Hirdetés

2024. március 2., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
titán

Választások előtt vagyunk bő fél évvel, annak, aki nem néz nagyon utána (pl közTV-ből tájékozódó, egyetlen szavazást ki nem hagyó nagymama) és nem érinti, ez egy masszív család/nemzetgyarapodás-támogató intézkedésnek tűnik.

Mivel túl sok pénzt nem akartak családtámogatásra költeni, a lehető legszűkebbre vonták a kedvezményezettek körét: 2018 jan 1 után kell annak a bizonyos "harmadikgyereknek" megszületnie (csak azt nem írták bele, hogy amikor a telihold eltakarja a Szaturnuszt és varjak lepik el a turulszobrot). Ezenkívül ahogy mondod, a gazdagabbaknak igyekeznek kedvezni (akik az SZJA és egyéb kedvezmények révén már most is pénzügyileg kitüntetett helyzetben vannak), elég nyilvánvaló, hogy a szavazótábor megerősítéséről van szó.

A köztartozásokon nem tudom, mit értenek, ha egy gázszámla-csúszás is ide tartozik, akkor a szegényebbek jórészét le is pattintották.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#2) Redneck


Redneck
veterán

Rengeteg egy és két gyermekes rokonom/ismerősöm van aki nem tervez több gyereket, de egyedülálló szülőt is többet ismerek. Mind rendes, dolgozó ember, aki az ilyen támogatásokból kimarad. Szerintem rohadtul inkorrekt.

Valaki egészségügyi okokból nem vállalt több gyereket, valaki anyagi okokból, esetleg koránál fogva. Az örökbefogadás, úgy gondolom egy több gyerekes családnál vagy egy egyedülálló szülőnél nem opció.

Ez még kimaradt de módosításként beírom:
"Az intézkedésre 17 milliárd forintot különítettek el a 2018-as évre. Az NGM államtitkára hozzátette: a keret felülről nyitott."

ÚszóVB 2

t72killer:
Valószínűleg az akinek kell (és akinek a legkevésbé lenne rá szüksége) meg fogja kapni.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#3) t72killer válasza Redneck (#2) üzenetére


t72killer
titán

Necces ügy. Egyrészt ott a fogyatkozó népesség egyre öregedő demográfiával - ami ellen ténylegesen lépni kell valamit. Konkrétan azt is, hogy ne legyen pénzügyi előnye a gyermektelenségnek - amit a gyereknevelés költségeivel számolva még a legmasszívabb állami támogatáscsomag se közelített meg Mo.-gon, ez sem. Mivel egy fazékból eszik az ország, ezért az összes támogatás (még a diák-vonatjegy költsége is...) úgy megy, hogy az egyedülállóktól elvesznek, a kedvezményezettnek pedig adnak.

Másik oldalon persze ott van, hogy nem mindenkinek jön össze a gyerekvállalás.

Nem az alapelvvel van bajom - régen is volt Mo.-gon szocpol - hanem a simliseknek direkt nyitott kiskapuval, hogy nem csak lakáshitelre lehet felvenni (ilyenkor néz körül az ember, melyik fideszes is várja tavaszra a gyerkőcöt), és miért is szenved ilyen durva hátrányt egy 2017 decemberi baba a 2018 januárival szemben. Mert a gyerekesek-gyerektelenek közötti különbségtételt még csak megérti az ember, azt viszont kevésbbé, hogy miért is tesznek ilyen durva különbséget két (uolyan anyagi helyzetű) 3 gyerekes család között? Illetve ha már támogatás, miért kapja a milliárdos ugyanúgy, mint a közmunkás?? (főleg, hogy a gazdagoknak sokkal jellemzőbb, hogy van is hitelük - vagy ha nincs, gyorsan-könnyen csinálnak).

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#4) donmackó


donmackó
őstag

Ez max úgy lenne fair, ha már meglévő 3 gyermekre is igénye vehető volna.

Release the cable hounds!

(#5) t72killer válasza donmackó (#4) üzenetére


t72killer
titán

+1!! De itt nem arról szól, hogy fair rendszert csináljanak, hanem a szavazatszerzés/megtartás az egyetlen cél.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#6) Redneck válasza t72killer (#5) üzenetére


Redneck
veterán

Megmondom őszintén, én erre a részére nem gondoltam és nem is gondolok. Egyszerűen inkorrektnek tartom a lakosság másik felével szemben.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#7) donmackó válasza t72killer (#5) üzenetére


donmackó
őstag

Nekem 3 gyermekem van + jelzálogom, de 1 misiért nem vállalom be nekik a 4.-et. Inkább kifizetem amit ki kell. És -2 szavazat, mert ebben a formában a feleségem is felháborítónak tartja.

Release the cable hounds!

(#8) bitpork válasza Redneck (#6) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Különösen azokkal szemben akik nem önhibásan gyerektelenek. Ez az a pozitív diszkrimináció amit más esetekben habzó szájjal szoktak ajvékolni :(

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#9) B.Gaboo


B.Gaboo
tag

Ez az érem egyik oldala. De ha belegondolsz, hogy a te nyugdíjad ki fogja befizetni, mivel alig vannak / maradnak itthon fiatalok (és pont a jobban képzettek mennek külföldre akik után több járulék kerülne befizetésre), akkor látható, hogy tenni kell vmit a gyermekvállalás ösztönzésére.

Az irány tehát sztem jó, a megvalósítás az vicc, de ezt megszokhattuk a 'jót teszek a haverjaimmal' kormánytól.

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

(#10) Rive válasza B.Gaboo (#9) üzenetére


Rive
veterán

...mivel alig vannak / maradnak itthon fiatalok ..., akkor látható, hogy tenni kell vmit ...

Hát, azok a fiatalok többek között pont azért mentek el innen a francba, mer' ezek tettek ezt-azt.

Persze, kutyaharapást szőrivel, ahogy szokták mondani, de azért nem kell túl messze ásni az orvosi ismeretekben, hogy tudja valaki, effélének nem gyógyulás, hanem jellemzően vérmérgezés a vége.

Sz'al, mi lenne ha a változatosság kedvéért nem a gyerekvállalás ösztönzése//kötelezővé tétele lenne műsoron, hanem szimplán az, hogy ne jelentsen totál anyagi csődöt, húsz év folyamatos gyomorgörcsöt a gyerekvállalás az emberek jelentős része számára?

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#11) bitpork válasza B.Gaboo (#9) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog

Tudom beszelo malac kussoljon de ha mar itt van egy rakat munkanelkuli azokat kellene kepezni nem ellettogeppe degradalni a noket meg sokkal tobb munkanelkulit kitermelve. Ja hogy ahhoz oktatas es egeszsegugy is kelle?! Ok bocs.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#12) Redneck válasza B.Gaboo (#9) üzenetére


Redneck
veterán

Jelen állás szerint a legtöbb gazdag nagycsaládból való gyerek egyetemet végez, és nagyobb eséllyel megy utána külföldre. Kérdéses mennyire lesz hasznára az országnak később, hazajön-e egyáltalán.

A megvalósítás ebben a formában igazságtalan, persze ez csak az én véleményem.

Rive:
Valakinek előnyt is jelenthet ha három vagy több gyereket vállal. Kaphat CSOK-ot és mellé még plusz 1 milliót gyermekenként. Az egy vagy két gyereket vállaltak/vállalók pedig fizetnek többet, és befizetéseikből támogatják a nagycsaládosokat...

bitpork:
Az bonyolultabb, ahhoz tenni is kell, mert ígéretekkel tele van már a padlás.

Egyébként az én ellenérzésem több mint 20 évre nyúlik vissza. Általánosban és gimiben az összes nagycsaládos osztálytársam elég jó pénzügyi helyzetben lévő családból jött, mégis ők kaptak támogatást mindenre. Ezeknél csak a minimálbéres vállalkozó gyerekének járó támogatás volt jobb. Persze papíron rászoruló volt.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#13) nemlehet válasza Redneck (#12) üzenetére


nemlehet
őstag

Szerintem teljesen elhibázott megközelítés a nagycsaládosok támogatása. Jó persze sok gyereket nevelni drága némi pluszt adhat az állam.
DE. Jelenleg teljesen aránytalan a támogatási rendszer. Az 1-2 gyerekesek kvázi mintha értéktelenek lennének. Szerintem sokkal inkább a gyerekvállalást kéne ösztönözni nem azt, hogy akinek már van az vállaljon még. Mi a jobb? Ha 10 családban lesz még egy 3. gyerek vagy 50 pár vállal legalább 1 gyereket a 0 helyet?

Plusz az egész gyerek dolog nem kizárólag pénzkérdés. Pl nincs elég bölcsöde. Óvoda is épp csak hogy... Ha rossz helyen laksz kb csak a magánsuli marad, hogy ne 10 visszamaradott legyen az osztályban, mert hát az állami suliknak őket is be kell venni... Vagy említhetném, hogy mindenért a szülő a felelős (és elő is veszi az állam), de rendelkezési joga nincs a gyerek felett. (pl iskolai hiányzások) De a sor hosszú rengeteg probléma van a gyerekneveléssel ami nem pénz kérdés és az állam is tehetne ellen.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#14) Redneck válasza nemlehet (#13) üzenetére


Redneck
veterán

Nagyon szépen összefoglaltad hogy miért igazságtalan ez a rendelkezés az egy és kétgyermekes családokkal, szülőkkel szemben. :R

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#15) dugynok válasza nemlehet (#13) üzenetére


dugynok
senior tag

Azok a pàrok, akik valóban szeretnének gyereket - ès nem csak úgy mondjàk, hogy jó lenne - egy gyereket simàn bevàllalnak. Egy gyerekkel el lehet lenni kisebb lakàsban is, arra mèg azt mondjàk könnyű felnevelni. Inkàbb a màsodik gyerek kèrdèsesebb

(#16) updog válasza nemlehet (#13) üzenetére


updog
senior tag

Nem véletlen, hogy a 2.-3. gyermeknél van ismét ez a "klasszikus" határ, (link, xls), látod hogy a 3/többgyerekes családok száma ~15%-a az 1-2 gyerekeseknek. Plusz ebből ha levonod azokat a családokat, akik ugyan sokgyermekesek, de egyéb okokból úgysem jogosultak a támogatás(ok)ra, máris megvan, hogy igazából nem sokakat fog ez érinteni, de lehet mondani, hogy "mi aztán támogatjuk a nagycsaládokat".

És persze valóban, így önmagában jól hangzik ez is, de a kiegészítő intézkedések nélkül a sz*rnak egy pofon.

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#17) Redneck válasza updog (#16) üzenetére


Redneck
veterán

"de egyéb okokból úgysem jogosultak a támogatás(ok)ra"

Vajon mik ezek az okok és ki jogosult? Valószínűleg aki hitelképes és nagycsaládos az nem csóró. Aki igen, az támogatásra sem jogosult. Nekem nagyon úgy jön le ez az egész, hogy a pénzes nagycsaládok még jobban járnak.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#18) updog válasza Redneck (#17) üzenetére


updog
senior tag

"Nekem nagyon úgy jön le ez az egész, hogy a pénzes nagycsaládok még jobban járnak." Ez így van - ha mindenki kapna, senki se kapna, ez a támogatások lényege, hogy valakiket támogatnak. És ilyen családból viszonylag kevés van. Tőlük viszont ne irigyeljük már azt az összesen "pár" tízmilliárdot, azt meg ne gondold, hogy hirtelen párszázezer kétgyermekes család majd kedvet kap egy harmadikhoz csak emiatt, és nem jut majd lélegeztetőgépre, fentebb már leírtátok a lényeget :)

[ Szerkesztve ]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#19) Rive válasza nemlehet (#13) üzenetére


Rive
veterán

(I)Jelenleg teljesen aránytalan a támogatási rendszer. Az 1-2 gyerekesek kvázi mintha értéktelenek lennének.(/I)

Pedig arányaiban pont az első gyerek kerül a legtöbbe. A másodiknál már kevesebb az aggódás, több a meglevő háttér, gyakorlat.

A harmadikat megugrani megint nehezebb ügy, akkor jellemzően lakhatásra kell költeni, sokat. Sz'al önmagában nézve a 'nagycsaládosok' kiemelt támogatása indokolt lenne, de ha nincs 'kiscsaládos', akkor sok értelme ugyan nincs.

Persze, létező gyakorlat kis befektetéssel gyereket csinálni, sokat. De valahogy mégis inkább fintorogni szokás a végeredménytől.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#20) nyakdam


nyakdam
aktív tag

Ez szerintem arról szól ami eddig is a kimondatlan cél volt. A gazdag réteg gyermekvállalásának ösztönzése. A szegény réteget nem szeretnék ha fejlődne ott minden támogatást leszűkítenek, mivel az oktatás a béka feneke alatt így nálunk ha valaki szegénynek születik nincs esélye a felemelkedésre. A szegények szegények maradnak, csak a gazdagabbak tudnak fejlődni, így jobb oktatáshoz jutni, és a gazdaság motorjai lenni. Kb India. Nem támogatom az ilyen jellegű dolgokat, ez nem közös közteher viselés!

(#21) Redneck válasza nyakdam (#20) üzenetére


Redneck
veterán

Há' dehogynem. Közösen viseljük a többiek terheit.

A nagycsaládosoknak a járulék és családi adókedvezmény mellett érdemes a kérdéssel foglalkozni.

3 gyermektől:
10 milliós ösztöndíj (CSOK), + 10 milliós kedvezményes hitel, és gyermekenként 1 millió a hitelből.

Továbbra is inkorrektnek érzem az egy és kétgyermekes állampolgárokkal szemben. Nekem kettős mércének tűnik. Ennyi erővel a szavazati joguk is ugorhatna vagy érhetne kevesebbet. Ha már lúd, legyen kövér.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#22) rezessanyi válasza Redneck (#2) üzenetére


rezessanyi
csendes tag

"Rengeteg egy és két gyermekes rokonom/ismerősöm van aki nem tervez több gyereket"

No itt van a vau vau elásva. Ezen intézkedések pontosan a gyerekvállalást kívánják elősegíteni. Nem pártolom a pártot (FIDESZ), de ha kicsit is normálisan gondolkozol, és nem a "segílyke" álomvilágában élsz, akkor nagyon is logikus amit csinálnak. A lakosság öregedik, csökkenő születések, növekvő nyugdíjas réteg. A II. világháború után volt egy úgynevezett bébibumm, vagyis magyarul, brutális mennyiségű gyerek született, akik mostanra érték el/érik el a nyugdíjkorhatárt. Az ö nyugdíjukat az aktív dolgozók fizetéséből finanszírozzák. Igen a csúnya nyugdíjasok (akik nem mellesleg jogosan várják, ha egész életükben dolgoztak, kapják meg a jussukat ugye). Szerinted ha csak egy vagy két gyerek születik egy családban, akkor a Te vagy a tesód vagy a hasonló korúak nyugdíját ki fogja kitermelni? A "rejtett erőforrások"? Ezért vannak a családbarát támogatások, és ezért nyomják a 3 vagy többgyerekes családokat.

(#23) nyakdam válasza rezessanyi (#22) üzenetére


nyakdam
aktív tag

Nem az a gond, hogy támogatják. Az a gond, hogy a felső réteg élvezheti ki. Bölcsi hely és részmunkaidős állások kellenek és talán akkor az 1 gyermekesek is vállalnának még egy gyereket. Normális oktatás kell a majdani nyugdíj ak biztosítására. Nem olvasni képtelen munkanélkülieket termelni. Tiszta India.

(#24) Redneck válasza rezessanyi (#22) üzenetére


Redneck
veterán

"Nem pártolom a pártot (FIDESZ), de ha kicsit is normálisan gondolkozol, és nem a "segílyke" álomvilágában élsz, akkor nagyon is logikus amit csinálnak."
Leírtam miért érzem inkorrektnek de még egyszer a kedvedért. Mert a kettős mérce hatására a nagycsaládon kívül az egy és kétgyermekes családok hátrányba kerülnek.

Lehet te besz*pod ezt a propagandát, de vannak akik nem:
"Szerinted ha csak egy vagy két gyerek születik egy családban, akkor a Te vagy a tesód vagy a hasonló korúak nyugdíját ki fogja kitermelni?"

Csak a nagycsaládosok, mert az egy és két gyerekes családok nem számítanak, ők nem fizetnek majd adót és nem tolják előre az országot... :C

Egyetlen ésszerű része volt ennek a többi családdal szemben inkorrekt pénzosztásnak:
"feltétel a büntetlen előélet, és az hogy az igénylőnek nem lehet köztartozása"

Ezzel a "rejtett erőforrásozást" nagyjából ki is hagyhattad volna...

Több a hírt olvasó, vagy rádióban halló ismerősöm nem ért egyet ezzel az intézkedéssel. Megint bővültek a nagycsaládosok kedvezményei.
A többség által (is) finanszírozott ingyen pénz egy kivételezett társadalmi rétegnek, akik kedvezményes hiteleket és x milliós hiteltámogatást kaphatnak ingatlancélú vagy szabadfelhasználású hitelre.

Kíváncsi lennék hogy hányan kapnak majd ilyen támogatást, és milyen hosszú távú hatásai lesznek a döntésnek, de arra is, hány nagycsaládos kettős állampolgárnak folyósítják. Mert ugye róluk nem szólt a fáma, és esetükben nincs semmi garancia arra hogy Magyarország szekerét tolják majd. Mondjuk jelen helyzetben a "csak" magyar állapolgársággal rendelkező gyerekek esetén sincs.

nyakdam:
A társadalmi rétegek közt mélyülő szakadék szerintem sem jó irány. :(

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#25) Narxis válasza B.Gaboo (#9) üzenetére


Narxis
nagyúr

99% hogy mire a mai huszonévesek talán harmincasok is elérik a nyugdíjkort(60 körüli) addigra 70 év lesz a nyugdíjkorhatár. Most is emelik fokozatosan, asszem 2020-ra lesz 65 itthon. Franciaországban már annyi. Egyre inkább úgy tűnik, hogy életünk végéig dolgozni kell aztán majd a robotok beleköpnek a levesbe. Nem véletlen mondják, hogy az jár jól akinek a hobbija a munkája mert akkor az egyetlen napot sem fog "dolgozni".

Thanos was right.

(#26) rezessanyi válasza Redneck (#24) üzenetére


rezessanyi
csendes tag

uhh b@szkii, ne haragudj nem akarlak megsérteni, de ennyire egyenirányú/egységarányú gondolkozást ritkán látni (ja nem).

(#27) Redneck válasza rezessanyi (#26) üzenetére


Redneck
veterán

Nem bántottál meg. Ezzel a profillal és ezzel a dumával "egyenirányú"(?), "egységarányú(?)", abszolút komolyan veszlek. Ja nem. :DD

A te véleményed dióhéjban:
Adjanak kedvezményt a gazdagabb jó hitelmutatóval rendelkező családoknak, hogy olcsóbb legyen nekik az ingatlancélú vagy a szabadfelhasználású hitel, mert az ő gyerekeik majd nagy hasznára lesznek az országnak.

Vagy nem.

Kár hogy ez nem ilyen egyszerű, de ezt már jó hosszan kifejtettem. Ha nem Magyarországon élnék 30 éve, lehet derűsebben látnám. Ha már itt tartunk, szerintem azért is visszás a dolog, mert átlagosan (szarul) kereső, sajnos jó eséllyel nem fog kapni ilyen támogatást.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#28) nyakdam válasza rezessanyi (#26) üzenetére


nyakdam
aktív tag

Csak tisztán látás kedvéért, most legalább van családpolitika. Nem ezzel van a gond, hanem az erőforrások elosztásával. Sok országban van családpolitika, sehol nincs nagyon hatása, ebben nem jobb a miénk. De a fő különbség, hogy máshol maga a gyermekvállalási kedv is rossz, míg nálunk a statisztika szerint egy átlagos magyar család 2 gyereket szeretne vállalni, de jó esetben is 1 nél megáll. Ezért rossz ami most van, bár az eddigiekhez képest jobb.

(#29) Redneck válasza nyakdam (#28) üzenetére


Redneck
veterán

Szépen összefoglaltad! :R

Nem a családpolitikával van bajom, hanem az erőforrások elosztásával.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#30) z00li


z00li
senior tag

Mikor először hallottam a hírt sejtettem hogy lesz apróbetűs rész. Tulajdonképpen másodszor is megszívtuk. Először 2010 év végén mikor megvettük a házunkat, szocpol már nem volt CSOK meg még nem. Így lett egy 5 milliós hitelünk 20 évre. Azóta lett két gyerekünk és most szeptember 26-ra várjuk a harmadikat. De a támogatásokat soha nem vehettük igénybe. :( Szerencsére forinthitelünk van, és a törlesztő sem sok.

(#31) dugynok válasza Redneck (#21) üzenetére


dugynok
senior tag

Te hogyan ösztönöznèd a csalàdokat, hogy minnèl több gyereket vàllaljanak? Kèt ember nyugdìjjàhoz (szülő) kevès a kèt gyerek, hàrom màr elègsèges. Ne nèzzük az esetleges elvàndorlàst (ès betelepülèst). Kèt gyereknèl emeltèk az adókedvezmènyt az àltalad emlìtett igazsàgtalansàg miatt, ez jó, de kell a 3. gyerekhez egy nagyobb "jutalom", hogy bevàllaljàk az emberek.

(#32) Redneck válasza dugynok (#31) üzenetére


Redneck
veterán

Már le lett írva a tuti, de a kedvedért újra leírom. Nem a családpolitikával van gond, hanem az erőforrások elosztásával, és azzal hogy minimális garancia rá hogy ezek a lazán osztogatott milliók később megtérülnek.

Ne nèzzük az esetleges elvàndorlàst (ès betelepülèst).

Szerintem nézzük, mert túl sok aktív dolgozó megy el. Tapasztalataim szerint a betelepülő kettős állampolgárok csak egy része él itt és fizet ide adót.
A munkahelyteremtés, az oktatás és a gazdaság élénkítése szerény véleményem szerint prioritást kéne élvezzen.

z00li:
Ha jól sejtem még most sem késő CSOK-ot vagy ilyen támogatást igénybe venni. :N

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#33) z00li válasza Redneck (#32) üzenetére


z00li
senior tag

Tudom hogy igénybe vehetnénk, ha másik házat/lakást vennénk vagy a mostanit bővítenénk. De jelenleg nincsenek ilyen terveink.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.