2024. március 2., szombat

Gyorskeresés

Zombik és idegenek elszúrva

Írta: | Kulcsszavak: alien . covenant . walking dead . ridley scott

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Barátnőmmel évek óta nézzük a Walking Dead vígjátéksorozatot. Na jó ez így nem teljesen fedi a valóságot, az elején még egész jó volt, néha feszültséggel, drámával. Az utóbbi évadokban egy rettentő nagy baromság lett belőle, nevetséges szereplőkkel (CGI tigrissel), idióta párbeszédekkel, jelenetekkel. Csak azért nézzük még, mert kíváncsiak vagyunk a történet végére, de sajnos nagyjából minden résznél megállapítjuk hogy még mindig van lejjebb.

Nemrég elkezdtük a Fear the Walking Deadet, az első évad nagyon tetszett, azt hittük megtaláltuk új kedvenc sorozatunkat.

Sajnos ez a lelkesedés és rajongás csak a második évad negyedéig tartott, azóta meredeken zuhan a színvonal. A WD utóbbi évadaihoz hasonlóan logikátlan jelenetek, karakterek és rettentő hülye történetvezetés jellemzi. Nem tudom mi lett az írókkal, de néha az a sanda gyanúm támad, hogy direkt hülyébbnél hülyébb szituációkat akarnak.

Véleményem a főbb karakterek viselkedéséről a második évadban, esetlegesen spoileresen, és kiégetten. A trágár mondatokért elnézést kérek, így jobban át tudom adni amit érzek.

Nick:
Drogos múltja ellenére az egyik legnormálisabb a brigádból. Színészi játéka, kisugárzása és jelenetei, számunkra egyelőre megmentik a sorozatot.

Strand:
Erős karakterből, majdhogynem totális balekká és jelentéktelenné vált. Kár érte. Melegsége ellenére totál badassnek és logikusnak tűnt, de a gumicsónakos kaland óta háttérbe rakták.

Madison:
Rick Grymes női kiadása. Totálisan idegesítő, seggsötét már rég le kellett volna lőnie egy gengszternek vagy útonállónak. Önző, és valójában mindenkit leszar, csak a saját lelki békéje érdekli.

Travis Manawa:
Madison ölebe, egy totális balfasz. Motivációi érthetőek, de nagyon töketlenül adja magát elő.

Christiano Ronaldo, alias Chris Manawa:
Egy kis görény, apucinak már rég ki kellett volna picsázni. Viselkedésének tuti nem lesz jó vége.

Daniel Salazar:
Kár érte, volt benne potenciál, de egyik pillanatról a másikra lejárt a szerződése. Egyébként csak most láttam hogy csókát nem is Miguelnek hívják. :C

Bizakodunk és adunk még neki esélyt, de a Mexikói kaland egyelőre egy jó nagy baromság, az első évad szöges ellentéte.

Alien - Covenant - (avagy feltámad az agyhalál)

"Végre" megnéztük. A trailerek alapján sejtettem hogy nem lesz életem filmje, de ekkora hulladékra nem számítottam. Nem hittem volna hogy a Prometheus és a Life totálisan amatőr, buta paraszt tudósai után még nagyobb barmokat képesek egy csapatba rakni. Sikerült. Spoilerveszély!

Hogy miért fájt a film? Mert ismét sikerült egy logikátlan, feszültségektől mentes baromságot produkálni.

1. Légkör ide vagy oda, egy ismeretlen bolygóra mindig védőfelszerelés nélkül kell leszállni, és lehetőleg egy csapat degenerált óvodás módjára kell mindent összefogdosni. Azt vártam mikor úsznak egy jót a tavakban vagy isznak kicsit a vízből.

A hajón maradtak, sem különbek, azonnal feláldoznák az űrhajót, a küldetést, protokollról hírből sem hallottak.

2. Miután megtörtént a baj, természetesen a karanténba kerülő egyént a hajó összes helyiségén végig kell hurcolni, úgy az igazi. A kórokozó elkülönítése csak úgy eredményes, ha előtte mindenhova eljuttatjuk, nehogy a többieknek ne jusson belőle.

3. A bonyodalom után megjelenik a Zsákos Frodóba oltott Zöld Íjász jelmezes David, aki nindzsa harcos Jedi tanoncnak képzeli magát és azonnal rendet tesz. Furulyázik, festeget, hobbi zoológiával foglalkozik, egy mini Da Vinci veszett el benne.

Nem értem az android motivációját, és másokat kényszeresen csókolgató viselkedését sem. Az egész karakter egy gigantikus kérdőjel számomra.

5. A film "nagy fordulata" természetesen 3 perc alatt leszűrhető. Komolyan, volt olyan akit fordulatként ért?

6. A lények csak statisztának, kényszerből szerepelnek a filmben, mert feszültséget nem sokat okoztak. Egészségükért aggódva reméltem, hogy nem kavarta fel a pocakjukat ez a sok hülye, akikért az indítás után amúgy sem nagyon lehetett aggódni. Mind totálisan semleges, egy szereplő nevét sem tudnám felidézni közülük.

7. Hová tűnt James Franco? Azt hittem szerepel a filmben, és nem csak egy 20 mp-es videó erejéig. Anno ezt a promó képet láttam, naivan azt hittem van valami szerepe:

Ami a leginkább elszomorított, hogy a Prometheust sikerült alulmúlni. Komolyan mondom, nem hittem volna hogy valaha visszasírom, de fáj amit Ridley Scott az Aliennel művelt. A film a sorozat megalázása, megcsúfolása. Ez az ember régen zseniális filmeket rendezett. Az első rész a mai napig etalon a műfajban, vajon mi lett a fazonnal? Remélem kezeltették, mert sajnos ő kapta a Blade Runner folytatását is. Nálam kicsit beindult a para faktor...

Hozzászólások

(#1) Victoryus


Victoryus
addikt

Cgi tigris, nem oroszlán. Mondjuk nem rossz a király. A fear the wd új évada egész jó volt. Az első, második abszolút nem tetszett. Reméltem, hogy az összes hülyét megeszik a zombik, nem volt köztük egy szerethető karakter. Sajnos Medison még megvan.
Mozifilmek... Hát egyre rosszabbak. A valeriannal majdnem kijöttünk. Kis nyikhaj semmire való srác a "főhős". Ami mostanában még jó volt: Arthur király. A setet torony is unalmas lett.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#2) Redneck válasza Victoryus (#1) üzenetére


Redneck
veterán

Tényleg, tigris! :R Javítva köszönöm!

A Valerianból a trailer is elég volt az idióta zenével, a kisgyerekkel és a vastag szemöldökű csajjal. :(((

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#3) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

A Walking dead valóban változik folyamatosan, az első néhány évad az szerintem nagyon jó, viszont az utolsó pár az már tucat-sorozat lett. Bár legalább történnek dolgok, nem unalmas.

A Fear the Walking Dead szerintem időpazarlás, csak az első évadot néztem meg, azt is elég szenvedősen. Nagyon B kategória, klisétömeg, csak egy rókabőr.

Az Alien Covenant egy rettenetesen középszerű, kiszámítható film lett, ebben egyetértek. A Prometeusnál is rosszabb. A Life viszont szerintem egy egész érdekes sci-fi lett.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#4) kmisi99


kmisi99
addikt

A walking dead-ről már régen hoztam egy olyan kijelentést amit azóta sok ismerősöm használ, hogy a Walking Dead egy zombis barátok közt. Kb két simlis ügylet közt Berényi Miklós lelő egy zombit. Persze nem mondom, hogy olyan rossz, sőt az első két évad nagyon is tetszik.

(#5) lezso6 válasza kmisi99 (#4) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az a kemény, hogy nálam a zombifilmek, kb mind kukák voltak, aztán jött a Walking Dead, relatíve nagyon magas színvonallal, ezért is szerettem meg. Aztán ez elkezdett süllyedni, s most tényleg ott tartunk, hogy zombis barátok közt. :(

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#6) Csapoati válasza lezso6 (#3) üzenetére


Csapoati
nagyúr

A Life-ban sokkal nagyobb baromságok vannak, mint a Covenantban, nem értelek. Totál hiteltelen az egész film, kb Ryan Reynolds 5 perce ér valamit belőle.

tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.

(#7) lezso6 válasza Csapoati (#6) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Sci-fi rajongó vagyok, bizonyos új témáknál nagyobb a tűrésküszöböm. :D Valahol meg alacsonyabb, pl Adam Sandler filmek.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#8) Redneck válasza Csapoati (#6) üzenetére


Redneck
veterán

Nekem a Life már a meteorit elkapásánál sok volt. Aztán a zs kategóriás karantén és az idióta tudósok el is intézték a filmet. A lény ötlettelen volt, nem sikerült jól az alkotói branstorming. Egyedüli pozitívum a film vége de azt is lehetett sejteni.

lezso6:
A Dawn of the Dead nekem tetszett anno, és a WD eleje is bejött. :K Egy ideje tényleg Barátok közt szindróma.

[ Szerkesztve ]

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

(#9) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Daniel Salazar:
Kár érte, volt benne potenciál, de egyik pillanatról a másikra lejárt a szerződése."

Nem járt le, csak külön utakra keveredik. Egy későbbi évad, jelentős részében az ő története látható.
A többi szereplő is visszatér időnként, amíg életben vannak. (Néha még utána is. :D)

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#10) Redneck válasza Hieronymus (#9) üzenetére


Redneck
veterán

Nem vettem volna rá mérget, de volt egy sanda gyanúm rá hogy Miguel (nekem már sosem lesz Daniel) még felbukkan. :K

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban. http://steamcommunity.com/id/redneck026/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.