2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hirdetős szöveg...

    Apa rám bízta, hogy adjam el a laptopját. Na már most, én egy fantáziadús embernek tartom magam. A laptop pedig olyan állapotban volt egy-két év használata után, mintha most bontottam volna ki újonnan. Még a csomagolása is hiánytalan.

    Ez a jelenség, amit néha-néha tapasztalni lehet, megihletett teljesen. Olvassátok hát szeretettel amit írtam. Nem, ez nem hirdetés, csak szórakoztatni szeretnék vele. Viszont mint hirdetés, máshová feltöltöttem. A laptop nem a nagyapámé, tehát ferdítek. És édesapám meg nem nyugdíjas. Még az a szerencse, hogy nem olvassa ő ezt a szöveget. Talán megbántaná. Na nem baj, ez az én feladatom, és így oldottam meg :)

    A hirdetés

    Kell egy laptop? Van rá összesen százhúsz ezresed? Még játszanál is néha? Fontos hogy ne legyen agyonhasználva? Ne keress tovább!
    [Specifikációk]
    ...
    Mindenki ismeri azt a jelenséget, amikor valakinek az ismerősök között sikerül szert tennie egy bácsi autójára. A bácsi általában rendszerető, évente olajat cserélt, gyakran takarította, ápolta és csak vasárnapokon ment templomba a féltve örzött – mondjuk Suzuki Ignissel – ami így egy hibátlan állapotú újszerű autóként maradt meg kevés társával együtt az utókornak. Sajnos ezek az esetek igen ritkák, pont akkor nem fordul elő, amikor nekünk kellene egy járgány.

    Folytatás...

    TheLázs 5 éve 26

  • Éljenek a kócsing-könyvek...

    Amikor elkezdtem az előző félévemet a Műszaki Egyetemen, kicsit féltem a rám váró feladatoktól. Az utolsó félév már részben önálló mérnöki munka végzését feltételezte. Zoli, egy közeli barátommal pedig egy albérletbe költöztünk, hiszen neki is ez volt terv szerint az utolsó féléve. Az ő jóvoltából került a kezembe életem első kócsing-könyve, amit csak az iránta érzett tiszteletből nem hajítottam gyorsan és messzire.

    A könyv címe A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása (Stephen R. Covey). A cím rettenetesen béna ahhoz képest, amit a tartalom képvisel. A két fő fejezetre és hét alfejezetre bontott mű első fele az egyénnel foglalkozik. Szépen, logikusan vezet végig a filozófiai és elvi alapoktól a gyakorlati megvalósításig. Itt már látszik, hogy nem szokásokról van szó, hanem elvekről, amiket a gyakorlatba átültetve kiléphetünk abból a mederből, amibe a modern társadalom és a kapitalizmus működése során könnyen belesodródunk. Nem így fogalmazza meg a szerző, de szerintem ez is következménye az elvek követésének.

    Folytatás...

    TheLázs 5 éve 12

  • Bocsáss meg uram, vétkeztem!

    Ma megint nagyon sok dolog történt.

    Zoli - Schwalbe

    Zoli motorjába betettük a blokkot, rá a gyújtást, egyebeket. Múlt alkalommal ment a blokk tesztje, hogy minden rendben legyen. Elvileg most sikerült, már csak pár apró simítás van vissza.

    Gertrud -Az én Schwalbém

    A térdvédő egyengetésére nem találtam embert. A kipufogó cserélve, minden más apróság cserélve, összerakva. A térdvédővel az a szerencse, hogy 1037-es Ral színű gyanta van rajta, ami "pótolható" a motor többi részéhez passzoló színben. A villanyak görbült úgy, hogy felelt a nem egyenes futásért, annak cseréjével a biztonság kérdése is rendeződött.

    A vétek

    Elmentem Szombathelyre motorért. DT-50 MX. Szép, jó. Nagyon kalandos volt, hogy így sikerült elmennem érte, majd egyszer leírom. Egy igazi, csupa szív ember segített félig-meddig a rokonságból. A műhelyét is megengedte használni - mondván Ő úgy sem megy ki oda ilyenkor. Én pedig birkózok, hogy időben és mindenben beleférjek, persze dolgom végeztével kipakoljam és kitakarítsam a műhelyt. Minél alaposabban.

    A drága jó műhely most így néz ki:

    Folytatás...

    TheLázs 5 éve 9

  • Színek, illatok és formák

    Nem vagyok nagy veterános arc. Vettem egy simsont, amit megcsinálgattam. Aztán egy másikat, attól aki megcsinálgatta. Jól jártam a két mocival, sok örömteli kilométert megtetttem, mégis úgy érzem, még van hová.
    Több lehetőség van előttem, hogy ezt a hobbit kergessem, de a döntés még várat magára, hiszen könnyű elszórni a pénzmagot, de én a bombabiztos vételre várok. Ugyanitt, ha valakinek van valami tippje, szívesen fogadom :) Tapasztalat ak
    rmelyik említett típussal jöhet!

    Schwalbe KR51/1

    A legelső motorom - és az egyetlen, amit eladtam - ilyen típus. Nyomatékosabb egy kicsit a blokkja alul a későbbi változatoknál, és az egésznek a kapcsolókörmös váltó és a bowdenes hátsó fék miatt van egy olyan érzete, mintha egy sokkal öregebb motorral menne az ember. Összesen ha 3 ilyenen ültem, de nagyon megkívántam. Sokkal jobb a blokk karaktere a városi kóricáláshoz, mint az 51-es. Szerintem. Aztán ízlések és pofonok.

    Van a környezetünkben egy-két schwalbe. Facebookon körbenéztem, milyenek az árak. Hát brutál. Ehhez képest pihen itt egy mellettem, amit nem biztos, hogy el lehet hozni. Az öreg, akitől a legelső motoromat vettem, árulná. Nem hirdette meg, most kórházban van. Nem biztos, hogy az állapota megengedi, hogy nyélbe üssük az üzletet.

    Folytatás...

    TheLázs 5 éve 4

  • Újév

    Megkéstem az írással. Ezt a záróvizsgára fogom legszívesebben. Nem azért, mert arra készültem volna ahelyett, hogy kiírjam magamból ezt a csomó gondolatot és érzést. Inkább az játszott közre, hogy a helyzetemben furcsán éreztem magam, természetellenesen váltotta egymást a nyugalom és nyugtalanság, és hiányoztak a kérdéseimre a válaszok. Elnézést kérek az ismételt kedvesnaplómozásért.

    Olyanná vált a világom, mintha lyukakat szaggattak volna rá, idáig. Ma sikeresen levizsgáztam, és lassan összeállt a kép. Nem a vizsgáról kijöve, és nem is a bizottság tagjaival az eredményhirdetésen kezet fogva. Hazaértem, és Zolit, a lakótársamat és a húgát hallgattam meg, ahogy előadtak két számot, ének + gitár. Ott engedtem fel, síráshatárig. Eddig azonban nagyon sok dolog történt velem ami a jövőmre is hatni fog, úgyhogy megpróbálom ezeket sorba szedni.

    Tavaly voltam a gimnáziumban. Végül elmentem. Úgy érzem, sok helyen sikerült elérnem hogy figyeljenek rám, ahol megszólaltam, elrakták ösztönösen a telefonokat, néhány osztályban még többen kérdeztek is. Összefutottam egy kedves barátommal is, aki a szakdolgozatához végzett adatgyűjtést. Pár mondatot tudtunk beszélni, és az egyik ilyen bemutatót együtt tettük, hiszen egyszerre sikerült egy osztályba beszabadulni véletlenül.

    Folytatás...

    TheLázs 5 éve 8

  • Gertrud, ismét főnixmadár

    A téli motorozást mindig sajátos keretek között "úszom meg". Tavalyelőtt eladtam az első schwalbémat, mondván nem kell nekem ez a lefingott rom.

    Tavaly a második schwalbém első - szerencsétlenül sikerült - felújítása eredményeként szétszállt a blokk az ünnepek között.

    Idén sem maradt a motor sértetlen, konkrétan szilveszter napján nézte be egy sofőr utamat keresztezvén az elsőbbségadást, és vitte el a motorom elejét.

    Én megúsztam egy karcolás nélkül, de gertrud sajnos nem volt ilyen szerencsés. A hibalista a következő tételeket tartalmazza:

    kipufogóvég (króm leverve)
    kipufogókönyök (króm leverve, deformált)
    index eltört
    tükörlap befogókeret eltört - új tükör kell
    Térdvédő lemez horpadt és festék leverődött
    első villanyak és lengővilla elhajoltak
    első kerék centrír elmászott
    első sárvédőről kis helyen leverődött a festék
    jobb oldali taposó az aszfalton összekarcolódott, alsó széle élesre kopott

    Folytatás...

    TheLázs 5 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.