- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- sh4d0w: Nyitlocker
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lcp
csendes tag
válasz
Menthirist
üzenetére
Meglövésről szó sincs. Én sem találkoztam ill voltam olyan helyen akik céges szinten használtak volna workstation kártyákat, de most nem is ez a lényeg. A lényege az egész felvetésemnek az volt hogy egy árkategóriában melyik kártya alkalmasabb ill jobb 3d-re.
Azért is fordultam ide mert mindenhol csak azt írják, hogy mennyire jók a workstation kártyák de tapasztalatcseréket nem igazán találok sehol. Tesztet már néztem egy rakatnyit sőt otthon én is rengeteg tesztet csináltam a gtx 285 között ill v5700 firepro között. A baj csak az hogy a specifikus CAD környezetes tesztek mind OpenGl-esek (pl SPECviewperf 10) és abban tényleg magasan jobbak a workstation kártyák (az otthoni tesztek is ezt mutatják, 4-5* jobban teljesített a Firepro). A 3Ds játékos benchmarkokban (3dmark6) viszont az ellenkezőjére fordul a dolog(4-5* job a GTX 285). Maxban mivel D3D-t használ a megjelenítésben ezért munka közben nagyon kevés különbséget lehet csak észre venni.
Elkezdtem emiatt nézegetni a fizikai paramétereiket és a Firepro egy értékben jobb, az pedig a stream processorok számában (egyébként kb egy 20e Ft-os gamer kártyának néz ki a többi adat alapján). Ezért lennék kíváncsi egy ATI HD 5870-esre (ha már egy árban vannak ugye) aminek 5* annyi steram processora van mint a Firepronak.Itt persze bejön a képbe a driver kérdés is amit említettél. Azt én is sok helyen olvastam már hogy rengeteg múlik a driveren és ha csupán a fizikai paramétereit nézi az ember a kártyának akkor a közelébe sem érnek a workstation kártyák tudása az új, sokkal olcsóbb gamer kártyáknak. Tehát egy drivert veszel iszonyat pénzekért.
Tömören adott 3 kártya ugyan annyiért teljesen más paraméterekkel és szeretném megtudni melyik a jobb 3d-re de főleg maxozásra. Sajna eddig nem sikerült választ kapnom, ezért kérdezgetek és kutatgatok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom mobilszolgáltatások
- Path of Exile (ARPG)
- Konzol Screenshot
- Az SSD elfárad… a RAM miért nem?
- Háztartási gépek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A Windowst és a macOS-t is váltaná a Google Aluminium OS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256GB Titanium Gray használt, megkímélt garancia 2027.12.27-ig
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A16 2024 FA607NUG Gamer notebook - R7 7445HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest