2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Horror játékok

Írta: | Kulcsszavak: horror . játék . dead space . nyuszi vagy mcfly

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nem sűrűn játszom, sőt az utóbbi években szinte egyáltalán nem ültem le a gép elé csak azért, hogy játszogassak. Nemrég viszont sikerült egy kicsit fejleszteni az asztali gépemet, úgyhogy kedvet kaptam pár régebben hallott név kipróbálásához.

Ezek közül az egyik volt a Dead Space első része, ami régebbi ugyan, de még a mai szemmel is egész takaros grafikával rendelkezik. Tudtam, hogy nem éppen gyerekmese a játékmenet, de nekivágtam. Hát meg kell mondanom így már régóta nem paráztam a gép előtt. Éjszaka, 2 x 200 Wattos hangszóró mellett, maximum grafikával olyan parahangulat tört rám, hogy az ijesztőbb történéseknél felugrottam a székről és még sikongattam is :D A kedvencem mikor közelítek egy halottnak hitt, földön fekvő lény felé és mikor odaérek hirtelen felpattan és elkezd felém rohanni. A másik best of amikor megyek szépen előre, hangot hallok a hátam mögül és mikor visszafordulok, már fél centire van tőlem egy kezeslábas, ijesztő félig zombi félig alien torzszülött. A pulzus végig az egekben, a hangoktól a frász kiver és legszívesebben kilépnék, de mégse teszem, mert tetszik és valami fura módon élvezem is. Alapjában véve nem hosszú a játék, de érzem, hogy ilyen 20 perces turnusokban fogom végigvinni, mert egyszerre tovább nem tudok játszani.

Legutóbb ilyet a Doom 3 esetében éreztem. Emlékszem azt fülessel próbáltam ki, ráadásul hajnalban. Hát mondani se kell, hogy mennyire zavaró hatással volt az idegrendszeremre. Olyan is történt akkoriban, hogy a legijesztőbb rész közepén berontott nővérem és megfogta a vállam. Akkorát ugrottam, hogy lerepült a fejemről a füles, ő meg jól hülyének nézett miután kiröhögött :DDD Lehet csak én vagyok ilyen, de annyira bele tudom élni magam a karakter helyébe, hogy szinte már magamat féltem, mikor elindul felém valami keszekusza lény.

Ti hogy vagytok ezzel?
Melyik volt a legijesztőbb játék, amivel valaha játszottatok?

Az általatok legparásabbnak ítélt játékok listája:
(Avagy ettől féltek ti)

- Doom, 3
- System Shock 2
- Dead Space 1 / 2
- FEAR
- Resident Evil 1 / 2 / 3
- The Thing
- Singularity
- Half Life 2 (Ravenholm)
- The Suffering (személyes kedvenc)
- AVP
- Bioshock
- Penumbra
- Amnesia: The Dark Descent
- Clive Barkesrs Undying
- Alone in the Dark
- Stalker Call of Pripyat
- Cryostasis
- Thief - Deadly Shadows (The Shalebridge Cradle)
- Return to Castle Wolfenstein
- Nighmare Creatures
- Nocturne
- Blood2
- Shogo
- Condemned
- Metro 2033

Hozzászólások

(#1) Lenry


Lenry
félisten

a horror-ingerküszöböm meglehetősen alacsony, vagyis messziről kerülöm az összes darabolós és horror játékot és filmet (akik az emberi százlábú, groteszk és a fűrész c. opuszokat kiötlötték, felkerültek az "egyszer az életben tarkónbaszom egy szívlapáttal" listámra)

viszont van egy játék, amit a neve kötelezett a végigjátszásra, ez pedig a Doom3. azt is csak úgy tudtam végigjátszani, hogy szigorúan nappal, és végig szólt a Winamp, hogy elnyomja a "creepy" hangokat.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#2) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Én a System Shock 2-től paráztam legutoljára. Főleg a hangoktól. Amikor megyek a folyosón, alig van életem (lőszerem meg nuku, csavarkulcs rulz!), és akkor hallom a zombik hangját. Belépek a sarkon, egy torony kiszúr, futnák visszafele, másik sarkon zombique. Akkor játszottam utoljára parázós játékkal.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#3) #19617792


#19617792
törölt tag

"Alapjában véve nem hosszú a játék, de érzem, hogy ilyen 20 perces turnusokban fogom végigvinni, mert egyszerre tovább nem tudok játszani."

Hehe, én a Dead Space 1-gyel és a 2-vel is tudtam egyhuzamban több órát is játszani (pl az 1-et másfél nap alatt végig is vittem ;]), este, nagy hangerőn. Párszor megijedtem, a hangulat parás volt, de élveztem. ;]

(#4) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Én a Doom 3-at éjjel/hajnalban, fapofával nyomtam végig. Néha elmosolyodtam, amikor túlzottan ugyanúgy néztek ki a zombik. :D Eztán egyszer a suliban játszottam, akkor többen néztük a grafika miatt, és annál a résznél, mikor egy mutáns kutya nem bír bejönni a vasajtón és pár másodperccel később beugrik oldalról, csomóan szabályosan hátrahőköltek. Nekem felfutott a fél szemöldököm.

Szóval a horrorgémek nem nekem valók. :DDD

(#5) The DJ válasza #19617792 (#3) üzenetére


The DJ
addikt

Jólvanna, nyuszi vagyok, na és? :P

Én nem szeretek parázni, pont azért, mert tudom mennyire parás tudok lenni még az ilyenektől is, de mégis játszom velük valamiért. Lehet adrenalin junkie vagyok vagy nem tudom :)

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#6) The DJ válasza Crystalheart (#4) üzenetére


The DJ
addikt

Doom 3 egyik legparásabb rész, amire emlékszem: Szűk folyosó... amikor a közepére érsz lekapcsolnak szép sorban a lámpák. Hangokat hallasz, valaki hörög és közelít. Ugye ha fegyver van nálad nem látsz semmit, elő kell venni a zseblámpát. De ha előveszed nem tudsz lőni. Szóval előkapom a lámpát és pont a képébe világítok valami zombinak. Beparázok, elkezdem kapkodni ide-oda az egeret, majd nagy nehezen átváltok a fegyverre és lövöldözök össze-vissza. Közben hátrálok és ott is hörög valami. Hát ott kicsit készen voltam :D

(#7) Nordic: Jáj tényleg... ez a szellőzős rész még nekem is rémlik. Hasonló reakcióm volt rá nekem is. Lőni, amíg 100-as alá nem lassul a pulzusom :))

[ Szerkesztve ]

https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

(#7) Nordic válasza The DJ (#5) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Sakjnos egyre kevesebb az ilyen játék, pedig igény szerintem lenne rá. Az utolsó 3 ilyen amihez szerencsém volt és jó is volt az a Dead Space 1-2, meg a FEAR első része(a második már egy kalap molylepke). Mondjuk annak idején én is hasonló módon reagáltam a FEAR ijesztgetős részeire(pl mikor mászkáltam egy szellőzőbe, erre előttem a kis Alma kirúgta a szellőző oldalát, és elkezdett felém mászni, majd mikor elém ért eltűnt - na akkor 3 tár bánta, mire megnyugodtam :DDD ).

#8 Crystalheart: Nem tudtad, hogy a rendőrök hülyék? :D

[ Szerkesztve ]

(#8) Crystalheart válasza The DJ (#6) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Én az ilyen részeken azért voltam ki, mert hogy ilyen tré gagyi barom hogy lehet a fószer, hogy ha fél kezében lámpa van, a másikban miért olyan nehéz egy pisztolyt tartani, a rendőröknek megy... :DDD

(#9) Coyot


Coyot
őstag

Resident Evil 2 :)

Má' nem

(#10) Jofi81


Jofi81
őstag

A Doom 3-mal konkrétan nem mertem játszani. A Dead Space-t végigvittem, de én is csak fél órás adagokban bírtam, túl sok volt az izgalom. Előfordult, hogy ijedtemben eldobtam az egeret... :DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.