2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Linux próbálkozás

    Pár nappal ezelőtt olvasgattam híreket, oldalakat, érdekességeket a neten. Majd sok-sok linken keresztül valahogy eljutottam a Debian disztribócióhoz. Régebben is szemezgettem már a linux-al, telepítgettem őket, de sajnos a hiányos driver ellátottság miatt letettem róla. Hol nem sikerült a Wi-fi kártyát életre kelteni, hol nem sikerült a videókártyát feléleszteni, hol csak szimplán a hangkártyát nem tudtam használni, hol egyszerűen nem ment a dupla monitoros megjelenítés, ahogy elvártam volna. Szóval egy időre jegeltem a témát pár évre.

    Viszont az elmúlt napokban gondoltam teszek egy próbát. Olvasgatva a Debian.org-ot nagyon felvillanyozott az oldal, hogy sokat fejlődött a rendszer, meg mennyire stabil, érdemes kipróbálni. Le is töltöttem a DVD képfájlt, kiírtam DVD-re és készítettem biztonsági mentést a meglévő Winodws 7 telepítésről, mivel a teljes rendszerlemezt legyalultattam a Debian telepítővel, nem bohóckodtam azzal, hogy átméretezgessem, meg a windows mellé telepítsek. Ennyit megér, hogy megnézzem, hisz gyorsan vissza tudom állítani az előző állapotot.

    A telepítést elindítottam, telepítővel segített particionálást végeztem, persze a Wi-fi kártyát nem ismerte fel, de sebaj, mert a DVD-n annyira nem lehet régiek a telepítőcsomagok. Ja igen, a 6.0.6-os legfrissebb verziót telepítettem fel. Csak a grafikus felületet meg az alap segédprogramokat telepítettem, amiket alapból felajánlott a telepítő.

    Folytatás...

    jimmy399 11 éve 16

  • :/ :)))

    jimmy399 12 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.