2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A fecske egy költöző madár...

    Ez a nap is elérkezett, amire úgy vártam már a februári megvásárlást követően: a motorom felújítása befejeződött, üzembiztos és üzemképes Gertrúd. Igen, már neve is van. Eddig egy nagyon hosszú folyamat vezetett, aminek előző fejezeteit már kifejtettem korábbi írásaimban, így a legutolsó írás óta bekövetkezett változásokat foglalom csak írásba. Az egész művelet kezdetén, Februárban valahogy így nézett ki:

    Hirtelen nem is tudom, hogy kronologikus sorrendben haladjak-e inkább, vagy csak brute-force írjam, ami az eszembe jut. A nyár rettenetes és fantasztikus volt, ahogyan lenni szokott, néhány szempontból ilyen, néhányból olyan. Egyvalami biztos azonban: nem csináltam tökéletesen a felújítást, sok helyen másképp járnék el, olcsóbban és ésszerűbben jönnék ki, mint ahogy sikerült. Ezt megpróbálom számszerűsíteni is, a buktatókat figyelembe véve és bemutatva, hol úsztak el a súlyos ezer forintok. A szent excel táblát a következő linken találjátok:
    [link]

    Folytatás...

    TheLázs 7 éve 0

  • Nyílt levél a nyári gyakorlat közvetlen főnökének

    Sziasztok! A nyár során sok megpróbáltatás ért eddig.

    Egy siófoki léüzemben dolgoztam, a neveket és a cégnevet kisatírozom. A kérdésem az, hogy idő előtti távozásom után - engedélyt kaptam bemenni elbúcsúzni a jövő héten - hagyhatok-e ilyen nyílt levelet neki, mennyire illik/szemét dolog az ilyesmi? Illetve fogalmazásbeli korrekciókat is szívesen fogadok, mert nem vagyok benne közel sem biztos, hogy ez a rage-fueled burn-halmaz a legjobb, amit a kezeim közül kiadhatnék.

    Tisztelt L!
    Szerencsés vagyok, amiért az XYZ töltőüzemében szolgálatot teljesíthettem, de mindenképpen szerettem volna írni Neked, mert nem érzem úgy, hogy ottlétem alatt részedről tisztességes bánásmódban részesültem volna.
    Ahol vágják a fát, ott hullik a forgács. Ez az orosz eredetű közmondás mindig az eszembe jut, ha valamilyen munkám során hibát követek el. Tévedni emberi dolog, és ennek megfelelően mivel emberek vagyunk, mi is tévedünk. A tévedések általában vagy szimpla figyelmetlenségből származnak, vagy hibás tudással rendelkező alkalmazottak követik el. Friss munkaerő révén nálam mindkét hibaforrás szerepet játszott, főleg a tudásomban lévő hiányosságok mutatkoztak meg. Ilyen esetekben – ha időben észrevettem, akkor a műszakvezetőtől kérdeztem, ha csak késve, akkor egyből K-hoz mentem, aki oktatott, hogy hogyan kerülhetem el a jövőben az ilyen hibákat, miből vehetem észre, ha kezd egy művelet félrecsúszni.

    Folytatás...

    TheLázs 7 éve 22

  • Jól eső rendbontás

    Ma értem haza Ulmból, családi rokonlátogatás és nyaralás címszó alatt. Az első utam Dorkához vezetett, beszélgettünk egy jót, sétáltunk egy kicsit, jól éreztük magunkat. Ez este tíztől fél tizenkettőig történt. Aztán bementem a munkahelyemre az aktuális műszakvezetővel beszélni pár sort, aki megnyugtatott a légyártás körüli teendőimet illetőleg. Mert hogy ez lett a munkám nyárra: Sió levet segítek tölteni a hatalmas, hangos, és komoly műszaki apparátusok mellett. Körülbelül éjfélkor kigördültem a Sió parkolóból, majd úgy döntöttem, motorozok egy kicsit.

    A siófoki Fő tér fényei mindig elvarázsoltak, amikor mellette dolgoztam is, így oda vitt az utam. Az első dolog, amit megpillantottam, az egy peugeot 206, körülötte négy tanácstalan húszéves. Megkérdeztem tőlük, mi a helyzet, mondták, hogy nem indul, nem bírták tolva sem indítani. Na, azért csak lássuk meg - mondtam, majd néhány métert követően tiltáson forgó motorral kilőtt a kis, zöld, lefingott oroszlán. Hiába, lakjon az a Fő téren nyáron, akinek hét anyja van...

    Folytatás...

    TheLázs 7 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.