Hirdetés

2024. március 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Én ezt meg szoktam ejteni, hogy én döntsem el mikor akarok frissítani. Szerintem hasznos, meg ezen az oldalon a telepítési és után lévő beállításokra is van ajánlás.

http://dirtywindows.hu/2016/06/05/iranyitsuk-windows-10-frissiteseit/

(#2) Redneck válasza CounterBoci (#1) üzenetére


Redneck
veterán

Köszi szépen, este átböngészem! Ha valakinek van még tippje, ne tartsa magában. :R

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#3) ->Raizen<- válasza Redneck (#2) üzenetére


->Raizen<-
veterán

(#4) PuMbA


PuMbA
titán

Elég kikapcsolnod a Gépházban az Adatvédelemnél minden adatgyűjtést és háttérben futást. Alapértelmezetten a legújabb 1809-es verziójú Windows 10-ben már van Játék mód, azaz, ha játszol, akkor semmi nem fog elindulni a háttérben. Az összes buhera cikknek már nincs értelme emiatt, mert most 2019 van és bármilyen cikk, amit Windows 10-ről olvasol és 2018 nyarától régebbi az kuka, mert annyi mindent javítanak rajta folyamatosan.

[ Szerkesztve ]

(#5) #54072192


#54072192
törölt tag

Már most rosszul állsz hozzá. Nem kell programokat meg listákat kérned, nem kell tiltogatni meg törölni a rendszerben, mert ez garancia lesz a problémákra. Előbb használd a rendszert.
Nyugodtan tudsz játszani, nem fogja majd vissza a gépet. Rengetegszer azoknak vannak a leghülyébb gondjai, akik mindenbe belenyúlnak, és elég nehéz megtalálni az okát, ha mindenféle módon bele van kontárkodva a rendszerbe (tehát normál esetben talán elő sem jönne).
Ráadásul a különféle programok készítői hajlamosak riogatni és félrevezetni az embert azért, hogy az ő szoftverüket használd.

Nem fog a háttérben frissíteni, mert nincs minden nap frissítés. Újraindítani sem fogja a gépet az engedélyed nélkül. Több üzenetet is fel fog dobni, és nézd meg az aktív időszakot is, mikor biztosan nem telepít. Pro rendszeren a frissítések a gépházban halaszthatók 35 nappal, az évi 2 nagy frissítés pedig 1 évvel. Home-on állítsd be forgalmi díjasnak a netet, és akkor tényleg nem fog frissíteni (van hátránya, pl. hogy nem szinkronizál semmit ilyenkor, az élőcsempék sem működnek, ha netről szedik az infót). Ne használd hosszútávon forgalmi díjasként, mert a Defender sem frissül, nem erre van.

Pár tipp:
Telepítés közben és után ne legyen netkapcsolat (persze lehet, csak picit egyszerűbb nélküle).
- A telepítőben mindent állíts alapszintűre, vagy kapcsolj ki (vagy ahogy gondolod).
- Az aktiválás fiókhoz kapcsoláshoz ajánlott Microsoft fiókkal utólag belépni. Így egy alaplapcsere után is aktiválhatod a rendszert (OEM esetén). Ezután visszaválthatsz helyire. Az online fiók nem azt jelenti, hogy a netre jelentkezik be a gép indításakor.
- A start menü beállításaiban kapcsold ki a javaslatokat, a placeholder csempéket töröld (erre mondják, hogy bloatware, és mindenféle szarral törölgetni kell a rendszerben - ez hülyeség, a kapcsolóval meg van oldva).
- A gépházban állítsd be az adatvédelmi beállításokat, ha pedig Defendert használsz, akkor annál is nézd meg, hogy mi legyen bekapcsolva (pl. automatikus mintaküldés). Figyelj oda, mert ha letiltod az alkalmazások hozzáférését pl. a mikrofonhoz, akkor semmi sem fér majd hozzá!
- A programok feltelepítése és a rendszer frissítése után a Feladatütemezőben a telemetriával kapcsolatos feladatokat letilthatod (ne töröld). Ilyen például a kompatibilitási telemetria. Megnyitás után rögtön az aktív feladatoknál látod őket, úgy a legegyszerűbb. Ezek a folyamatok felelősek amúgy azért is, ha összeomlik egy játékod, és el akarja küldeni a hibajelentést magától. Az elküldött adatokat amúgy a gépházban meg lehet nézni részletesen.
- A játéksáv (Win+G) nem lassít semmit, nem zavar semmit. A játékmód sem. Ha mégis ki szeretnéd kapcsolni, van rá mód. Az Xbox app része a DVR is, amivel felveheted videóra amit csinálsz (akár az Asztalt is), utólag percekre visszamenőleg is, tehát nem kell FRAPS vagy Shadowplay.
- Az alkalmazások (appok) nem futnak a háttérben maguktól, ha mégis, akkor a rendszer felfüggeszti őket, ha nem használod (a Feladatkezelőben jelzi). Nem kell buherálni és törölni. Ami nem fut, az nem fut.

A többi a saját ízlésed szerinti. Láthatod, hogy csupa olyan dolgot javasoltam, amit a rendszerben mindenféle külső program nélkül tudsz módosítani. A 10-nél nagy butaság a frissítéseket letiltani, mert a Microsoft a korábbiakkal ellentétben szolgáltatásként kezeli a rendszert. Ez azt jelenti, hogy semmi sem végleges, lehetnek apróbb bugok, vagy jöhetnek hasznos funkciók a jövőben. A kezdeti 10-től nagyon messze járunk már. Fentebb említettem, hogyan irányítsd a frissítéseket.

Végezetül a CCleaner és hasonlók használatát sem javaslom. Egyrészt a rendszer szépen karbantartja magát (használd a Lemezkarbantartót - de ez ütemezett feladat is), másrészt okoznak azok érdekes dolgokat. Olyat is láttam, hogy nem lehetett alapértelmezett programot választani, vagy ott volt egy ikon nélküli "program" nevű valami a listában. Ezeknél például kiderült, hogy registry pucolóktól voltak. A registry semmilyen módon nincs befolyással a rendszer teljesítményére.

Minden tőled függ, hogy mit fogadsz meg ezek közül, én ezeket javaslom. :)

(#6) icemad


icemad
nagyúr

Szmörre nagyon jól összeszedte a dolgokat, le a kalappal előtte! :R

Én annyival egészíteném ki, hogy ha tényleg játékra való géped van, akkor nem kell semmit variálni a windowsal... (i7 proci, 16 GB RAM, 1070ti, stb...)

(#7) Krugszvele válasza #54072192 (#5) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

Tökéletesen egyetértek.

Tegyél alá hardvert és minden szépen menni fog.

SSD, telepítés, beállítás után legalább 50 gb szabad hellyel
legalább i5 processzor
legalább 8 gb ram
ha játszol, akkor legalább rx570 vga

(#8) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Talán nem is kellene Pro. Elegendő lehet a Home változat.
Kevesebb felesleges szolgáltatás fut.

Az ezt vagy azt kapcsoljuk ki, általában félre siklik egy idő után. Bizonyosan szükség lesz később valamire, amit már régen kivan kapcsolva. És az emlékezett homályába veszett, hol kellene visszaállítani.

A Ccleaner és optimalizáló társait nyugodtan el kell felejteni.
A cleanmgr.exe része Windowsnak és tökéletesen működik. Sőt automatizálható a futása.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#9) Redneck


Redneck
veterán

Köszi a sok hasznos tippet! :R

icemad:
Az adatlapos gépen fogom használni, a következő konzol generációig szeretném kibírni ezzel a vassal.

PuMbA:
Nem alapozok ezer éves videókra és bejegyzésekre, igyekszem a leghasznosabb és egyszerűbb dolgokat megfogadni. Az adatgyűjtéseket pedig kikapcsolom, köszi.

Szmörre:
Volt már szerencsém pár Win10-es bughoz, ezért nem erőltettem eddig, de remélem azt levetted hogy az általad leírt lista sem épp rövid, ergo van mit állítgatni.

1. Nem akarom szétbarmolni a rendszert, pláne nem külső programmal.
2. Telepítéskor ki lesz húzva a net és alapbeállításokat használok (mindig így telepítek Windowst).
3. "Az aktiválás fiókhoz kapcsoláshoz ajánlott Microsoft fiókkal utólag belépni. Így egy alaplapcsere után is aktiválhatod a rendszert (OEM esetén)." Na ez egy nagyon hasznos infó! :R
4. A start menü beállításaiban kapcsold ki a javaslatokat, a placeholder csempéket töröld. - Így teszek.
5. A gépházzal és a telemetriával kapcsolatos megjegyzéseket szintén megfogadom.
6. A játék mód érdekel, de XboX app és DVR nem kell. Leginkább utóbbi nem, a ShadowPlayt szeretem.
7. Alkalmazások és appok csak azok lesznek fent amiket használok, amire nincs szükségem törölni szeretném. Olyan nagy baj ez? :U
8. CCleanert hanyagolnom kell, vettem.

Nem fogok frissítéseket tiltani, de elodázom kicsit, láthattuk mennyire jó az MS ebben. Amire nagyon kíváncsi leszek, az a modulos G-Sync Win 10 alatt. Több helyről olvastam panaszt, hogy az MS frissítései miatt, voltak gondok egyes felhasználóknál. Nem szeretnék így járni, elvégre nem ezért vettem anno a monitort.

Egyelőre meghagyom a 7-est egy másik SSD-n, biztos ami biztos, aztán majd meglátom mi lesz. :B

Köszönöm neked az átfogó választ! :R :R :R

Hieronymus:
Ezen én is gondolkodtam és még nem vettem meg. Ahogy nézem sok dologra nincs szükségem a Proból.

Krugszvele:
4790, 16GB RAM, 2SSD+1HDD, GTX 1060.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#10) twollah1976


twollah1976
őstag

Minek neked Pro?

Ha legalis, szamlaval igazolhato, nem innen, onnan, az utcan talalt kulcsod van akkor nem szoltam.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#11) Redneck válasza twollah1976 (#10) üzenetére


Redneck
veterán

Apróról tervezek venni, számlás Homeot.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#12) nullpoint


nullpoint
senior tag

Munkagépre értelemszerűen nem, laptopra viszont felraktam a win10-et, hogy szokjam :)

Enterprise verziót raktam, remélvén hogy úgy alapból kevesebb szemét megy fel. Sajnos nem ,az áruház és a játékok rajta voltak. Na mindegy. 2 napom ráment hogy kigyomláljam a szemetet, de megérte.

Pár hasznos linket bebiggyesztek ide, amik segítettek a wind10 szarságait csökkenteni.

Sok idő, türelem és utánaolvasás kell, de megéri.

[link]

[link]

[link]

Vannak amik nem működnek újabb verziókban, ezeket újra fel kell kutatni, mi hogy működik.

NE HOME VERZIÓT VEGYÉL!!!

Azzal szinte lehetetlen lehetetlen kiírtani a kémkedést meg a frissítést. Minimum pro vagy enterprise legyen, nincs nagy árkülönbség.

Nekem a win8pro kódot simán megette az enterprise.

[ Szerkesztve ]

kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt

(#13) Redneck válasza nullpoint (#12) üzenetére


Redneck
veterán

Neked is köszönöm. 8.1-es kódom van de OEM és pár éves. Lehet érdemes lenne megpróbálnom mielőtt veszek egy másikat? :U

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#14) Lalikiraly válasza Redneck (#13) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Nekünk itthon 8.1 telepítő DVDnk van és azzal a kóddal vanna aktiválva a Win10 persze úgy, hogy Win 8,1 feltelepít beaktivál majd frissítek win 10 re és ennyi. Ha esetleg sok maszlag marad a gépen akkor egy tiszta install után is aktivált marad a gép.

Rengeteg tweak létezik win10 alá is, de én sokat kipróbáltam és sebességbeni javulás hát, minimális abszolút. Sok sok youtube videó van róluk, próbáld ki.
Az biztos hogy olyan szintig hogy szolgáltatásokat kikapcsolgatni ész nélkül nem szabad, mert tuti valami hibába fogunk belefutni.

Lehet egyszerűsíteni, hogy a szín beállításoknál az áttetszőséget kikapcsolod, akkor a rendszerezközöknél a legjobb teljesítményre állítod a gépet. Esetleg a Windows search öt kikapcsolod.

Ami fontosabb az az, hogy a driverek rendesen fent legyen mindenre. És igen offline telepítés javasolt, és a start menüből meg mindenhonnan azt a sok szutykot elkell távolítani.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#15) Zicokuka


Zicokuka
senior tag

Nekem home van, ės nem kell annyira túlgondolni se az egėszet. Van pár dolog ami mint a rėgebbi rendszereken megvoltak, de nagy buherát nem ėrdemes. Win 10 jól kezeli a dolgokat.

(#16) #54072192 válasza Redneck (#9) üzenetére


#54072192
törölt tag

A listám nem hosszú, csak el akartam magyarázni, hogy mit miért :) Ez az egyik legnagyobb bajom a mindenféle programokkal és videókkal, hogy nem magyarázzák el a dolgokat. Azt pedig nem tudtam, hogy mennyire néztél utána eddig a dolgoknak, így próbáltam mindent összeszedni, amiről olvashatsz.
Ha majd csinálod, akkor rájössz, hogy 2-3 perc az egész, és ezeket a beállításokat legfeljebb a következő build upgrade állíthatja vissza részben (pl. start menüs javaslatok, az csak egy katt). Ugye a build upgrade gyakorlatilag egy teljesen új rendszer feltelepítése a régi helyére, átvéve a felhasználó dolgait, az adott build pedig 2 évig kap biztonsági frissítést.

Appokat természetesen nyugodtan törölj, használd a jobb klikkes menüt. Esetleg a Powershell-ből is törölhetsz, az ugyanis nem engedi a rendszerbe ágyazott, tehát fontos appok törlését (esetleg nem neked fontos, hanem a rendszernek :) ). A következő buildben (1903) további alkalmazásokat lehet majd törölni, például a Postát is, a Cortana is különválik a keresőtől (magyar régióval mondjuk eddig sem futott sehogy). Amire viszont én gondoltam, az a külső programmal, vagy a fentiektől eltérő módon való törölgetés.

Előfordulnak problémás esetek a frissítéssel, de egyik sem volt még minden gépre kiterjedő dolog. Elhiszem, ha valakinek a gépén problémát okozott valamelyik, de 700+ millió telepített Win10 van, fórumposztok és tweetek alapján nem kell megijedni. A frissítések halasztása (de nem kikapcsolása) azért hasznos lehet, ehhez ajánlom a Pro-t. Meg tudod még változtatni a frissítési csatornát is, célzottról a sima féléves csatornára, ezek biztosabbak (de a másik sem tesztelés, csak gyorsabban van kiküldve).

Az Xbox app kezeli többek között az achievementeket, ha mondjuk játszanál a Forza Horizon 4-gyel, vagy valamelyik másik játékkal a Game Pass keretein belül. Rejtsd el, nem is kell bejelentkezni (ha az adott játék nem kéri), csak törölni nem lehet. Ha zavarnak a tippek, akkor azt is a fogaskerékre kattintva tudod kikapcsolni.

Az MS Store hasznos, mert nem csak UWP appok vannak benne. Igaz, még alig vannak win32-es alkalmazások, de ott van pl. az iTunes, Blender, Paint.NET, Inkscape is, ezeket az áruház letölti egy elszeparált helyre (de megadhatod a meghajtót), automatikusan frissíti, törlés esetén nem hagy szemetet (és ez elég fontos). Nem kell külön szolgáltatást telepíteniük a frissítéshez. Ami ott elérhető, azt érdemes onnan telepíteni. A Store erőltetett törlése elég komoly gondokat okozhat a rendszerben, ugyanis például a nyelvi fájlokat is azon keresztül frissítik.
De vannak amúgy UWP appok, amik spórolnak az erőforrásokkal. Youtube-hoz a MyTube nagyon jó (nemrég megint ingyen lehetett beszerezni, amúgy azt hiszem reklám van a felületen), Twitch-hez az Unstream talán a legjobb. Ezek jóval kevesebb erőforrást esznek, mint böngészőből (tehát max. terhelés mellett is folyamatos a videó). Mondjuk ha erős a géped, akkor mindegy.

Ha van Win8-as licenced, akkor telepítsd fel a 10-et annak a kódjával. Elvileg még elfogadja, pedig már rég lejárt hivatalosan az akció. Ha nem működik, akkor vegyél Home-ot.

Személyes véleményem, hogy a 1809 az egyik legjobb build. Vannak apróbb bugok (pl. az értesítési központ az első megjelenéskor baloldalról úszik be, majd átugrik jobboldalra, ahol lennie kell, ezt majd egy update javítja), de teljesen jól működik. A következő buildben jön új téma (fehér), remélhetőleg pofoznak kicsit a sötét témán is, meg lesznek javítások, módosítások. A rengeteg visszajelzéssel azért foglalkoznak is, így került be az éjszakai fény is. A 10-zel ez így megy :)

(#17) Dave™


Dave™
nagyúr

Én szeretném irányítani a rendszert, nem akarom hogy helyettem döntsön.

Ez sajnos nem fog menni, de majd biztosan megszokod.

(#18) Urby66


Urby66
aktív tag

Én most telepítettem újra a 10-es és az Enterprise LTSC verzióra esett a választásom. Alapjetően játékra használom a gépet, és egy kicsit fürgébbnek, érzem az egészet (Jó lehet ez csak a friss rendszer miatt is lehet).
Miért ajánlom?
Nincsenek idegesítő frissítések, amik mindig a legrosszabbkor jönnek.
Nincsenek a start menüben idióta játékok előre telepítve amiket úgysem próbálok ki. :K
A rendszer mérete kisebb mint egy Win 10 home friss telepítés
Minden játék és program ugyanúgy fut, nem kell trükközni.
Nincs Windows áruház, de egyszerűen telepíthető ha szükség van rá.
Kevesebb folyamat fut a háttérben ezért picit gyorsabb mint egy Win 10 pro.

Szóval rendszer telepítés előtt szerintem simán megér egy próbát! :)

(#19) Lalikiraly válasza Urby66 (#18) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

És ezt hogy lehet megszerezni? Én kipróbálnám.
Screenshotot dobnál róla? Vagy semmi különbség? Aktiválás?
Driverek?

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#20) Redneck válasza Urby66 (#18) üzenetére


Redneck
veterán

Én is kipróbálnám, már korábban is olvastam róla de valahogy LTSB név maradt meg a tudatomban.

Ma kezdődött az MS-nél szavazás hogy mit szeretnének a játékosok a Windowsba?
Én azt hogy legyen egy puritán verzió játékosoknak optimalizálva, kigyomlálva a sok felesleges szart. :DD

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#21) Lalikiraly válasza Redneck (#20) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Szívemből szóltál.

Még nem játékra is egy full kipucolt verziót kérek. Majd én felrakom ami kell...

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#22) Lalikiraly válasza Redneck (#20) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Most töltöm az MS oldaláról 90 napos verzió van ingyen leszedhető pár adat megadásáért cserébe. LTSC verzió is. Néztem Youtube videót valóban jó üres a rendszer.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#23) Redneck válasza Lalikiraly (#22) üzenetére


Redneck
veterán

Ha aktiválni szeretném azt a verziót is tudom? Csak mert ha jól emlékszem az valami vállalati kiadás. :U

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#24) Lalikiraly válasza Redneck (#23) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

hát ugye mindent lehet aktiválni a megfelelő módszerekkel, de engem inkább az érdekel, hogy a gépemen ugye most aktivált win van. és mondjuk az aktiválódik e?

De vedd figyelembe, hogy nincs edge böngésző, nincs áruház se. És angol nyelv. Magyart nem is írja.

De mi ez az MS szavazás, hogy a gamerek mit akarnak? Ezt belinkelnéd?

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#25) Redneck válasza #54072192 (#16) üzenetére


Redneck
veterán

Szmörre:
Az XboX app ezek szerint nekem fontos, mivel a Forza Horizon 4 az egyik cím ami miatt már nagyon váltanék.

Dave™:
Persze, de amit lehet és számomra felesleges, azt offolnám.

Zicokuka:
Még nem döntöttem el mi legyen, valaki a Homeot valaki a Prot ajánlja. A Windows 10 fórumon kérdeztem ezügyben.:

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#26) Lalikiraly válasza Redneck (#25) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Szerintem, hót fölös a PRO. Több olyan szolgáltatás is van benne, amit nagy eséllyel sosem használsz. Egyéb hálózati dolgok, titkosítás ilyesmi. Nekem a homi is sok úgymond. Lehetne valami Android GO féle változat belőle.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#27) ncc1701 válasza Redneck (#9) üzenetére


ncc1701
veterán

Nem kell a ccleanert hanyagolnod, 100 feletti gépen használom, jól működik.
EU-ban akármeddig használhatsz egy oem rendszert, ha egyszer megvetted. Alaplap csere után is, ugyanis itt törvénytelen az ms ezen gyakorlata.

[ Szerkesztve ]

(#28) Hieronymus válasza Lalikiraly (#24) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"...a gépemen ugye most aktivált win van. és mondjuk az aktiválódik e?"

Nyilván nem. Az aktivációs folyamat a Windows verzióját is figyelembe veszi.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#29) Lalikiraly válasza Hieronymus (#28) üzenetére


Lalikiraly
addikt
LOGOUT blog

Amm értem. Jó hát így akkor nem biztos hogy beáldozom a jogtiszta winemet. Max majd egy próba erejéig.

Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!

(#30) Redneck válasza ncc1701 (#27) üzenetére


Redneck
veterán

Azt írták több helyen hogy a regisztrációs adatbázis bejegyzéseinek törlését ne erőltessem vele. Win7-nél ezzel nem volt gond, de inkább nem kísérletezek. Ezért elég a lemezkarbantartó, HDD-nél a töredezettségmentesítő, és a böngésző saját takarító funkciója.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#31) Döglött Róka válasza Urby66 (#18) üzenetére


Döglött Róka
veterán

LTSC nem otthonra való, nem játékra. Hosszú távon a WDDM feljesztésektől elesik az ember (minden release-nél van új WDDM).

Az appok amiket látsz csak placeholderek, nincsenek felrakva. De aki képes LTSC-t felrakni, hogy ne legyen ott az inkább ne javasoljon.

Store, ha nem használod, akkor nem használod.

"Kevesebb folyamat fut a háttérben ezért picit gyorsabb mint egy Win 10 pro." - Placebo.

Nagyon kevesek tudják, mi is az a process. A process soha nem fut, a thread-ek futnak benne. A process csak memóriacímet foglal.

De mindenki úgy szívatja magát ahogy akarja. Csak ne reklámozd a hülyeséget, főleg hogy otthonra az LTSC nem beszerezhező.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#32) Urby66 válasza Lalikiraly (#19) üzenetére


Urby66
aktív tag

Lalikiraly: Én a "virágüzletből" szereztem be az aktiválás is ennek megfelelően zajlott.
Ott volt driverekkel és anélkül telepíthető verzió. A méret driverek nélkül természetesen kisebb, de mindent magadnak kell feltenni. Ahol számít a hely ott megéri ezt választani. Továbbá szerintem egy fix hardverű laptop esetén sem kell több Gb driver az ember nyakára.
Az Edge böngésző valóban nincs benne, de nekem nem hiányzik. ;]

Redneck: A Microsoft store és az Xbox app telepítését én az alábbi oldal alapján oldottam meg: [link]

Döglött Róka: Igazad van a frissítések kapcsán de ha jól tudom a biztonsági frissítések megjönnek, és valóban nem fogalmaztam teljesen egyérteműen.
Mint minden dolognak az életben ennek is van előnye és hátránya. Én úgy gondolom egy nem munkára szánt, fontos adatokat nem tartalmazó számítógép esetén érdemes ilyen dolgokat kipróbálni. Lehet, hogy nem gyorsabb (bár a mérete valóban kisebb mint a Home) mint a normal változat, de egy ilyen kisérlettel az ember tanulhat tapasztalhat valami újat. Szerintem olyan embernek aki nem csak használja a gépet, hanem szeret elmélyedni abban, hogyan működik érdemes kipróbálnia.
Nem gondolnám, hogy hülyeséget reklámozok, ez csak egy lehetőség amivel én éltem, és az elmúlt napok tapasztalatai alapján amire én használom a gépet tökéletesen működik.

[ Szerkesztve ]

(#33) Döglött Róka válasza Urby66 (#32) üzenetére


Döglött Róka
veterán

De, hülyeséget reklámozol. LTSC nem otthoni OS, nem is legálisan beszerezhető, semmilyen valós előnyöd nem származik belőle.

LTSC pl kamerarendszerre, ATM-re, gyártósorra való ahol 1 dedikált szoftver fut és egy feladatot lát el.

Felrakod a Store-t meg az Xbox-ot egy illegálisan beszerzett Windows verzióra hogy tudjál játszani ahelyett hogy felraknád a Home-ot. Csak tudnám emberek miért vágják maguk alatt a fát direkt..

"Szerintem olyan embernek aki nem csak használja a gépet, hanem szeret elmélyedni abban, hogyan működik érdemes kipróbálnia." - Nem az LTSC-vel mélyedsz el a Windowsban hanem a sysinternals-al.

Plusz 1:

UWP pont hogy erőforrást kímél:

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#34) Alf65


Alf65
csendes tag

Csak jelezném: a CCleaner nem gond, kompatibilitási problémák miatt amúgy is le fogja rúgni a legújabb frissítés.

Okos pilóta alagútban nem katapultál.

(#35) ncc1701 válasza Redneck (#30) üzenetére


ncc1701
veterán

Én is hallottam már olyan emberről, aki ismert olyan embert, akinek a haverjánál gondot okozott, de nálam semmi probléma nem volt vele sosem. Amúgy elmenti a törölt registry bejegyzést, és ha kell, azt csökkentett módban vissza tudod tenni.

(#36) Urby66 válasza Döglött Róka (#33) üzenetére


Urby66
aktív tag

Úgy érzem kicsit kiforgatod a szavaim. Ez ahogy írtam is igazából csak egy lehetőség, és persze, hogy vannak ellenérvek vele kapcsolatban ahogyan te is írod.
Persze nem lesz tőle plusz 20 fps-em a játékok alatt, nem tölt kétszer olyan gyorsan és nem a szent grált találtam meg ezzel.
Mivel olvastam már máshol is erről és mivel amúgy is újra akatam telepíteni a rendszert, döntöttem úgy, hogy kipróbálom.
Leírtam, hogy én mit tapasztaltam egy átlagos felhasználó szemszögéből és azért javasoltam a próbát a kollégának, mert nekem minden működött amit használok. Úgy gondolom egy olyan gépen ami csak játékra meg tartalomfogyasztásra van használva belefér egy ilyen próba főleg egy olyan embernek aki nem idegenkedik az újratelepítésektől.
Továbbá azért is írtam, mert egy másik nézőpontból is meg akartam mutatni ezt a dolgot. Nem kell, hogy az én megoldásom bárki is válassza, de úgy gondolom szélesebb palettáról választva, az érveket és ellenérveket megvitatva jobb döntést lehet hozni. Szóval lehet, hogy én hülyeséget csináltam, de azzal, hogy beszélünk, vitatkozunk róla elérhetjük, hogy más ne tegye. :R

(#37) #54072192 válasza ncc1701 (#35) üzenetére


#54072192
törölt tag

Hát ha nálad sosem volt gond vele, akkor senkinél. De azért lehet bőven olvasgatni arról, hogy milyen húzásai voltak eddig a Piriform/Avast-nak, hogy melyik verziót nem szabad telepíteni (sokan a felvásárlás előttieket ajánlják), hogy a programot használók miért törölték inkább végleg, stb. Példa: "For those not aware, Ccleaner added a new "simplified" results view after having cleaned the computer. The major issue with this view? It counts every single removed file as a "tracking" file. This means that if you cleaned out temporary files, Windows log files, and the driver installation package for Nvidia's drivers (for example), it'll count every single removed file as a tracking file."
Ez a riogatós része, amivel hasznosnak tünteti fel magát a felhasználó számára. Ráadásul a felvásárlás után az Avastnak már több, mint 11PB-nyi felhasználói adata van (51. oldal).

Registry pucolásnak sosem volt semmi értelme, placebo az egész, de tök jó, hogy legalább valamilyen mentést csinál, amivel elvileg csökkentett módból vissza lehet hozni a rendszert.

Nincs létjogosultsága egy ilyen programnak a Win10-en. Folyamatosan karbantartja magát a rendszer, törli a felesleges fájlokat. Régen azért voltak hasznosak ezek a programok, mert az XP és a Vista sokszor nem volt a helyzet magaslatán. De ez a 10.

Szóval én nem azért mondom, mert olvastam valakinek a valakijéről.

(#38) Döglött Róka válasza Urby66 (#36) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Örülök, hogy egyetértünk.;) Mindenki azt csinál amit akar otthon a gépével, de ne javasold kérlek az LTSC-t a fentiek miatt.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#39) ncc1701 válasza #54072192 (#37) üzenetére


ncc1701
veterán

Mint említettem, nem 1db gépen jatszadozó vér pistike vagyok. Amúgy törli, meg karbantartja magát a fenéket a w10, simán lehet a lemez karbantartón felül 2-3G szemetet törölni utána.

(#40) #54072192 válasza ncc1701 (#39) üzenetére


#54072192
törölt tag

Nem is mondtam, hogy az vagy. De csak azért, mert neked személyesen nem volt vele gondod, abban ugye egyetértünk, hogy az a rakás cikk meg fórumposzt nem ok nélkül születik egy olyan programmal kapcsolatban, ami elvileg szükséges?
A karbantartó nem egyszerre töröl mindent, az a 2-3GB lehet frissítés vagy az upgrade maradéka, viszont idővel leszedi azokat is. Ha nagyon zavar, akkor kézzel törölheted őket, nem kell program.

(#41) Döglött Róka válasza ncc1701 (#39) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Az már rég rossz ha 2-3 GB fáj egy system disk-en.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#42) #54072192


#54072192
törölt tag

Nekem egyébként a rendszer megismerése nem az, hogy feltelepítek egy LTSC-t, vagy hogy kitörlök mindent, ami eltér a 7-től. Itt egy jó kis cikk arról, hogy a sokak által utált UWP és Store hogyan segíti elő azt, hogy véletlenül se kelljen semmilyen pucoló program.
"When a package is uninstalled by the user, all files and folders located under C:\Program Files\WindowsApps\package_name are removed, as well as any redirected writes to AppData or the registry that were captured during the packaging process."

A lényeg, hogy az appok virtuális mappákba és registry-be írnak, így a rendszer pontosan tudja, hogy milyen fájlokat módosított az alkalmazás, így maradékok nélkül törli az egészet.

(#43) Lord Myn


Lord Myn
senior tag

Hali!

Én ősszel ugrottam meg a váltást, mivel az 5+ éves Win7 Pro telepítésem (ami alatt még full konfig is lett cserélve) megadta magát úgyhogy már mindenképp újra kellett volna telepíteni, így gondoltam akkor már inkább váltok Win10-re (még anno megcsináltam az update regisztrációt).

Sajnos, nem volt felhőtlen a váltás, mert nagyon régi build volt meg nekem pendrive-on (még amikor megcsináltam a regisztációt, akkor csináltam belőle telepíthető pendrive-ot), viszont az új build (akkor 1803) nem fogadta el az eredeti Win7 aktiváló kódját, update-elni meg nem tudtam 1803-ra, mert kb. 6-7 (!) óra töltögetés/telepítgetés után kiírta, hogy nem sikerült az update (2x is megpróbáltam), végül a Windows Update Assistance segített és így sikerült (2 nap szenvedés után).

Később a Chrome nem műkődött, mert valami (cryptsvc) blokkolta a hálózati elérését (ezt némi utánolvasás követően, registry hack-kel tudtam megoldani), majd később azt vettem észre, hogy a 16GB memória fogy el hirtelen, csontra fagyasztva a rendszert, megint némi turkálás után kiderült, hogy az alaplap Killer Network Manager driver-ével van összeveszve az OS, akkora memory leak-et okozva, ami csak úgy ömlik kifelé... (ez is registry hack-kel orvosolva).

(Érdekes módon, amitől a legjobban tartottam az a 2010-es X-Fi Titaniium HD hangkártya volt, de az mindenféle gixer nélkül műkődött az eredeti telepítőlemezével és a Creative honlapjáról leszedett Win10-es driverrel, úgy hogy az összes funkciója megy!)

Azóta szerencsére jól megvagyunk, a 1809-es build-re még nem frissítettem, de hamarosan meglépem ezt is (kopp-kopp).

"War does not determine who is right - only who is left."

(#44) GreatL


GreatL
őstag

Win 10 Pro
Külsős vírusirtó
Ne piszkáld, hadd menjen.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#45) Redneck


Redneck
veterán

Azóta megtörtént a dolog. 1809-es van fent, nagyon frankó, letisztult és egyszerű, de pár appot alaphelyzetbe kellett állítanom, mert egyszerűen nem indultak. Az Xbox Game Pass is jó dolog, a rendszer aktiválása és rövid beállítása után, plug and play volt a Forza Horizon 4.

Szerk:
A nagyobb pöcsölés a 2 SSD-s dual boot, MBR-Win 7 és UEFI-GPT Win 10 miatt volt, de megy mindkettő szépen. :K

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#46) #46129152


#46129152
törölt tag

ASUS Vivo minin win10 64-es fut.
Sehogy nem akar csak sztereo hang kijönni rajta. HDMI-t használok, hangkártya illesztőprogram rendben, de csak sztereo.
Valakinek ötlete?
Köszi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.