2024. március 2., szombat

Gyorskeresés

Creative Tactic3D RAGE fejhallgató teszt

Írta: | Kulcsszavak: Creative teszt . Tactic3D teszt . Rage teszt . Tactic3D . Creative . Rage

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A teszt szó azért szerepel a címben hogy a termék után érdeklődő potenciális vásárló találhasson valamit magyar nyelven is a keresőben!

Egy rossz LAN-os élmény után rájöttem hogy olcsó kis Panasonic stereo fejhallgatómat le kell váltsam egy komolyabb darabra. Eredetileg maximum 10-15 ezer Ft állt a rendelkezésemre erre a célra. Nem akartam hangkártyát+fejhallgatót venni mert előfordul hogy más gépeken is játszom így csak az USB-s verziókat nézegettem.
Így kötöttem ki végül a Creative termékeinél. Utoljára a Pentium 1-2 időszakban volt a birtokomban a cég terméke de a pozitív hozzászólások meggyőztek.

Első körben alábbi fejhallgatók jöhettek számításba:
Fatal1ty HS-1000 USB

Tactic3D Alpha


Tactic3D Sigma

A Fatal1ty fejhallgató 10k alatti kategóriában jónak számít de komolyabbra vágytam így nagyon hamar kiesett a jelöltek közül. A Tactic3D Alpha ára 12 és 14 között ingadozott külső USB-s hangkártyája nagyon tetszett de végül a kábelei és műanyag pántja miatt esett ki. A Tactic3D Sigma beépített külső hangkártyával, fém pánttal és az Alpha 40-es hangszórója helyett 50-essel szerelték. 16-17 ezer forintos árával ugyan kiesett a keretből de ennyit megért volna a komolyabb felépítés. Sajnos mire megrendeltem volna mindenhol elfogyott így másikat kellett választanom. Végül egy negyedik fejhallgató lett a győztes szintén a Creative műhelyéből 19 ezer Ft-ért (a webshop elrontotta az árat, egyébként 23-24 ezer Ft-ért adják).

Tactic3D RAGE:
-50-es neodímium hangszórók, zárt kialakítás
-beépített virtuális 7.1 hangkártya
-fém pánt
-USB és Jack csatlakozó
-PS4 kompatibilitás
-2 év garancia
A képek forrása és bemutató:

A fejes nagyon egyben van, bőr borítású párnái és masszív fém pántja elsőre kicsit furcsa volt számomra mert jól összenyomta a fejem, a külvilág zajait szokatlanul szigetelve. Azóta megszoktam ezt a "szorító" érzést de az elején pár óra után úgy éreztem mintha összenyomták volna a fejem.
Telt hangok és mély dübörgő basszus jellemzi, a külső zajokat (például az ordibálást LAN-on) kellően szűri így jól hallani a trappokat CS:GO-ban vagy Battlefield közben. Célszerű minden játékra külön profilt létrehozni, a beállítások a játék és a saját igényekhez mérten testre szabhatók.
Nem egy zenére gyártott fejhallgató, de egy jól belőtt profillal zenehallgatásra is megállja a helyét, azonban az audiofilek nem ezzel a termékkel fogják kiélni muzikalitásukat.
Két gyenge pontja van: a cserélhető rövid USB kábel (nekem szövet helyett sima volt a dobozban) és a kivehető mikrofon melyen a friss firmware valamennyit segít. Ha nincs jó irányban rosszul vagy halkan hallanak. Ezek a hibák könnyen orvosolhatók elképzelhető hogy a frissebb szériában már javították.
Ha valaki rendelkezik belső hangkártyával jack csatlakozón keresztül is használhatja, azonban akkor le kell mondani a Sound Blaster szoftver nyújtotta előnyökről, beállításokról.
A szoftverben a számomra felesleges funkciók (16 millió színű világítás, mikrofon effektek) mellett van equalizer, scout mode (beállított gombra átállítja a hangzást, szűrí a zajokat, pontosabb térhatást generál).


Meg vagyok vele elégedve, kipróbálva a másik alternatívát ami még szóba jöhetett volna (Logitech G430) nem bántam meg hogy ezt választottam. Döntésemet igazolta hogy akik kipróbálták, mind elismerően nyilatkoztak róla, sőt egy barátom félre téve Sennheiser rajongását, vett egyet játékra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.