Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Astra kalandok @Első rész
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- New Game Blitz - 2024
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezso
tag
válasz Piftuka #23805 üzenetére
Üdv!
"Ha a Vestel gyártja, akkor azért a TV kiváló minőségét így látatlanban is megkérdőjelezem.
Sajnos ez a cég nem arról híres, hogy jó minőségű TV készülékeket gyárt!"Látatlanban megkérdőjelezhető, de nem túl bölcs dolog. Mutass egy olyan oldalt, ahol a Vestel termékeket sz@rnak titulálják. Persze minden gyártmánynál van olyan, hogy meghibásodik egy termék és olyankor az adott ember telesírja az internetet, hogy milyen ócskaságot vett.
A Blaupunktot (már kitárgyaltuk) nem Vestel gyártmány. Régen az volt, de jelenleg szlovákiában rakják össze kínai alkatrészekből! [link]
A Telefunken Vestel gyártmány és jó. Nekem tucatszámú különböző méretű és tudású tévém volt az adott márkából és nem elromlós, jó minőségű tv.
A Technika Vestel alsó kategória, de nem vészes.
Olvasgasd a Technika topicot és itt az általad kinézet tévéről egy vélemény: [link]Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
Kedves BBéci!
Ha figyelmesebben olvastad volna, idézem „tucatszámú különböző méretű és tudású tévém volt az adott márkából ” tehát itt csak a Telefunken típusról írtam. Ha a Vestel által gyártott tévékről beszélünk, akkor ez a szám sokkal nagyobb.
Másodszor. Sohasem titkoltam, hogy én az adott cég típusait árulom és mint (úgy érzem normális) eladó az ügyfél nem addig jó vevő, amíg fizet, hanem utána is sokszor kapcsolatban maradunk. Előfordul, hogy több év után felhív, hogy elfelejtette, például, hogyan kell a csatornákat átrendezni. Ilyenkor a segítségen túl azt is meg szoktam kérdezni, hogy van megelégedve az adott tévével.
Harmadszor. Szerencsére gyakran vannak visszajáró ügyfeleim, akik x éve vettek egy tévét tőlem, de esetleg újabbat, nagyobbat, vagy komolyabb tudásút akarnak. Ha előzőleg xart adtam volna el nekik, gondolod visszajönnének?
Idézet egy 3 napos PÜ-ből:
"xxxx privát üzenete ezso számára Új Válasz Törlés 2015-01-17 19:44
xxxx
(újonc)
Majd szétnézek nálad.xxxxxxxxxxxx,de lehet,hogy más,vagy nagyobb.
Apám 2-3 éve vett tőled egy készüléket,ami napi 22 órát megy,és semmi baja."(A felhasználónevet és a tévék típusait természetesen kivettem, mert egyrészt adatvédelem, másrészt nem kívánom azt a vádat a nyakamba, hogy itt reklámozok bármit is.)
Számos hasonló megkeresés volt már szerencsére...sőt továbbmegyek. Ha ezek az ügyfelek nem lennének, már lehúzhattam volna a rolót.
Mint nyilván Te is tudod, a Magyar piac sokszorosan túltelített és nehéz életben maradni, nem top márkákkal. Továbbá a magas Euró ár sem segíti ezt az üzletágat.
Szomorú, de a magyar emberek többsége 3, jó esetben 5-6 típust ismer és minden másra úgy tekint, mintha valami ördögtől való dolog volna.Negyedszer. Gyakorlatilag napi kapcsolatban vagyok az importőr céggel és annak a garanciális szervízével. Mivel minden garanciajegyen szerepel a nevem, teljesen tisztában vagyok azzal, hogy az általam eladott, sőt a más által értékesített, adott típusból vittek-e vissza, illetve milyen hibával.
Remélem kielégítő és érthető is számodra a válaszom.
Üdv: ezso
[ Szerkesztve ]
Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz Tegla80 #23829 üzenetére
Néhány éve már megkerestek ilyennel (talán éppen a szóban forgó topictárs), de neki is azt mondtam, amit most leírok.
Nálam nincs nagy raktárkészlet, tehát nem tehetem meg, hogy esetleg hetekre nélkülözzek egy készüléket.
Nem a teszttől félek.
Mostanában szerencsére a nagy műszaki áruházak az utóbbi időben elég sok Vestel által gyártott tévét forgalmaznak, Hitachi, Telefunken, JVC és néhány ismeretlenebb márkát is. Ha BBéci úgy gondolja, biztosan megtalálná a módját, hogy tudjon, akár ezektől a multiktól tesztalanyt szerezni.Még valami. "egy altalad csucsnak tartott keszuleket a palettedbol"
Ilyet, hogy én csúcskészüléknek tituláltam volna, tőlem SOHA nem olvashattál!
Azt sem mondtam/írtam soha, hogy egy 60 ezres XY típusú Vestel gyártmányú tévé jobb, mint egy másfél/kétszer annyiba kerülő Samsung. Persze hogy nem jobb.
Amit tőlem olvashattál, az annyi, hogy a Vestel főleg középkategóriát gyárt, aminek kis része az alsó és felső középkategóriába tartozik és érdemes a helyén kezelni a dolgokat.
Gondolok itt egy tök átlagos tévénézőre. Ő mire használja a tévét? Szeretné jó minőségben megnézni a híradót, a kedvenc filmjeit , sorozatait. Gyakran még az USB médialejátszó lehetőséget sem használják ki.
Legyen benne DVB-T-C tuner, hogy a gyakran agyontömörített digitális adásokat is elérje.
Ezeket a vásárlókat nem érdekli, a dual, meg quad core-os processzor, az ívelt display, meg az ilyen-olyan dizájn.
Ezekben az esetekben lehetnek a Vestel tévék olcsóbb és jó alternatívák.[ Szerkesztve ]
Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz demmer123 #23975 üzenetére
Clint Citrus ablaktisztító + puha nem szöszölődő törlőkendő, vagy puha kéztörlő papír.
Szárazon SOHA ne portalanítsd, mert (főleg a lakk-fekete) káván mikrokarcokat okozhat.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
"Én tv csatornákat nem nézek nagyon, az a pár természettudományos meg FHD-ben jön."
Kérlek áruld el, milyen szolgáltató továbbít Full-HD adást (valós 1080p-t) Magyarországon?
Akkor rohanok előfizetni.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz -=RelakS=- #24276 üzenetére
Az 1080i Interlaced (váltott-soros) megjelenítás, a HD-Ready tévék is képesek rá.
Felbontás: van a HD, vagyis a 720p (1280x720), és a FullHD, az az 1080p (1920x1080), gyorsan egy fontos részlet: az 1080i annyit tesz, hogy váltotsoros, vagyis Interlaced felbontás, ennél egyszerre csak vagy a páratlan, vagy a páros sorokat rajzolja ki (tehát a való felbontás 1920x540 pixel, és két menetben fogja kirakni a valós kép egészét), ha valami valóban FullHD, akkor tudnia kell az 1080p felbontást! [link]
-
ezso
tag
Őszintén szólva én így tudom/tudtam és a Google-n az első találat is ezt igazolta, amit linkeltem. Mélyebben nem keresgéltem.
Minden esetre (17 év után) sem szégyellek tanulni. Ha valakit megtévesztettem volna, elnézést kérek!Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
"Virtuális vezérlést (ez nem tudom, hogy mi) kikapcsoltam."
Android, IOS eszközzel is távirányíthatod a tv-t.
Ezt a programot kell letölteni: [link]
Nem láttam még, hogy ez bajt okozott volna.Esetleg próbálj meg egy teljes resetet. (a beállításaid elvesznek)
Menu-->4725-->Diagnostic-->OK-->Factory reset-->OK -----nem nyúl semmihez...
Ezután tv kikapcsol és újraindul, majd kezdheted ismét beállítani.Ha erre sem javul meg, akkor valószínűleg SW hibás és szervíz.
-
ezso
tag
Szia!
Persze, használható. Sőt ott van igazán haszna. Alulról a második gomb egy "touchpad" Középen megnyomva "Enter".
Ha a böngészőben a címsorra kattintasz, automatikusan beadja a billentyűzetet és nem kell szenvedni a távirányítós megoldással.
Egyébként egyszerűen kezelhető és full Magyar nyelvű.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
-
ezso
tag
Ha teheted szerintem is vidd vissza.
Könyörgöm, egy negyedmilliós tévéről van szó!
Az itt lesajnált/szentségtörés Vestel tévék (kismillió típusai) 2013 óta tudják a színenkénti állítást + nem lassú a menüje + több mint százezerrel olcsóbb 50"-osban. A net ezeknél sem gyors.Félreértés ne essék nem hasonlítgatni akarok csak egy drága "csúcs" tévétől többet várna az ember.
-
ezso
tag
Persze hogy nincs tökéletes tv, ez így igaz és nem is török pálcát felette.
Annyit jegyeztem meg hogy a színenkénti állítás szerintem alap lenne egy ilyen tévében.
Gondolom ez a funkció 100-ból 100-nál hiányzik és szomorú hogy ilyen kategóriából hiányzik.
A Vesteleket nagyon szépen be lehet ott állítani. (persze középkategórián belül)[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
válasz wonderwolf #27085 üzenetére
A vélemények alapján sajnos valami gagyi display-el szerelt tv. [link]
[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
"Vestel/Technika és egyé bazári márkák nem játszanak.
Eddigi jelöltek: [Toshiba], Philips, LG."Megint egy agymosott...
Csak hogy tudd, a Vestel gyárt Toshiba és Philips tévét is!
Akkor ezek is "bazáriak"?Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz HGTimber #30353 üzenetére
Röviden:
A JVC, Polaroid, Celcus, teljesen azonosak, csak kávában és feliratban különböznek.
Mindegyik Vestel Europe gyártmány.
Celcus: [link]
Polaroid teszt:[link]A JVC-re figyelj oda, mert nem mindegyik Smart tv-je Web böngészős és a linken nem írják, hogy az lenne.
Kívülről teljesen egyformák, de az egyiknél, csak 6-7 alkalmazás közül választhatsz.Mindegyik Direct LED háttérvilágítású és ár/érték arányban jók, megbízhatók.
A Hyundai is Vesteles,de azt nem ismerem.
-
ezso
tag
válasz #94529552 #30356 üzenetére
"Azok közül egyiket sem."
Kedves Pumma!
Megkérdezném, hogy az említett tévék közül melyiknek láttad a képét?
Melyiket ismered kívül-belül?A Samsung 4000-es sorozatot (amit ajánlgatsz) bontották már ki előtted?
Érezted a dobozból kitóduló gagyi műanyag bűzét és láttad az abszolút színhelytelen képét?
Mellesleg egyik sem Smart tévé, drágábban...Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz #94529552 #30358 üzenetére
Kedves Pumma!
Igen, tisztában vagyok, hogy nem javasoltok noname tévéket (ezért válaszoltam én a kérdezőnek), de mint hogy a kérdéseimre konkrétan nem válaszoltál, vélelmezem, hogy nem is ismered az említett tévéket, sőt az életben nem láttad őket működés közben.
Magyarul fogalmad nincs az adott tévékről, de (néhány "szakértővel" együtt) csípőből lesz@rozod őket és nem javasolt kategóriába helyezed.
Ne ez a szomorú!
Mellesleg a világ 3. Európa legnagyobb tévé gyártójáról beszélek/beszélünk.Azt hiszem nem szükséges visszaolvasnom, mert 8 éve jelen vagyok a PH-en és olvasgatom ezt a topicot is, csak nem írkálok ide, főleg olyan témában, amihez nem értek.
"Rendben húzzuk ki a listáról, van helyette másik megbízható típus..."
Ez most komoly? Tehát ha Samsung, LG, Sony van ráírva, az már egyenlő azzal, hogy megbízható, minden más meg nem az?
Tehát személyes tapasztalatod, hogy az általad ismert(?) márkák csak mennek és mennek, mint a Duracell nyuszi és a Vesteles tévék sorra rogynak le körülöttük?
Ne ne már....A Smart a legjobb marketing fogás.
Lényegében egyetértünk, bár van 1-2 használható funkciója, de tévén én sem neteznék.
Azonban a Samart és nem Smart tévék között a Vestelnél kb. 5 ezer forint különbség van.
Nagyon felesleges dolgok még, szerintem a 3D és egyelőre a 4K-UHD.Végül: nem mindenki akar, még többnek nem telik csúcs tévére, oda jó alternatíva lehet, egy "márkás" alsó kategóriával szemben!
-
ezso
tag
válasz #94529552 #30365 üzenetére
"Veled meg nem fogom a továbbiakban megvitatni, mert te úgy is csak véded a mundért."
Sajnos tipikus hozzáállás, ha elfogy az észérv. Mellesleg nem védem a mundér becsületét, csak száraz tényeket és tapasztalatokat írtam. Itt mi lenne a hasznom abból, hogy foggal-körömmel ragaszkodok valami helytelen állításhoz?
Én egy kérdésre válaszoltam, semmi több. Nem vitatkozni jöttem, csak reagáltam a válaszodra.Az, hogy Téged "nem győzött meg" egy teljesen szubjektív kijelentés, tartalom nélkül.
Az, hogy Te rugózol az 1 vs 2 év garancián, az a szíved joga.
A vásárlónak pedig szíve joga eldönteni, hogy mit választ!Magyarországon 1 év a kötelező garancia, a többi adható.
A „garancia” jogintézménye. a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet határozza meg, hogy mely új tartós fogyasztási cikkekre terjed ki az eladó jótállási kötelezettsége. E termékekhez köteles a forgalmazó (eladó) jótállási jegyet mellékelni. A jótállás időtartama egy év. Fontos kiemelni, hogy a kötelező jótállás kizárólag a Magyarország területén megvásárolt új tartós fogyasztási cikkekre terjed ki, azaz külföldön megvásárolt termékek meghibásodása esetén a kötelező jótállásból eredő jogokra fogyasztóként nem hivatkozhatunk.Természetesen én is a minél több garancia pártján állok és ez egyéni döntés, hogy megéri-e többet fizetni, több garanciáért.
[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
válasz #94529552 #30369 üzenetére
"Aki rugózik, az te vagy tipikusan, mint máskor ugyanitt."
Mint máskor ugyanitt? Mi van??? Ezt a mondatot kicsit nehezen sikerül értelmeznem.
De tudod mit? Igazad van!
Ha meg valakinek a témába vágó készülékekkel kapcsolatban lesz kérdése, arra szívesen válaszolok, legjobb tudásom szerint.
Vitatkozni meg nem kívánok senkivel, de véleményt, tapasztalatot szívesen megbeszélem laikusokkal és hozzáértőkkel is.[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
válasz vicamuso #32341 üzenetére
Szerintem ne próbálkozz tovább.
Ez egy hardveres hiba, amit szoftveresen, tehát állítgatással nem lehet megszüntetni.Legfeljebb mérsékelni lehet, a fényerő csökkentésével, de ez nem megoldás, csak tüneti kezelés, a képminőség rovására. (Egyszerűen gyárilag rosszul van összerakva a tv, tehát ha kicserélteted nem biztos, hogy a másik is ilyen lesz)Próbáld meg gariztatni, mert ez egy nagyon zavaró hiba.
-
ezso
tag
válasz 7Sony7 #33764 üzenetére
"Ezek miért ilyen relatív olcsók?"
Mert Vestel gyártmány mindkettő. A felirat Panasonic, de köze nincs a japán céghez.
Sok neves cég átadta jó néhány - főleg közép kategóriás - tévék gyártási jogát, elvileg szigorú ellenőrzések mellett a Vestel cégnek.
Például: Panasonic, JVC, Hitachi, Philips, Toshiba, Sanyo az ismertebbek márkák közül.Egyébként általában ár/érték arányban jó tévékről van szó.
-
ezso
tag
válasz blakey #33771 üzenetére
Nem adták el a Panát, szó sincs róla. Néhány típusának a gyártási engedélyét adták át/el a Vestelnek.
[link]A linknél látható, hogy sok Magyarországon nem ismert márka mellett jó néhány "világ márka" is szerepel a listán. És ez nem teljes lista...
[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
válasz virkir #35792 üzenetére
"Komolyan nem értem, hogy egy "szakmai" fórumon előforduló emberek hogyan találnak rá ilyen szarokra."
Jézusom!
1, Ez nem szakmai fórum.2, Ide általában olyan fórumtársak jönnek kérdezni, akik nem értenek a tévékhez, de a pénzükért ár/érték arányban a legjobb tévét szeretnék megvenni. Tehát tanácsot kérnek, amire általában wannabe "szakemberek" (tisztelt a kivételnek!) válaszolnak, akik az LG, Samsung, Sony triumvirátusnál nem látnak tovább. Nem is ismernek mást, csak csípőből lesz@rozzák.
3, Nem mindenkinek fontos, hogy valami nagy márka logója díszítse a tv elejét, mikor esetleg fél, vagy kétharmad áron is megkapja közel ugyanazt.
Sokaknak, ha egy fárasztó munkanap után hazaérnek és meg akarják nézni az esti filmet és híradót nem biztos, hogy szüksége van egy túlárazott "márkás" tévére, meg 1000000Hz-re, HDR-re,, 8 magos procira, etc, amire itt többnyire utalást kap.
Persze a nagyon olcsó kínai xarokat én sem javaslom a gyenge display és gagyi belső miatt. Ezeket szinte csak nálunk és a volt szoc. országokban lehet eladni, viszont van középút is.[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
válasz #94529552 #37991 üzenetére
"Szerintem nem érdemes. Ennek már csak a neve Sharp, amúgy szlovák, vagy török-kínai cucc"
"Tisztelt" Pumma!
Vagy, vagy, vagy??? Akkor most melyik? Fingod nincs a konkrét válaszról, csak okoskodsz és félrevezetsz olyan embereket, akik nem értenek a tévékhez.
Kinevezted magad a fórumon önjelölt LG, Sony, Samsung ügynöknek és minden mást fikázol...Konkrétan hány Vesteles tv-t teszteltél komolyabban, mondjuk az alábbiak közül?
JVC
Panasonic
Telefunken
Sharp
Hitachi
... hogy csak néhány ismertebb márkát említsek.
Annyit segítek, hogy a Vestel valóban török multi cég, de a fenti tévék nagy részét Németországban gyártják és egyetlen porcikájuk sem járt a törököknél. Sokkal olcsóbbak (azonos kategórián belül) mint egy-egy felkapott márka, de semmivel sem rosszabbak.
A kínai tévékről nem nyilatkoznék, mert azok tényleg elég xarok.
A felsorolt tévék nem átmatricázott cuccok, hanem a gyártási jogot vásárolta meg a cég nem kevés pénzért.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz #94529552 #37998 üzenetére
Egyáltalán nem érdekel a Vestel, és a többi noname megszűnt márkák, kímélj meg a reklámozásától.
A Vestel próbálgatást azt meghagyom neked.Pumma! Milyen megszűnt márkákról beszélsz?! A felsoroltakból melyik szűnt meg?! Attól, hogy bizonyos termékeket más cég is gyárt illetve a gyártási jogát bizonyos típusoknak eladják, attól még a márka továbbra is létezik!
Mellesleg bebizonyosodott, amit gyanítottam: nem értesz hozzá, csak osztod az észt mindenféle tudás-alap nélkül és félrevezetsz olyan fórumtársakat, akik tanácsért jönnek ide!
Amit írtam publikus, az interneten is fellelhető információk!Ezt a hsz-t pedig valószínűleg saját üzleti érdekből írod, ezért ez a kampányod szerintem tisztességtelen megnyilvánulás. Magyarul nem etikus, de még az is lehet, hogy tilos.
Miről beszélsz? Milyen kampány? Én évente írok annyit, vagy kevesebbet ebbe a fórumba, amennyit Te naponta szoktál!
Te írsz tisztességről és etikáról, amikor kizárólag te viselkedsz etikátlanul, azzal is, hogy bizonyos cégek termékéről (amit bizonyítottan nem is ismersz) nem ajánlott, gagyi kategóriába teszed és csak az általad ajánlott terméket dicsőíted!
A tíz éves fórum tevékenységem alatt hány olyan hozzászólást találsz, amikor bárki vagy akár Te ajánlott egy bizonyos típusú terméket, amire én odaírtam volna , hogy ne vedd meg, mert az általam ajánlott tv jobb is és olcsóbb is? Elárulom egyet sem fogsz találni, veled ellentétben! Itt ismét megkérdezem: ezek után Te beszélsz tisztességről és etikáról?!Valamit elárulok az én hozzáállásomról: (nem önfényezés ahogy te gondolod) Ha például megkérdezik a véleményemet egy olyan tévéről, vagy gyártóról amit nem ismerek, akkor megmondom, hogy "ne haragudj ezt a típust, vagy gyártót nem ismerem, így nem tudok korrekt választ adni a kérdésedre". Úgy hiszem ez a tisztességes és etikus hozzáállás, nem az amit TE művelsz.
Ezért nem is hiszem el, amit mesélsz róluk.
Ez nem hit kérdése, hanem tények és kikérem magamnak, hogy ha burkoltan is, lehazugozol, pláne ismeretlenül!
Kinek képzeled Te magad!?
A többit inkább nem írom le, mert nem lenne fórum kompatibilis...
Ószintén szólva többet néztem ki belőled (elismerem, tévedtem) mint ezt a pökhendi gusztustalan vagdalózást...Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz Piftuka #38000 üzenetére
Ez egy hasznos info, köszi!
Ha jól tudom az UMC főleg Blaupunkt tévéket gyártott, de itt valójában csak név vásárlás történt és full kínai az egész tv, csak a felirat Blaupunkt rajta.
Lehet, hogy a szlovákok is rájöttek, hogy jobb nekik, ha az olcsó de nem túl jó Blau mellett komolyabb termékkel is kijönnek.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz #94529552 #38003 üzenetére
Nos, ez egy parttalan vita lenne, amire sem időm sem kedvem nincs, de azért röviden válaszolok.
"Az elfogult hsz-eid nem vehetők figyelembe, mert te érdekelt vagy a Vestel termékekben..."
1, Nem vagyok érdekelt, mert attól, hogy én ezekkel a termékekkel is foglalkozom, ha XY vesz a MM-ban, E-digitálnál, vagy bárhol egy Vestel terméket, attól én sem boldogabb nem leszek és több pénzem sem lesz. Sohasem promóztam a termékeket, legfeljebb alternatívaként említettem.
2, A saját nevedben beszélj! Hogy Te nem veszed figyelembe az pont nagyívben....a többit tudod, de másnak jól jöhet a segítség.
3, Inkább nézz magadba, mert te vagy, aki a fórumosokat megpróbálja egy irányba terelni. Én is vádaskodhatnék, hogy Te az Lg embere vagy, de nem teszem.
4, A Samsung, Lg, Sony igen is gyárt nagyon jó tévéket, ebben talán egyet értünk, de létezik még ezenkívül sok típus, amik kevésbé ismertek, de attól még nem rosszak, ugyanakkor a fenti szentháromságnak is vannak rosszul sikerült gyenge modelljei. Ennek ellenére soha nem fikáztam a fenti típusokat, aminek Te az ellenkezőjét teszed, ráadásul úgy hogy bizonyítottan minimális ismeretekkel rendelkezel ezekből a típusokból.továbbra sem hiszem el, amiket mondasz a megszűnt, csődbe ment tucatmárkákról.
Szíved joga, csak szerintem tartsd magadba, mert így csak saját magadat járatod le.
Az LG alig több mint húsz éve lett a Goldstarból, akkor ez is becsődölt majd újjászületett márka? Ugye hogy nem.
Ha 20 évet visszamennék az időben, akkor valószínűleg habzó szájjak szidnád a távol-keleti hulladékot, mert abban az időben tényleg nem a megbízhatóságukról és tartósságáról voltak híresek. Anno sok magyar szidta őket, de nagyon jó irányba mentek és csináltak egy kiváló céget.
Ugyanez a fejlődés a Vestelnél is megtörtént, csak erről nem tudsz, vagy nem akarsz tudomást venni.Továbbá a régi elfogult írásaid is cáfolva lettek, nem csak tőlem[link], [link]hanem Piftukától is[link]. Vissza lehet olvasni mindet. OFF
Amiket belinkeltél 2015-ből, abban semmi elfogultság nincs, főleg ha valaki az előzményeket is megnézi.
1, (2015) Ha meg valakinek a témába vágó készülékekkel kapcsolatban lesz kérdése, arra szívesen válaszolok, legjobb tudásom szerint.
Vitatkozni meg nem kívánok senkivel, de véleményt, tapasztalatot szívesen megbeszélem laikusokkal és hozzáértőkkel is.
Ebben hol az elfogultság? És hol a cáfolat?2, (2015) elolvassa aki akarja, nem másolom be mert hosszú. Abban sincs semmi.
Az egyetlen vagy, aki ha valaki neked nem tetsző tv-ről kérdez és nem ért veled egyet rögtön a torkának ugrassz!
Nálad nem éveket, elég pár napot visszamenni az időbe és találni valakit, akit kiosztasz. (Tégla80, szept.2).
Egyelőre ez nem fidesz nagygyűlés és nem vagyunk Észak-Koreában sem, hogy csak a neked tetsző vélemények hangozzanak el.
Törődj bele és legyen szép napod!Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz gyeniko #38006 üzenetére
Először is gratulálok, így is hozzá lehet szólni valamihez.
Amit írsz abban sok igazság van. Nyilván ez a JVC nem az amit a japánok csinálnak, bár nem is az az ár.
Még nagyon régen írtam, hogy a Vestel nagyrészt közép és felső-közép kategóriájú tévéket gyárt, de néhány alsó kategóriást is. Magyarországon az alsó kategória, a Technika és az Orion. Azok sem romlanak el, csak az olcsóságnak a display minősége esett áldozatul. A közép kategóriában föleg Lg és Samsung IPS és VA panelek vannak.
Azt JVC-t, amiről írtál nem ismerem, sajnos kifoghattál egy rossz tévét, vagy rossz szériát.
Most direkt nem sorolok fel olyan Samsung szériát, amelyiknek vállalhatalan a képe, nehogy megbántsak valakit.Nálam több visszatérő ügyfél volt, aki 4-5 éve vásárolt például JVC-t és messzemenőleg elégedett a tv-vel és csak azért cseréli le, mert az akkor még 40colos nagynak számító tv mára kicsi és nyilván elavultabb lett.
Hozzáteszem, hogy engem a xar szériák többnyire elkerültek, ami nem az én érdemem, hanem az importőr cég akivel kapcsolatban vagyok, ügyel arra, hogy gyenge szériát nem hoz be és ár/érték arányban is jó legyen.Most éppen ezt a JVC-t nézem és aki idáig látta meglehetősen le volt nyűgözve a képétől és főleg az árától. Ez nem a reklám helye nem eladó!
[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
válasz blakey #38010 üzenetére
Az a Sharp, amiből a vita lett azt én sem ismerem, csak láttam (nekem is tetszett), inkább azon rágtam be, hogy valaki ismeretlenül leszólja, mindenféle észérv és ismeret nélkül.
Én akkor mondom hogy valamennyire ismerem a tévét, ha belülről is láttam, milyen alkatrészekből áll és milyen display van benne. Ha a Vestel alsó kategóriát kihagyjuk sokan meglepődnének mennyi márkás alkatrész van bennük. Samsung processzorok, Hynix memória, stb.
Wifi modult csak két félét láttam. Az egyik Lg gyártmány, a másik TP-Link. Egyik sem a legalja kategória. Van néhány képem ezekről, meg tv belsőkről, egyszer majd megosztom, ha lesz rá időm.Ha nem haragszol annyit pontosítanék, hogy amikor a Grundig csődbe ment 2004-ben, azt nem a Vestel vette meg, hanem a Beko. A két céget nem lehet egy lapon említeni. A Vestel a világ 3. legnagyobb gyártója, a Beko meg valahol alul kullog.
Régen a 90-es évek végén pont Grundigokkal kezdtem és tényleg nagyon jók és megbízhatók voltak.
Kizárólag (eredeti) Philips és Toshiba képcsővel szerelték, az összes többi saját fejlesztés.
Ők szállították a teljes belsejét többek között a Blaupunktnak és a Siemensnek is!
A két utóbbiról sokan nem tudják, hogy ezek a cégek sohasem gyártottak saját tévét. Csináltattak egy kávát Blau, vagy Siemens felirattal, de az egész tv belül Grundig volt. Ja és az epromban a tévének megfelelő menü szerepelt. Szóval nem új keletű dolog ez az össze-visszaság.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz gyeniko #38011 üzenetére
Amit leírtál, azzal teljesen egyetértek. Néhány éve én is hasonlóan leírtam ezt és egyből lejött a vörös posztó azelőtt a 2-3 ember előtt, akik a fórumon az aktuális észosztók voltak.
A Philips nehéz ügy mert 3 helyen is gyártják és aki nem ismeri melyik modell hol készül az bajban lehet. Van az eredeti + Vestel + kínai. (lehet hogy már eredeti nincs is? Ebben nem vagyok naprakész)A BMW-vel ugyanígy vagyok.
Na azt hiszem kifórumoztam magam vagy fél évre.
-
ezso
tag
válasz Piftuka #38029 üzenetére
Remélem jó cuccokat fognak csinálnak. Egyszer majd szeretnék látni egyet belülről,
Kérdés, hogy az olcsóbb, de jó ár/érték aránnyal rendelkező, tömegesen eladható piaci szegmenset célozzák meg, vagy inkább felső és félső-közép kategória gyártására helyezik a hangsúlyt?
A TV piac meglehetősen telített,így nem lehet könnyű rést találni rajta... de ez legyen a marketingesek dolga.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
-
ezso
tag
válasz ontheground #38830 üzenetére
Ez jó. A saját tévédet gagyizod.
Mondjuk a Navon tényleg nem a felső kategória, de nagyon olcsó és tudja, amit az 5x annyiba kerülő "nagy márka" nem.
Az ájfonoddal meg azért nem tudod összepárosítani, mert az Airplay csak Apple tv-vel kompatibilis.
Androiddal, Windowsal tökéletesen megy a wireless display.
Az Iphone-hoz külön programot kell telepíteni és azzal menni fog. (több ügyfelemnél is működött)Sajnos program nevet nem tudok, nekem nincs IOS-szes cuccom, de gondolom a google, vagy Ios fórum segítségével megoldható.
-
ezso
tag
válasz Bacusuz #38853 üzenetére
Ha Smart tv-d van mehet online a Youtube-ról, vagy onnan le is töltheted.
Pl: [link], vagy beírod, hogy "relax video 1080p" és lesz egy csomó találat.
[ Szerkesztve ]
-
ezso
tag
válasz gyeniko #38969 üzenetére
Félreértesz.
Nem azt mondtam, hogy minden rossz ami kínai, hanem ami aránytalanul olcsó, annak oka van és az általában olyan is. Volt szerencsém 32, 50 és 55 colos kínai Oriont kipróbálni és esetleg (ha volna telkem) oda megvenném, de elsődleges tévének nem. A Vestelest minden további nélkül bevállalnám.Az autós hasonlatod itt pont nem működik, mert a kínai Volvo 2-2,5-szer annyiba kerül, mint a Török Renault és nyilván én is az előbbit választanám. Ugyanakkor, ha a Volvo csak kétharmadába kerülne a Renault-nak, akkor azért kezdenék gyanakodni...
-
ezso
tag
válasz Markizmark #39023 üzenetére
Felvételnél FAT 32-re formázd. Valószínűleg az a baj.
Lejátszásnál lehet akár NTFS is.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz akos727 #39432 üzenetére
'Sziasztok. Mitől lehet, hogy tv-men (Polaroid) a youtubeot csak számítógépről vagy a saját távirányítójával tudom vezérelni? Se telefon, se tab nem látja...."
Ez teljesen normális.
A Youtube különálló program és tv-től független. Ezért a tv saját app-jával ezt nem tudod irányítani.
A mobilon/tabletten kiválasztod a videókat és rányomsz az átküldés gombra (a két eszköz egy hálózaton belül legyen) vagy használhatod a 4x3 számjegyű kódot. A youtube.com/pair oldalon beírod, rákattintasz a tv hozzáadásához és kész. Utána kiválasztott a videókat és akárhonnan el tudod indítani a tv-n a lejátszást, nem kell hálózaton belül lenned.
Ez 1x használatos kód, következő alkalomnál újjat generál a Youtube és a fenti lépést meg kell ismételni.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz Cronos2122 #39848 üzenetére
Szerintem ez nem smart tv.
A használati utasításban annyi van, hogy:
*The Ethernet/LAN port is used only for Pay TV services and Freeview HD (Freeview services are only
available in the UK). It is not intended to be used for internet/network use.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz Multikiller #40137 üzenetére
Az Orion már kínai lett, a helyedben kerülném. Ami még kínai, de ismertebb márkanéven fut, a Thomson és az olcsóbb Philips-ek. (szerintem szintén kerülendők)
Ami viszonylag olcsó és a kínaiak még nem vették meg a márkát, a JVC, Hitachi, Toshiba, Telefunken.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz gyeniko #40140 üzenetére
A 2018-as év végi modellek még biztosan nem azok. Például ez. Ideit még nem láttam...
-
ezso
tag
válasz gyeniko #40144 üzenetére
A Samsung 3. éve nem ezt csinálja a QLED tévékkel?
Ott is a cél, a Led és az Oled jó tulajdonságainak összegyúrása.
Az Oled-nek tökéletes a feketéje, viszont statikus képtartalomnál beég(het).
A Led nem ég be, viszont nincs tökéletes fekete szín.
A QLED majdnem tökéketes fekete, beégni nem tud, emellett brutális fényerő és kontraszt.
Volt szerencsém az utóbbi hőnapokba Q6, Q7, Q8, Q9, Q60RA és Q70RA tévékhez és tényleg nagyon meggyőző a képük, viszont nem a legolcsóbb kategória.
Persz javítsatok ki, ha tévedek, tanulni sohasem szégyen.Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
-
ezso
tag
válasz gyeniko #40147 üzenetére
Köszönöm a linket!
Persze nem a technológiára gondoltam, az lehet más a panánál, csak ahogy írtam "cél, a Led és az Oled jó tulajdonságainak összegyúrása."
Mindkét esteben maga cél közel azonos, azután meglátjuk hogy sikerül.
Mégegyszer köszi!Havas utakon szeretek vezetni, mert olyankor a mazsolák nem jönnek ki, a "vérprofik" pedig már az árokban vannak...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest