2024. február 24., szombat

Gyorskeresés

Egerek amelyeket használtam

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Olcsó irodai egerek, alapműveletekre:

Gigabyte GM-5100

Teljesen alap 3 gombos egér. Görgője mélyen ül de formájának köszönhetően így sem fárad el az ember keze. Nagy kezű embereknek nem ajánlott kis mérete miatt. Szenzora átlagos optikai 800 dpi-s, kis netezéshez, szövegszerkesztéshez még elmegy de ennyiért jobbat is kapni. Műanyag felületei hamar kifényesednek, elég ridegek.

Logitech RX-250

Alap 3 gombos egér. Kellemes kis tenyérbe idomuló formája kis kezű titkárnőknek kedvezhet. Alapfeladatokra kiváló, szenzora árához képest több mint jó 1000 dpi letapogatással bír. Görgője jó minőségű, határozottan jár. Valószínüleg a titkárnők nem Quakeeznek de mivel nem pontatlan kis játék is belefér vele a Farmville-en túl. Összerakottság érzését kelti, burkolata egész jó műanyagból készült.

Irodába és játékra:

Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1 és Intellimouse 1.1A

3 gomb, jó minőség, IntelliEye szenzor. Irodai munkára és játékra is ajánlható annak akit nem zavar a plussz gombok hiánya. 400 dpi-s IntelliEye szenzora rendkívül jó mozgást biztosít, nincs akadás vagy késés így ha nincs ott a főnök, indulhat az irodai fragvadászat a kollégákkal. Műanyagja lassan fényesedik ki, jó minőségű de illesztései sok példánynál gyárilag nem egyenletesek.

5 gombos változata is kapható. Az Intellimouse 1.1A ugyanabból a műanyagból készül, szenzoruk megegyezik. A két oldalsó gomb mikrokapcsolója nagyon érzékeny, könnyű véletlenül benyomni. Görgője jó de hajlamos az elfáradásra. Illesztései hasonlóak az 1.1-hez.

Játékos és játékra alkalmas egerek:

Intellimouse Explorer 3.0

400 dpi-s IntelliEye szenzorral felvértezett 5 gombos egér. Játékos egér, formája nagy kezűeknek ideális. Felső részén az 1.1 és az 1.1A műanyagját használták mely kellően érdes, lassan kopó műanyag. Az oldalsó gombok alatt gumírozott így határozottan kézben tartható. A két oldalsó gomb nem kiemelkedő minőségű néha olyan érzésem volt hogy ha beleakadok letörik. Ettől függetlenül megszokás után remekül használhatóak.

Intellimouse Explorer 4.0

IntelliEye szenzoros játékos egér, egykor a cég zászlóshajója volt. Görgője oldalirányban is dönthető, mozgása folyamatos. Nagy kezűek előnyben, formája elég egyedi a mai MEGAGÉMER egerekhez viszonyítva. Két oldalsó gombja megszokást igényel.

Gigabyte GM-M6800

Belépő-szintű játékos egér 5 gombbal. 1600 dpi-s optikai érzékelője 2 lépcsőben állítható. 800 dpi-n az egér pontosabbnak érződik, de ez lehet felhasználó függő. Mozgás közben bár nem akadozik, megszokást igényel. A rántásokat jól tűri de a precíz kis mozdulatokkal hadilábon áll, pontatlan. Felső része hamar kifényesedik, közepes műanyagból készült. Oldalsó gumirozására nem fordítottak sok pénzt a gyárban, de nem csúszik, jól kézben tartható. Két plussz gombja határozott mikrokapcsolót kapott, formája megszokást igényel. Görgője racsnis, egy idő után nehezen jár.

Logitech G400

Közepes árazású játékos egér, remek formával és kiváló szenzorral. Letapogatása testreszabható, 4 lépcsőben állítható 3600 dpi-ig. Görgője kicsi, talán túl könnyen jár. Oldalsó gombjai jó helyen vannak de az előre mutató enyhén mozog. A letapogatást lefelé váltó és az alapértelmezett értékre vissza állító gomb elég magasra került, meg kell szokni. Mozgására semmilyen panaszt nem tudok mondani, mindent érzékel és úgy siklik mint az álom. Műanyagjai jó minőségűek, oldalsó gumírozott felületét nagyon eltalálták. Az én példányom jobb gombja melletti illesztés kicsit Microsoft-os.

Olcsó lézeres "játékos" egerek:

Gigabyte GM-M6880 v2

Az egér csak szenzorában különbözik a GM-6800-as testvérétől. 3 Lépcsőben állítható lézerszenzora 800 és 1600dpi között dolgozik. Szenzora kicsit talán túl érzékeny ezért elég pontatlan. A tervezők biztos nem próbáltak vele rántásból headshotot lőni. Előfordulhat duplakattintás is ami szomorú egy játékosnak hirdetett eszköznél. Görgője elég hamar megadja magát, belassul megszorulhat.

Point of View GL-1600 XTR

1600 dpi-s lézer szenzor. Mozgása nem az igazi a játékos megjelölés erős túlzás. Fogása és oldalsó gumírozása kellemes, műanyagjai ridegek. Oldalsó gombjai olcsó műanyagból készültek, nem érdemes róla többet elmondani.

Összegzés

Irodai munkára, netezésre és kis játékra Logitech RX-250 és MS Wheel Mouse 1.1 a jó és költséghatékony választás. Játékra elérhető áron Microsoft de mivel itthon már nem kaphatók az IntelliEye szenzoros MS egerek ezért a Logitech G400/MX518 vonal a befutó.

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Emmán döfi! :K
Örömmel olvastam az "egerészkedést".

Nekem A4Tech WOP-35 egerem van. Teszt.

Előzőleg is ilyen volt, kibírt 8-10 évet, aztán kipurcant az egyik mikrokapcsoló. Tákolgattam, nem lett az igazi. Az is hibának volt felróható neki, hogy a kurzor mászott a bal felső sarokba, holott meg se mozdítottam az egeret.

Szóval újat vettem, a jelenlegi cirka két éve szolgál, és a gyártó megoldotta, hogy már nem kúszik a kurzor.

Egyszerűen imádom. Kopik róla a festék, és évek múlva szinte átlátszik a burkolat, de kit érdekel?
Úgy állítottam be, hogy a bal oldalsó gomb a "vissza", a jobb pedig az "ALT+F4", bezár.
Kézre áll, kattintgatok bőszen, ő pedig teszi a dolgát.

Azt hiszem, muszáj vennem még vagy kettőt, mivel kifutó termék.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Lenry válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Lenry
félisten

Nekem A4Tech WOP-35 egerem van.

akkor egértestvérek vagyunk :R
nálam a két gomb Ctrl+C és Ctrl+V
azóta már zavar, ha egy egéren nincs meg ez a két gomb :)

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#3) Neil Watts válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Neil Watts
veterán

Szia!

Nem téríteni akarlak, de már több mint egy éve nyúzok egy Logitech G400 típusú egeret nap 8 óránál s többet, és tökéletes. :r

Megérte az árát szerintem! :)

Üdv. core2

(#4) Vakegérke válasza Neil Watts (#3) üzenetére


Vakegérke
veterán

"Előzőleg is ilyen volt, kibírt 8-10 évet..."

Tényleg a kedvencemmé vált. Arról nem is beszélve, hogy a jobb oldalán lévő gomb olyan extra, amelyet lehet, hogy egyetlen más egér sem tud.

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) Neil Watts válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Neil Watts
veterán

:R

(#6) Иван válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Иван
őstag

Márkatestvér. Nekem A4Tech Glaserem van, elvileg üvegen is hibátlanul szuperál, azért ez a neve. De am nemtom pontosan, sohse próbáltam. A felülete jó matt. :K

SZERK: laposhoz meg blogomban van, mit használok.

[ Szerkesztve ]

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#7) Vakegérke válasza Иван (#6) üzenetére


Vakegérke
veterán

Állítólag a fehér papír az, amely az egér ellensége. Kipróbáltam még anno, semmi gond. Jelenleg alátét, pad nélkül húzgálom a márványmintás tapétával bevont íróasztalon, mindenkit csókoltat, és jelenti, hogy ez sem gond neki. :)

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) Lenry válasza Vakegérke (#4) üzenetére


Lenry
félisten

de igen.
a munkahelyemen pl direkt olyat kértem, amin mindkét oldalt van gomb, és egy Microsoft lett a befutó

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9) Vakegérke válasza Lenry (#8) üzenetére


Vakegérke
veterán

Megadnád a nevét, lakcímét? ;)

Frankón olyan egérre van szükségem, amelynek a hagyományos gombjain kívül mindkét oldalán van egy-egy, amelyek szabadon programozhatók. No meg egy görgő is kell.

Máshoz is szól a kérdés. Várom az ajánlatokat. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#10) Lenry válasza Vakegérke (#9) üzenetére


Lenry
félisten

az első "céges" egerem a Microsoft IntelliMouse Optical volt.

nagyszerű egér, jobb klikk, bal klikk, görgő, két oldalt 1-1 programozható gomb. sajnos selejtezni kellett, mert tönkrement a mikrokapcsolója és akkor is duplakattintott, amikor én nem.

ekkor már ezt az egeret nem lehetett kapni, ezért másikat kellett néznem, a webshopból végülis a Microsoft Comfort Mouse 4500 lett a nyerő.

elméletileg mindent tud, amit az elődje, gyakorlatilag a görgője a legrosszabb borzalom, amit valaha használni kényszerültem:
- először is rettentő kemény és lassú: komoly erő kattintani vele, és kell neki egy fél másodperc, hogy ezt felfogja
- másodszor pedig nem valódi görgővel van dolgunk, hanem tulajdonképpen egy műanyag keréken egy gumiszalagot tologatsz. ez rossz mert hiába teljesen folyamatos a mozgása, de a Windowsban nem az, így sosem tudod, hogy mennyit kell mozdítanod a kívánt hatáshoz, ezen kívül a gumiszalag egy idő után nyúlik, puhul, felfelé görgetéskor felgyűrődik, így egy gyenge pillanatomban egyszerűen letéptem, és azóta az alatta lévő műanyag kereket tekergetem. ez elképesztően növelte a hatékonyságát a szerkezetnek.
a görgőt leszámítva az egér nagyszerű: kényelmes, pontos, a mérete is kiváló, de a görgő miatt nem ajánlhatom senkinek :(

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.