2019. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hirdetős szöveg...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Apa rám bízta, hogy adjam el a laptopját. Na már most, én egy fantáziadús embernek tartom magam. A laptop pedig olyan állapotban volt egy-két év használata után, mintha most bontottam volna ki újonnan. Még a csomagolása is hiánytalan.

Ez a jelenség, amit néha-néha tapasztalni lehet, megihletett teljesen. Olvassátok hát szeretettel amit írtam. Nem, ez nem hirdetés, csak szórakoztatni szeretnék vele. Viszont mint hirdetés, máshová feltöltöttem. A laptop nem a nagyapámé, tehát ferdítek. És édesapám meg nem nyugdíjas. Még az a szerencse, hogy nem olvassa ő ezt a szöveget. Talán megbántaná. Na nem baj, ez az én feladatom, és így oldottam meg :)

A hirdetés

Kell egy laptop? Van rá összesen százhúsz ezresed? Még játszanál is néha? Fontos hogy ne legyen agyonhasználva? Ne keress tovább!
[Specifikációk]
...
Mindenki ismeri azt a jelenséget, amikor valakinek az ismerősök között sikerül szert tennie egy bácsi autójára. A bácsi általában rendszerető, évente olajat cserélt, gyakran takarította, ápolta és csak vasárnapokon ment templomba a féltve örzött – mondjuk Suzuki Ignissel – ami így egy hibátlan állapotú újszerű autóként maradt meg kevés társával együtt az utókornak. Sajnos ezek az esetek igen ritkák, pont akkor nem fordul elő, amikor nekünk kellene egy járgány.
Most viszont tálcán kínálom neked a bácsilaptopot. Nem én vagyok a bácsi, mielőtt félreértés esne. A papa gépe. A nyugalmazott mérnök szereti a minőség érzetét, megunta, vett magának egy ThinkPadet helyette, ami ugyanúgy az asztal csücskén élére vasalva pihen kiváltva a néhai asztali számítógépet. Nem hazudok, ha azt állítom, hogy a legnagyobb és egyetlen utazása ennek a gépnek eddig az volt, amikor elhoztuk az Extrém műszaki áruházból. Ezt nem csak a külső állapota tükrözi a gépnek. Az akkumulátort az öreg mindig gondosan feltöltötte és lemerítette 30 százalékra, kéthavonta. Ennek köszönhető, hogy a gyári akku kondíciója ma is 91,3%. Hiába na, megvigyázta. A gyári adat öt óra egy feltöltéssel, jó eséllyel ennek még ma is könnyen a közelébe lehet kerülni egy ilyen teleppel.
Nem csak az akkun látszik a műgond. A merevlemez egy gyakorlatilag nulla kilométeres darab. A futásteljesítménye tényleg pár óra csupán. Ez persze azért van, mert cseréltük, hogy ne kelljen mindent átmenteni a régiről. Ezért került bele a ThinkPad teljesen új merevlemeze. Ugye, szerintetek is csúszik a kuplung?
A fényképek tükrözik az állapotot, ami Hibátlan. Nagy há-betűvel. És mi a pláne a bizniszben? Hogy egy most, 2019-ben is erős hardvert kapsz a pénzedért! Annak idején az öreg nem sajnálta a pénzt, és hallgatott az unokák tanácsára, hogy csak a 950M-el szerelt gépet vegye meg. A 2 GB-os videokártya a jelen kor játékai alatt is teljesít, igaz, laptop-mércével kell ezeket az eredményeket nézni. Az öreg megvette ugyan a combos gépet, de inkább videót renderelt néha napján, nemigen játszott. Ennek megfelelően nem volt vörös izzásig gyilkolva szerencsétlen masina. Ezt sajnos nem tudom számszerű adatokkal megtámogatni, mint az akku vagy a merevlemez, de a Papa eddigi hozzáállásából sejthetitek mik voltak az irányelvek…
A Papa ráadásul igen gondos volt már a kicsomagolás alkalmával, ugyanis mindent megtartott. A noteszgép így gyári csomagolásában, tökéletes állapotban várja a következő felhasználóját. Egy karc nem sok, annyi nincs rajta. Talán még olyan USB portja is van, amibe soha nem volt dugva semmi. Gyönyörű állapota és versenyképes teljesítménye miatt ballagási ajándéknak is javaslom. Komolyan, ha úgy állnék, hogy lenne 120 felesleges ezresem, megvenném. Így csak egy megbízott vagyok aki segít neki túladni a laptopon. Az alig használt Ignisek rolls-royce-án…

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Hosszú és nem lényegre törő a leírás.

A rizsa felénél már feladják legtöbben a harcot. Notit szeretnének vásárolni és nem autóvásárlási gyorstalpaló tanfolyamra iratkoztak be.
Az kihallgatási rész sem biztosan célravezető. A vásárló szokott kérdezni az elején, nem az eladó.

Az öntömjénezési részt teljesen kihagyhatod a bölcs apáról. Aki fia tanácsára hallgatva olyan dedikált VGA-s gépet vásárolt, aminek az előnyét sohasem használta ki.

Amúgy jó. Sok sikert az eladáshoz!

Nincs

(#2) somogyib


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Ez nem hirdetés, hanem egy fb bejegyzés. :)

Specifikáció, állapot, tartozékok, ár, képek. A vevőt más nem nagyon érdekli vagy ha igen, majd kérdez.

(#3) kemotox


kemotox
(PH! addikt)

Erőltetett gagyi jópofáskodás. Nagyon cringe.

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

(#4) domos


domos
(senior tag)

Megkerestem a hirdetést, és no offense, de ez 120-at nem ér, bármennyire is jó állapotban van.

[ Szerkesztve ]

Akinek nincs rendes asztala, az használjon laptopot.

(#5) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Aztán beesik Lakatos Winnetou, erre a szép hosszu cizelált szövegre válaszul:
" menyit engecc a felébűl more?

XXX

(#6) UnA válasza somogyib (#2) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"A vevőt más nem nagyon érdekli..."

Ez nem igaz, csak mindenki szeretné magát racionálisan gondolkodónak hinni – pedig a vásárlások esetén az érzelmi hatás sokkal nagyobb erejű, mint szeretnéd. Ha ez nem volna igaz, akkor a marketingesek már lehúzták volna a rolót ;)

(#7) dugo_


dugo_
(PH! kedvence)

Rák.

(#8) somogyib válasza UnA (#6) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Na igen. De ha oda nem illő, ömlengős, gagyi szöveg van a hirdetésben, ráadásul nagy mennyiségben, olyanokkal mint "bácsilaptop" ( :((( ), akkor fordítva sül el és komolytalannak veszik a hirdetőt.

Értem én, hogy kell a marketing de ha szar, akkor csak az ellenkezőjét éri el vele.

Továbbá nem az alapján fogja megvenni valaki ezt a laptopot, mert a hirdetés elején suzukiba olajat cserélős bácsikról olvas. :)

[ Szerkesztve ]

(#9) TM. válasza somogyib (#8) üzenetére


TM.
(újonc)

A bácsilaptop szerintem ütős volt, de maga a szöveg hosszú, vontatott, nyelvtanilag hibás/erőltetett, felejthető ötletekkel.
Plusz a közönséget se választja ki; ha túlárazott laptopot akar eladni, az a minimum, hogy belövi, hogy a kétbitesnek vagy a bölcsésznek mit kell mondani.

(#10) Silenc3Hun


Silenc3Hun
(őstag)

Hát... Oké, hogy most nem ez a konkrét hirdetés (ha jól értettem), de sajnos egyre több ilyet látok HA-n is. A fölösleges rizsa nem érdekel, a specifikáció és a képek, ami fontos. Nem érdekel, hogy "garázsbantartott, tökéletes állapot", azt majd én eldöntöm a képek alapján. Fölösleges szócséplés.

"There's a reason that we came across in this world..."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.