2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Álmok

    Sokszor szoktam álmodni, néha értelmetlen, néha totál érdekes, akciódús álmokat. Mikor újra elalszom, jellemzően a legjobbakat elfelejtem reggelre. Néhány baromság az elmúlt napokból:

    Fekete eső:

    Leereszkedett a város fölé egy baromi nagy űrhajó. A nagyhatalmak kitalálták hogy jól meg kell rakétázni, de az egész hatástalan volt. Ez felbőszítette az idegeneket és óriási golyókkal kezdték leigázni a várost. Menekülnünk kellett, mert atomot akartak bevetni ellenük, de rossz érzés volt mindent hátrahagyni magunk után. Fekete eső hullott, és a romok közt bújkáltunk, páncélozott, gyalogos idegenek vadásztak ránk.
    Tudtam hogy győzhetünk ellenük, szereztem egy könnyű vadászgépet, és megsemmisítettük az űrhajót.

    Régi barát:

    Ismerősöm elhívott hogy menjek vele az evezős gyerekeket táboroztatni. Közben felbukkant egy régi barátom anyja (szintén evezős) és azt mondta valaki találkozni akar velem.
    Szutykosan, lelakottan, megláttam régi cimborám. Nagyon megörültem neki, tudtam hogy rég rossz útra lépett.
    Elindultunk hogy csatlakozzunk a többiekhez, gondoltam jót tenne neki egy ebéd. Az étterem teraszánál az egyik kollégám kérdezte hogy ki ez a "csöves"? Mondtam hogy egy régi barátom és segítek neki újra beilleszkedni a társadalomba.

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 7

  • Attraction, avagy egy jó kis orosz sci-fi

    Ezt az orosz sci-fit véletlenül találtam, és mivel barátnőmmel sci-fi rajongók vagyunk, megnéztük. Ezen a traileren kívül nem érdemes többet megnézni róla, a többiben sok a spoiler!

    Rövid szubjektív véleményem:

    A történetvezetés kellően fordulatos, a számomra ismeretlen színészek jól vizsgáztak, hozták a karakterükhöz illőt, eredeti nyelven abszolút átjött a játékuk. A látvány, a hangok és a zenék jól eltaláltak.

    Nem nagyon kedvelem a CGI-t, de ebben a filmben nagyon rendben volt, sőt tetszett, ellentétben sok blockbuster amerikai filmével.

    Pár logikai bukfenceket leszámítva (a spoiler elkerülése miatt maximum csak a kommentek közt mennék bele) bátran ajánlom a filmet bárkinek, aki nyitott egy könnyed sci-fire!

    Redneck 7 éve 22

  • Crysis 2 újratöltve

    Pár év PC-s kihagyás után egy látványos játék újra a gép elé csábított. Ez volt a Crysis.

    Az első része anno lenyűgözött grafikailag, és pár játékelemet tekintve, de az AI és a történetvezetés gyengesége (vagy hiánya?), és néhány idegesítő hiba nem tette igazán emlékezetessé az összképet.
    A Warheadhez is volt szerencsém, abban kicsit több volt az akció, gyorsabb a cselekmény, de a játékmechanika fő pontjai nem változtak. Ettől függetlenül kellemes élményeket szereztek főleg grafikailag, de nem sorolnám az epikus kampányok közé egyiket sem...
    Pár hete felraktam az elsőt, de annyira unalmasnak és üresnek éreztem hogy pár pálya után le is töröltem. Gondoltam megnézem milyen a második kampánya, csak annyira emlékeztem, hogy mikor megjelent és kipörgettem, elégedett voltam.

    Crysis 2

    Az egyetlen játék amit valaha előrendeltem a Crysis 2 volt. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy adták mellé a Bad Company 2-t is akciósan, és az egészért 8 rugót kellett fizetni. Nem hagyhattam ki.

    Anno DX9-ben magas részletességgel játszottam, de most DX 11 Ultra beállítást használtam. DX9-ben is nagyon látványos, az élességtől és a tesszellációtól eltekintve, nem nagyon különbözik a 11-estől. Az első végigjátszás idején megörültem neki, hogy nincs túl nagy gépigénye, sokkal jobban futott mint az első rész, köszönhetően a statikusabb környezetnek, és egyszerűbb fizikának.

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 17

  • "Rossz" PC játékok

    Gondoltam pár kimaradt játéknak ideje esélyt adnom. Zseniálisan tudok választani, így elég hamar véget ért a móka. Mielőtt belekötnétek, a címben nem véletlenül szerepel az idézőjel, és nem user errorról van szó. Sok külföldi fórumon jártam, nem egyedi esetek.

    Assassin's Creed:

    Már az indítás is nehezen jött össze, pedig eredeti, egyszer használt lemezről próbálkoztam. Kétszer CRC hibával dobott ki a telepítő, de végül sikerült felküzdeni. Naivan azt hittem hogy már nem lesz gond, de ekkor jött a fekete leves. Az elején szépen futott, de jöttek a problémák.
    Sehogy nem tudtam eltüntetni a játékból a lovaglás közbeni akadást, és nem sikerült növelnem az árnyék renderelési távolságát. Próbáltam minden módszert, konfig fájlok módosítását, driveres kényszerítést, de nem lett jobb. Anno havernál játszottam vele, X2 4000+, 7600GT, 2GB RAM társaságában, egy 1280x1024-es ASUS monitoron, de nem emlékszem ilyen hibákra.

    Lehet nem komálta az újabb hardvert, vagy a Windows 7 64 bitet.

    Alice: Madness Returns

    Steames verzió. A 30-as FPS limit kiiktatása után belevetettem magam a storyba, de sajnos nem sokáig örülhettem.
    Mindent megpróbáltam (PhysX, ini fájl módosítás, driver beállítások), random megáll a játék 1-2 másodpercre majd vígan megy tovább.

    Folytatás...

    Redneck 7 éve 27

  • Gépeim története 1997-től 2017-ig

    Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 7 éve 208

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.