2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Avatar folytatások

    Előbb olvastam Indexen a hírt az Avatar folytatásokról.

    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nem jöttem lázba. Anno megnéztem az Avatart moziban, egynek nem volt rossz, de az összeollózott univerzum és a történet, számomra nem hozott akkora élményt, hogy franchiseként el tudjam képzelni. Sci-fi és fantasy rajongóként az egészben nem éreztem akkora potenciált amekkora a felhajtás volt a film körül. A linkelt cikk képeit látva az az érzésem, hogy a nyálas, (részben) gagyi, tini akció-kaland vonalon mozogva indultak el. A casting fotó készülhetett volna az Éhezők viadala, a Beavatott, vagy az Útvesztő sorozat forgatásán is.

    Persze pénz beszél, az Avatar pedig "a mai napig a legnagyobb bevételt termelő filmnek számít a maga 2,7 milliárd dollárjával".

    Kíváncsi vagyok a véleményetekre az első filmről, az univerzumról, és a folytatásokról.

    Redneck 7 éve 9

  • Csökkenthető a jelzáloghitel-tartozás

    Nem szeretnék pártvitát a dologból, nem vagyok egyik fél elkötelezett híve sem. Egyszerűen inkorrektnek érzem az országban élő egy és kétgyermekes családokkal és egyedülálló szülőkkel szemben.

    Elég kettős mérce szagúnak és inkorrektnek érzem ezt a dolgot:
    Gyerekenként 1 millió forinttal csökkenthető a jelzáloghitel-tartozás

    Gondolom a politikusok nem saját zsebükből (ami részben a miénkből hízott) fogják osztogatni az 1-1 milliókat hanem az állam pénzéből, és részben olyanok befizetéséből akik nem részesülhetnek ilyen támogatásban.

    Mielőtt bárki nekem ugrana leszögezem. Nincs gyerekem, belátható időn belül nem is akarok, így elvileg nem érint. Közvetve mégis. Van testvérem, ha egyik szülőm esetleg ingatlant vásárolna és valamennyi hitelt venne fel hozzá, a téma akár lehetne aktuális is.

    "A meglévő gyermekek közé mind a vér szerinti, mind az örökbe fogadott utódok beleszámítanak. Figyelembe kell venni a már nagykorú gyermekeket is, még abban az esetben is, ha a nagykorú gyermek már nem a szüleinél lakik."

    "a kedvezmény a már meglévő illetve a jövőben felvett jelzáloghitelekre is vonatkozik."

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 33

  • Villámgyors DIGI hibaelhárítás

    Sok éve használom a szolgáltatásaikat, nem volt még ilyen, de dél körül elment a net és a TV szolgáltatás. Egyből hívtam a DIGI-t. Az ügyintéző mondta hogy sürgős jelöléssel küldi az esetet a szervizes kollégának. Negyed óra múlva leparkolt a ház előtt egy DIGI-s autó, és a hívástól számított fél órán belül újra ment a net és a TV.
    Biztos nem volt valami óriási hiba, de nagyon örültem hogy ilyen gyorsan megoldották.

    Ugyanez a mutatvány korábban a sokszor elérhetetlenné váló másik nagy szolgáltatónak általában 1-3 nap alatt ment.

    Redneck 7 éve 12

  • Zombik és idegenek elszúrva

    Barátnőmmel évek óta nézzük a Walking Dead vígjátéksorozatot. Na jó ez így nem teljesen fedi a valóságot, az elején még egész jó volt, néha feszültséggel, drámával. Az utóbbi évadokban egy rettentő nagy baromság lett belőle, nevetséges szereplőkkel (CGI tigrissel), idióta párbeszédekkel, jelenetekkel. Csak azért nézzük még, mert kíváncsiak vagyunk a történet végére, de sajnos nagyjából minden résznél megállapítjuk hogy még mindig van lejjebb.

    Nemrég elkezdtük a Fear the Walking Deadet, az első évad nagyon tetszett, azt hittük megtaláltuk új kedvenc sorozatunkat.

    Sajnos ez a lelkesedés és rajongás csak a második évad negyedéig tartott, azóta meredeken zuhan a színvonal. A WD utóbbi évadaihoz hasonlóan logikátlan jelenetek, karakterek és rettentő hülye történetvezetés jellemzi. Nem tudom mi lett az írókkal, de néha az a sanda gyanúm támad, hogy direkt hülyébbnél hülyébb szituációkat akarnak.

    Véleményem a főbb karakterek viselkedéséről a második évadban, esetlegesen spoileresen, és kiégetten. A trágár mondatokért elnézést kérek, így jobban át tudom adni amit érzek.

    Nick:
    Drogos múltja ellenére az egyik legnormálisabb a brigádból. Színészi játéka, kisugárzása és jelenetei, számunkra egyelőre megmentik a sorozatot.

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 15

  • Project CARS szívás

    Hátha másnak is segít, ezért leírom a szívás menetét.

    A Shift második részét nagyon szerettem, ezért nemrég megvettem a Project CARS-t egy DLC-vel együtt potom 7,5€-ért, csak single versenyzésre. Gyakorlatilag semmilyen beállításon nem sikerült akadás vagy képtörés nélkül játszanom vele.Drivert is cseréltem, hátha megoldja a problémát, de csak enyhítette, továbbra is küzdöttem hol megakadással, hol képtöréssel.

    Nem akartam a Supportnak írni, úgyis csak a bevett válaszokat küldték volna legfrissebb driverről, vírusírtóról ésatöbbiről...

    Mindent kipróbáltam, az összes driveres vertikális szinkron típust, élsimítást, 60/59/50Hz-et, valamint ezeket egyedi felbontásként létrehozva. Jitter Tweaket, -fpscap parancsot 48-tól 66-ig, HT nélkül, HPET-tel és nélküle, szántam egy kis időt rá, de semmi sem hozott megoldást.

    A probléma létező, nagyon sokan küzdöttek a dologgal, gyanítom sokan fel is adták egy idő után. Elég csak Google-be vagy Youtube-on beírni hogy "project cars stuttering" vagy "project cars screen tearing", rengeteg kommentet, lehetséges megoldást találni, sajnos nálam egyik sem oldotta meg.

    A tuti beállítás a következő lett:

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 5

  • SSD vs HDD játékra

    Nem teszt, csak egy rövid kis élmény!

    Tavaly ősz óta használok SSD-t a játékos gépben, egy Adata Premier Pro SP 920 256GB-os SATA3-as típust. Nem egy sebességbajnok, de az én igényeimnek megfelel, kár hogy jelenleg drágák, elfogadnék még egyet.
    A rendszer mellett, pár multis játék van rajta. GTA V, BF4, CS:GO. Ezek a gyorsabb betöltésen kívül, folyamatosabbak mint HDD-n.

    Valamelyik nap felraktam a 320GB-os SATA3-as 7200RPM-es WD HDD-re (100% kondíció, 50% szabad terület) a Steames DmC: Devil May Cry-t. Anno virágbolti verziót erről nyomtam, még jóval gyengébb konfiggal, High beállításon, gond nélkül.

    Most Ultrára raktam, minden létező grafikai beállítást a maximumra véve, és néha akadásba, késve betöltődő textúrákba futottam. Oké, Unreal Engine 3, előfordul, pláne a sok automata mentés és átvezető miatt, de nem gondoltam hogy pont ez a játék fog ki a HDD-n.

    Átraktam SSD-re, mostmár hiba nélkül fut, DSR-t is be mertem kapcsolni, igaz egyelőre csak másfélszerest, 33% simítással.

    Melyik játékkal jártatok már így?

    Redneck 7 éve 40

  • Lumia 735 újratöltve

    Körülbelül egy hete, szeretett 2,5 éves Lumia 735-ös telefonom (WP 8.1) sajnos egy zuhanás után AMOLED kijelző törést szenvedett. Megjegyezném, hogy a Gorilla Glass sérülés nélkül megúszta a járólappal történő kontaktot. A kijelző cseréje a telefon árához képest drága volt, így hamar letettem róla. Ideiglenesen egy Samsung S3 Neo-val tengettem a napjaimat, de biztos voltam benne hogy Androidos telefont nem szeretnék.

    Megkedveltem a Windows Phone 8.1 zárt rendszerét, egyszerűségét, és a 735-ös fő képességeit: AMOLED, Gorilla Glass 3, Carl Zeiss optika (6,7MP), Qi töltő, Offline navigáció, MS Office.
    Csak pár appot használok (Here, Office, OneDrive, Viber, Steam, Tubecast, BKK Futár) így ez a rendszer tökéletesen szolgálta az igényeimet.

    Eljátszottam az Iphone SE 32GB-os modell gondolatával, de sajnálok telefonra ennyi pénzt kiadni, ezért használt után néztem.

    Kipróbálásra, kedvezményes árral, kaptam egy 735-öst, de karcos kijelzője és optikája miatt nem maradhatott, az autófókusz nem működött megfelelően. :(

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 16

  • "Akciós" sör

    Bementem meló után a Tescoba, gondoltam gurítok egy kis Edelweisst. Nézem a búza mellett, 233 Becks pack.
    Volt 3 a hűtőben, be is dobtam a kosárba, és fizettem 699Ft-ot.

    Ez van, egészségetekre! Ez talán enyhíti kicsit a telefonom betört kijelzőjét... :W

    Redneck 7 éve 15

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.