2020. október 29., csütörtök

Gyorskeresés

Jófogás - jómodor

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az Úr állatkertje nagy, de szeretnénk azt hinni, hogy legalábbis születni a kerítésen kívülre sikerült.

Egy fickó feltett egy nylonhúros, elektroakusztikus Samick gitárt - egyébként meglehetősen egyszerű darabnak tűnt, nem túl komoly elektronikával - 17000 forintért. Én felhívtam az illetőt, de hezitáltam előtte, nos hát nem kellett volna. Öt perccel lecsúsztam róla, és hiába ajánlottam érte többet - ami nálam volt 20-as, adtam volna érte - az úr mondta, hogy már lebeszélte, ezen nem kíván másítani. Oké, semmi gond, megdicsértem emberünket - tényleg dicsértem - hogy becsületes, nem lehet 3000 forintért megvenni, és kívántam neki jó üzletelést, illetve beszélgettünk még kicsit egy másik gitárjáról.

Történt, hogy még aznap este megláttam ugyanazt a gitárt egy más hirdetőnél, aki ilyenekkel foglalkozik. A fotókon ügyesen forgatták a hangszert, hogy aki csak a képeket nézi, annak ne tűnjön fel hasonlóság, illetve a tokot nem hirdették meg. Gondoltam, rákérdezek, hogy mennyit kér a hangszerért, ha harmincon belül hajlandó megválni tőle, akkor nekem is jó bolt, amúgy is mindig jól jön egy ilyen gitár.

A párbeszéd így hangzott:

-Jó reggelt, Ön írt nekem egy klassikus gitárral kapcsolatban.
-Való igaz, jó reggelt - álmos voltam még nagyon -, az érdekelne, hogy mennyibe kerül.
- Hát tudja én ezt a hangszert hangszerboltban vásároltam, még évekkel ezelőtt, hatvanezer forintért, és kiváló, gyönyörű állapotban van, negyvenötezer forintot kérek érte.
- Köszönöm, az nekem kicsit sok.
- Mire gondolt?
- Én ugyanezt a típust láttam más által hirdetve tegnap este, de sajnos lecsúsztam róla. Gondoltam, ha önnél legfeljebb kétszerannyiba kerül, megveszem.
- Mennyiért?
- Tizenhétezerért árulták.
- Hát, akkor erről lecsúszott, kötél, vagy golyó, mást nem tudok mondani - majd rámtette a telefont.

Most kicsit össze vagyok zavarodva. Én voltam paraszt, vagy a hirdető?

Hozzászólások

(#1) twollah1976


twollah1976
őstag
LOGOUT blog

Miért nem mondtad, hogy 40ért elviszed.
Aztán alkudozol vele.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) Scroll Lock


Scroll Lock
tag

Egyértelműen a hirdető volt a paraszt.

[ Szerkesztve ]

(#3) ivana


ivana
Ármester

Szokásos magyar tahó aki szerint aki nem képes elviselni ha alkudsz

(#4) szupermacs


szupermacs
veterán

Ilyenektől egy fillérért sem vinnék semmit.

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#5) d@vee


d@vee
senior tag

Szokásos jófogásos tahó paraszt...
Sokszor hirdettem már, illetve vásároltam onnan, de ha te megmondod a tutit, pl. nem akarod eladni az árudat annyiért, amennyiért akarja, vagy netán megmondod, hogy szerinted kicsit drága, te vagy a seggfej.
Hirdettem múltkor egy telót, 50 ezres értékben, de írtam, hogy cserét is elfogadok, viszont hasonló árú és tudású készülék ellenében. Sokszor megesett már, régen nagy telefon bizniszes voltam :D Írtak, hogy adnák a vacak kis 15 ezres telójukat érte. Mondom nem cserélek, mert nem egy ár kategória, stb...Erre akkor pótolnak egy 10-est...szintén nem cserélem, de ilyenkor meg én vagyok a hülye, mert szerintük a tuti üzletet hagyom ki :W
Kicsit off...szintén telefonnál maradva, ajánlják a telóikat, hogy pici hibája van csak...berepedt kijelző. De érted, szerintük pici hiba...Vagy mikor azt hirdetik pici hibával, hogy nem lehet vele telefonálni, mert nincs térerő (letiltott gondolom, vagy a függetlenítést elrontották), de csak pici hiba, mert lehet rajta wifin netezni meg játszani...
Vagy 2 éve notit kerestem és valami strapabíróba gondolkodtam. Találtam is egy jó állapotú ThinkPad T500-ast, ATI HD 3650-es vga-val. Címben az volt, hogy Lenovo Thinkpad T500 GAMER laptop.
Ráírtam, hogy ez amúgy nem gamer, hanem egy jóféle igásló, stb...teljesen normálisan. Erre jön a válasz, hogy én egy "tudatlan idióta k*csög vagyok", mert ezzel lehet játszani is, hogy a fenébe ne lenne gamer, elmehetek az anyukámba. Na képzelhetitek :D Nem vagyok egy indulatos egyén, de a lapost körbetekertem volna a csávón.
Vagy szintén laptop keresés, oda volt írva, hogy postán is küldi, felhívom...hát ő nem postázza. Vagy ha igen, max 2 hét múlva :F
Vagy a mostani laposom :D Felrakás után vagy 20 perccel már írtam is, ledumáltam az illetővel, hogy semmi baja, minden frankón működik...én hittem neki, rendesnek tűnt. Ja azt elfelejtette közölni, hogy az "y" gomb a billentyűn nem jó, vagy csak szökő évente működik. :C

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#6) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

wow... egy ilyenért billentyűzetet ragadni, napi szinten én akkor nem csinálnék mást csak logout bejegyzéseket írnék :D

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#7) szupermacs válasza d@vee (#5) üzenetére


szupermacs
veterán

Ilyen az üzleti élet! ;]

Steam: szupermacs // BattleTag: Szupermacs#2730 // Uplay: szupermacs // Origin: szupermacs // XLive: SleeplessWar

(#8) d@vee válasza szupermacs (#7) üzenetére


d@vee
senior tag

Ilyen ez a "pop szakma" :DDD

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#9) Carasc0


Carasc0
őstag

Ebből a párbeszédből nem mondja meg senki hogy ki volt a hunyó! Számít a hangnem, avagy a kommunikációs stílus is számít.

"A golyó vagy kötél" részt nem értem, itt mire gondol. Ha ebben keresendő a bunkóság, akkor oké. De azért nem bunkó valaki, ha nem akar alkudni. Te kínáltál érte 34K-t, ő nem adta oda. Ezen semmi kivetnivaló nincs. Az már inkább erkölcsileg alacsony színt, ha valaki azért sír, mert nem volt valaki hajlandó alkudni. Én is sírhatnék hogy nem adják olcsóbban a kenyeret. NEM. Az annyi. Ha nem tetszik, megveszed máshol. Itt akkor jönne csak a bunkóság, ha a hírdető alkuképesként tünteti fel az árat. Ellenben ha alapértelmezetten nagyon drágálottad a 45K-t, akkor te vagy a hibás kedves érdeklődő, mert eleve fel sem hívtam volna. Ha meg azért hívtad, mert "HÁTHA" alkuszik, akkor sem ő a kretén sztem.

Szumma: 2 dolog ami miatt talán a hírdető a bunkó: "a beszólásért, vagy a hangnemért". Ennyi. A többi sírás! :K

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#10) ivana válasza Carasc0 (#9) üzenetére


ivana
Ármester

Ha az ár fix azt kell feltüntetni, egy aprós oldalon alapból az ár alkuképes ahogy a piacon is. :U Alkuképesként meg értelmes ember max. akkor tüntet fel árat ha valami lomtól akar szabadulni és kb. bármiért ami hasznos oda adja.

Egy időben a hardver aprón direkt utaztam az olyanokra akik túl drágán hirdették meg a terméket, és általában sikerült alá alkudnom a szokásos árnak :DDD

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.