2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Adapter forrasztás

    Adott, a képen látható, régi külső HDD-hez tartozó adapter:

    Ha nem muszáj, nem vennék újat, hanem megforrasztanám, és külön-külön a zsugorcsövezném a vezetékeket.
    Honnan tudhatom, hogy melyik ágat, melyik kábelhez kell forrasztanom, ha épp nincs itthon multiméterem?

    Előre is köszönöm a segítséget! :R

    Redneck 4 éve 13

  • Win10-re váltásban kérnék segítséget

    Az itthoni játszós gépnél eddig tartott részemről a Windows 7, de mostmár muszáj váltanom. Kérem a Win7 vs 10 kommentek mellőzését, a bejegyzés nem erről szól!

    Segítségeteket kérném. 10-est használok a rendszergazdák jóvoltából az elég zárt munkahelyi gépeken, illetve családi notebookokon alkalmanként. A rendszer nem ismeretlen a számomra, de játékosként egyelőre kerültem.

    Milyen beállításokat ajánlanátok ha felrakom a 10 Prot? Sajnos nem találtam pontos leírást hogy mit kapcsoljak ki vagy be, mit kell tiltanom. Szeretném ha a legnagyobb teljesítmény állna a rendelkezésemre, és minden felesleges a háttérben futó automata frissítés és egyéb felesleges funkciók ki lennének lőve.

    Én szeretném irányítani a rendszert, nem akarom hogy helyettem döntsön. A gép elsődlegesen játékra lesz használva.

    A segítséget előre is köszönöm!

    Redneck 5 éve 46

  • Sony SRS-XB31 bemutató

    Pár éve kaptam ajándékba egy Sony márkájú, kompakt, mono, bluetooth hangszórót. Kényszerből, sokáig az volt a konyhai lejátszóm, de szerettem volna egy komolyabbat. Olyan sztereó hangfalra volt szükségem, ami kompakt, lehetőleg vízálló, és nem jön zavarba ha egy kisebb összejövetelnél, arról kell zenét hallgatnunk.

    A bluetooth hangszórós topik segítségével próbáltam készüléket választani, először a 20.000 Ft alatti, majd a 30-35.000 Ft-os kategóriában. Az alábbi dolgokat tartottam fontosnak:
    -relatíve jó hangzás
    -kompakt méret, lehetőleg vízálló kivitel
    -10 óra fölötti üzemidő
    -microUSB-s tölthetőség
    -legalább 2 év garancia

    Tettem egy rövid próbát egy olcsóbb Sencor készülékkel, ami jól összerakott és teljesen vízálló volt, de a hangja nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Utána több JBL és Sony hangfal is szóbajött, de az olcsóbb JBL-ek véleményes minősége és a kiválasztott Sony típusok elérhetetlensége miatt a Sony XB31 lett a befutó.

    Sony SRS-XB31

    Folytatás...

    Redneck 5 éve 3

  • Mit várok a következő konzoloktól?

    Egy ideje elhatároztam, hogy többet nem költök PC-re, és szeretném kihúzni a következő konzolokig. Remélem összejön és az új generáció, hardveresen és szoftveresen is elmozdul kicsit felfelé.

    Mit várok a következő konzolgenerációtól?

    Általánosságban:
    -márkánként két különböző teljesítményű gépet
    -visszafelé kompatibilitást
    -cserélhető kontrollert és billentyűzet+egér támogatást
    -tényleg elkülönített kontrolleres és billentyűzetes+egeres multit
    -több split screen címet
    -jobb VR címeket
    -a havidíjas játékcsomagok és szolgáltatások több kategóriáját
    -2020 karácsonya előtti bejelentést, 2021 Q1 végén, maximum 2021 Q2-re érkező hardvereket
    -a konzolokkal párhuzamosan a TV-k fejlődését is, FreeSync támogatás, és képfrissítés fronton

    Casual gép
    -erős, nem kicentizett hardvert
    -standard natív 4K@60Hz-et, legalább 30-60Hz közötti FreeSync támogatással
    -ésszerű hűtést, áldozva kicsit a méret oltárán
    -ha HDD-vel szerelik, egyszerűen cserélhető háttértárat
    -fejlett csatlakozókat és VR támogatást
    -reálisan 500-600 $-os árat

    Folytatás...

    Redneck 5 éve 27

  • Barátnőm a tippmixes

    Egy ideje kérdezgette hogy mi a tippmix, mik az oddsok, hogy van ez az egész fogadósdi. A foci VB alatt már nagyon benne volt a témában, meg is rakott több meccset, leginkább szimpátia alapon. A mák az volt benne, hogy jobb csapatok voltak neki szimpatikusak már az elejétől fogva, így nem volt full bukó a projekt.

    Az elmúlt napokban nagyon szórakoztatóba ment át. Egy-két meccstől eltekintve a futballt már nem erőlteti, de olyanokra fogad hogy behalok. Észak-amerikai és dél-koreai baseball liga és hasonlók... A csapatok neveit amúgy nem nagyon tudja, csak úgy lányosan, de jókat röhögök rajta. Szerintem a szabályokról sincs sok fogalma, de őt nem zavarja.

    Mondtam neki hogy addig csinálhatja amíg nyer és megvan a feltöltése, mert nem hagyom hogy szerencsejáték függő legyen és erre verje el a pénzét. Bosszantásként kapja is a tipszmix, tipszmixűté és hasonló dumákat, persze veszi a poént.

    Ma ezekkel elnevezésekkel "sokkolt", de amúgy aranyosan adta elő:
    BATE Borisz - BATE Boriszov
    Levszkij Szofi - Levszkij Szófia (mert a cicája Sophie)
    Cincini - Cincinnati Reds
    Lotti - Lotte Giants
    Junkies - New York Yankees

    :))

    Redneck 6 éve 11

  • Legénybúcsú Siófokon

    A segítségeteket szeretném kérni! A szervezés egyébként jól megy, van szállásunk, pólóink, és a búcsúzó legénynek pár vicces, szívatós feladat.

    Mivel az "ünnepelt" szeretne egy jó kis "táncos műsort", a helyi night clubokról várnék hasznos hozzászólásokat. Az egyik legnagyobb helyet ajánlották, fel is hívtam, abban maradtunk, hogy a műsor előestéjén személyesen egyeztetünk.

    Nincs gyakorlatom a műfajban, így aki jobban ért hozzá, privát üzenetben legyen kedves keresni! Érdekelne hogy nagyjából mire számíthatunk, jó lenne kicsit felkészültebben tárgyalni a helyszínen.

    A legjobb barátomról van szó, szeretném ha életre szóló pozitív élményben lenne része.
    Vicces feladat ötleteket és egyéb hasznos segítséget, tippeket szívesen fogadok!

    Kérek minden hozzászólót, hogy a téma jellege miatt, különösen kulturáltan kommenteljetek! :B

    Tudom hogy nem épp logoutra való, de bízom a közösség erejében, és abban hogy normális keretek közt, ez is elfér itt. Megértéseteket előre is köszönöm! :R

    Redneck 6 éve 3

  • Újra nyeregben

    16 év kihagyás után úgy gondoltam újra kerékpározni kéne, és mindenképp újat szerettem volna. Az országúti gépek nagyon tetszenek, de mivel elsősorban városi felhasználás volt a cél, néha könnyedebb erdei túrákkal, hamar letettem róluk. Felmerült a cross-trekking, de ebben az árkategóriában (150k) gyengébb felszereltséget kaptam volna, így maradt a mountain bike.

    Eredetileg olcsóbb 27,5-ös kerékkel szerelt kerékpárokat nézegettem, de hamar átnyergeltem a 29-es modellekre. Pár hetes fórumozás után a Cube Aim Race 29 2017-es modelljét választottam.
    Az óbudai Bergusonnál meg is rendeltem, de a 2017-es fekete-kék modellt már nem tudták biztosítani, így árengedményt ajánlottak a 2018-as verzióra. Mivel az fehérben jobban tetszett, megkérdeztem hogy úgy is kérhetném-e, de sajnos már nem tudtak rendelni belőle. Megnéztem máshol is, de már csak egy vidéki kereskedésben volt belőle, 10 rugóval drágábban. A magasabb ár mellett az első év garanciális szervizei is bonyolultabbak lettek volna, így át kellett gondolnom.

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 21

  • Shift 2 problémák

    Pár éve elég sokat toltam a Shift második részét. Tetszett a sok pálya és autó, a tuning, a jó grafika, és a kontrollerrel is kezelhető irányítás.

    Gondoltam megnézem milyen egy modernebb gépen és megjelenítőn, ideje volt egy kis nosztalgiának. Mivel a játék lemezes változata van meg, manuálisan patcheltem, majd ahogy korábban is, az Originről akartam telepíteni az anno ingyenes Speedhunters és Legend DLC-ket.

    Hamar két problémába ütköztem:
    -a profilommal bejelentkezve, az EA szerveréhez csatlakozva nullázódtak a korábbi mentéseim
    -eltűntek a DLC-k Originről, és sehol máshol nem találtam meg őket

    Az első problémát félig sikerült megoldanom. Bemásoltam a korábbi mentéseimet a Dokumentumok mappába. Így visszakaptam az eredményeimet, autóimat, de mivel változott az EA fiókom kódja, cserébe lemondtam az Onlineról. Ez annyira nem zavar, de a DLC-s autók hiányoznak.

    Felkeresem az EA Supportot, de gondoltam leírom itt is, hátha tud valaki segíteni a megoldásban. Elég bosszantó a dolog.

    Redneck 6 éve 11

  • Miniszterünk kalandjai a Breaking Badben

    A történethez hozzátartozik, hogy nemrég néztük végig a Breaking Bad-et barátnőmmel.

    Elég sokat dolgozom éjszaka, jobban szeretem mint a nappali műszakokat. Sok munkával jár, de néha egy-egy nyugisabb műszakban, néha van idő kicsit szusszanni, ilyenkor előfordul hogy az ember elbóbiskol. Munka közben nem tudok mélyen aludni, az álom és az aktuális események határán mozog a tudatom. Ebben az ébrenléthez közeli állapotban, előfordul, hogy álmodok valamit.
    Talán a kötelességtudat teszi, éberen leginkább munkáról szoktam, de néha véletlenszerű történetek is előfordulnak.
    Hol az ügyeletes doktornővel próbálunk úrrá lenni a zombi apokalipszisen, hol a Skynet gépei ellen vesszük fel a harcot. Sokban megjelenik, hogy szeretnénk embereken segíteni.

    A minap egy kis olvasás után elpilledtem kicsit, és a következőt álmodtam:

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 7

  • Kipakoltam pár lomot

    Ezeket a "kincseket" találtam itthon:

    ESI QuataFire XL FireWire hangkártya
    Gameboy Classic + Saitek Game Booster, Killer Instinct kazetta
    ASUS FX 5600 XT
    Abit Siluro T400

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 16

  • Nanoxia Deep Silence 4

    Az elmúlt években sok gépet építettem barátoknak és ismerősöknek. Mindet minőségi alkatrészekből, rendezetten kábelezve, minőségi házakba pakoltam. Ezért jó ideje zavart a gépházam és cserélni akartam a 6 éves, több konfigot megélt FSP Hexa 400 tápegységet is.
    Mivel a hangerő is szempont volt, az eredetileg kinézett FSP Hyper M 500 helyett a kicsit drágább Cooler Master G550M-et javasolták, meg is rendeltem. A ház kiválasztása már nem ment ilyen könnyen.

    Első körben ezen szempontok alapján nézelődtem 20.000 Ft alatt:
    -álló ház, mATX laphoz
    -kompakt méret, egyszerű dizájn
    -alsótápos kialakítás, a táp alatt porszűrővel
    -legalább 2db 120-as ventilátor
    -oldalra nyíló HDD keret
    -legalább egy USB 3.0 és egy 2.0 bemenet

    Az első kiszemeltek:

    Thermaltake Versa H15

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 10

  • The Crew 2 Closed Alpha

    Kaptam hozzáférést a zárt alfához és gondoltam megosztom a tapasztalataimat.

    Egy kis előzmény:
    Az előző résszel sajnos több vason is küzdöttem, végül 30 óra játék után nagyjából elengedtem. Fix 60 fps mellett is képes volt képtörést vagy mikroakadást produkálni, több gépen, monitoron és TV-n is tesztelgettem. Valamilyen hiba volt a motorban, rengetegen tapasztalták. Nem tudtam mellette elvenni baromira zavart, sajnáltam, és a 22€-t is amit kidobtam rá. Hibái ellenére is tetszett, jóval több időt töltöttem volna vele ha nincs ez az idegesítő jelenség.

    A második résszel kapcsolatban nem voltam túl bizakodó, már az E3-mas gameplayeken láttam ugyanazokat a hülye kis akadásokat, féltem a hiba ugyanúgy megmaradt a PC-s verzióban.

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 6

  • Haswell, Meltdown, Skynet

    Nagyjából egy éve raktam össze a jelenlegi konfigot (i7 4790, 16GB RAM, GTX 1060 6GB), ezért kicsit felhúztam magam a CPU-kat érintő hibákon. A fórumokon hamar kiderült, hogy az aránylag modern processzorokat otthoni felhasználóként nem kell temetni, de ettől még volt bennem egy tüske. Nem nagyon akaródzott 1-2% teljesítményről sem lemondanom.

    Egyelőre csak a Windows 7 frissítéseit telepítettem, az alaplapomhoz még nem adtak ki új BIOS-t. Gondoltam ezek birtokában mérek párat.

    3DMark Fire Strike frissítés előtt:

    Frissítés után:

    CS:GO FPS Benchmark frissítés előtt:
    303.23 fps
    310.74 fps
    307.32 fps

    Frissítés után:
    321.82 fps
    331.87 fps
    328.64 fps

    UT, BF1, GTA V és FIFA 17 közben sem vettem észre számottevő változást, sem processzorhasználatot, sem hőmérsékletet illetően.

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 12

  • Karácsony, hajléktalanok, Steam

    Tudom, furcsa cím, de egy bejegyzésbe sűríteném az egészet.

    Mivel karácsonykor dolgoztam, így nálunk 27-én és 28-án volt családi összejövetel. Úgy érzem írnom kell róla. Az esetleges kommentek hatására, hátha más szemszögből szemlélem majd az eseményeket.

    December elején megbeszéltem a családdal, hogy idén nincs felesleges karácsonyi vásárlás, nincs kisgyerek, mind felnőtt emberek vagyunk, ezért nem ajándékozunk. Örültem hogy végre ők is erre az álláspont jutottak, évek óta kérem, hogy ne erről szóljon az ünnep. Így elkerülhetjük a "mire van szükséged" csomagokat és a kényszeresen vett felesleges dolgokat. Mindenki lehet kicsit felszabadultabb, végre nem kell az bevásárlóközpontok forgatagában elveszni.
    Megkönnyebbülten vágtam neki az ünnepi készülődésnek, végre kihúzhattam ezt a frusztráló momentumot a decemberi menetrendből. Pár éve úgy érzem az igazán fontos az, hogy együtt legyen a család, jókat együnk-igyunk, és örüljünk annak hogy vagyunk. Legszívesebben egy szép hegyi házban hoznám össze a őket karácsonyozni, de tudom hogy ez egyelőre nehezen kivitelezhető, mindenki nagyon be van táblázva.
    Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem elegem lett a kötelező vásárolgatásból és a "vásárolni kell" őrületből.

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 23

  • A leghülyébb bugfix...

    Pár éve beszereztem, de el is felejtettem így nem játszottam vele. Mikor nemrég ingyenes lett az Assassins Creed: Black Flag, emlékeztetett rá hogy pótolnom kéne.

    Mivel az AC szerintem kontrollerrel jó, TV-n indítottam el. Hamar szomorúan konstatáltam, hogy pár Ubisoft címhez hasonlóan, ebben is megvan a v-sync bug. Vagy akadás vagy képtörés, lehet választani. Mivel egyiket sem akartam, próbálkoztam a driveres vertikális szinkronnal és a D3D Overriderrel de egyikkel sem jártam sikerrel. Előbbivel képtörés, utóbbival "AC4SP.exe has stopped working" hibaüzenetet kaptam. RTSS fps limiter nem segített, annyit sikerült elérnem, hogy 50-re fixálva kevésbé volt zavaró mint máshol.

    Véletlenül akadtam erre a youtube videóra, ami végül segített és megoldotta a problémát. A "komoly megoldás" 1 perctől látható.

    Mi ez hogy egy szaros Frapsben pár dolgot bepipálva megjavul a játék? Miért? Tudja valaki a választ?

    Egy biztos, ki fogom próbálni más Ubisoftos v-sync problémás konzolportok esetén is, hátha ez a bűvös trükk.

    Redneck 6 éve 5

  • Predator XB241H vásárlás

    Harmadik körig jutott a monitor projektem egy hardveraprós hirdetésnek köszönhetően.

    Az üzletben kipróbált kalibrálatlan XB241H villámtesztje után nem voltam meggyőzve, ezért jegeltem az ügyet. Egy véletlennek köszönhetően vettem észre az előző nap, korrekt áron meghirdetett monitort, prémium kalibrálással, 4 év Oázis garanciával. Szombat reggel volt, azonnal írtam a hirdetőnek, meg is beszéltünk egy hétfői találkozót.

    Nagyon rendes, kultúrált srác volt, átmentem hozzá, kipróbáltam. Egyből megtetszett a kalibrált színprofillal, a gyári 180Hz is gond nélkül működött, meg is egyeztünk.

    Azóta még mindig csak ismerkedő fázisban vagyunk, de nagyon tetszik, itthoni körülmények között abszolút meggyőzött. A 144Hz-et és a G-Syncet is imádom, az OC módot egyelőre nem használom, de valószínűleg nem is nagyon fogom.

    Pár napja 144-ért adták Oázisban prémium kalibrálással, nagyon örülök hogy 105-ért sikerült elhoznom.

    Köszönöm az üzletet és a hasznos tippeket mindenkinek aki segített!
    Bewy, AxBattler, Brekk, Nektek külön köszönet! :R

    Sajnos csak ennyit tud a telefonom. Pár kép a kicsomagolásról és összerakásról:

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 22

  • Hardveraprón nem kell értékelni

    Nem tudom miért vagyok ilyen szerencsétlen de már a sokadik üzlet után várom hiába az értékelést és a pontokat. Keveset aprózok (43 pontom van jelenleg), de azt mindig korrektül teszem, ezért idegesít. Hiába beszéljük meg hogy nekem számít az értékelés, valahogy mégis elfelejtik. Amég kell valami addig 10 percenként tudnak jelentkezni, de ahogy túl vagyunk az üzleten, mintha a föld nyelte volna el őket.
    A második vevőbe futok bele idén aki a biznisz után egy nappal teljesen felszívódik. :W

    Hat eset amikor eladóként pont nélkül maradtam:
    Phenom II X2 545
    HD 4850 512Mb - Sapphire Edition
    2GB HyperX CL4 800Mhz Kit
    Gigabyte GA MA770-UD3
    Phenom II X4 965, Hyper TX3 hűtő, Gigabyte 970-UD3
    8GB HyperX CL9 1600Mhz Kit

    Tényleg olyan nehéz párat kattintani, esetleg írni egy mondatot?

    Redneck 6 éve 12

  • 144Hz és G-Sync gyorsteszt

    Aki lemaradt az első felvonásról, annak itt az előzmény.

    A gyorsteszt napja

    Jó barátommal és gépemmel felkerekedtem és felkerestük a monitor üzletet. Mivel 75Hz-es IPS kijelzőkhöz már volt szerencsém, csak a 144Hz-es Predatorok miatt mentünk.

    Sajnos kiállított model híján egyik szóba jöhető szinkron nélküli 144Hz-es 27 colost sem tudtuk megnézni, így a 24 colos, G-Sync-kel felvértezett Acer Predator XB241Hbmipr típust próbáltuk ki.

    A monitoron indítás után manuálisan átváltottunk Display Portra, majd az nV driver beállítása következett. Alaphelyzetben be volt kapcsolva a G-Sync, a 144Hz-et két kattintással aktiváltuk.
    Sajnos a gyári 180Hz-es OC módot nem sikerült működésre bírni, csak villogást kaptunk, így arról nem tudok nyilatkozni. Az eladó azt mondta, ezen a példányon nem megy, ezért nem értékesíthető, kiállított darab.

    Konkrét, naplózva mért fps értékeket nem tudok így be kell érnetek MSI AB OSD által kiírt átlag képkocka számmal. Minden játék 1920x1080 felbontáson futott.

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 12

  • 75 vs 144 Hz dilemma

    Jelenlegi monitorom egy 8 éves TN paneles 1680x1050-es felbontású 60Hz-es (75Hz OC) Samsung 2233BW.
    Leváltására 24-28" között kerestem jó képminőségű, FullHD-s, legalább 75Hz-es IPS vagy ahhoz hasonló panelű monitort játékra 80, maximum 100k-ig. Lehetőleg minél nagyobbat, hajlítás nélkül, mert félek a kép torzulásától.

    Többen kérdezték, hogy miért nem keresek 144Hz-est játékra. Pár távoli ismerősöm és fórumtársak elismerően nyilatkoztak róluk, így a "Milyen monitort vegyek?" topikban ezekről kérdeztem.

    144Hz TN és VA

    Számomra elérhető áron leginkább TN panellel szereltek vannak, illetve pár hajlított VA-val találkoztam,de hajlítottat nem szeretnék. Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat melyek szerint ezek a TN-ek (kalibrálva) már megközelítik az IPS monitorokat.
    A betekintési szög persze továbbra sem erősségük, de ezen nem aggódok, csak játékra kell, játék közben úgyis szemben ülnék vele.

    Mi a véleményetek a 144Hz-es monitorokról?

    144Hz vs 144Hz G-Sync

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 21

  • Avatar folytatások

    Előbb olvastam Indexen a hírt az Avatar folytatásokról.

    Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nem jöttem lázba. Anno megnéztem az Avatart moziban, egynek nem volt rossz, de az összeollózott univerzum és a történet, számomra nem hozott akkora élményt, hogy franchiseként el tudjam képzelni. Sci-fi és fantasy rajongóként az egészben nem éreztem akkora potenciált amekkora a felhajtás volt a film körül. A linkelt cikk képeit látva az az érzésem, hogy a nyálas, (részben) gagyi, tini akció-kaland vonalon mozogva indultak el. A casting fotó készülhetett volna az Éhezők viadala, a Beavatott, vagy az Útvesztő sorozat forgatásán is.

    Persze pénz beszél, az Avatar pedig "a mai napig a legnagyobb bevételt termelő filmnek számít a maga 2,7 milliárd dollárjával".

    Kíváncsi vagyok a véleményetekre az első filmről, az univerzumról, és a folytatásokról.

    Redneck 6 éve 9

  • Csökkenthető a jelzáloghitel-tartozás

    Nem szeretnék pártvitát a dologból, nem vagyok egyik fél elkötelezett híve sem. Egyszerűen inkorrektnek érzem az országban élő egy és kétgyermekes családokkal és egyedülálló szülőkkel szemben.

    Elég kettős mérce szagúnak és inkorrektnek érzem ezt a dolgot:
    Gyerekenként 1 millió forinttal csökkenthető a jelzáloghitel-tartozás

    Gondolom a politikusok nem saját zsebükből (ami részben a miénkből hízott) fogják osztogatni az 1-1 milliókat hanem az állam pénzéből, és részben olyanok befizetéséből akik nem részesülhetnek ilyen támogatásban.

    Mielőtt bárki nekem ugrana leszögezem. Nincs gyerekem, belátható időn belül nem is akarok, így elvileg nem érint. Közvetve mégis. Van testvérem, ha egyik szülőm esetleg ingatlant vásárolna és valamennyi hitelt venne fel hozzá, a téma akár lehetne aktuális is.

    "A meglévő gyermekek közé mind a vér szerinti, mind az örökbe fogadott utódok beleszámítanak. Figyelembe kell venni a már nagykorú gyermekeket is, még abban az esetben is, ha a nagykorú gyermek már nem a szüleinél lakik."

    "a kedvezmény a már meglévő illetve a jövőben felvett jelzáloghitelekre is vonatkozik."

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 33

  • Villámgyors DIGI hibaelhárítás

    Sok éve használom a szolgáltatásaikat, nem volt még ilyen, de dél körül elment a net és a TV szolgáltatás. Egyből hívtam a DIGI-t. Az ügyintéző mondta hogy sürgős jelöléssel küldi az esetet a szervizes kollégának. Negyed óra múlva leparkolt a ház előtt egy DIGI-s autó, és a hívástól számított fél órán belül újra ment a net és a TV.
    Biztos nem volt valami óriási hiba, de nagyon örültem hogy ilyen gyorsan megoldották.

    Ugyanez a mutatvány korábban a sokszor elérhetetlenné váló másik nagy szolgáltatónak általában 1-3 nap alatt ment.

    Redneck 7 éve 12

  • Zombik és idegenek elszúrva

    Barátnőmmel évek óta nézzük a Walking Dead vígjátéksorozatot. Na jó ez így nem teljesen fedi a valóságot, az elején még egész jó volt, néha feszültséggel, drámával. Az utóbbi évadokban egy rettentő nagy baromság lett belőle, nevetséges szereplőkkel (CGI tigrissel), idióta párbeszédekkel, jelenetekkel. Csak azért nézzük még, mert kíváncsiak vagyunk a történet végére, de sajnos nagyjából minden résznél megállapítjuk hogy még mindig van lejjebb.

    Nemrég elkezdtük a Fear the Walking Deadet, az első évad nagyon tetszett, azt hittük megtaláltuk új kedvenc sorozatunkat.

    Sajnos ez a lelkesedés és rajongás csak a második évad negyedéig tartott, azóta meredeken zuhan a színvonal. A WD utóbbi évadaihoz hasonlóan logikátlan jelenetek, karakterek és rettentő hülye történetvezetés jellemzi. Nem tudom mi lett az írókkal, de néha az a sanda gyanúm támad, hogy direkt hülyébbnél hülyébb szituációkat akarnak.

    Véleményem a főbb karakterek viselkedéséről a második évadban, esetlegesen spoileresen, és kiégetten. A trágár mondatokért elnézést kérek, így jobban át tudom adni amit érzek.

    Nick:
    Drogos múltja ellenére az egyik legnormálisabb a brigádból. Színészi játéka, kisugárzása és jelenetei, számunkra egyelőre megmentik a sorozatot.

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 15

  • Project CARS szívás

    Hátha másnak is segít, ezért leírom a szívás menetét.

    A Shift második részét nagyon szerettem, ezért nemrég megvettem a Project CARS-t egy DLC-vel együtt potom 7,5€-ért, csak single versenyzésre. Gyakorlatilag semmilyen beállításon nem sikerült akadás vagy képtörés nélkül játszanom vele.Drivert is cseréltem, hátha megoldja a problémát, de csak enyhítette, továbbra is küzdöttem hol megakadással, hol képtöréssel.

    Nem akartam a Supportnak írni, úgyis csak a bevett válaszokat küldték volna legfrissebb driverről, vírusírtóról ésatöbbiről...

    Mindent kipróbáltam, az összes driveres vertikális szinkron típust, élsimítást, 60/59/50Hz-et, valamint ezeket egyedi felbontásként létrehozva. Jitter Tweaket, -fpscap parancsot 48-tól 66-ig, HT nélkül, HPET-tel és nélküle, szántam egy kis időt rá, de semmi sem hozott megoldást.

    A probléma létező, nagyon sokan küzdöttek a dologgal, gyanítom sokan fel is adták egy idő után. Elég csak Google-be vagy Youtube-on beírni hogy "project cars stuttering" vagy "project cars screen tearing", rengeteg kommentet, lehetséges megoldást találni, sajnos nálam egyik sem oldotta meg.

    A tuti beállítás a következő lett:

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 5

  • SSD vs HDD játékra

    Nem teszt, csak egy rövid kis élmény!

    Tavaly ősz óta használok SSD-t a játékos gépben, egy Adata Premier Pro SP 920 256GB-os SATA3-as típust. Nem egy sebességbajnok, de az én igényeimnek megfelel, kár hogy jelenleg drágák, elfogadnék még egyet.
    A rendszer mellett, pár multis játék van rajta. GTA V, BF4, CS:GO. Ezek a gyorsabb betöltésen kívül, folyamatosabbak mint HDD-n.

    Valamelyik nap felraktam a 320GB-os SATA3-as 7200RPM-es WD HDD-re (100% kondíció, 50% szabad terület) a Steames DmC: Devil May Cry-t. Anno virágbolti verziót erről nyomtam, még jóval gyengébb konfiggal, High beállításon, gond nélkül.

    Most Ultrára raktam, minden létező grafikai beállítást a maximumra véve, és néha akadásba, késve betöltődő textúrákba futottam. Oké, Unreal Engine 3, előfordul, pláne a sok automata mentés és átvezető miatt, de nem gondoltam hogy pont ez a játék fog ki a HDD-n.

    Átraktam SSD-re, mostmár hiba nélkül fut, DSR-t is be mertem kapcsolni, igaz egyelőre csak másfélszerest, 33% simítással.

    Melyik játékkal jártatok már így?

    Redneck 7 éve 40

  • Lumia 735 újratöltve

    Körülbelül egy hete, szeretett 2,5 éves Lumia 735-ös telefonom (WP 8.1) sajnos egy zuhanás után AMOLED kijelző törést szenvedett. Megjegyezném, hogy a Gorilla Glass sérülés nélkül megúszta a járólappal történő kontaktot. A kijelző cseréje a telefon árához képest drága volt, így hamar letettem róla. Ideiglenesen egy Samsung S3 Neo-val tengettem a napjaimat, de biztos voltam benne hogy Androidos telefont nem szeretnék.

    Megkedveltem a Windows Phone 8.1 zárt rendszerét, egyszerűségét, és a 735-ös fő képességeit: AMOLED, Gorilla Glass 3, Carl Zeiss optika (6,7MP), Qi töltő, Offline navigáció, MS Office.
    Csak pár appot használok (Here, Office, OneDrive, Viber, Steam, Tubecast, BKK Futár) így ez a rendszer tökéletesen szolgálta az igényeimet.

    Eljátszottam az Iphone SE 32GB-os modell gondolatával, de sajnálok telefonra ennyi pénzt kiadni, ezért használt után néztem.

    Kipróbálásra, kedvezményes árral, kaptam egy 735-öst, de karcos kijelzője és optikája miatt nem maradhatott, az autófókusz nem működött megfelelően. :(

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 16

  • "Akciós" sör

    Bementem meló után a Tescoba, gondoltam gurítok egy kis Edelweisst. Nézem a búza mellett, 233 Becks pack.
    Volt 3 a hűtőben, be is dobtam a kosárba, és fizettem 699Ft-ot.

    Ez van, egészségetekre! Ez talán enyhíti kicsit a telefonom betört kijelzőjét... :W

    Redneck 7 éve 15

  • Álmok

    Sokszor szoktam álmodni, néha értelmetlen, néha totál érdekes, akciódús álmokat. Mikor újra elalszom, jellemzően a legjobbakat elfelejtem reggelre. Néhány baromság az elmúlt napokból:

    Fekete eső:

    Leereszkedett a város fölé egy baromi nagy űrhajó. A nagyhatalmak kitalálták hogy jól meg kell rakétázni, de az egész hatástalan volt. Ez felbőszítette az idegeneket és óriási golyókkal kezdték leigázni a várost. Menekülnünk kellett, mert atomot akartak bevetni ellenük, de rossz érzés volt mindent hátrahagyni magunk után. Fekete eső hullott, és a romok közt bújkáltunk, páncélozott, gyalogos idegenek vadásztak ránk.
    Tudtam hogy győzhetünk ellenük, szereztem egy könnyű vadászgépet, és megsemmisítettük az űrhajót.

    Régi barát:

    Ismerősöm elhívott hogy menjek vele az evezős gyerekeket táboroztatni. Közben felbukkant egy régi barátom anyja (szintén evezős) és azt mondta valaki találkozni akar velem.
    Szutykosan, lelakottan, megláttam régi cimborám. Nagyon megörültem neki, tudtam hogy rég rossz útra lépett.
    Elindultunk hogy csatlakozzunk a többiekhez, gondoltam jót tenne neki egy ebéd. Az étterem teraszánál az egyik kollégám kérdezte hogy ki ez a "csöves"? Mondtam hogy egy régi barátom és segítek neki újra beilleszkedni a társadalomba.

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 7

  • Attraction, avagy egy jó kis orosz sci-fi

    Ezt az orosz sci-fit véletlenül találtam, és mivel barátnőmmel sci-fi rajongók vagyunk, megnéztük. Ezen a traileren kívül nem érdemes többet megnézni róla, a többiben sok a spoiler!

    Rövid szubjektív véleményem:

    A történetvezetés kellően fordulatos, a számomra ismeretlen színészek jól vizsgáztak, hozták a karakterükhöz illőt, eredeti nyelven abszolút átjött a játékuk. A látvány, a hangok és a zenék jól eltaláltak.

    Nem nagyon kedvelem a CGI-t, de ebben a filmben nagyon rendben volt, sőt tetszett, ellentétben sok blockbuster amerikai filmével.

    Pár logikai bukfenceket leszámítva (a spoiler elkerülése miatt maximum csak a kommentek közt mennék bele) bátran ajánlom a filmet bárkinek, aki nyitott egy könnyed sci-fire!

    Redneck 7 éve 22

  • Crysis 2 újratöltve

    Pár év PC-s kihagyás után egy látványos játék újra a gép elé csábított. Ez volt a Crysis.

    Az első része anno lenyűgözött grafikailag, és pár játékelemet tekintve, de az AI és a történetvezetés gyengesége (vagy hiánya?), és néhány idegesítő hiba nem tette igazán emlékezetessé az összképet.
    A Warheadhez is volt szerencsém, abban kicsit több volt az akció, gyorsabb a cselekmény, de a játékmechanika fő pontjai nem változtak. Ettől függetlenül kellemes élményeket szereztek főleg grafikailag, de nem sorolnám az epikus kampányok közé egyiket sem...
    Pár hete felraktam az elsőt, de annyira unalmasnak és üresnek éreztem hogy pár pálya után le is töröltem. Gondoltam megnézem milyen a második kampánya, csak annyira emlékeztem, hogy mikor megjelent és kipörgettem, elégedett voltam.

    Crysis 2

    Az egyetlen játék amit valaha előrendeltem a Crysis 2 volt. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy adták mellé a Bad Company 2-t is akciósan, és az egészért 8 rugót kellett fizetni. Nem hagyhattam ki.

    Anno DX9-ben magas részletességgel játszottam, de most DX 11 Ultra beállítást használtam. DX9-ben is nagyon látványos, az élességtől és a tesszellációtól eltekintve, nem nagyon különbözik a 11-estől. Az első végigjátszás idején megörültem neki, hogy nincs túl nagy gépigénye, sokkal jobban futott mint az első rész, köszönhetően a statikusabb környezetnek, és egyszerűbb fizikának.

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.