve kaptak oltást, a harmadik fázisban lévő nagyobb tömeg óta mégkevesebb idő telt el.
Jelenlegi állás szerint 9 hónapig biztosan véd. Majd meglátjuk.
Az oltás most sem kötelező.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
janeszgol #97081 üzenetére
Elég hiányosak a történelmi ismereteid, ha nem tudod mi volt a nürnbergi per.
Ez az egész viszont nyilvánvalóan faszság. Egyébként nem Tamási, hanem Tamasi és nem belgyógyász, hanem természetgyógyász. Meg pénzt keresnek ezen a baromságon, amellett, hogy brutális társadalmi károkat okoznak és senki le se szarja.
"De ilyen csoportosulás, csak bizonyos emberek nyilatkozhatnak dolog, Tamásizás/Gődényezés nincs az influenzánál sem."
Mert azzal nem lehet/lehetett pénzt keresni az idiótákon. -
fatal`
titán
válasz
lacafaca #96941 üzenetére
"két árokásó pl soha nem fogja egymást agyoncsapni egy új lapát miatt"
Persze, hogy nem. Az egyik nézi, ahogy a másik dolgozik "csinálja akkor ő az újjal b+" felkiáltással.Nem így működik a világ, mint, ahogy leírod. Különben rohadtul nem itt tartanánk. Semmilyen összefüggés nincs az önzetlenség/segítségnyújtás és a beosztás között. Simán általánosítasz.
-
fatal`
titán
5 nap volt, azért írtam 8-at, mert a brit hosszabb ideig lappang.
Valószínűleg nem kapja el egyébként, nem is állítottam az ellenkezőjét. De nem az ágyat nyomó tünetesek miatt terjed a fertőzés.
#93056: Igen, 1-1 ampullát adnak, mert eláll hűtés nélkül vagy normál hűtéssel 1 napig.
-
fatal`
titán
válasz
andor80 #92981 üzenetére
Ez probléma lesz majd, jelenleg ott tartunk, hogy azt sem oltják, aki regisztrált. 60-70 közöttit is tudok.
#92989 LED333: Ez pánikreakció is lehet, magamon is figyeltem meg ilyesmit korábban (főként a víz alatti légzéses jelenséget, de aztán pár perc alatt elmúlik). SPO-t mérd, de nem gondolnám, hogy ez COVID, de nem vagyok orvos és nem is diagnosztizálnék fórumon, ha az lennék se.
#92992 lacafaca: Teljes döbbenet lett úrrá rajtam, hogy nem valami konteós hülyeséget írtál.
-
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Bestbuy játékok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- One mobilszolgáltatások
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest