2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ex machina

    Na, valahol itt kezdődik az, amit én scifinek hívok. Minden perce szuper, végig a székbe szegezi a nézőt. Elgondolkodtat, etikai és morális kérdéseket feszeget és előrevetít egy olyan jövőt, ami talán már nem is annyira távoli. Mindenkinek ajánlom, aki kedveli a műfajt, aki viszont vizuális látványorgiára számít repkedő robotokkal, szuperhősökkel és műanyag dialógokkal az inkább hagyja ki, mert nagy csalódás lesz számára.

    Korábban a "Her" volt az, ami még hasonló hatást tudott gyakorolni rám (bár ez egy kicsit kakukktojás), de sajnos elég ritka mostanság az igényes scifi. Ha valakinek van esetleg tippje hasonlóan 'must-see' alkotásokról, akkor ne tartsa magában.

    The DJ 9 éve 27

  • T-Mobile Ameo (HTC Athena X7500)

    Sikerült fillérekért hozzájutni a címben szereplő kis eszközhöz, így a Sigmarion és a Zipit után ez a következő billentyűzetes mindenes gép, amibe sikerült beleszeretni. Nem fiatal már, de még ma is meglepő, hogy mennyi mindent zsúfoltak bele. Wifi, bluetooth, GPS, 8GB Microdrive + Mini SD bővíthetőség, első + hátsó kamera + vaku, SIM kártyát is eszik, telefonálni is lehet vele, járt hozzá mágneses billentyűzet, VGA kábel (igen, monitorra is köthető), headset, adatkábel, töltő és mágneses bőrtok.

    Rögtön egy romcserével kezdtem, felkúszott rá XDA-ról az AP 3.0 Dual rom, ezzel pedig még okosabb és ügyesebb lett a gép. Még ismerkedem vele, de egyelőre nagyon tetszik.

    PH teszt: [link]

    Valaki tudja esetleg, hogy hol lehet még fellelni Windows Mobile-ra való alkalmazásokat/játékokat? Mindenütt csak Windows Phone appokat találok.

    The DJ 9 éve 13

  • A legalitás útján

    Furcsa dolog ez, de ahogy közelítek a 30-hoz egyre inkább igényem van arra, hogy az általam használt és körülöttem levő szoftverek legálisak legyenek. Egyszerűen jó érzés, hogy nem kell vesződni crackekkel, nem kell serialok után kutakodni és nem utolsósorban jó támogatni a fejlesztőket, cserébe pedig jár a normális support és a frissítések.

    A fentiek okán egyre több szoftvert vásárolok, figyelem a leértékeléseket, akciókat, ami pedig drága, arra inkább keresek egy ingyenes megoldást (mert szinte mindenre van egy open-source alternatíva).

    Az első a sorban a legális Windows volt. Ma már mindkét melós laptopomon eredeti Windows 7 Professional szaladgál (ezeket később frissíteni fogom Windows 10-re). Aztán amit szinte egész nap bámulok az a Total Commander. Persze lehet nyomkodni az 1-2-3 gombokat életünk végéig, de én szerettem volna támogatni a fejlesztőt, így megvettem ezt is. Pár héttel később jött is buborékos csomagban a telepítő lemez, a licensz, a köszönőlevél és még miegymás. Hihetetlenül jó érzés egy ilyet kibontani :)

    Aztán ott van még a retro mániám, így beszereztem eredeti Windows 98, XP (home + prof) és 2000 lemezeket is. A retro faktoron kívül használom is őket a régi laptopjaim rendszereinek felfrissítésére (mivel telepítőkulcs már van rajtuk, ezért nagy élmény eredeti lemezzel telepíteni őket :) )

    Folytatás...

    The DJ 9 éve 59

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.