2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • .

    Este van, csípős hideg. Érezni a levegő illatán, hogy nemsokára esni fog. Három nevetgélő jóbarát sétál ki az otthonos pincehelységből, egyenesen a kis piros autó felé. A slusszkulcs elfordul, a Japán unott egykedvűséggel felhördül.
    Kellemes tempóban bepöfögnek a városba, és megkeresik Z-t.

    A három muskétás üdvözli a negyediket, csak úgy, mint eddig, egész nyáron.

    Milyen mesés is volt az a nyár! Gondtalanul teltek a napok, ki-ki végezte a maga dolgát, munka után pedig össze-összefutottak egy sörre, vagy elmentek tekerni egy jót. Az ősz azonban mindent megváltoztatott: a barátok szétszéledtek: ki Pestre, ki Siófokra, ki pedig Isten tudja hová. Nem is találkoztak egészen ma estig.

    Z és a trió bepréselődnek a Japánba, és hazafelé veszik az irányt. Az úton szó esik ismerősökről, szerelmekről, mindenkinek a mindennapi kihívásairól. Miután megérkeznek, a pincehelyiség felé veszik az irányt. Beérve, miután a legkisebb medvebocs becsukja maga mögött a súlyos tölgyfaajtót, lekucorodnak egy körbe, és elővesznek egy pakli kártyát. Z homloka gyöngyözik, haja csapzott, pedig egyáltalán nincs meleg. Leveti kabátját, majd leteríti maga mellé. Még el sem kezdik a játékot, amikor valamin elkezdenek vitázni. Egyik oldalon Z, aki nagyon feldúltnak tűnik, másik oldalon a három barát, akik igyekeznek nyugtatgatni. Szép lassan lecsendesednek a kedélyek, és elkezdődik a játék.

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 2

  • Lefújom a port néhány játékról

    2010 Júniusa...

    Megkaptam az első laptopom. Mint minden elsőnek, ennek is jelentősége volt. Előtte egy GeForce Mx4 –el szerelt asztali gépem volt, ami a már akkor is harmatosnak számító palomino magos +1900-as Athlon Xp mellett csücsült. Emlékszem, még a váltás előtt milyen játékokat nyúztam… Egyeseknek ismerősek lehetnek az Oni, a Hidden and Dangerous 2, és garantáltan mindenki ismeri a Cs 1.6-ot. Annak idején még egy régebbi CoD résszel is tettem egy próbát, de már nem emlékszem, hogy futott…

    Amint meglett az új gép, szaladtam kipróbálni vele az addig itt-ott látott játékokat, amik megtetszettek, de az asztali gépem finoman szólva röhejesen kevésnek bizonyult hozzájuk. A laptopom a következőket tudta: 2GB (később 6) Ram, Radeon HD 4250 integrált videó és Athlon P320 proci.
    Az elején persze jól elvoltam, élvezkedtem a régebbi címekkel, amik még az asztali alatt gyűltek össze. Ezek még egészen jól futottak.

    Aztán eljutottam az akkori játékokig. Kipróbáltam rengeteget… Crysis részek is szerepeltek, ami az izmos VGA-t figyelembe véve nem meglepő :DDD . Mivel a gép nem volt alkalmas sok játék élvezhető futtatására, sok játékot egyszer nyögvenyelősen végigjátszottam, majd félretettem… örökre. Legalább is akkor azt hittem. Nem tudtam még, hogy mi vár majd rám…

    2015 Júniusa…

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 0

  • Ki vagyok?

    A képlet egyszerű. Balázs vagyok. A Logouton volt egy korábbi nevem is. Aztán valaki hijackelte az e-mail fiókomat, elveszett a belépésem, de ez nem is nagyon zavart, hiszen többet olvastam, mint írtam.

    Mondjuk, írtam is párszor, főleg akkor, amikor a külvilággal valami gondom volt,és szükségem volt egy közösségre, ahol arc és név nélkül bírálják el a gondolatokat. Persze ez a névtelenség pár írás után szertefoszlott, volt egy-két visszajáró olvasó, akikkel jól el tudtunk beszélgetni. A kamaszkor sokkal túlélhetőbb volt veletek, Logout.

    Nem más ihlette a visszatérésemet most sem. Felkerültem Budapestre, diákként. A kényelmes, nyugodt napjaimnak annyi, mint ahogy tetemes mennyiségű szabadidőtől is búcsút kellett, hogy vegyek. Nem zavar ez a fele, hiszen nagyon jó a társaság, és segítjük egymást mindenben. A siófoki és a budapesti életem viszont úgy érzem, nem igazán fér meg egymás mellett... Siófokon nem tudok nyugodt lenni, itt Budapesten pedig - érzésem szerint - nem dolgozok elég keményen. Hálás vagyok a sorsnak, mert legalább a barátaim jó része megmaradt, hiszen velem egykorúak és hasonlóan a fővárosban tanulnak. És persze születtek új barátságok is.

    Folytatás...

    TheLázs 8 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.