2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Régi álom-új szerzemény

    Az első tükörreflexesem. Sikerült jó áron, újszerű állapotban, kevés expóval hozzájutni. Egyelőre csak 18-55-ös stabilizátoros kit obi van hozzá, de kaptam mellé egy tágas fotóstáskát, meg ugye a töltőt, kábeleket, nyakpántot, sallangokat. Vettem mellé egy 16 gigás CL6 SDHC kártyát és rendeltem ebayről pót akkut, kijelzővédő fóliát és Canon-os obivédő kupakot is, mert az sajnos nem volt a csomagban. Indulhat a fotózás! Azaz először is a tanulás, mert sajnos szembesülnöm kellett vele, hogy ez a gép így elsőre bizony elég bonyolult nekem, főleg a telefonos kattintgatások után... de majd belerázódom. Már most megszerettem, pedig még csak random kattogtatok, hogy a beállításokat teszteljem. :)

    The DJ 11 éve 7

  • Mixed Feelings

    Hosszú idő után itt egy újabb mixféleség. Nem tökéletes, de a célnak megfelel. Szerettem volna egybegyúrni az aktuális kedvenceimet és ez egész tűrhetően sikerült is. Aztán még fel akartam dobni a Youtube videót is egy kicsit, így 24 óra tömény renderelés után elkészült hozzá a videó anyag is. :)

    Mixed Feelings

    Ha esetleg valakinek megtetszene, akkor letölthető a videó leírásában található Soundcloud linkről.

    Tracklist:

    1. Rihanna - Stay (Marius Hörsturz Edit) 0:00
    2. Aleah - Water and Wine (Stefan Biniak Private Edit) 5:02
    3. Monkey Safari - Little Lion Man (feat. Mumford & Sons) 9:14
    4. Passenger - Feather on the Clyde (Stefan Biniak Private Edit) 19:04
    5. Kat Frankie - Blameless (Stefan Biniak Private Edit) 24:05
    6. Emeli Sandé - Read All About It (Stefan Biniak Bootleg) 28:32
    7. Florence + The Machine - Spectrum (Maya Jane Coles Remix) 34:18
    8. Stefan Biniak - The Noble Art Of Letting Go 38:40
    9. ToE - Ships (Stefan Biniak Private Edit) 43:02
    10. Stefan Biniak - The Johnny Rotten Bootleg 46:33
    11. Phil Collins - Another Day in Paradise (Nico Pusch Bootleg Remix) 50:34

    Folytatás...

    The DJ 11 éve 4

  • Stable lett a Wheezy

    Ezért gyorsan meg is ejtettem az upgradet az egyik Cloud VPS-emen. Gyorsan és szinte fennakadás nélkül le is zajlott a folyamat, ami kb. így nézett ki.

    0: Biztonsági mentés a fontos adatainkról lehetőleg távoli gépre + még a /etc tartalmát is le szoktam menteni egy az egyben
    1: apt-get update
    2: apt-get upgrade (csak, hogy biztos minden telepített csomag a legfrissebb legyen)
    3: /etc/apt/sources.list fájl módosítása (squeeze cseréje wheezy-re, ezen kívül kikommenteltem a proposed-updates sorokat, mert a hivatalos leírás szerint kompatibilitási problémákat okozhat ha az upgrade idejére benn hagyom).
    4: Ismét egy apt-get update
    5: Majd egy mimimal upgrade: apt-get upgrade
    6: update-grub
    7: apt-get install udev
    8: Ha eddig minden oké, akkor pedig végül: apt-get dist-upgrade

    Elszöszöl egy darabig, leállítja, majd elindítja a szolgáltatásokat, rákérdez párszor, hogy cserélje vagy megtartsa-e a régi konfig fájlokat és utána meg is vagyunk. Nekem csak a dovecot-al volt problémám és itt kellett egyedül belenyúlnom. Az SSL tanúsítványokat kellett átpakolni a /etc/ssl könyvtárból a /etc/dovecot-ba + a régi konfig fájlban rengeteg paramétert módosítottak és cseréltek, ezért elindulni sem volt hajlandó amíg nem generáltam egy új, tiszta konfigot.

    Folytatás...

    The DJ 11 éve 0

  • Sorozatok, újoncok

    Volt már sorozatos bejegyzésem régen, de most megint elkapott a gépszíj és annyi sorozatba kezdtem bele egy időben, hogy szükséges valami nyomot hagyni róluk.

    Jöjjenek a kedvenc újoncok, amikre teljesen ráfüggtem:

    Hannibal: Amikor megtudtam, hogy készül, már akkor éreztem, hogy kötelező lesz és egyelőre - az első néhány rész megtekintése után - zseniális. Kellően véres, brutális, nagyon jól játszanak a színészek, a sztori is kezd bonyolódni és a mellékszálak is képesek lekötni (ami nálam ritka, mivel nem vagyok a híve az epizodikus történetvezetésnek.) Nagyon várom a folytatást.

    Bates Motel: Szintén egy klasszikus film előzményeit bemutató sorozat. A Psycho mindig is a kedvenceim közé tartozott és amikor először láttam nem kicsit a hatása alá kerültem. Természetes, hogy vártam az előzményeket. A sorozat szintén kellően beteg, a karakterek is rendben vannak. Az ifjú Norman Bates nagyon jól játssza a szerepét és a film szempontjából lényeges anya-gyerek kapcsolat is jól van felvezetve. Ez is rögtön kedvenc lett.

    Banshee: Pörgős, véres, erotikus, izgalmas, csak túl gyorsan lett vége az első évadnak.

    Folytatás...

    The DJ 11 éve 33

  • Képfeltöltő, URL rövidítő meg miegyéb

    Képfeltöltő - Kepfeltolt.es

    Jó pár éve megy már saját szerverről az Unofficial PH képfeltöltő oldal, amit anno még t|-|om! segítségével hoztunk össze az itteni közösség számára. Igaz, hogy mára már kicsit okafogyottá vált a dolog, mivel maga a RIOS is rendelkezik ezzel a funkcióval, de ettől eltekintve elég sokan használják még a mai napig is és rengeteg logout cikk van, ahova az én oldalamról vannak linkelve a képek.

    A változás annyi lesz, hogy az elkövetkezendő hetekben kicsit átstrukturálom a webes dolgaimat, ezért ez a képfeltöltő így a jelenlegi formájában rövidesen meg fog szűnni. Mielőtt felhördülne a tömeg közlöm, hogy a feltöltött képek NEM fognak elveszni és a képfeltöltő sem tűnik el, csak új köntöst kap és átalakul.

    Folytatás...

    The DJ 11 éve 5

  • Kezdjetek el élni!

    A nagy többség által megélt szerelem 80%-ban önzőségre épül. Olyan jól érzem magam veled. Olyan rossz nekem nélküled. Ha téged valami baj ér, akkor abba biztosan belehalok.

    Nem merem kijelenteni, hogy ez baj, mert úgy gondolom a boldog élethez elengedhetetlen egy minimális önzőség, de az arányszámok a legtöbb esetben nagyon el vannak csúszva. Túl sokat foglalkozunk önmagunkkal és túl keveset a másikkal. És legtöbbször, amikor azzal nyugtatgatjuk magunkat, hogy ezt a párunkért, teljesen önzetlenül tesszük, akkor is hazugságban élünk.

    Például, azért adsz egy ajándékot, mert várod a visszacsatolást. Várod, hogy utána a nyakadba ugorjon, mosolyogjon, körbecsókoljon és még jobban szeressen. De arra nem is gondolsz, hogy ezzel újabb elvárásokat állítasz felé, hiszen neki örülnie kell, akkor is, ha az az ajándék egy cseppet sem tetszik. Ezek a bújtatott elvárások pedig szépen lassan megmérgezik a kapcsolatot. Önzetlenül, elvárások nélkül kellene szeretni, de ez nem is olyan könnyű, mint amilyennek első olvasásra tűnik. Hiszen az sem jó, ha csak te vagy boldog és az sem, ha csak a társad. Az lenne az ideális, ha egy tökéletes adok-kapok menne a felek között, ahol soha sem marad hiányérzet és mindig megtérül a befektetett energia (szeretet). De ez nagyon ritka. Nem mondom, hogy lehetetlen, de ritka. Sajnos azt figyeltem meg, hogy egyre inkább hiányzik az ehhez kellő értelmi és érzelmi intelligencia a felekből.

    Folytatás...

    The DJ 11 éve 6

  • Vers

    Tegnap volt a magyar költészet napja és ezen apropóból elég sok verset olvastam el a nap folyamán. Lehet túl sokat is, mert este elkezdett a fejemben körvonalazódni egy saját ötlet, így elkezdtem egy jegyzettömbbe írni és végül ez lett belőle. Béna, hirtelen jött, összeszedetlen, semmilyen szabálynak nem felel meg, de legalább az enyém.

    Írnék rólad verset, százat vagy tán ezret,
    Költenék arcodról megannyi csodát,
    Rímekbe foglalva dicsérném a lelked,
    S nem hagynám abba ha kérnéd se tán.

    Szavakba bújtatott szívem adnám kezedbe,
    S nem várnék cserébe tőled sem mást,
    Ledobnám álarcom gőgös pajzsát érted,
    Hogy észrevedd végre hogy van aki vár.

    De ez mind csak ábránd, vágyaknak szorzata,
    Néma kiáltás az üvöltő szélbe,
    Nem hallasz, nem érzel, s nem akarsz látni,
    Sosem volt kezdet, máris itt a vége.

    Nem írok én verseket, sem ezret, sem százat,
    Odabenn rekedve kínoz az imádat,
    Érzések vihara, szívmardosó fergeteg,
    Az lettél számomra, ki én sosem Teneked.

    The DJ 11 éve 0

  • Az utóbbi évek legmeghatározóbb játékélménye

    Nem vagyok egy hardcore gamer. Egyre ritkábban és egyre kevesebbet játszom, ennek pedig az egyik oka az, hogy kevés olyan név jön ki, ami kicsit is felkeltené az érdeklődésemet. Ebből kifolyólag a gépemet sem újítottam nagyon sokáig és így kedvem sem volt kipróbálni bármit is, mert mi értelme a lebutított grafikának és a diavetítésnek? Pár hete azonban mégis gondoltam egy merészet és lecseréltem a régi gépvasam egy relatíve erősnek mondható gépre. Ezzel már nincs szükség komolyabb grafikai butításokra és minden, amit akkor feltelepítettem csak úgy száguldott. Elérkezett hát az idő, hogy utánanézzek mit lenne érdemes még játszanom.

    Az első név, ami felkerült és elnyerte a tetszésemet az a Far Cry 3 volt. Komolyan, el voltam képedve. A történeten, a grafikán, a játékmeneten, az interaktivitáson. Alig tudtam abbahagyni. Vaas karaktere azóta is favorit.

    Folytatás...

    The DJ 11 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.