2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Legénybúcsú Siófokon

    A segítségeteket szeretném kérni! A szervezés egyébként jól megy, van szállásunk, pólóink, és a búcsúzó legénynek pár vicces, szívatós feladat.

    Mivel az "ünnepelt" szeretne egy jó kis "táncos műsort", a helyi night clubokról várnék hasznos hozzászólásokat. Az egyik legnagyobb helyet ajánlották, fel is hívtam, abban maradtunk, hogy a műsor előestéjén személyesen egyeztetünk.

    Nincs gyakorlatom a műfajban, így aki jobban ért hozzá, privát üzenetben legyen kedves keresni! Érdekelne hogy nagyjából mire számíthatunk, jó lenne kicsit felkészültebben tárgyalni a helyszínen.

    A legjobb barátomról van szó, szeretném ha életre szóló pozitív élményben lenne része.
    Vicces feladat ötleteket és egyéb hasznos segítséget, tippeket szívesen fogadok!

    Kérek minden hozzászólót, hogy a téma jellege miatt, különösen kulturáltan kommenteljetek! :B

    Tudom hogy nem épp logoutra való, de bízom a közösség erejében, és abban hogy normális keretek közt, ez is elfér itt. Megértéseteket előre is köszönöm! :R

    Redneck 6 éve 3

  • Újra nyeregben

    16 év kihagyás után úgy gondoltam újra kerékpározni kéne, és mindenképp újat szerettem volna. Az országúti gépek nagyon tetszenek, de mivel elsősorban városi felhasználás volt a cél, néha könnyedebb erdei túrákkal, hamar letettem róluk. Felmerült a cross-trekking, de ebben az árkategóriában (150k) gyengébb felszereltséget kaptam volna, így maradt a mountain bike.

    Eredetileg olcsóbb 27,5-ös kerékkel szerelt kerékpárokat nézegettem, de hamar átnyergeltem a 29-es modellekre. Pár hetes fórumozás után a Cube Aim Race 29 2017-es modelljét választottam.
    Az óbudai Bergusonnál meg is rendeltem, de a 2017-es fekete-kék modellt már nem tudták biztosítani, így árengedményt ajánlottak a 2018-as verzióra. Mivel az fehérben jobban tetszett, megkérdeztem hogy úgy is kérhetném-e, de sajnos már nem tudtak rendelni belőle. Megnéztem máshol is, de már csak egy vidéki kereskedésben volt belőle, 10 rugóval drágábban. A magasabb ár mellett az első év garanciális szervizei is bonyolultabbak lettek volna, így át kellett gondolnom.

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 21

  • Shift 2 problémák

    Pár éve elég sokat toltam a Shift második részét. Tetszett a sok pálya és autó, a tuning, a jó grafika, és a kontrollerrel is kezelhető irányítás.

    Gondoltam megnézem milyen egy modernebb gépen és megjelenítőn, ideje volt egy kis nosztalgiának. Mivel a játék lemezes változata van meg, manuálisan patcheltem, majd ahogy korábban is, az Originről akartam telepíteni az anno ingyenes Speedhunters és Legend DLC-ket.

    Hamar két problémába ütköztem:
    -a profilommal bejelentkezve, az EA szerveréhez csatlakozva nullázódtak a korábbi mentéseim
    -eltűntek a DLC-k Originről, és sehol máshol nem találtam meg őket

    Az első problémát félig sikerült megoldanom. Bemásoltam a korábbi mentéseimet a Dokumentumok mappába. Így visszakaptam az eredményeimet, autóimat, de mivel változott az EA fiókom kódja, cserébe lemondtam az Onlineról. Ez annyira nem zavar, de a DLC-s autók hiányoznak.

    Felkeresem az EA Supportot, de gondoltam leírom itt is, hátha tud valaki segíteni a megoldásban. Elég bosszantó a dolog.

    Redneck 6 éve 11

  • Miniszterünk kalandjai a Breaking Badben

    A történethez hozzátartozik, hogy nemrég néztük végig a Breaking Bad-et barátnőmmel.

    Elég sokat dolgozom éjszaka, jobban szeretem mint a nappali műszakokat. Sok munkával jár, de néha egy-egy nyugisabb műszakban, néha van idő kicsit szusszanni, ilyenkor előfordul hogy az ember elbóbiskol. Munka közben nem tudok mélyen aludni, az álom és az aktuális események határán mozog a tudatom. Ebben az ébrenléthez közeli állapotban, előfordul, hogy álmodok valamit.
    Talán a kötelességtudat teszi, éberen leginkább munkáról szoktam, de néha véletlenszerű történetek is előfordulnak.
    Hol az ügyeletes doktornővel próbálunk úrrá lenni a zombi apokalipszisen, hol a Skynet gépei ellen vesszük fel a harcot. Sokban megjelenik, hogy szeretnénk embereken segíteni.

    A minap egy kis olvasás után elpilledtem kicsit, és a következőt álmodtam:

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 7

  • Kipakoltam pár lomot

    Ezeket a "kincseket" találtam itthon:

    ESI QuataFire XL FireWire hangkártya
    Gameboy Classic + Saitek Game Booster, Killer Instinct kazetta
    ASUS FX 5600 XT
    Abit Siluro T400

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 16

  • Nanoxia Deep Silence 4

    Az elmúlt években sok gépet építettem barátoknak és ismerősöknek. Mindet minőségi alkatrészekből, rendezetten kábelezve, minőségi házakba pakoltam. Ezért jó ideje zavart a gépházam és cserélni akartam a 6 éves, több konfigot megélt FSP Hexa 400 tápegységet is.
    Mivel a hangerő is szempont volt, az eredetileg kinézett FSP Hyper M 500 helyett a kicsit drágább Cooler Master G550M-et javasolták, meg is rendeltem. A ház kiválasztása már nem ment ilyen könnyen.

    Első körben ezen szempontok alapján nézelődtem 20.000 Ft alatt:
    -álló ház, mATX laphoz
    -kompakt méret, egyszerű dizájn
    -alsótápos kialakítás, a táp alatt porszűrővel
    -legalább 2db 120-as ventilátor
    -oldalra nyíló HDD keret
    -legalább egy USB 3.0 és egy 2.0 bemenet

    Az első kiszemeltek:

    Thermaltake Versa H15

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.