2020. február 22., szombat

Gyorskeresés

Seftelés, alkudozás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok. Történt, hogy megtetszett egy elég drága valami. Pontosan egy digit zongora, egy kawai ES 100.

Újonnan fogom beszerezni, a kérdés csak annyi hogy érdemes-e (illetve illik-e) egy 220k körüli terméknél kedvezményt kérni. Főleg úgy, hogy ha megkérném a nagybátyámat, hogy németországban szállíttassa le magának, akkor kapásból egy 20-assal olcsóbb (649euro) a Thomanntól.

Sőt, mivel helikopteres ügyekben már volt német biznic: vajon a Thomann-nál is elengedik a merwensteuert, ha az ember személyesen megy oda? További 19%-ot jelenthetne.

Update 03.01

Megnéztem a Kis Kawai-t, és egy frissen kiadott Rolandot is (FP-30) A Kawait próbáltam először, de olyan jó hangja volt, hogy elhatároztam, hogy hagyom ezt az alku dolgot és kész. A Rolandnál pedig bónusz rendesek voltak: A gyári pedált kicserélték egy jobbra, és elég volt a külömbözetet fizetnem, a gyári árát le is vonták.

Mindenkinek csak ajánlani tudom az FP-30-at :)

Hozzászólások

(#1) fzoli15


fzoli15
(csendes tag)

Szerintem 1 db termék vásárlásakor nem fogsz kedvezményt kapni csak azért, mert az drága. Ha mondjuk ötöt rendelnél, akkor már érdemes lenne egyedi árajánlatot kérni, és talán kapnál is néhány % kedvezményt. Olyan is volt a környezetemben, hogy valaki az adott boltban vette meg az összes konyhafelszerelését egyszerre (szekrények, gépek, stb.), és a mikrót odaadták neki ajándékba. Egy tételnél max. akkor tudom elképzelni, hogy adnak kedvezményt, ha valós raktárkészlettel dolgozik a bolt, és nincs kereslet a termékre, és bent ragadt készleten 1-2 db. Bár ilyen esetben szerintem már akciós áron hirdetnék a cuccot, és odaírnák mellé 48-as betűmérettel, hogy mekkora akció van most, ki ne hagyd. :D Illetve néhány évvel ezelőtt belefutottam notebook vásárlásnál egy boltba, ahol a honlapon fel volt tüntetve, hogy ha máshol olcsóbban megtalálod ugyanazt a terméket, akkor ők odaadják neked azon az áron. Meg is próbálkoztam vele, de visszaírtak, hogy sajnos az általam kinézett notebookot, ők nem tudják ilyen olcsón adni, de adnak rá 5 eFt kedvezményt, plusz vehetek hozzá szintén kedvezményes áron kiegészítőket. Szóval azért lehetnek kivételek, tehát egy próbát megér szerintem, de ne számíts túl sokra.

(#2) Magnum_


Magnum_
(nagyúr)

Irj egy verset az eladonak, szerintem az a megoldas. Itt is.

I humbly and respectfully decline™

(#3) Shinjike87 válasza Magnum_ (#2) üzenetére


Shinjike87
(tag)

:D

(#4) Avicularia


Avicularia
(addikt)

Ha elengedik az áfát, gondolom számlát sem írnak róla. Szóval az adócsalás :U
Thaiföldön pld. egész jól lehet alkudni, majdnem minden el tudtam hozni félárért vagy kevesebbért. Talán ott kellene próbálkoznod :)

(#5) ncc1701 válasza Magnum_ (#2) üzenetére


ncc1701
(addikt)

Nap beszólása, köszi. :Đ

(#6) ricinus13 válasza Avicularia (#4) üzenetére


ricinus13
(senior tag)

Itthon is lehet csak ki kell hívni az osztályvezetőt és nem az eladóval alkudozni mert az nem fog kedvezményt adni. Kedvencem amikor a fater az intersportból egy pár síbotot hozott el 7000 helyett 2500-ért. Szerintem érdemes megpróbálni, drágább nem lesz.

(#7) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Mennyit engedsz a feléből,more?

XXX

(#8) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Mehrwertsteuer (MwSt.)

Az eladó nem tudja az áfát elengedni. De vissza tudod igényelni a német államtól, ha papírral tudod igazolni, hogy kiléptették az EU területérről. VÁM pecsét szükséges. Ha vissza hozod, szintén adóköteles, de ekkor már a magyar ÁFA figyel be, ami magasabb a németnél. Némi VÁM-al megspékelve.

Nem érdemes ezzel küzdeni. Azt is tisztázni kellene, hogy a garanciát Magyarországon lehet érvényesíteni vagy csak németben. Az utóbbi estben könnyen drágább lehet a német vásárlás, hosszabb távon.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

(#9) TheLázs válasza Hieronymus (#8) üzenetére


TheLázs
(csendes tag)
LOGOUT blog (1)

Korrekt, teljes körű válasz, köszönöm. Tehát akkor amit a német cégektől a mi cégünk rendel, az után mi itt, magyarországon fizetjük ki az adót. Ha elhoznám, tehát nekem is ki kellene fizetnem itthon az adót rá. Teljesen világos.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#10) Hieronymus válasza TheLázs (#9) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha cégként rendeled meg, akkor más a felállás.
A könyvelőddel kell megbeszélni.

Donki Hóte: "... ha valaki örököl az őseitől egy NAS lejátszót de nem kell neki, akkor kidobja a szemeteskukába."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.