2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Egy kis tortúra...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nos. Elérkezett a kedd hajnal. Fogtam a cuccomat, és elindultam az állomásra. Felültem...

[ ÚJ TESZT ]

Nos. Elérkezett a kedd hajnal. Fogtam a cuccomat, és elindultam az állomásra. Felültem rá, és lassan elkezdett zötykölődni a vonat Debrecen irányában. Közben, gondolkodtam az otthonomra, meg mindenre, amiket ilyenkor szokás. Éreztem a gombócot a torkomban…

Nem sokkal 6 előtt befutottunk a debreceni állomásra, és megláttam, hogy nemsokára indul egy vonat Pestre a Nyugatiba. Na mondom, van vagy 5 percem, hogy átérjek, meg minden. De csak későn vettem észre, hogy pótjegy köteles, és mire megvettem pontosan elment a vonat, na mondom faxa, 520 Ft-nak annyi lett. Sebaj, vagy fél óra múlva indult az a vonat, amire fel is szálltam, csak bekavart, hogy kicsit korábban érkeztem be, mint ahogy számítottam. Na mindegy. Átszálltam a Nyugatiba tartó vonatra. Érdekes vonat volt, mivel nem kabinos volt, hogy 2 + 1 ülőhelyes, nem is lényeges észrevétel.

10.15 körül beérkeztem a Nyugatiba. Átmentem a metróba és elmentem a Ferenciek terére. Itt várt már haverom. Na és akkor fogtunk magunkat, és elindultunk a McDonald’s-ba megkötni a szerződést. Na mondom, biztos hamar végzünk, meg minden, de nem így lett. (Már augusztusban is felmentem Pestre, csak akkor az volt a gond, hogy nem volt nálam az SZTK lap, meg nem volt bankkártya-szerződésem, meg ilyenek. Ezért nem tudtuk megkötni a szerződést. Ha sikerült volna, akkor Szept. 5-én már munkába is állhattam volna.) Mivel nem vittem magammal a beléptető papírt, csak annak a fénymásolatát, erre a nő kiakadt, és mehettünk vissza az Orbánhegyre a Moszkva térről. Na mondom faxa, a haver is mondta, hogy nem kéne a papírt elvinni, de én arra azt mondtam, hogy nem . Erre jól beszívtuk, mint ahogy az előbb írtam. A 3. gond az volt, hogy nem hoztam magammal, a korábbi munkahelyi igazolást arról, hogy közös megegyezéssel mentem el. (Munkáltatói igazolás.) Na lett egy kis izgulás, mivel az meg otthon maradt. A levél 7.-ére érkezett meg, s már mentem is vele a mekibe. Mivel már minden megvolt, semmi akadálya nem lett a szerződés megkötésének. Hurrá. Hétfőn kezdhetek is, azaz 10-én.

Nos, ha nem lettem volna bejelentve a korábbi munkahelyemen , akkor talán meg lehetett volna úszni ezt a cécót…. Na de már mind1.

Ma kilencedike van, és már lassan kezdődik az első műszakom…

Szépen lassan elkezdek aludni…

Addig is viszlát…

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.