2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Remélem, ezért nem vágnak ki :D

    Egyik nap véletlenül belebotlottam a P@@@@ hirdetésébe a Hardveraprón. Eszembe jutott, hogy hallottam már a cégről, és hogy régen kis híján nagyobb értékű cuccokat is sikerült tőlük beszerezni. Kiváncsiságból felütöttem a weblapjukat, majd megdöbbenten konstatáltam a káoszt. Egy rövid kommentet hagytam a HA-s hirdetés alatt, de visszakérdeztek, hogy mit találok problémásnak az említett cég weblapjával kapcsolatban. Nos, én kifejtettem...

    Nos, a motor szintjén szerintem teljesen hozza azt, amit tőle el lehet várni. Amit a következő sorokban leírok, nem sértésnek szánom, csupán objektív véleményként közlöm.
    - A főoldalra belépve "Lorem ipsum dolor sit amet" kezdetű, random generált latin szöveg fogad. Még ha tudnék latinul, sem lenne valami informatív. Legalább valami receptet tehettetek volna oda, hogy hogyan kell paprikás krumplit főzni, ha már nem tesztek ki valamiféle bemutatkozó szövegrészletet.
    -A weblap egyik fele angol, a másik magyar. Nekem nem oszt nem szoroz, mert értem, de szerintem mind a csak magyarul, mind a csak angolul értők számára világosabb lenne, hogy mi van leírva.

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 2

  • Mi vagyok én...

    ...valami telefonos távsegítség? A héten már vagy a negyedik alkalom. A következő történik: egy hosszú ideje nem látott/hallott ismerős egyszer csak rámír, hogy elfordult a képernyő, lefagyott a gép, elment az internet, etc. és tudok-e segíteni.

    Agyfaszt kapok lassan, mert hiába "ismerősök" - régi osztálytársak, vagy akárki akivel legalább egy éve nem váltottam egy kósza szót sem, közös témánk sincs, csak az egy osztályba kényszerülés miatt adatott meg nekem ismerettségük luxusa - ne ezért keresgessenek meg, vagy legalább ne a következő stílusban: Egy, gyors és velős üzenetben ledarálja nekem - néha még köszönni is sikerül - a problémáját (ménemmegyanet) ami általában semmi konkrét és használható infót nem tartalmaz, ugyanakkor kellőképpen kétségbeesetten követelőző.

    A másik kedvencem, amikor a "pittyog a vírusirtó" a probléma. Érteném én a problémát, és teljes mellbedobással segédkeznék - szabadidőmben - amikor esetleg idősebbekről van szó. Vagy valakiről, aki tényleg rászorul.

    Amikor viszont egy olyan ember keres meg, aki tudom, hogy kb. csak facebookozásra használja a gépét meg a Farmeramát tolja vele, és arra nem képes, hogy egy egyszerű hibaüzenet mély jelentésrétegein elmerengjen - legyen az magyar vagy idegennyelvű - akkor a falra tudok mászni. Komolyan, az ilyen inkább vegye csak meg az apple terméket aztán kenje a saját maga meg az apple support hajára.

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 10

  • .

    Micellák...

    Ez a szó futott át az agyamon, ahogy a forró vízzel felöntött tésztalevesre meredtem. A tetején úszó buborékok fénye emlékeztetett a Piactér erkélyén eregetett szappanbuborékokra. Úgy habzott, mint valami mosogatószer, csak éppen az alapszíne volt vöröses.

    Ez a vörös volt az, ami végül kizökkentett. Az órára néztem és pár másodperc múlva már a fürdőszobai tükörben találtam magam - Mit kell tennem? - kérdeztem magamtól, de tudtam hogy sem én, sem a foncsoron túli hasonmás nem fog tudni nekem választ adni. Az előbb látott vörös ismét betolakodott a gondolataim közé. Egy hajszín volt. Nem az enyém, de csak nem is valakié, akit régebb óta ismerek. Sőt, még csak nem is természetes. Ebből a szempontból viszont az érvem támadható: viselőjének bőre pontosan annyira porcelánfehér és szeplős, hogy bárki elhinné róla, hogy ez az eredeti színe.

    Ismerettségünk kezdete közel sem mondható idillinek, legalább is ami engem illet. ...

    TheLázs 8 éve 0

  • Seftelés, alkudozás

    Sziasztok. Történt, hogy megtetszett egy elég drága valami. Pontosan egy digit zongora, egy kawai ES 100.

    Újonnan fogom beszerezni, a kérdés csak annyi hogy érdemes-e (illetve illik-e) egy 220k körüli terméknél kedvezményt kérni. Főleg úgy, hogy ha megkérném a nagybátyámat, hogy németországban szállíttassa le magának, akkor kapásból egy 20-assal olcsóbb (649euro) a Thomanntól.

    Sőt, mivel helikopteres ügyekben már volt német biznic: vajon a Thomann-nál is elengedik a merwensteuert, ha az ember személyesen megy oda? További 19%-ot jelenthetne.

    Update 03.01

    Megnéztem a Kis Kawai-t, és egy frissen kiadott Rolandot is (FP-30) A Kawait próbáltam először, de olyan jó hangja volt, hogy elhatároztam, hogy hagyom ezt az alku dolgot és kész. A Rolandnál pedig bónusz rendesek voltak: A gyári pedált kicserélték egy jobbra, és elég volt a külömbözetet fizetnem, a gyári árát le is vonták.

    Mindenkinek csak ajánlani tudom az FP-30-at :)

    TheLázs 8 éve 10

  • Öngyilkos küldetés

    Félek, de ne beszéljetek le!

    Karácsonykor voltam az Allé egyik üzletében, ahol az üzleten belül egy márkastandnál egy lánnyal beszélgettem. Nem tartott sokáig, termékinfót kértem tőle, illetve, hogy ő mit vásárolna a helyemben.

    Annyira aranyos volt, és értelmesen, kedvesen szólalt meg, hogy beleégett az emlékezetembe. Nem is tűnt ez fel tegnap estig, amikor is este elalvás előtt azon gondolkoztam, hogy veszek egy digit-zongorát a spórolt pénzemből, és hát ahhoz kell egy füles is. Egyből az arca és a hangja jutott az eszembe.

    Nem akarok tőle egyelőre semmi komolyabbat, hiszen nálam érezhetően idősebb volt annyival, hogy az talán már pont kellemetlen lenne, de szeretnék vinni neki egy versecskét, amit elrejtenék a részlegén, hogy ő találja meg.

    Ehhez lehet, hogy segítségül hívnám a biztonsági szolgálat egy emberét, hogy "fedezzen", hogy ne keveredjek balhéba, hogy mit machinálok arrafelé, etc.

    A versecskét meg is mutatom, éptő kritikát szívesen látok. Ha az ötletet tudjátok kifogásolni, azt is elfogadom, hiszen most amúgy sem látok valami tisztán.

    Csinos vagy:
    Semmi nem tompíthatja,
    Zavarhatja, veheti el,
    A szemeid csillogását,
    A végtelen odaadással
    Igazán elragadó mosolyt,
    Semmi nem kendőzheti -
    Még egy Philips-póló sem
    Idomaidat, mi nővé tesz.

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 49

  • Lézer-gravírozó és vágógép

    Nagyon megtetszett két eszköz, amit - ugyan nem biztos, hogy túl nagy rendszerességgel - de szívesen használnék, és dolgoznék vele. Az egyik 2, a másik 3 dimenzióban dolgozik.

    Az egyik egy síkban dolgozó valami, ami gyakorlatilag egy plotter szerepét tölthetné be. Amint láttam, az öntapadós fóliát - lézer mivoltából adódóan - kicsit pörkölve vágja, de égethetek vele mintát fába, műanyagba (?) - gondolom csak hőre keményedőnél űködik normálisan - és vékonyabb bőr is vágható vele.

    A funkcionalitását erősen bekorlátozza, hogy a fémtárgyakat és a követ "stone" nem fogja. Pedig az lenne igazán szuper.

    Kérdés: érdemes fennakadni a lézer színén? A lézer erején? Van valaki, aki próbált már ilyet?

    Innen szemeznék, de ha van a közelben is jó áron, akkor az is szóba jöhet. Mennyire lehet az ilyesmivel bérmunkákat vállalni? (természetesen legálisan gondoltam)

    TheLázs 8 éve 8

  • Lecke 1

    Ideges voltam. Úgy is mondhatnám, hogy izgultam, de inkább az ideges jelzőt használom, mert a szobatársamnak pont a vizsga előtti este folyamán jutott eszébe, hogy a barátnőjével filmet nézzenek. Hangos, torz laptop-hangszóró, egyszobás albérlet, sehová nem tudtam menekülni.
    Az én saram is volt mondjuk, hiszen nem kellett volna ennyire túlbecsülnöm a képességeimet, és alá az anyag mennyiségét. A kezdetekkor még nagy oldal/óra feldolgozási sebesség rohamosan esett, ahogy a bonyolultabb anyagrészek következtek. Az utolsó napra pedig döbbenten konstatáltam, hogy van egy fejezet, amit át sem néztem.

    Nos, azzal a félelmetes akaraterővel, amit aznap éjjel tapasztaltam, azóta sem találkoztam...

    Másnap valahogy felvizeztem magam, hogy beérjek a professzoromhoz reggel nyolcra. Amikor a kabátomba bújtam, mellbe vágott valami. Nem a felismerés, vagy a csípős téli szél volt a ludas, hanem a kabátba dugott apró (0.33l) vándorpezsgő. Ez az a pezsgő volt, amit Boginak adtam, mielőtt az utolsó Számítások - ZH-jára ment. Azt terveztük, hogy majd együtt megisszuk, ha jól megy. A várt telefonhívás viszont nem úgy sült el, ahogy vártam. Az addig letörhetetlen, és életvidám lány hangja megtört volt. Beszélgettünk egy kicsit, de amikor a témához értük, elcsuklottak a szavai, majd letette a kagylót. Istenem, mennyire nem hittem volna, hogy a más torkában lévő gombócot ennyire érezni lehet!

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 0

  • Dirt Rally konfigurálása

    Sziasztok! Találkozott már valaki olyannal, hogy a kontroller rezegjen, ha a motor fordulatszáma magas? Az lehetséges, hogy a felső 10% fordulatszámban működjön, és erősödjön, ahogy a tiltás közeleg?

    TheLázs 8 éve 0

  • Erste és életem Bundle-je

    Sziasztok. Egy nagyon idegesítő históriát szeretnék elregélni nektek, hogy miként történt és történik velem az az eset, amivel egyszerűen nem tudok mit kezdeni, legszívesebben már felgyújtanám az egészet.

    Történt ugyanis, hogy egyszer csak megláttam az új humblebundle - csomagot. Far Cry 3 és FC3BD, Rayman origins, CoJ gunslinger, két Splinter cell... csupa jó cím, amik megérik a befektetést, hiszen sok kellemes órát hozhatnának. Beütöm az e-mail címemet, majd a kártyaszámom, és minden fontosat, erre föl a következő fogad: kártya elutasítva.

    No sebaj, biztosan a maestro-t nem bírják benyelni, nem baj. Egyből be is jelentkeztem a Paypal fiókomba, hogy hozzákössem a kártyámat a fiókhoz, így megoldva a fizetést. Hát, hamar jött a hideg víz, ugyanis a kártyámról az 1$ fénysebességgel eltűnt, a menüben viszont kedves kis piros plasztikkártyám halovány körvonalát sem véltem felfedezni. Nosza, hátha elb@sztunk valamit, mégegyszer! És ismét semmi.
    Már itt érett szilva színt öltöttem, és görcsösebben ragadtam meg a klaviatúrát. Teszteljünk! Aliexpress, banggood, gearbest, semmi, ismétlem SEMMI nem ad életjelet. Nem baj, Dorka át fog jönni, megoldjuk, ketten.

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 61

  • Ezek a modern játékok...

    Sziasztok! Volt egy-két korábbi bejegyzésem HW fronton. Életem első értékelhető asztali gépe előtt ülök, és... nem tudok mivel játszani. Most a Dirt3 - Borderlands The Pre - Skyrim vannak fenn, de késztetést érzek valami újra és olyasmire, ami odatapaszt a képernyőre és órákra leköt. Ejj, de rég voltak már ilyen címek előttem!

    Ki mit ajánl? Mi tetszett benne?

    TheLázs 8 éve 18

  • Help! (VGA - HD7870)

    Sziasztok! Tud valaki segíteni benne, hogy milyen programal tudom egy VGA-ról eldönteni hogy jó-e? Borderlands The Pre alatt fura dolgok történnek, és frissen vásárolt a kari (használt, Gigabyte Windforce).

    Tippek?

    UPDATE 2016.02.07 Tegnap felment egy régebbi driver, a hibák megszűntek. AMD, bek@phatod. (bár ettől még ugyanolyan elvakult fanboy maradok :) )

    TheLázs 8 éve 17

  • Szabad gondolatok.

    A héja násza zavarón
    Feldereng, mint az arcod
    A hajnali félhomály fényeiben.

    Ilyenkor eszembejut, szememre
    Szálló rózsaszín ködként,
    Milyen lett volna Veled.

    Milyen tökéletes, szenvedélyes
    Szerelem mindhalálig, Egy dallam
    Megírva négy kézre.

    Nap után nap csókod, ölelésed
    Éget, és porrá őröl erős marka
    Ölelésében.

    Vállvetve, és ha nincs miért,
    Egymás ellen örökké
    Folytatott küzdelem.

    Ahol a csaták valódiak,
    A Szeretet földjén lelkeink
    Aknákba botlanak.

    Másként lett

    Másként, elfogadom. Nem maradt más,
    Csak a kép ahogy belépsz,
    S fölém hajolsz:

    Így zajlott soha meg nem történt nászunk,
    Egymás husába beletépünk
    S lehullunk az őszi avaron.

    TheLázs 8 éve 0

  • HELP!!! (NeptunPU)

    Sziasztok. Holnap lesz az egyetemi TGF, és a Neptun PowerUppal szemezek. Van valaki, akit ezért megróttak volna, megszidtak volna, vagy akire ezért morcosan néztek volna? Mivel csak kliensoldalon tevékenykedik, nem hiszem, hogy bármi kockázata lenne használni. Tapasztalatok?

    TheLázs 8 éve 13

  • Folytatódhat a porfújkodás ... ?

    Egy-két bejegyzéssel ezelőtt írtam róla, hogy egy kis játék ismét a hétköznapjaim részévé vált. A következő bejegyzés kereteiben szeretném az elmúlt pár évem PC múltját felvázolni, mit nyúztam, mettől meddig.

    Az első...

    Athlon XP 1900+ Palomino
    1GB SDRAM
    Nvidia GeForce 2 mx 400, majd
    Nvidia GeForce 4 mx 440

    Na igen, az első mindenkinek emlékezetes. Ezt a számítógépet valahol 2007-2008 körül kaphattam. Apa lecserélte egy az egyben ezt a gépet egy újra... Mivel már viszketett a tenyerem, ha az egér jutott az eszembe, az új PC-be besegítve némi lóvéval, megkaparinthattam a csodát.
    Amire emlékszem, hogy a Hidden and dangerous 2-t, Call of duty 2-t és CS 1.6-ot játszottam vele sokat. Volt még némi mai szemmel retro játék, ami igazán le tudott kötni. A Supercar SSC, az ONI és a Gunlok már akkor sem voltak valami fiatalok, de annyira lekötnek - biztosan azért, mert ők voltak nekem az igazi elsők már egészen kicsi koromtól -, hogy némelyiket máig előveszem játszani. Főleg az Oni-t: kevés polygonból felépülő feneke pubertáskorom esthajnalcsillagjaként tartható számon.

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.