2018. február 18., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Haswell, Meltdown, Skynet

  Nagyjából egy éve raktam össze a jelenlegi konfigot (i7 4790, 16GB RAM, GTX 1060 6GB), ezért kicsit felhúztam magam a CPU-kat érintő hibákon. A fórumokon hamar kiderült, hogy az aránylag modern processzorokat otthoni felhasználóként nem kell temetni, de ettől még volt bennem egy tüske. Nem nagyon akaródzott 1-2% teljesítményről sem lemondanom.

  Egyelőre csak a Windows 7 frissítéseit telepítettem, az alaplapomhoz még nem adtak ki új BIOS-t. Gondoltam ezek birtokában mérek párat.

  3DMark Fire Strike frissítés előtt:

  Frissítés után:

  CS:GO FPS Benchmark frissítés előtt:
  303.23 fps
  310.74 fps
  307.32 fps

  Frissítés után:
  321.82 fps
  331.87 fps
  328.64 fps

  UT, BF1, GTA V és FIFA 17 közben sem vettem észre számottevő változást, sem processzorhasználatot, sem hőmérsékletet illetően.

  Folytatás...

  Redneck 1 hónapja 12

 • Karácsony, hajléktalanok, Steam

  Tudom, furcsa cím, de egy bejegyzésbe sűríteném az egészet.

  Mivel karácsonykor dolgoztam, így nálunk 27-én és 28-án volt családi összejövetel. Úgy érzem írnom kell róla. Az esetleges kommentek hatására, hátha más szemszögből szemlélem majd az eseményeket.

  December elején megbeszéltem a családdal, hogy idén nincs felesleges karácsonyi vásárlás, nincs kisgyerek, mind felnőtt emberek vagyunk, ezért nem ajándékozunk. Örültem hogy végre ők is erre az álláspont jutottak, évek óta kérem, hogy ne erről szóljon az ünnep. Így elkerülhetjük a "mire van szükséged" csomagokat és a kényszeresen vett felesleges dolgokat. Mindenki lehet kicsit felszabadultabb, végre nem kell az bevásárlóközpontok forgatagában elveszni.
  Megkönnyebbülten vágtam neki az ünnepi készülődésnek, végre kihúzhattam ezt a frusztráló momentumot a decemberi menetrendből. Pár éve úgy érzem az igazán fontos az, hogy együtt legyen a család, jókat együnk-igyunk, és örüljünk annak hogy vagyunk. Legszívesebben egy szép hegyi házban hoznám össze a őket karácsonyozni, de tudom hogy ez egyelőre nehezen kivitelezhető, mindenki nagyon be van táblázva.
  Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem elegem lett a kötelező vásárolgatásból és a "vásárolni kell" őrületből.

  Folytatás...

  Redneck 1 hónapja 23

 • A leghülyébb bugfix...

  Pár éve beszereztem, de el is felejtettem így nem játszottam vele. Mikor nemrég ingyenes lett az Assassins Creed: Black Flag, emlékeztetett rá hogy pótolnom kéne.

  Mivel az AC szerintem kontrollerrel jó, TV-n indítottam el. Hamar szomorúan konstatáltam, hogy pár Ubisoft címhez hasonlóan, ebben is megvan a v-sync bug. Vagy akadás vagy képtörés, lehet választani. Mivel egyiket sem akartam, próbálkoztam a driveres vertikális szinkronnal és a D3D Overriderrel de egyikkel sem jártam sikerrel. Előbbivel képtörés, utóbbival "AC4SP.exe has stopped working" hibaüzenetet kaptam. RTSS fps limiter nem segített, annyit sikerült elérnem, hogy 50-re fixálva kevésbé volt zavaró mint máshol.

  Véletlenül akadtam erre a youtube videóra, ami végül segített és megoldotta a problémát. A "komoly megoldás" 1 perctől látható.

  Mi ez hogy egy szaros Frapsben pár dolgot bepipálva megjavul a játék? Miért? Tudja valaki a választ?

  Egy biztos, ki fogom próbálni más Ubisoftos v-sync problémás konzolportok esetén is, hátha ez a bűvös trükk.

  Redneck 2 hónapja 5

 • Predator XB241H vásárlás

  Harmadik körig jutott a monitor projektem egy hardveraprós hirdetésnek köszönhetően.

  Az üzletben kipróbált kalibrálatlan XB241H villámtesztje után nem voltam meggyőzve, ezért jegeltem az ügyet. Egy véletlennek köszönhetően vettem észre az előző nap, korrekt áron meghirdetett monitort, prémium kalibrálással, 4 év Oázis garanciával. Szombat reggel volt, azonnal írtam a hirdetőnek, meg is beszéltünk egy hétfői találkozót.

  Nagyon rendes, kultúrált srác volt, átmentem hozzá, kipróbáltam. Egyből megtetszett a kalibrált színprofillal, a gyári 180Hz is gond nélkül működött, meg is egyeztünk.

  Azóta még mindig csak ismerkedő fázisban vagyunk, de nagyon tetszik, itthoni körülmények között abszolút meggyőzött. A 144Hz-et és a G-Syncet is imádom, az OC módot egyelőre nem használom, de valószínűleg nem is nagyon fogom.

  Pár napja 144-ért adták Oázisban prémium kalibrálással, nagyon örülök hogy 105-ért sikerült elhoznom.

  Köszönöm az üzletet és a hasznos tippeket mindenkinek aki segített!
  Bewy, AxBattler, Brekk, Nektek külön köszönet! :R

  Sajnos csak ennyit tud a telefonom. Pár kép a kicsomagolásról és összerakásról:

  Folytatás...

  Redneck 4 hónapja 22

 • Hardveraprón nem kell értékelni

  Nem tudom miért vagyok ilyen szerencsétlen de már a sokadik üzlet után várom hiába az értékelést és a pontokat. Keveset aprózok (43 pontom van jelenleg), de azt mindig korrektül teszem, ezért idegesít. Hiába beszéljük meg hogy nekem számít az értékelés, valahogy mégis elfelejtik. Amég kell valami addig 10 percenként tudnak jelentkezni, de ahogy túl vagyunk az üzleten, mintha a föld nyelte volna el őket.
  A második vevőbe futok bele idén aki a biznisz után egy nappal teljesen felszívódik. :W

  Hat eset amikor eladóként pont nélkül maradtam:
  Phenom II X2 545
  HD 4850 512Mb - Sapphire Edition
  2GB HyperX CL4 800Mhz Kit
  Gigabyte GA MA770-UD3
  Phenom II X4 965, Hyper TX3 hűtő, Gigabyte 970-UD3
  8GB HyperX CL9 1600Mhz Kit

  Tényleg olyan nehéz párat kattintani, esetleg írni egy mondatot?

  Redneck 4 hónapja 12

 • 144Hz és G-Sync gyorsteszt

  Aki lemaradt az első felvonásról, annak itt az előzmény.

  A gyorsteszt napja

  Jó barátommal és gépemmel felkerekedtem és felkerestük a monitor üzletet. Mivel 75Hz-es IPS kijelzőkhöz már volt szerencsém, csak a 144Hz-es Predatorok miatt mentünk.

  Sajnos kiállított model híján egyik szóba jöhető szinkron nélküli 144Hz-es 27 colost sem tudtuk megnézni, így a 24 colos, G-Sync-kel felvértezett Acer Predator XB241Hbmipr típust próbáltuk ki.

  A monitoron indítás után manuálisan átváltottunk Display Portra, majd az nV driver beállítása következett. Alaphelyzetben be volt kapcsolva a G-Sync, a 144Hz-et két kattintással aktiváltuk.
  Sajnos a gyári 180Hz-es OC módot nem sikerült működésre bírni, csak villogást kaptunk, így arról nem tudok nyilatkozni. Az eladó azt mondta, ezen a példányon nem megy, ezért nem értékesíthető, kiállított darab.

  Konkrét, naplózva mért fps értékeket nem tudok így be kell érnetek MSI AB OSD által kiírt átlag képkocka számmal. Minden játék 1920x1080 felbontáson futott.

  Folytatás...

  Redneck 4 hónapja 12

 • 75 vs 144 Hz dilemma

  Jelenlegi monitorom egy 8 éves TN paneles 1680x1050-es felbontású 60Hz-es (75Hz OC) Samsung 2233BW.
  Leváltására 24-28" között kerestem jó képminőségű, FullHD-s, legalább 75Hz-es IPS vagy ahhoz hasonló panelű monitort játékra 80, maximum 100k-ig. Lehetőleg minél nagyobbat, hajlítás nélkül, mert félek a kép torzulásától.

  Többen kérdezték, hogy miért nem keresek 144Hz-est játékra. Pár távoli ismerősöm és fórumtársak elismerően nyilatkoztak róluk, így a "Milyen monitort vegyek?" topikban ezekről kérdeztem.

  144Hz TN és VA

  Számomra elérhető áron leginkább TN panellel szereltek vannak, illetve pár hajlított VA-val találkoztam,de hajlítottat nem szeretnék. Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat melyek szerint ezek a TN-ek (kalibrálva) már megközelítik az IPS monitorokat.
  A betekintési szög persze továbbra sem erősségük, de ezen nem aggódok, csak játékra kell, játék közben úgyis szemben ülnék vele.

  Mi a véleményetek a 144Hz-es monitorokról?

  144Hz vs 144Hz G-Sync

  Folytatás...

  Redneck 4 hónapja 21

 • Avatar folytatások

  Előbb olvastam Indexen a hírt az Avatar folytatásokról.

  Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nem jöttem lázba. Anno megnéztem az Avatart moziban, egynek nem volt rossz, de az összeollózott univerzum és a történet, számomra nem hozott akkora élményt, hogy franchiseként el tudjam képzelni. Sci-fi és fantasy rajongóként az egészben nem éreztem akkora potenciált amekkora a felhajtás volt a film körül. A linkelt cikk képeit látva az az érzésem, hogy a nyálas, (részben) gagyi, tini akció-kaland vonalon mozogva indultak el. A casting fotó készülhetett volna az Éhezők viadala, a Beavatott, vagy az Útvesztő sorozat forgatásán is.

  Persze pénz beszél, az Avatar pedig "a mai napig a legnagyobb bevételt termelő filmnek számít a maga 2,7 milliárd dollárjával".

  Kíváncsi vagyok a véleményetekre az első filmről, az univerzumról, és a folytatásokról.

  Redneck 4 hónapja 9

 • Csökkenthető a jelzáloghitel-tartozás

  Nem szeretnék pártvitát a dologból, nem vagyok egyik fél elkötelezett híve sem. Egyszerűen inkorrektnek érzem az országban élő egy és kétgyermekes családokkal és egyedülálló szülőkkel szemben.

  Elég kettős mérce szagúnak és inkorrektnek érzem ezt a dolgot:
  Gyerekenként 1 millió forinttal csökkenthető a jelzáloghitel-tartozás

  Gondolom a politikusok nem saját zsebükből (ami részben a miénkből hízott) fogják osztogatni az 1-1 milliókat hanem az állam pénzéből, és részben olyanok befizetéséből akik nem részesülhetnek ilyen támogatásban.

  Mielőtt bárki nekem ugrana leszögezem. Nincs gyerekem, belátható időn belül nem is akarok, így elvileg nem érint. Közvetve mégis. Van testvérem, ha egyik szülőm esetleg ingatlant vásárolna és valamennyi hitelt venne fel hozzá, a téma akár lehetne aktuális is.

  "A meglévő gyermekek közé mind a vér szerinti, mind az örökbe fogadott utódok beleszámítanak. Figyelembe kell venni a már nagykorú gyermekeket is, még abban az esetben is, ha a nagykorú gyermek már nem a szüleinél lakik."

  "a kedvezmény a már meglévő illetve a jövőben felvett jelzáloghitelekre is vonatkozik."

  Folytatás...

  Redneck 5 hónapja 33

 • Villámgyors DIGI hibaelhárítás

  Sok éve használom a szolgáltatásaikat, nem volt még ilyen, de dél körül elment a net és a TV szolgáltatás. Egyből hívtam a DIGI-t. Az ügyintéző mondta hogy sürgős jelöléssel küldi az esetet a szervizes kollégának. Negyed óra múlva leparkolt a ház előtt egy DIGI-s autó, és a hívástól számított fél órán belül újra ment a net és a TV.
  Biztos nem volt valami óriási hiba, de nagyon örültem hogy ilyen gyorsan megoldották.

  Ugyanez a mutatvány korábban a sokszor elérhetetlenné váló másik nagy szolgáltatónak általában 1-3 nap alatt ment.

  Redneck 6 hónapja 12

 • Zombik és idegenek elszúrva

  Barátnőmmel évek óta nézzük a Walking Dead vígjátéksorozatot. Na jó ez így nem teljesen fedi a valóságot, az elején még egész jó volt, néha feszültséggel, drámával. Az utóbbi évadokban egy rettentő nagy baromság lett belőle, nevetséges szereplőkkel (CGI tigrissel), idióta párbeszédekkel, jelenetekkel. Csak azért nézzük még, mert kíváncsiak vagyunk a történet végére, de sajnos nagyjából minden résznél megállapítjuk hogy még mindig van lejjebb.

  Nemrég elkezdtük a Fear the Walking Deadet, az első évad nagyon tetszett, azt hittük megtaláltuk új kedvenc sorozatunkat.

  Sajnos ez a lelkesedés és rajongás csak a második évad negyedéig tartott, azóta meredeken zuhan a színvonal. A WD utóbbi évadaihoz hasonlóan logikátlan jelenetek, karakterek és rettentő hülye történetvezetés jellemzi. Nem tudom mi lett az írókkal, de néha az a sanda gyanúm támad, hogy direkt hülyébbnél hülyébb szituációkat akarnak.

  Véleményem a főbb karakterek viselkedéséről a második évadban, esetlegesen spoileresen, és kiégetten. A trágár mondatokért elnézést kérek, így jobban át tudom adni amit érzek.

  Nick:
  Drogos múltja ellenére az egyik legnormálisabb a brigádból. Színészi játéka, kisugárzása és jelenetei, számunkra egyelőre megmentik a sorozatot.

  Folytatás...

  Redneck 6 hónapja 15

 • Project CARS szívás

  Hátha másnak is segít, ezért leírom a szívás menetét.

  A Shift második részét nagyon szerettem, ezért nemrég megvettem a Project CARS-t egy DLC-vel együtt potom 7,5€-ért, csak single versenyzésre. Gyakorlatilag semmilyen beállításon nem sikerült akadás vagy képtörés nélkül játszanom vele.Drivert is cseréltem, hátha megoldja a problémát, de csak enyhítette, továbbra is küzdöttem hol megakadással, hol képtöréssel.

  Nem akartam a Supportnak írni, úgyis csak a bevett válaszokat küldték volna legfrissebb driverről, vírusírtóról ésatöbbiről...

  Mindent kipróbáltam, az összes driveres vertikális szinkron típust, élsimítást, 60/59/50Hz-et, valamint ezeket egyedi felbontásként létrehozva. Jitter Tweaket, -fpscap parancsot 48-tól 66-ig, HT nélkül, HPET-tel és nélküle, szántam egy kis időt rá, de semmi sem hozott megoldást.

  A probléma létező, nagyon sokan küzdöttek a dologgal, gyanítom sokan fel is adták egy idő után. Elég csak Google-be vagy Youtube-on beírni hogy "project cars stuttering" vagy "project cars screen tearing", rengeteg kommentet, lehetséges megoldást találni, sajnos nálam egyik sem oldotta meg.

  A tuti beállítás a következő lett:

  Folytatás...

  Redneck 6 hónapja 5

 • SSD vs HDD játékra

  Nem teszt, csak egy rövid kis élmény!

  Tavaly ősz óta használok SSD-t a játékos gépben, egy Adata Premier Pro SP 920 256GB-os SATA3-as típust. Nem egy sebességbajnok, de az én igényeimnek megfelel, kár hogy jelenleg drágák, elfogadnék még egyet.
  A rendszer mellett, pár multis játék van rajta. GTA V, BF4, CS:GO. Ezek a gyorsabb betöltésen kívül, folyamatosabbak mint HDD-n.

  Valamelyik nap felraktam a 320GB-os SATA3-as 7200RPM-es WD HDD-re (100% kondíció, 50% szabad terület) a Steames DmC: Devil May Cry-t. Anno virágbolti verziót erről nyomtam, még jóval gyengébb konfiggal, High beállításon, gond nélkül.

  Most Ultrára raktam, minden létező grafikai beállítást a maximumra véve, és néha akadásba, késve betöltődő textúrákba futottam. Oké, Unreal Engine 3, előfordul, pláne a sok automata mentés és átvezető miatt, de nem gondoltam hogy pont ez a játék fog ki a HDD-n.

  Átraktam SSD-re, mostmár hiba nélkül fut, DSR-t is be mertem kapcsolni, igaz egyelőre csak másfélszerest, 33% simítással.

  Melyik játékkal jártatok már így?

  Redneck 7 hónapja 40

 • Lumia 735 újratöltve

  Körülbelül egy hete, szeretett 2,5 éves Lumia 735-ös telefonom (WP 8.1) sajnos egy zuhanás után AMOLED kijelző törést szenvedett. Megjegyezném, hogy a Gorilla Glass sérülés nélkül megúszta a járólappal történő kontaktot. A kijelző cseréje a telefon árához képest drága volt, így hamar letettem róla. Ideiglenesen egy Samsung S3 Neo-val tengettem a napjaimat, de biztos voltam benne hogy Androidos telefont nem szeretnék.

  Megkedveltem a Windows Phone 8.1 zárt rendszerét, egyszerűségét, és a 735-ös fő képességeit: AMOLED, Gorilla Glass 3, Carl Zeiss optika (6,7MP), Qi töltő, Offline navigáció, MS Office.
  Csak pár appot használok (Here, Office, OneDrive, Viber, Steam, Tubecast, BKK Futár) így ez a rendszer tökéletesen szolgálta az igényeimet.

  Eljátszottam az Iphone SE 32GB-os modell gondolatával, de sajnálok telefonra ennyi pénzt kiadni, ezért használt után néztem.

  Kipróbálásra, kedvezményes árral, kaptam egy 735-öst, de karcos kijelzője és optikája miatt nem maradhatott, az autófókusz nem működött megfelelően. :(

  Folytatás...

  Redneck 7 hónapja 16

 • "Akciós" sör

  Bementem meló után a Tescoba, gondoltam gurítok egy kis Edelweisst. Nézem a búza mellett, 233 Becks pack.
  Volt 3 a hűtőben, be is dobtam a kosárba, és fizettem 699Ft-ot.

  Ez van, egészségetekre! Ez talán enyhíti kicsit a telefonom betört kijelzőjét... :W

  Redneck 7 hónapja 15

 • Álmok

  Sokszor szoktam álmodni, néha értelmetlen, néha totál érdekes, akciódús álmokat. Mikor újra elalszom, jellemzően a legjobbakat elfelejtem reggelre. Néhány baromság az elmúlt napokból:

  Fekete eső:

  Leereszkedett a város fölé egy baromi nagy űrhajó. A nagyhatalmak kitalálták hogy jól meg kell rakétázni, de az egész hatástalan volt. Ez felbőszítette az idegeneket és óriási golyókkal kezdték leigázni a várost. Menekülnünk kellett, mert atomot akartak bevetni ellenük, de rossz érzés volt mindent hátrahagyni magunk után. Fekete eső hullott, és a romok közt bújkáltunk, páncélozott, gyalogos idegenek vadásztak ránk.
  Tudtam hogy győzhetünk ellenük, szereztem egy könnyű vadászgépet, és megsemmisítettük az űrhajót.

  Régi barát:

  Ismerősöm elhívott hogy menjek vele az evezős gyerekeket táboroztatni. Közben felbukkant egy régi barátom anyja (szintén evezős) és azt mondta valaki találkozni akar velem.
  Szutykosan, lelakottan, megláttam régi cimborám. Nagyon megörültem neki, tudtam hogy rég rossz útra lépett.
  Elindultunk hogy csatlakozzunk a többiekhez, gondoltam jót tenne neki egy ebéd. Az étterem teraszánál az egyik kollégám kérdezte hogy ki ez a "csöves"? Mondtam hogy egy régi barátom és segítek neki újra beilleszkedni a társadalomba.

  Folytatás...

  Redneck 8 hónapja 7

 • Attraction, avagy egy jó kis orosz sci-fi

  Ezt az orosz sci-fit véletlenül találtam, és mivel barátnőmmel sci-fi rajongók vagyunk, megnéztük. Ezen a traileren kívül nem érdemes többet megnézni róla, a többiben sok a spoiler!

  Rövid szubjektív véleményem:

  A történetvezetés kellően fordulatos, a számomra ismeretlen színészek jól vizsgáztak, hozták a karakterükhöz illőt, eredeti nyelven abszolút átjött a játékuk. A látvány, a hangok és a zenék jól eltaláltak.

  Nem nagyon kedvelem a CGI-t, de ebben a filmben nagyon rendben volt, sőt tetszett, ellentétben sok blockbuster amerikai filmével.

  Pár logikai bukfenceket leszámítva (a spoiler elkerülése miatt maximum csak a kommentek közt mennék bele) bátran ajánlom a filmet bárkinek, aki nyitott egy könnyed sci-fire!

  Redneck 9 hónapja 22

 • Crysis 2 újratöltve

  Pár év PC-s kihagyás után egy látványos játék újra a gép elé csábított. Ez volt a Crysis.

  Az első része anno lenyűgözött grafikailag, és pár játékelemet tekintve, de az AI és a történetvezetés gyengesége (vagy hiánya?), és néhány idegesítő hiba nem tette igazán emlékezetessé az összképet.
  A Warheadhez is volt szerencsém, abban kicsit több volt az akció, gyorsabb a cselekmény, de a játékmechanika fő pontjai nem változtak. Ettől függetlenül kellemes élményeket szereztek főleg grafikailag, de nem sorolnám az epikus kampányok közé egyiket sem...
  Pár hete felraktam az elsőt, de annyira unalmasnak és üresnek éreztem hogy pár pálya után le is töröltem. Gondoltam megnézem milyen a második kampánya, csak annyira emlékeztem, hogy mikor megjelent és kipörgettem, elégedett voltam.

  Crysis 2

  Az egyetlen játék amit valaha előrendeltem a Crysis 2 volt. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy adták mellé a Bad Company 2-t is akciósan, és az egészért 8 rugót kellett fizetni. Nem hagyhattam ki.

  Anno DX9-ben magas részletességgel játszottam, de most DX 11 Ultra beállítást használtam. DX9-ben is nagyon látványos, az élességtől és a tesszellációtól eltekintve, nem nagyon különbözik a 11-estől. Az első végigjátszás idején megörültem neki, hogy nincs túl nagy gépigénye, sokkal jobban futott mint az első rész, köszönhetően a statikusabb környezetnek, és egyszerűbb fizikának.

  Folytatás...

  Redneck 9 hónapja 17

 • "Rossz" PC játékok

  Gondoltam pár kimaradt játéknak ideje esélyt adnom. Zseniálisan tudok választani, így elég hamar véget ért a móka. Mielőtt belekötnétek, a címben nem véletlenül szerepel az idézőjel, és nem user errorról van szó. Sok külföldi fórumon jártam, nem egyedi esetek.

  Assassin's Creed:

  Már az indítás is nehezen jött össze, pedig eredeti, egyszer használt lemezről próbálkoztam. Kétszer CRC hibával dobott ki a telepítő, de végül sikerült felküzdeni. Naivan azt hittem hogy már nem lesz gond, de ekkor jött a fekete leves. Az elején szépen futott, de jöttek a problémák.
  Sehogy nem tudtam eltüntetni a játékból a lovaglás közbeni akadást, és nem sikerült növelnem az árnyék renderelési távolságát. Próbáltam minden módszert, konfig fájlok módosítását, driveres kényszerítést, de nem lett jobb. Anno havernál játszottam vele, X2 4000+, 7600GT, 2GB RAM társaságában, egy 1280x1024-es ASUS monitoron, de nem emlékszem ilyen hibákra.

  Lehet nem komálta az újabb hardvert, vagy a Windows 7 64 bitet.

  Alice: Madness Returns

  Steames verzió. A 30-as FPS limit kiiktatása után belevetettem magam a storyba, de sajnos nem sokáig örülhettem.
  Mindent megpróbáltam (PhysX, ini fájl módosítás, driver beállítások), random megáll a játék 1-2 másodpercre majd vígan megy tovább.

  Folytatás...

  Redneck 9 hónapja 27

 • Gépeim története 1997-től 2017-ig

  Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 hónapja 208

 • Viszlát Phenom II X4 965! Üdvözöllek i5-4460!

  Pár hete eladtam a Gigabyte 970A-UD3 lapot (rev. 1.1) a benne lévő Phenom II X4 965 processzorral (CPU: 3,8Ghz, CPU NB: 2,6Ghz) és a CM Hyper TX3 hűtővel, hogy i5-re váltsak. Mivel két hónapja lett pasztázva, és a TX3 ventilátor felfogatása egy rossz vicc, így egyben adtam a srácnak, aki nem ellenkezett, jobbnak látta ha kihagyja a szerelős részt. Délelőtt még pörgött a BF4, megalkudtunk és délután vitte is a pakkot. Viberen még segítettem neki beállítani a memóriákat, és megtalálni a legújabb drivereket.
  Ezúton is szeretném kérni, hogy értékelje végre a jegelt hirdetést, mert rengeteg pontom veszett már oda az elmúlt években!

  Az elköszönő csomag:

  Sajnos a Skylake i5-6500-ra és DDR4-re váltás jelentősen többe került volna, végül a Haswell Refresh i5-4460 mellett döntöttem.

  Folytatás...

  Redneck 1 éve 21

 • Régi konfig takarítása.

  Évekkel ezelőtt építettem aprós alkatrészekből ismerősömnek egy olcsó gépet játékra. Nemrég szólt hogy elég hangos lett, és mint kiderült melegedett is rendesen. Fogtam egy kis szürke CM pasztát, egy csavarhúzót valamint két ecsetet és szántam rá egy órát.

  A gép:
  Core 2 Duo E6500 2,93Ghz helyett 3,66Ghz
  2x2GB HyperX 800Mhz CL4 Kit
  VTX3D 4850 1GB GDDR5
  Gigabyte SuperB 460W (FSP belsős)

  AIDA 64 Stressz teszt alatt a következő fogadott: CPU: 67 fok, VGA: 82 fok.
  Pasztázás és takarítás után: CPU: 58 fok, VGA: 56 fok.

  Egész jól sikerült, a VGA gyári pasztája egy kiszáradt jó vastag réteg volt. Anno nagyon nyomott áron garanciálisan vettem a VGA-t, mert garanciális ügyintézésből érkezett vissza, de addigra a vevő már vett másikat, ezért nem pasztáztam egyből. A CPU-ra akkor CM arany pasztát raktam, azzal nem volt gond, inkább a porréteg és az alulról fűtő VGA növelte a hőmérsékletet. Valamikor ha arra járok bedobok neki a házba egy jó nagy 14-es ventilátort, hogy középen fújja át a VGA és a CPU melegét hátra a szellőzők felé.

  A képekért elnézést, későn kezdtem el fotózni (igaziból csak a VRAM típusának akartam utánanézni), szóval az igazán poros képek a CPU-tól eltekintve nincsenek.

  Folytatás...

  Redneck 1 éve 14

 • A válogatott szerepléséről

  2016.06.20.
  Örülök a válogatott EB szereplésének.

  20 éve követetem az magyar válogatott és a magyar bajnokság, illetve csapatai sorsát. Rengeteg meccsen megfordultam, szorítottam akkor is mikor gyengék voltunk. Kiborít hogy a sok futball ellenes, és a futballhoz nem értő ember, mennyire tudja még most is köpködni a válogatottat.

  A jelenlegi csapat futballozik. Bele lehet kötni a játék látványosságába, de felesleges. Nem tudom ezek az emberek mennyi focit néznek, de az elmúlt 5 év európai futballjában ez a játékstílus rengeteg csapatnál divatossá vált, eredményes volt.

  Miért nem tudtok örülni? Miért nem tudjátok buzdítani a fiúkat, ahogy rengeteg más ember teszi. Vannak olyanok akik eddig soha nem nézték meg őket, és most velünk örülnek. Elismerik hogy küzdünk, pályán vagyunk, és igyekszünk győzni, pontokat szerezni.

  De a köpködők most sem állnak le.

  Az Osztrák válogatottat taktikusan lefociztuk, de Izland ellen is domináltunk, dacára a bírói ítéleteknek, és a brusztolós, gusztustalan izlandi focinak. Miért nem tudtok velünk örülni?

  Folytatás...

  Redneck 1 éve 16

 • Aprilia RS 50

  Májusban vettem egy kismotort. Aprilia RS 50, Arrow sportkipufogóval. Hazahoztam, mentem vele 360 kilométert és elvittem szervizbe hogy megkapja a szükséges dolgokat a szezonra.

  -karburátor tisztítást és beállítást
  -légszűrő tisztítást
  -gyertya cserét
  -váltóolaj cserét
  -új benzincsapot
  -új lánckerekeket és láncot
  -új első izzót és új első lámpát
  -fékolaj cserét
  -visszajelzők cseréjét
  -új gumikat

  Később kap még:
  -új lábfék visszajelző kapcsolót
  -új fékbetéteket (Brembo)

  Sok munka van vele de nekem megéri mert lesz egy szép és rendberakott kismotorom.

  Ha jövő héten kész lesz, rakok fel képet és videót!

  Redneck 2 éve 11

 • Lumia 735 bemutató


  Több év Androidozás után úgy döntöttem kicsit hanyagolom a rendszert és megszabadulok a google operációs rendszerével szerelt eszközöktől. Céges telefonnak mindig Nokiát használtam, de az utóbbi években a Sony és a Samsung termékeit használtam magán célra. . Pár hónapja már szemeztem a Windows Phone rendszerrel és a Nokia telefonokkal a felső kategóriát azonban nem engedhettem meg magamnak, az alsó szegmensben túl sok lett volna a kompromisszum. Mikor a Lumia 635 megjelent felcsillant a remény hogy megérkezett a várva-várt telefon, de a vaku hiánya és az 512MB RAM(ami egyébként WP fronton elég) elbizonytalanított így egyelőre halogattam a vásárlást. A 635 egyébként nagyon jó telefon (kettő is van a családban) pár napig használtam és a többiek is elismerően nyilatkoznak róla.
  Mivel Androidos Samsung telefonom akkuja végleg eltávozott az örök elektronmezőkre, így eljött az ideje hogy sűrgősen új készülék után nézzek. Mázlim volt, pont megjelent a 735-ös és tudtam hogy eljött az én időm!

  Folytatás...

  Redneck 3 éve 14

 • Creative Tactic3D RAGE fejhallgató teszt

  A teszt szó azért szerepel a címben hogy a termék után érdeklődő potenciális vásárló találhasson valamit magyar nyelven is a keresőben!

  Egy rossz LAN-os élmény után rájöttem hogy olcsó kis Panasonic stereo fejhallgatómat le kell váltsam egy komolyabb darabra. Eredetileg maximum 10-15 ezer Ft állt a rendelkezésemre erre a célra. Nem akartam hangkártyát+fejhallgatót venni mert előfordul hogy más gépeken is játszom így csak az USB-s verziókat nézegettem.
  Így kötöttem ki végül a Creative termékeinél. Utoljára a Pentium 1-2 időszakban volt a birtokomban a cég terméke de a pozitív hozzászólások meggyőztek.

  Első körben alábbi fejhallgatók jöhettek számításba:
  Fatal1ty HS-1000 USB

  Tactic3D Alpha

  Folytatás...

  Redneck 3 éve 0

 • Gigabyte GTX 750 Ti teszt

  A teszt szó azért szerepel a címben hogy a termék után érdeklődő potenciális vásárló találhasson valamit magyar nyelven is a keresőben!

  Egy ideje gondolkodtam már MSI Cyclone hűtős GTX 460 SE kártyám cseréjén. 660-ast szerettem volna de tápom kímélése érdekében inkább a 750 Ti-re esett a választás.

  Olvasgattam kicsit a topikját, megkérdeztem a tulajokat melyiket ajánlanák és végül a Gigabyte Windforce hűtős változatát választottam.


  A Gigabyte Windforce dupla ventilátoros hűtését láthattuk már komolyabb, jelentősen magasabb fogyasztású kártyákon is, úgyhogy ezen a kártyán nagyon hatékonyan és könnyen elvégezte feladatát. A GPU mellett 2 memóriamodulra fekszik fel a réz hőcsöves hűtőborda, a másik két chipet a ventilátorok fuvallata hűti. Az MSI Cyclone 1 ventilátoros hűtő után (ami egyébként nagyon jó volt) ez egy hangtalan darab, bár a kártya sem melegszik túlzottan.

  Folytatás...

  Redneck 3 éve 0

 • Framerate fixálás játékokban a "simább futás" érdekében

  Bizonyára sokan tapasztaltátok már hogy az elmúlt pár évben a játékok eltérő képsebességgel képesek futni bizonyos helyzetekben. Ez természetes, figyelembe véve a rengeteg effektet, utófeldolgozást. Régi motoros lévén sok játékban nagyon zavart ez az ingadozás, mert a "jelenség" képes beleszólni a játékmenetbe(eltérő input lag) illetve rontja a játékélményt

  A fórum különböző topikjait olvasgatva rájöttem hogy nem csak engem zavar, számtalanszor kértek tőlem segítséget. Igen sok kiábrándult felhasználó tapasztalta ezt a dolgot, és egy gépújítás vagy gépvásárlás után nagyon bosszantó tud lenni, ha még mindig nem fut simán egy-egy cím.
  Természetesen a módszer amit most leírok nem nagy kunszt mégsem ismerik vagy használják sokan. Az átlagfelhasználók között van akit nem zavar ez az ingadozás mert észre sem veszi, de van aki az összes létező drivert kipróbálta már, javulást várva. Mivel a gyártóknak nem áll érdekében a driverekbe integrálni egy ilyen lehetőséget, így nekünk felhasználóknak kell kipróbálnunk minden szóba jöhető lehetőséget.

  A most következő írás nem a high-end PC tulajoknak szól. Ha lehet mellőzzétek a vegyél jobb gépet/alkatrészt töltetű hozzászólásokat

  Folytatás...

  Redneck 4 éve 25

 • Megfizethető szórakozás - Samsung UE40D6500

  Év elején nagyon égető volt már a televízió vásárlás számomra. Film és játék volt a fő felhasználási terület de gyakran nézek sportot és természetfilmeket. Elkezdtem foglalkozni a témával és a 130-150 közötti ársávból hamar felugrottam 200-220 közé. Az elvárásaim a következők voltak: legyen LED-es 100Hz-es képfrissítésű, Full HD felbontású, legyen rajta több HDMI és USB aljzat és vigye az 1080p-s mkv fájlokat külső merevlemezről. Sajnos sok TV-re ráírják hogy 100Hz-es, de valójában csak 50-et tudnak. Ez a képjavító technológiák miatt van, amik a folyamatos kép érdekében beszúrnak képkockákat az átmenet folyamatosságáért. Nézelődtem és a Samsung 6500-as szériája lett a legszimpatikusabb. Ezekben már megtalálható a Smart és a 3D technológia is valamint a paneljük jobb minőségű mint az olcsóbb modellekben.

  Samsung UE40 D6500

  Dizájn

  Folytatás...

  Redneck 5 éve 27

 • Egerek amelyeket használtam

  Olcsó irodai egerek, alapműveletekre:

  Gigabyte GM-5100

  Teljesen alap 3 gombos egér. Görgője mélyen ül de formájának köszönhetően így sem fárad el az ember keze. Nagy kezű embereknek nem ajánlott kis mérete miatt. Szenzora átlagos optikai 800 dpi-s, kis netezéshez, szövegszerkesztéshez még elmegy de ennyiért jobbat is kapni. Műanyag felületei hamar kifényesednek, elég ridegek.

  Logitech RX-250

  Alap 3 gombos egér. Kellemes kis tenyérbe idomuló formája kis kezű titkárnőknek kedvezhet. Alapfeladatokra kiváló, szenzora árához képest több mint jó 1000 dpi letapogatással bír. Görgője jó minőségű, határozottan jár. Valószínüleg a titkárnők nem Quakeeznek de mivel nem pontatlan kis játék is belefér vele a Farmville-en túl. Összerakottság érzését kelti, burkolata egész jó műanyagból készült.

  Irodába és játékra:

  Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1 és Intellimouse 1.1A

  Folytatás...

  Redneck 5 éve 23

H​i​r​deté​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.