Hirdetés

2024. június 6., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5201) Fehércápa válasza Syl (#5200) üzenetére


Fehércápa
aktív tag

Ja 8:44 nálad még éjszaka... oké... :D

(#5202) Syl válasza Fehércápa (#5201) üzenetére


Syl
nagyúr

Az éjszaka nálam kb 0:30, 1:00-tól 8:00, 8:30-ig tart. :P Az a kép pedig akkor készült mielőtt reggel (igen, nekem a 9 óra még reggelt jelent) visszakapcsoltam a hálózatot és rátettem a töltőre.
Most keress valami mást amibe bele tudsz kötni. Esetleg a kép méretébe? :W

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#5203) lmno válasza #12634880 (#5197) üzenetére


lmno
őstag

Androidon ha megfigyeled nem igen lehet bezárni semmit. Majd ő eldönti hogy minek kell futnia; ha nem használod pl. a Powerampot, akkor nem fog "memóriát enni".

(#5204) lmno válasza Fehércápa (#5199) üzenetére


lmno
őstag

:DD
Az a 4 nap valóban elég hihetetlennek tűnik ha tényleg használva is van. Sztem nekem akkor menne 4 napig ha nem nyúlnék hozzá + nem hívna senki :)

(#5205) Fehércápa válasza lmno (#5204) üzenetére


Fehércápa
aktív tag

Vigyázz, mert "divatfikázó" leszel te is. ;)

(#5206) Rossi


Rossi
addikt

Szerintem nálam a fagyások összefüggenek a wifivel... Legalábbis azóta mobilnettel használva nem fagyott le.

Az akkuidő nálam is csökkent, pedig igen lightosan használom, de 3 helyett csak 2 napot bír...

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#5207) tomy86 válasza #12634880 (#5197) üzenetére


tomy86
addikt

Téves

(#5201) Fehércápa: az igenis hajnali 8:44 :) . 10 előtt csak akkor keltsenek fel, ha ég a ház és lehetőleg amikor már az ágy lábánál járnak a lángok :D

[ Szerkesztve ]

(#5208) #12634880


#12634880
törölt tag

Nálam meg még egyszer sem fagyott le, igaz tegnap óta van fenn. :D
Meg ma újra volt indítva.

Most látom hogy lehet letiltani alkalmazásokat, ezt GB alatt is lehetett?:O

[ Szerkesztve ]

(#5209) Joe.36 válasza Fehércápa (#5194) üzenetére


Joe.36
addikt

Nincs egyedül :N

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#5210) pepe10.10 válasza Lasy (#5187) üzenetére


pepe10.10
tag

azt hogy kell? akkor minden elveszlik ?

Laza vagyok szétesem, kezemben a GSM.

(#5211) mrlujoak válasza pepe10.10 (#5210) üzenetére


mrlujoak
veterán

Igen, minden (kivéve a memkarit, és a SIM-et) és a telefonod menüjéből tudod elérni.
Beállítások menü.

Egyébként mindenkinek nagyon javasolt a teljes visszaállítás, majd S(E)US, mert van, hogy egy progira reagál rosszul az ICS és azért jelentkeznek akadások.

Jómagam is szűz GB-re hűztam fel az ICS-t és nincsenek gondjaim vele.

Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel

(#5212) tomika04


tomika04
csendes tag

Amikor kikapcsolom a mobilnetet és lezárom a billentyűzárat, majd feloldom akkor visszakapcsol a net de nem tudom miért.Valakinek van vmi ötlete?

(#5213) tomy86 válasza tomika04 (#5212) üzenetére


tomy86
addikt

Mivel kapcsolod a mobil netet? Menüből vagy kapcsoló widgettel? Bár nekem menüből és widgettel kapcsolva is rendesen működik. Esetleg, ha különböző profilokat használsz és azok közül van valamelyik rosszul beállítva.

(#5214) tomika04 válasza tomy86 (#5213) üzenetére


tomika04
csendes tag

Mindkettővel visszakapcsol,de már megoldódott,egy app rosszul volt beállítva!

(#5215) Syl válasza Joe.36 (#5209) üzenetére


Syl
nagyúr

Csak óvatosan! Ezen a fórumon csak sz*rozni lehet a Ray-t, nem tudtad!?
Ez egy sz*r telefon. Akadozik, állandóan lefagy, az aksi nem bír fél napot sem stb.
Ha jókat merészelsz írni róla, ne adj Isten dicséred az ICS-t, máglyán elégetnek, mint eretneket. :U

Csak az nem fér bele csökött kis agyamba, hogy akik itt ilyen kitartóan jajveszékelnek, miért nem cserélik le a Ray-t valami "jobbra"? Egy "istenkirály" iPhone-ra vagy egy "tökéletes" vindózos Nokiára?

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#5216) Doner válasza Syl (#5215) üzenetére


Doner
aktív tag

Szerintem csak te elég szélsőségesen használod...nemhiszem h. 24 órában be van kapcsolva ill irtó keveset nyomkodhatod h. 4 napig megy.

[ Szerkesztve ]

Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.

(#5217) ronda válasza Doner (#5216) üzenetére


ronda
aktív tag

Ez nem csoda emberek. Ha nincs használva, akkor elmehet 4 napot. A képet nézve szerintem a kijelző használat 15% sincs. Így teljesen reális.

[ Szerkesztve ]

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#5218) Lasy válasza Syl (#5215) üzenetére


Lasy
veterán

ne izgulj nem csak ezen a fórumon.
mindenhol mindenki várja az ics-t mint a messiást, aztán az a gondja, hogy a launcher nem fordul el.

+36702778032

(#5219) Syl válasza Doner (#5216) üzenetére


Syl
nagyúr

Semmi szélsőség nincs benne. Telefonálok vele, e-mail-t olvasok, sms-t írok. Állandó 3G és Wifi kapcsolat, valamint szinkronizálás. Böngészni nagyon ritkán szoktam rajta, csak ha nincs nálam a táblagép. Játszani viszont soha - túl öreg vagyok már ahhoz.
A telefon egy hónapja megy kikapcsolás és újraindítás nélkül. Éjszakára (a gyengébbek kedvéért 0:00-tól 8:00-ig :P ) Airplane üzemmódba rakom. Ugyanúgy használom, mint az előző telefonjaimat (blackberry, iphone).

(#5217) ronda

Mégis mitől lenne a kijelzőhasználat nagyobb? Te 5 percenként kézbe veszed és nyomkodod? Jobbra-balra huzigálod a home screen-t, nehogy berozsdásodjon? :DDD
Mert én csak akkor ha telefonálok vagy e-mail-t olvasok/írok.

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#5220) Joe.36


Joe.36
addikt

Én netezek vele sokat, játszom vele, zenét hallgatok, telefonálok, de inkább vibert használom, én minden éjszaka kikapcsolom hétközben, és feltöltőm, kb félig merül le, néha addig sem, de ami a lényeg, nem akad, nem fagy, nem lassul be, stabil, most hétvégén bekacsolva maradt, nem sokat volt használva, de péntek reggeltől vasárnap estig simán bírta.

[ Szerkesztve ]

A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /

(#5221) ronda válasza Syl (#5219) üzenetére


ronda
aktív tag

Nem kötözködésből írtam amit írtam. Ha te így használod (lehet rajta vitázni, de szerintem extrém módon keveset), akkor hihető a 4 nap.
"Mégis mitől lenne a kijelzőhasználat nagyobb?"
Hát attól, hogy többet használom mint te. Nem veszem öt percenként kézbe, de ha kézbe veszem, akkor igenis van, hogy 1 óra múlva teszem el. És nem a homescreen-t húzkodom jobbra-balra, hanem pl netezek vele, wifi-t osztok meg vele, stb. Szóval kihasználom, hogy egy "svájci bicska" van a zsebemben.És nekem nincs tábla gépem.

Szóval nem kötözködés, hidd el, de te tipikusan az a felhasználó vagy akinek nem is biztos, hogy szüksége lenne ilyen telefonra (persze mindenki olyat vesz amilyet akar). Mint a nyugdíjas német átlagpolgár aki háromezres V6-os autót vesz, de csak 90-el gurulgat vele erre-arra. Az ő igényeinek megfelel. Nála az az autó 8 literrel is beéri. Aki ugyanennek az autónak kihasználja a képességeit, az meg 14 litert is lenyelet vele. Nincs ezzel semmi probléma.

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#5222) sir fg válasza ronda (#5221) üzenetére


sir fg
aktív tag

Szerintem tök felesleges - már megint - ezen vitázni. Mindenkinek joga van úgy használni, ahogy kedve tartja. És az is természetes, hogy a használat módja befolyásolja az üzemidőt.
Ha valaki napi 3-4 órát netezik, meg esetleg filmet néz, játszik, meg wifin oszt meg mobilnetet, stb., az ne csodálkozzon, ha 1 nap alatt lemerül a telefon, viszont elégedett lehet, hogy a telefon képességeit maximálisan kihasználja.
De ha valaki úgy használja, hogy például csak 2G hálózatot engedélyez (igény esetén be lehet nyomni gyorsan a 3G-t), és azon egész nap szinkronizálja a leveleit, időnként kap e-mailt, arra válaszol, néhány SMS, napi 20-40 perc telefonálás, ha a szükség úgy hozza, néz valamit a térképen, stb..., annak kibírhat 2-3 napot is, vagy ha megvárja, míg lemerül 0%-ra, akkor akár 4 napot is. De egy ilyen felhasználóra azt mondani, hogy "nem is biztos, hogy szüksége van ilyen telefonra", hát, hogy is mondjam.. marhaság. Ha pl. csak naponta 3× írok e-mailt, azt célszerűbb lenne szar telefonnal tennem?
A te példádban például SZVSZ teljesen igaza van a nyugdíjas német állampolgárnak: ha van rá pénze, vegye meg a prémium autót, ha az kell neki. Hiszen te is talán jobban érzed magad egy BMW-ben*, mint egy Daciában, még ha csak 90 km/h-val mész is vele. :) Nem csak a háromezres, V6-os motorért lehet szeretni az autót - de néha az is jól jöhet ;).

*Mindenki helyettesítsen be egy szimpatikus márkát, csak találomra írtam.

[ Szerkesztve ]

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10 --> Nexus 5, stock 6.0.1 --> Sony Xperia Z5 Compact, stock

(#5223) fPApi


fPApi
őstag

Teljesen egyetértek az előző hozzászólással (sir fg #5222)!

(#5224) ronda


ronda
aktív tag

Nem szándékoztam vitát kezdeni! Hiszen több helyen is jeleztem: "Nem kötözködésből írtam" ... "Szóval nem kötözködés, hidd el..." ... "Nincs ezzel semmi probléma."

"Lehet-e jónak lenni egy rossz világban?" Galaxy S21

(#5225) Fehércápa válasza ronda (#5221) üzenetére


Fehércápa
aktív tag

Vicc... ;)
Tökéletes a példád, nekem is a közelben lakó bácsika jutott eszembe, aki évente kétszer kimegy a skodájával a telekre, itthon meg naponta mossa, putyulgatja. Persze, hogy ő 20 év múlva is azt mondja majd,hogy a skoda a világ legjobb autója, hisz kb. ugyanannyit fogyaszt és ugyanolyan jó, mint új korában... Mindenki más alatt meg régesrég szétrohad addigra... Én azt mondom nem szélsőséges példákat kéne ide írogatni, hanem hogy normális használat mellett milyen a telefon. Őszintén kit érdekel,hogy ha valaki nem netezik, nem játszik, kikapcsolja a 3G-t ( nem Syl) , leveszi a képernyő fényt 10%-ra, éjszaka kikapcsolja vagy repcsi módba teszi és telefonálni is csak alig szokott, annak meddig bírja az aksija? Ahogy írtad, annak tényleg nem tudom minek az okostelefon, ha mellette táblagépezik. Speciel telefonálás téren sokkal szrabbak , lassabbak ezek,mint a régi telefonok...
Azt meg végképp nem értem,hogy miért kell megsértődni,ha valaki hibáról ír...de ez már lerágott csont. Úgylátszik vannak kiválasztottak akiknél soha semmi probléma nincs, ők ufok valószínüleg...

(#5226) Syl válasza ronda (#5221) üzenetére


Syl
nagyúr

Nézd. Karácsony tájékán még én is svájci bicskán gondolkodtam. Olyan telefonon amin kényelmesen tudok netezni (nem folyik ki a szemem fórumozás közben), e-mail-t írni, könyvet olvasni. Az ideális "gyanúsított" a Note volt (mert ilyen célra a Ray nem éppen ideális).
Aztán januárban mégis táblát vettem (Galaxy Tab 8.9), így telefonban már "valami pici" is elég lett. De azért legyen androidos, ahogy a tábla is. És legyen rajta mobilnet, ha úgy hozza a helyzet (ha nincs nálam a tábla).

Otthon csak a táblát nyomkodom (a telefont csak ha hívnak/hívok valakit), internet, e-mail, chat, e-book, néha egy-egy epizód valamelyik tévésorozatból. Piszok sokáig bírja az aksija, de van hogy kétnaponta tölteni kell. :D

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#5227) tomy86


tomy86
addikt

Maximálisan igazat adok sir fg-nak.
Egyébként nem értem mi értelme akkuidőkön rugózni. Ez olyan, mint az autós (ha már példaként szóba került) fórumokon a fogyasztás miatt gyilkolni egymás idegeit. Én 9.5-10 literrel járok, de elhiszem mikor valaki azt írja, hogy ő ugyanolyan autóval 7.5-8 literrel megoldja 100-on. Mindenki máshogy használja a telefonját/autóját ezért értelmetlen az ilyen "vita". SZERINTEM :)

[ Szerkesztve ]

(#5228) Fehércápa válasza tomy86 (#5227) üzenetére


Fehércápa
aktív tag

Ha mondjuk érdekelne egy kinézett autó fogyasztása, akkor szerinted kitől kapnál êrdemi információt? Attól aki évente kétszer kimegy vele a telekre vagy attól aki minden nap használja? Ráadásul hogy az autós példánál maradjunk itt a legtöbb embernek 7-8at fogyaszt, egyeseknek meg 2litert. Picit fura... :)

(#5229) Lasy válasza Fehércápa (#5228) üzenetére


Lasy
veterán

Semmi furcsa nincsen ezen.
Én mindig ugyan azt használom, és ugyan úgy, de volt a kezemben már olyan ray ami ugyan ezen feladatokat 1 napőig is bírta, de a legtöbb napi 2 töltés. :DD
Ez nekem egyáltalán nem fura.
sőt az Xperia S is ha mindent használom fullosan akkor max 6-8óra, de ha szépen rendesen használom, akkor akár 26óra is kijön. :D

+36702778032

(#5230) fPApi válasza Fehércápa (#5228) üzenetére


fPApi
őstag

Ha én is csak évente kétszer megyek a telekre, akkor attól kell az információ, ha minden nap használom, akkor attól. És szerintem csak magát minősíti az, aki a sajátjától eltérő használat miatt leszólja a másikat.

(#5231) tomy86 válasza Fehércápa (#5228) üzenetére


tomy86
addikt

Ha nincs ismerősnek - akinek ismerem a vezetési szokásait/stílusát -, akkor megnézem a gyári fogyasztási adatokat és azt megtoldom kb. 10-15%-al. Ugyanis nem tudhatom, hogy akit kérdezek erről, az tojásokat rak a lába és a gázpedál közé vagy versenypályának gondolja a falu főutcáját. Egyébként nem eszerint veszek autót/telefont.
Azonkívül (rossz példát mondtam) a jelenlegi vita inkább arról szól, hogy kinek mennyi ideig elég 10 liter benzin. Nyilván annak kevesebb ideig, aki minden nap bejár 10 km-re levő munkahelyére, mint aki hétvégeken elugrik a 20 km-re lévő strandra.

(#5232) Fehércápa válasza Lasy (#5229) üzenetére


Fehércápa
aktív tag

Syl állitása szerint az ő telefonja 4 napig bírja egy feltöltéssel...

(#5233) Lasy válasza Fehércápa (#5232) üzenetére


Lasy
veterán

És miért ne , simán lehet. ha nem használnál a mobilnetet napi szinten 0-24ben akkor simán bírná azt is, de én azt nem bírom ki.

itt van munkatársam Nagy X10-e 6-7 napig is kibírja az ő használatával.

[ Szerkesztve ]

+36702778032

(#5234) tomy86


tomy86
addikt

ICS-t használóktól kérdezném, hogy van-e olyan beállítási lehetőség a kapcsolatoknál, hogy a kedvenceket is vezetéknév szerint rendezze? Mert a kapcsolatok résznél ez működik, de ha megnyitom a kedvenceket ott nagy ívben tesz a beállításra :(( Van erre valami beállítás vagy marad a két alternatíva: megszokom vagy visszateszem az Exdialert?

(#5235) Lasy válasza tomy86 (#5234) üzenetére


Lasy
veterán

maga a telefonkönyvben a kedvencek is ABC szerint van. Lehet te írtad be rosszul a telefonkönyvbe nem?
nekem minden a vezetéknévhez van írva, így nem lehet kavarodás számomra.

+36702778032

(#5236) tomy86 válasza Lasy (#5235) üzenetére


tomy86
addikt

Pont hogy én írtam be túl precízen :) . Én a googleből importáltam a névjegyeket. Régebben ott rendeztem őket és azóta az új neveket is már úgy írtam be, hogy a vezetéknévhez a vezetéknevet és a keresztnévhez a keresztnevet (ugyanis több külföldi név is van és nem akartam keveredést). Csak mivel az országok 90%-ában a keresztnév van elöl, ezért a telefonkönyvben is így jelennek meg. Viszont ott be tudom állítani, hogy vezetéknév szerint rendezze a neveket, de a kedvencek listában nem.

[ Szerkesztve ]

(#5237) Kicsikatona7


Kicsikatona7
tag

Van egy kis probléma a telefonnal mióta feltettem az ICS-t. Hiába rakok fel usb-vel a telefonra zenét nem ismeri fel a telefon lejátszója, de a winamp se. Az astro fájlkezelőbe megnéztem ott pedig benne van. Nem értem mi lehet a probléma.. valaki?

(#5238) sebgutkopf válasza sir fg (#5222) üzenetére


sebgutkopf
őstag

De jó, hogy szóba került ez a 2g/3g dolog! Elég ellentmondásos adatokat olvastam ez ügyben, hogy melyik igényel több teljesítményt. Egyik készüléknél pl a 2g-s készenéltet és beszélgetési időt hosszabbra írják, míg egy másiknál pont a 3g-s működést írják hosszabbnak. Van valami tapasztalat, hogy a ray melyikkel bír többet készenlétben, vagy melyikkel lehet többet beszélni?
A különbséget lehet hallani a kettő között, így nyilván csak akkor éri meg a 2g-re butított beszélgetés, ha valóban akku időt spórolnék meg vele.

(#5239) tomy86 válasza Kicsikatona7 (#5237) üzenetére


tomy86
addikt

Milyen fájlok? Mp3? Nincs véletlenül a mappában egy .nomedia fájl?

(#5240) Lasy válasza sebgutkopf (#5238) üzenetére


Lasy
veterán

mindig a 2gvel bírja tovább.

+36702778032

(#5241) Kicsikatona7 válasza tomy86 (#5239) üzenetére


Kicsikatona7
tag

Igen mp3, nincs a zenéken kívül csak egy albumart.pamp fájl. Sajnos az albumborítók is megcserélődtek, valamelyik előadónál eltűnt stb.. :(((

(#5242) tomy86 válasza Kicsikatona7 (#5241) üzenetére


tomy86
addikt

Akkor nincs ötletem. Albumborítókkal nem tudom miért problémázik a gyári lejátszó. Nálam az utólag telepített összes lejátszó megjelenítette az albumborítókat (winampot nem próbáltam), míg a gyári némelyiknél nem mutatta.

(#5243) Kicsikatona7 válasza tomy86 (#5242) üzenetére


Kicsikatona7
tag

Szerinted melyik a legjobb lejátszó?
Ha valaki véletlen tudná az okát a problémának írja már le!

(#5244) Syl válasza Kicsikatona7 (#5243) üzenetére


Syl
nagyúr

Milyen oprendszer alatt, hogy másolod fel a zenéket? Ugye nem win7+admin módban?

Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.

(#5245) Kicsikatona7 válasza Syl (#5244) üzenetére


Kicsikatona7
tag

Windows XP.

(#5246) tomy86 válasza Kicsikatona7 (#5243) üzenetére


tomy86
addikt

Hogy melyik a legjobb azt nem tudom. Én a Mort Playert használom. Általában a PowerAmp-ra vagy a Player Pro-ra esküsznek a legtöbben. Használtam azokat is, de számomra nem annyival jobbak, hogy megérje fizetni értük. A Mort ingyenes.

Az nem lehet, hogy miután felmásoltad a zenéket a winampban frissíteni kéne a mappastruktúrát? Nem tudom, hogy abban hogy van beállítva. Automatikusan csinálja bizonyos időközönként vagy minden induláskor stb.

[ Szerkesztve ]

(#5247) Kicsikatona7 válasza tomy86 (#5246) üzenetére


Kicsikatona7
tag

Frissítéssel se lesz jó :(

(#5248) pepe10.10


pepe10.10
tag

ICS-n hogy ttudok képernyőfelvételt készíteni? már nincs ott a kikapcs gomb hosszas megnyomásával.

Laza vagyok szétesem, kezemben a GSM.

(#5249) tomy86 válasza pepe10.10 (#5248) üzenetére


tomy86
addikt

Kikapcs gomb és hangerő le egyszerre kb. 3 másodpercig.

(#5247) Kicsikatona7: kifogytam az ötletekből :(

[ Szerkesztve ]

(#5250) imis


imis
senior tag

csatlakoztatom a ray-t a pc-hez és az intézőben megnyitva nem találok meg minden fájlt, amit egyébként a telefon sd-én látok. ( a dailyroads videoit keresném, az astro látja, le is játsza a telo)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.