2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • PowerMac támadás

    Szóval úgy kezdődött, hogy volt egy nem induló PowerMac G5 Quad folyadékhűtéssel.

    Jelenleg pedig ez a helyzet:

    A jobb oldali az enyém lesz. G5 Quad, hibátlan állapotban, folyadékhűtés, 8GB ram, 500GB HDD. A középső a nem induló G5 Quad. Úgy néz ki mégsem a táp a hibás, mert hibátlan táppal is ugyanazt csinálja. Azaz semmit. A power led ég folyamatosan, bekapcsolni nem lehet. A bal oldali egy G5 dual, ez elindul, bekapcsol, ventik pörögnek, kettőt villan a power led és ennyi. Aztán ott a kis retro G4-em is.

    Attól tartok túlságosan belemerültem a témába és most adhatom el a felesleget. :)

    The DJ 9 éve 9

  • Segítsetek PowerMac G5-öt éleszteni

    Hozzájutottam egy tökéletes állapotú PowerMac G4-hez, ezzel nincs is semmi gondom, viszont szeretném felfejleszteni reális határokon belül. Ez egy PowerMac3,4 (Digital Audio) modell. Kapott már gyári Airport kártyát és 1.5GB ramot (ennyi a maximum, amit kezelni tud), ezen felül 120GB HDD-n dübörög az OSX Tiger.

    Ezzel kapcsolatban egy kérdésem lenne, mégpedig az, hogy melyik az a processzor, amit még megeszik? Próbáltam én keresni, de mindenhol más válaszokra bukkantam és mivel elég drága dolgok ezek ezért nem szeretnék feleslegesen rendelni. Jelenleg egy 450Mhz-es proci van benne, de ha minden igaz megeszi a 733-ast (de lehet, hogy az 1Ghz-est is). Valaki megerősítene ebben? Mi a maximum, amit bele tudok pakolni? Mit kell figyelnem ebay-es rendeléskor? Még alakra is máshogy néznek ki az egyes CPU kártyák, ezért vagyok ennyire elveszve. Új terület még nekem a Mac úgyhogy inkább kérdezek.

    A nagyobb gondom viszont a tesóval van, ez pedig egy PowerMac G5, ráadásul a folyadékhűtéses modell. Elég barátságos konfig lenne... ha bekapcsolna. 8GB ram, 160GB HDD, dual CPU és minden egyéb földi jóság.

    A tünet: Bedugom a konnektorba, kettő kattanást hallok a tápegységből, a power led pedig folyamatosan világít az előlapon. A bekapcsológombra nem reagál, akár hosszan nyomom, akár röviden. Ha kihúzom a gépet, akkor ismét két kattanás.

    Folytatás...

    The DJ 9 éve 23

  • Windows 10 tapasztalatok

    Én is éltem az ingyenes frissítés lehetőségével, úgyhogy már az én laptopomon is egy legális Windows 10 Pro figyel. Maga a folyamat majdnem egy hetet vett igénybe, mármint az előkészületek, a biztonsági mentések, az egész SSD klónozása vész esetére. Munkaeszköz a laptop és mindennek ugyanúgy kell működnie, mint korábban, úgyhogy kellett az óvatosság.

    A lényeg a lényeg, lementettem mindent, leszedtem a Media Creatort és elindítottam a frissítési folyamatot. Egész gyorsan be is fejeződött, úgy tűnt minden működik is, viszont én a tiszta munka híve vagyok, ezért rövid tesztelés után legyalultam az egészet és az asztaliról készítettem egy USB-s telepítőt (szintén a Media Creatorral) és végrehajtottam egy tiszta telepítést. Ezután jöhetett a programok visszarakása, a rendszer belakása, az ismerkedés és a tapasztalatgyűjtés. Maga a Windows 10 tetszik, de azért még vannak kiforratlanságok és néha bosszankodom is. Ide fogom gyűjteni a problémákat, amikkel szembesültem.

    A laptop: Dell Latitude E5520, I5, 8GB, Samsung 830 SSD, 500GB HDD, HD Graphics 3000

    Folytatás...

    The DJ 9 éve 24

  • Viszlát Golf, hello Audi

    Sajnos egyre inkább pénznyelővé és bosszantóvá vált a szeretett Golf 2 GTI-m, ezért fájó szívvel, de túladtam rajta, a helyét pedig már át is vette az újabb pénznyelő: Audi A6 Avant 2.5 TDI V6 (AFB - 150 lovas), tiptronic, rengeteg extrával. Egyelőre nagy a szerelem és szokom a prémium árakat is. Most kapott új Continental Premiumcontact gumikat, volt futóműbeállítás is és már összeválogattam a vezérlés szettet is (ismételt köszönet 7600 GS fórumtársnak). Kell majd egy előtöltés beállítás, lesz olajcsere és váltóolajcsere is.

    Ezeken felül még a Xenon szintező hibáját kell megtalálni, a többi már csak apróság.

    Jövőbeli tervek: Chip, Iveco csúcsok
    Extra: Hamarosan érkezik vissza a gyári Bose Concert kazettás fejegység, egy ügyes szaki épít be nekem a kazetta helyére távirányítós USB+SD kártya lejátszó funkciót, így megmarad az eredeti érzés is és mellette nem kell lemondanom az új technika előnyeiről sem.

    The DJ 9 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.