Új hozzászólás Aktív témák

• Lcp

csendes tag

válasz Menthirist #5304 üzenetére

Meglövésről szó sincs. Én sem találkoztam ill voltam olyan helyen akik céges szinten használtak volna workstation kártyákat, de most nem is ez a lényeg. A lényege az egész felvetésemnek az volt hogy egy árkategóriában melyik kártya alkalmasabb ill jobb 3d-re.

Azért is fordultam ide mert mindenhol csak azt írják, hogy mennyire jók a workstation kártyák de tapasztalatcseréket nem igazán találok sehol. Tesztet már néztem egy rakatnyit sőt otthon én is rengeteg tesztet csináltam a gtx 285 között ill v5700 firepro között. A baj csak az hogy a specifikus CAD környezetes tesztek mind OpenGl-esek (pl SPECviewperf 10) és abban tényleg magasan jobbak a workstation kártyák (az otthoni tesztek is ezt mutatják, 4-5* jobban teljesített a Firepro). A 3Ds játékos benchmarkokban (3dmark6) viszont az ellenkezőjére fordul a dolog(4-5* job a GTX 285). Maxban mivel D3D-t használ a megjelenítésben ezért munka közben nagyon kevés különbséget lehet csak észre venni.
    Elkezdtem emiatt nézegetni a fizikai paramétereiket és a Firepro egy értékben jobb, az pedig a stream processorok számában (egyébként kb egy 20e Ft-os gamer kártyának néz ki a többi adat alapján). Ezért lennék kíváncsi egy ATI HD 5870-esre (ha már egy árban vannak ugye) aminek 5* annyi steram processora van mint a Firepronak.

Itt persze bejön a képbe a driver kérdés is amit említettél. Azt én is sok helyen olvastam már hogy rengeteg múlik a driveren és ha csupán a fizikai paramétereit nézi az ember a kártyának akkor a közelébe sem érnek a workstation kártyák tudása az új, sokkal olcsóbb gamer kártyáknak. Tehát egy drivert veszel iszonyat pénzekért.

Tömören adott 3 kártya ugyan annyiért teljesen más paraméterekkel és szeretném megtudni melyik a jobb 3d-re de főleg maxozásra. Sajna eddig nem sikerült választ kapnom, ezért kérdezgetek és kutatgatok...

Új hozzászólás Aktív témák