2022. november 26., szombat

Gyorskeresés

Eszmélés másfél év után...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szevasztok!

Nah, éppen olvastam a Virtuális társkeresés című honlapot ([link]) ahol az egyik írás éppen arról szólt, hogy a csajok miért is buknak az olyan pasikra, akiknek van kocsijuk. És miért alapelvárás hogy legyen.

A kommentek között olvasgatva eszméltem, hogy igaz itt vagyok fennt Pesten, külön a szülői háztól. Van egy állásom a mekiben, keresek viszonylag jól, DE az az állapot nem tartható fent sokáig, hogy albérletben lakjak. Ez egy átmeneti megoldásnak kell lennie.
Egyszer majd ott állok 30 évesen, és majd csak nézek, hogy nincsen egy kis házam, ahol lakhatnék, mert eddig csak albérletben laktam. Nem élhetek örökké albikban, de a nettó 90k-s (ami változó nem mindig van meg annyi ) fizumból nem lehetséges egyhamar házat vennem.

Elöntött a rémület, hogy így mi lesz velem, lesz -e valaha saját házam. Olyan érdekes, még nem vagyok annyira öreg, csak 23 éves, de azért nehéz belegondolni, hogy mégis mit hozhat a jövő. Lehetséges, hogy a megtakarított pénzem egy részét be kellene fektetnem valahol, hogy addig sem a bankszámlámon pihenjen, hanem legalább hozzon egy kis hasznot. Érdemes kockáztatnom, hogyha kelleni fog az a pénz, amit befektettem, nem lesz elérhető?

Hm, nem tudom mitévő legyek, oké, nem alapelvárás, hogy 5 éven belül legyen házam, de azért valamikor kellene egy... Hogy hol, azt magam sem tudom még, valószínűleg itt valahol Pest közelében.... Hiteleket nem akarok felvenni, mert azt nagyon sokáig kellene visszafizetni, de ha nem lesz más... Sajnos sokan szorulnak rá, a szüleim is hitelből építkeztek, és már több mint 50 évesek. A hiel még nem járt le még van hátra pár év. A mao viszonyok között az sem lehetetlen, hogy az unokáim is a hitelt fizetnék helyettem. Ez olyan kiábrándító.

Vajon mit hoz a jövő?

Hozzászólások

(#1) JoeYi


JoeYi
őstag
LOGOUT blog

hozzon más melóhelyet az a jövő. Oké most keresel 90k-t, akkor legyen a cél, hogy 120 nettó. A macibe nincs perspektíva, minden nap amit ott töltesz időpazarlás, mert semmilyen máshol használható tapasztalatot nem ad.

Válts, amint tudsz, én csak ennyit mondok.

(#2) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

A jövő az, hogy... de nem írom le, mert beleütközne az alapelvekbe. :U

Üdv a való életben! :C
Kocsira még összehozható a pénz, de lakásra nem nagyon.. :((( Erről le is tehetsz. Marad az albérlet. Keress egy olcsóbbat. Ki lehet fogni.
Am célszerűbb külföldön élni, vagy diplomával sokat keresni, esetleg mindkettő egyszerre. Ha lány lennék, mennyivel egyszerűbb lenne! :R

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3) jimmy399 válasza Thunderzolee (#2) üzenetére


jimmy399
senior tag

Respect.

--- N/A ---

(#4) Thunderzolee válasza jimmy399 (#3) üzenetére


Thunderzolee
addikt

:(

(Pedig nem biztos, h ezt érdemeljük.)

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#5) Lenry


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

haverral egyszer kiszámoltuk, hogy a legideálisabb esetben, tehát 3-4 év alatt elvégzed az egyetemet, kapsz egy normálisan fizető melót, egy albérletben laksz, kocsid nincs, leginkább kajára költesz, akkor is kb 30 évesen jön össze annyi pénzed, hogy egy kertvárosban / faluban vehess vagy építhess egy házat kölcsönök és egyéb külső segítség nélkül...

és ez az ideális eset.. a valóság az, hogy ha nem vagy nagyon zseni, akkor elvégzed az egyetemet 4-5 év alatt (mondjuk egy programozói szakot... szabad bölcsész gyorsabban is lehet az ember, dehát az olyan is) majd mehetsz a teszkóba vagy a mekibe, mert a diplomádat nem akarják megfizetni, így inkább fel sem vesznek sehová... majd veheted föl a kölcsönöket, ha nem akarsz életed végig egy 50 nm-es panelban lakni

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#6) bambano


bambano
titán

Minek is kellene, hogy saját házad legyen? 15-20-több milliót egy házban parkoltatni elég rossz üzlet...

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

(#7) JoeYi válasza Lenry (#5) üzenetére


JoeYi
őstag
LOGOUT blog

teljesen jól számoltatok, de azt kihagytátok, hogy ha megtalálod életed nőjét és összeköltöztök, akkor két helyről áramlik a pénz.

A másik esetben, mikopr elhúzódik a tanulmány pedig azt kell még hozzásuámolni, hogy akinek van egy kis esze az elmegy a suli mellett melózni a szakmályához illően, akár nevetséges összegért is, és így lesz bebztosítva a jövője.

A bölcsészszakok.... hát igen, diplomás munkanélküliek leginkább, és szinte mindenki tudja ezt aki oda megy, mégis bevállalják, mert "hátha" sikerül. A kedvencem egy jogász csaj, akinek az életfilozófiája, hogy sose akar dolgozni majd. Hát nem is fog :)

(#8) jimmy399 válasza bambano (#6) üzenetére


jimmy399
senior tag

Akkor ne legyen házam? Szerinted biztonságos albikban lakin, ahonnét akármikor kitehetik az embert? :Y

--- N/A ---

(#9) Thunderzolee válasza jimmy399 (#8) üzenetére


Thunderzolee
addikt

Miért tennék ki? Ha csúnyán viselkedsz természetesen előfordulhat, de azért nem olyan általános ez a "bármikor kitehetik az embert".

Am igaza van Bambanőnek, szvsz is felesleges a nehezen összegyűjtött pénzt lakásra "fecsérelni". Egyszerűen nem keresünk annyit, h abból 70-100ezres lakásrészletekre telljen. Vagy élem a megszokott életszínvonalam egy klímás, kényelmes, barátságos albérletben; vagy fizetem a lakásrészletet, de netre, szórakozásra, életszínvonalam fenntartására már nem lesz pénzem.
Igaz, lesz egy üres lakásom ósdi bútorokkal, csöpögő csapokkal, korszerűtlen fűtéssel, ami az enyém..

Lehet választani.
Egyik döntés sem túl jó, az tény.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#10) bambano válasza jimmy399 (#8) üzenetére


bambano
titán

Háza annak legyen, aki annyira sokat keres, hogy nem hiányzik az életéből 20-30 misi forgótőke. Létezik háznál olcsóbb megoldás is, meg be is lehet fektetni azt a pénzt, lehet, hogy többet hoz.

Magyarországon nagyon sok ember röghöz köti magát a házzal. Soha többet nem mozdul meg onnan, akár van munkája, akár nincs.

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.