Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ligend

tag

válasz Kis zöld izé #2932 üzenetére

Ha már nosztalgiáztok, beszállok én is. :B

Nálam a 3D 1996. novemberében kezdődött, a Tomb Raider megjelenésével. :D Akkor még természetesen nem volt semmim, amivel hardveresen lehetett volna gyorsítani a poligonok megjelenítését, de jöttek a hírek a 3DFX-ről. Tettem persze néhány tétova próbálkozást a Virge-dzsel, illetve egy jóbarátom frissen beszerzett Matrox Mystique kártyájával, de valahogy nem volt az igazi. (Megjegyzem, talán a Tomb Raider volt az a DOS-os játék, amihez a legtöbb patch jött ki, hogy támogassa az akkor piacon lévő 3D gyorsítókat.)

Áhitattal olvastam a teszteket, leírásokat az újságokban a "csodakártyáról", de akkoriban nem volt 60K-m egy olyen játékszerre, mint a Voodoo Graphics. Egészen 97' őszéig várnom kellett, mire 28-30-ra csökkent az ára, és végre összejött rá a pénz. Mitagadás, katartikus élmény volt 640x480-ban 16 biten 30fps-sel játszani, ami akkoriban szinte csak a Voodoo-val volt elképzelhető. Persze ott volt a Riva 128, a PowerVR PCX2, a Verité, de támogatottságban a 3dfx járt az élen. A Direct3D (és természetesen játékra az OpenGL) akkortájt még nem volt annyira elterjedt, mint a Glide, ezért ha az ember biztosra akart menni, Voodoo-t vett.

A Voodoo-t nálam 98-ban követte a Voodoo 2, de már egy Intel740-nel társítva, ami Direct3D-ben azért nem is volt olyan rossz. Innen pedig meg volt pecsételve a sorsom, utam a D3D felé vezetett. :U

Ennek ellenére a Creative által kiadott Glide wrappert előszeretettel használtam, és azóta is csodálattal adózom a 3dfx munkásságának. :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés