Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bokrosolajos

őstag

Belevágtam a 3DS scene gyártásba. Még csak egy hete ismerkedek vele, így amit mutatok, ne nézzétek túlzott elvárásokkal :)

Kép1 Kép2 Kép3

Az első képen utólag raktam be a hátteret, de legközelebb már igyekszem ojjektumra feszíteni. Mindegyik képen utólag PS tettem vinyettálást, akkor még nem ismertem, hogy vray is tudja

A textúrázást magam végeztem, kicsi felbontású képek, itt a fényeket akartam megtanulni használni.

Amikkel gondom akadt:

1. képen túl erős fényt kap a benzinkút teteje (holdfényes éjszakának kicsit sok) Nem lehetséges valahogy csak a tetejét megoldani, hogy kevesebb fényt verjen vissza? Mert egyébként meg a környezet lenne túl sötét ?

2. képen a kandellárberről vetülő fény szabályos, éles kontúrú megvilágítást ad. Nem tudom, hogyan lehetne állítani, hogy valósabb, elmosódottabb, szórt fényt adjon? Ugyanígy problémás az egyik tetőről világító spot árnyéka, a kútfőről vetülve nincs antialias a szélein, nem tudom hol toltam el?

3. képet azért mutatom, mert kénytelen voltam utókezelni, mert nem ismerem a lehetőségeket. Minden terület abszolut éles lett renderelés után. De én azt szeretném,ha a célojjektumtól távolodva elmosódottabb legyen a kép. Persze lehet, hogy okosabb utólag kezelni, mert az nem vesz el időt, de soha nem lesz szép. Erre van valami megoldás?

Ha már a kamera szoba került: azt hogyan tudom elérni, hogy amikor beállítottam egy helyzetet, oda kerüljön egy rögzített kamera, ami pontosan azt látja, ahogy beállítottam? Eddig ha hozzá adok egy kamerát, teljesen más helyre rakja le, és utólag kell tologatnom, forgatnom, hogy hasonlót tudjak beállítani :W

Eddig nagyon élvezem amit csinálok, fantasztikus képességekkel ruház fel a technika :K

Új hozzászólás Aktív témák