2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Karácsony, hajléktalanok, Steam

    Tudom, furcsa cím, de egy bejegyzésbe sűríteném az egészet.

    Mivel karácsonykor dolgoztam, így nálunk 27-én és 28-án volt családi összejövetel. Úgy érzem írnom kell róla. Az esetleges kommentek hatására, hátha más szemszögből szemlélem majd az eseményeket.

    December elején megbeszéltem a családdal, hogy idén nincs felesleges karácsonyi vásárlás, nincs kisgyerek, mind felnőtt emberek vagyunk, ezért nem ajándékozunk. Örültem hogy végre ők is erre az álláspont jutottak, évek óta kérem, hogy ne erről szóljon az ünnep. Így elkerülhetjük a "mire van szükséged" csomagokat és a kényszeresen vett felesleges dolgokat. Mindenki lehet kicsit felszabadultabb, végre nem kell az bevásárlóközpontok forgatagában elveszni.
    Megkönnyebbülten vágtam neki az ünnepi készülődésnek, végre kihúzhattam ezt a frusztráló momentumot a decemberi menetrendből. Pár éve úgy érzem az igazán fontos az, hogy együtt legyen a család, jókat együnk-igyunk, és örüljünk annak hogy vagyunk. Legszívesebben egy szép hegyi házban hoznám össze a őket karácsonyozni, de tudom hogy ez egyelőre nehezen kivitelezhető, mindenki nagyon be van táblázva.
    Nem tudom mások hogy vannak vele, de nekem elegem lett a kötelező vásárolgatásból és a "vásárolni kell" őrületből.

    Folytatás...

    Redneck 6 éve 23

  • A leghülyébb bugfix...

    Pár éve beszereztem, de el is felejtettem így nem játszottam vele. Mikor nemrég ingyenes lett az Assassins Creed: Black Flag, emlékeztetett rá hogy pótolnom kéne.

    Mivel az AC szerintem kontrollerrel jó, TV-n indítottam el. Hamar szomorúan konstatáltam, hogy pár Ubisoft címhez hasonlóan, ebben is megvan a v-sync bug. Vagy akadás vagy képtörés, lehet választani. Mivel egyiket sem akartam, próbálkoztam a driveres vertikális szinkronnal és a D3D Overriderrel de egyikkel sem jártam sikerrel. Előbbivel képtörés, utóbbival "AC4SP.exe has stopped working" hibaüzenetet kaptam. RTSS fps limiter nem segített, annyit sikerült elérnem, hogy 50-re fixálva kevésbé volt zavaró mint máshol.

    Véletlenül akadtam erre a youtube videóra, ami végül segített és megoldotta a problémát. A "komoly megoldás" 1 perctől látható.

    Mi ez hogy egy szaros Frapsben pár dolgot bepipálva megjavul a játék? Miért? Tudja valaki a választ?

    Egy biztos, ki fogom próbálni más Ubisoftos v-sync problémás konzolportok esetén is, hátha ez a bűvös trükk.

    Redneck 6 éve 5

  • Predator XB241H vásárlás

    Harmadik körig jutott a monitor projektem egy hardveraprós hirdetésnek köszönhetően.

    Az üzletben kipróbált kalibrálatlan XB241H villámtesztje után nem voltam meggyőzve, ezért jegeltem az ügyet. Egy véletlennek köszönhetően vettem észre az előző nap, korrekt áron meghirdetett monitort, prémium kalibrálással, 4 év Oázis garanciával. Szombat reggel volt, azonnal írtam a hirdetőnek, meg is beszéltünk egy hétfői találkozót.

    Nagyon rendes, kultúrált srác volt, átmentem hozzá, kipróbáltam. Egyből megtetszett a kalibrált színprofillal, a gyári 180Hz is gond nélkül működött, meg is egyeztünk.

    Azóta még mindig csak ismerkedő fázisban vagyunk, de nagyon tetszik, itthoni körülmények között abszolút meggyőzött. A 144Hz-et és a G-Syncet is imádom, az OC módot egyelőre nem használom, de valószínűleg nem is nagyon fogom.

    Pár napja 144-ért adták Oázisban prémium kalibrálással, nagyon örülök hogy 105-ért sikerült elhoznom.

    Köszönöm az üzletet és a hasznos tippeket mindenkinek aki segített!
    Bewy, AxBattler, Brekk, Nektek külön köszönet! :R

    Sajnos csak ennyit tud a telefonom. Pár kép a kicsomagolásról és összerakásról:

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 22

  • Hardveraprón nem kell értékelni

    Nem tudom miért vagyok ilyen szerencsétlen de már a sokadik üzlet után várom hiába az értékelést és a pontokat. Keveset aprózok (43 pontom van jelenleg), de azt mindig korrektül teszem, ezért idegesít. Hiába beszéljük meg hogy nekem számít az értékelés, valahogy mégis elfelejtik. Amég kell valami addig 10 percenként tudnak jelentkezni, de ahogy túl vagyunk az üzleten, mintha a föld nyelte volna el őket.
    A második vevőbe futok bele idén aki a biznisz után egy nappal teljesen felszívódik. :W

    Hat eset amikor eladóként pont nélkül maradtam:
    Phenom II X2 545
    HD 4850 512Mb - Sapphire Edition
    2GB HyperX CL4 800Mhz Kit
    Gigabyte GA MA770-UD3
    Phenom II X4 965, Hyper TX3 hűtő, Gigabyte 970-UD3
    8GB HyperX CL9 1600Mhz Kit

    Tényleg olyan nehéz párat kattintani, esetleg írni egy mondatot?

    Redneck 7 éve 12

  • 144Hz és G-Sync gyorsteszt

    Aki lemaradt az első felvonásról, annak itt az előzmény.

    A gyorsteszt napja

    Jó barátommal és gépemmel felkerekedtem és felkerestük a monitor üzletet. Mivel 75Hz-es IPS kijelzőkhöz már volt szerencsém, csak a 144Hz-es Predatorok miatt mentünk.

    Sajnos kiállított model híján egyik szóba jöhető szinkron nélküli 144Hz-es 27 colost sem tudtuk megnézni, így a 24 colos, G-Sync-kel felvértezett Acer Predator XB241Hbmipr típust próbáltuk ki.

    A monitoron indítás után manuálisan átváltottunk Display Portra, majd az nV driver beállítása következett. Alaphelyzetben be volt kapcsolva a G-Sync, a 144Hz-et két kattintással aktiváltuk.
    Sajnos a gyári 180Hz-es OC módot nem sikerült működésre bírni, csak villogást kaptunk, így arról nem tudok nyilatkozni. Az eladó azt mondta, ezen a példányon nem megy, ezért nem értékesíthető, kiállított darab.

    Konkrét, naplózva mért fps értékeket nem tudok így be kell érnetek MSI AB OSD által kiírt átlag képkocka számmal. Minden játék 1920x1080 felbontáson futott.

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 12

  • 75 vs 144 Hz dilemma

    Jelenlegi monitorom egy 8 éves TN paneles 1680x1050-es felbontású 60Hz-es (75Hz OC) Samsung 2233BW.
    Leváltására 24-28" között kerestem jó képminőségű, FullHD-s, legalább 75Hz-es IPS vagy ahhoz hasonló panelű monitort játékra 80, maximum 100k-ig. Lehetőleg minél nagyobbat, hajlítás nélkül, mert félek a kép torzulásától.

    Többen kérdezték, hogy miért nem keresek 144Hz-est játékra. Pár távoli ismerősöm és fórumtársak elismerően nyilatkoztak róluk, így a "Milyen monitort vegyek?" topikban ezekről kérdeztem.

    144Hz TN és VA

    Számomra elérhető áron leginkább TN panellel szereltek vannak, illetve pár hajlított VA-val találkoztam,de hajlítottat nem szeretnék. Olvasgattam a korábbi hozzászólásokat melyek szerint ezek a TN-ek (kalibrálva) már megközelítik az IPS monitorokat.
    A betekintési szög persze továbbra sem erősségük, de ezen nem aggódok, csak játékra kell, játék közben úgyis szemben ülnék vele.

    Mi a véleményetek a 144Hz-es monitorokról?

    144Hz vs 144Hz G-Sync

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.