Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11451) fatal` válasza EmberXY (#11449) üzenetére


fatal`
titán

Nincsenek kiegészítők, de van beépített tartalomszűrő. Magyaroperablogon olvashatsz a tartalomszűrésről részletesebben. :)

(#11452) EmberXY válasza Baldric (#11450) üzenetére


EmberXY
addikt

A tartalomszűrő fájl nagyon jól használható, és ahogy látom, szükség esetén bővíthető, köszönöm az infót!
:R

Up the Irons!

(#11453) EmberXY


EmberXY
addikt

Lenne még egy kérdésem, miszerint a Gyorshívót elő tudom hívni egy olyan lapon is, ahová eredetileg már be van töltve egy oldal?
Azt vettem észre, hogy csak akkor jelenik meg, ha nyitok egy új lapot, de én úgy is szeretném használni, hogy ha egy adott lapon lévő oldalra már nincs szükségem, akkor nem bezárom a lapot, hanem előhívnám a Gyorshívót...
Ezt meg lehet valahogy oldani?

Szerk: A vissza gombbal működik a dolog, de ha az adott oldalon már kattintgattam egy párat, akkor ugyebár már nem csak egyet kéne visszalépni...

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#11454) fatal` válasza EmberXY (#11453) üzenetére


fatal`
titán

Saját gombbal megoldható, korábban volt linkelve egy oldal tele ilyenekkel, keresd ki és húzd ki a gyorshívót az eszköztárra. :)

(#11455) EmberXY válasza fatal` (#11454) üzenetére


EmberXY
addikt

Találtam egy ilyen "gombot", de ez is ugyanazt csinálja, mintha én manuálisan nyitnék egy új lapot, vagyis egy új lapon hozza be a gyorshívót... :F
Esetleg nincs valami egyéb ötlet?

Up the Irons!

(#11456) Cholard


Cholard
tag

Üdv mindenkinek!
Szeretnék mentést csinálni az operám beállításairól (stb), mivel másik rendszert akarok telepíteni (xp -> win7). Az Operabackup progit használnám.. csaképp xp alatt megcsináltam a mentést, win7 alatt pedig nem állít vissza, a pro kellene. De nem tudom elérni a vásárlást... tudtok javasolni valamit?
Előre is köszönöm a válaszokat!

"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."

(#11457) fatal` válasza EmberXY (#11455) üzenetére


fatal`
titán

Az nem jó gomb volt :D Ami nekem van az átvált gyorshívóra majd akár vissza a lapra amit néztem, ha véletlen nyomtam meg. :)

Na, megvan: [link]

Itt keresd meg a gyorshívót és húzd ki az eszköztárra. :)

(#11458) fatal` válasza Cholard (#11456) üzenetére


fatal`
titán

Application Databól másold ki a profilt, másik Oprendszeren meg vissza. Nem kell ehhez program, pláne nem fizetős.

(#11459) EmberXY válasza fatal` (#11457) üzenetére


EmberXY
addikt

Köszönöm a segítséget, mostmár szuper!
Rájöttem közben, hogy miért "nyúltam mellé", valahogy a google translate is belekeveredett a dologba, és ahogy kerestem, ezt találtam, és itt "Speed Dial" szerepel, ami ugyebár a gyorshívó, de valójában csak egy új lap nyitógombról van szó.., utólag már rájöttem, hogy nem voltam elég körültekintő.. :DDD
Amit linkeltél, azt most elmentettem könyvjelzőnek, még biztosan hasznát veszem.
:R

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#11460) fatal` válasza EmberXY (#11459) üzenetére


fatal`
titán

Én is ezt találtam elsőre, de itt volt a topicban a link, amit beszúrtam, csak átlinkeltem SG-n is és ott nem kellett annyit keresgélnem, hogy megtaláljam. De mostmár én is elraktam kedvencek közé. :)

(#11461) EmberXY válasza fatal` (#11460) üzenetére


EmberXY
addikt

Közben még egy kérdésem akadt... :D
Azt hogyan tudom beállítani, hogy az adott oldalakon a belépési adatoknál a login név, vagy e-mail cím mezők tartalmát megjegyezze?
Nem a jelszavakra gondolok, azokat soha nem jegyeztetem meg semmivel, csak az agyammal, de belépéskor sokkal praktikusabb, ha nem kell begépelnem a felhasználónevet, csak belekattintok a mezőbe, és kiválasztom az egérrel (a Firefox valahogy alapból megjegyezte ezeket a dolgokat, viszont a munkahelyi gépemen még az sem, de az nem zavar..., de itthoni gépnél már meg szeretném engedni ezt a luxust magamnak.. :D).....
Ezt hol lehet beállítani?

Up the Irons!

(#11462) fatal` válasza EmberXY (#11461) üzenetére


fatal`
titán

Szerintem ezt nem lehet, de hátha penge tudja és kijavít. Én pont a jelszókezelőjét szeretem a legjobban, hogy mindent megjegyez, a belépés melletti opciókat is. :)

(#11463) bobalazs válasza EmberXY (#11461) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Miért nem használsz Lastpass bookmarklets-t?
sokkal biztonságosabb is, mert kódolva tartja az adatokat szerveren.

(#11464) EmberXY válasza bobalazs (#11463) üzenetére


EmberXY
addikt

Én nem akarok jelszavakat megjegyeztetni, csupán a felhasználónév, e-mail stb. mezők tartalmát, vagyis az adott oldalakon ezeket a mezőket egyszerűbben lehet kitölteni, mert felajánlja egy listában azokat a szavakat, amik már egyszer be voltak írva oda, hasonló módon, mint a böngésző címsora, ahova ha beírsz egy címet, a hasonló címeket egyből felajánlja...
Én csak ezt szeretném beállítani, ha be lehet valahogy...

Up the Irons!

(#11465) #27441408 válasza bobalazs (#11463) üzenetére


#27441408
törölt tag

Lastpass-t nem lehet használni operán nem ? :U (csak ha belépsz mindig a főoldalra. de ugye IE,CHROME,FF-hez van plugin . Ami merőben egyszerűbbéteszi aí dolgot. )

[ Szerkesztve ]

(#11466) #27441408


#27441408
törölt tag

To install you must drag the above links to your bookmarks bar. You may want to choose if you want 'LastPass Login!' which automatically submits in 1 click when it can, or 'LastPass Fill!' which only fills data in without submitting. Many people want them both. There is also 'LastPass Fill Forms!' which fills form data.

You can force your bookmarklets to be recreated. This will invalidate all other bookmarklets (so you will only want to do this if you've left your bookmarklet in a browser you're not comfortable with).

Opera: You must right-click the link and bookmark, then set to Show on Personal Bar which is in Details. You may also have to check View -> Toolbars -> Personal Bar, if it isn't checked already.

Ezt valaki írjale nekem plííz magyarul. :U

köszi. (nem kell csak a lényeg, engem az érdekel opera alatt hogyan működthethetem)

(#11467) EmberXY válasza #27441408 (#11466) üzenetére


EmberXY
addikt

Ez arra gondol, hogy a linket jobb klikkel tedd be a könyvjelzők közé, aztán állítsd be, hogy látszódjon a személyes eszköztáron ---> és ezt az eszköztárat kell bekapcsolni, ha ezidáig nem lenne bekapcsolva a Nézet, Eszköztárak, Személyes eszköztár menü segítségével.... :D

De az én gondomra nincs ötletetek? (a mezők tartalmának "megjegyzése"...) :D

Up the Irons!

(#11468) fatal` válasza bobalazs (#11463) üzenetére


fatal`
titán

Az Opera is kódolva tárolja a jelszavakt és nem szerveren. Szerintem ez biztonságosabb, főleg, ha mesterjelszót állítasz be. :)

(#11469) dqdb válasza fatal` (#11468) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Az unwand.c forrásának segítségével írtam saját toolt a wand.dat dekódolására, ezért tudom, hogy mesterjelszó nélkül konkrétan hogyan működik:
1. a wand.dat blokkos szervezésű, egy blokk egy elmentett adatot (felhasználónév, jelszó, email cím, egyéb bejelentkezési információ) tartalmaz. Egy email címre vagy az Opera Linkre a bejelentkezési adat 2 blokkból áll (felhasználónév + jelszó), egy átlagos oldalra 5 blokkból (login URL + site URL + login form neve + felhasználónév + jelszó) de a PH-ra ez az én esetemben 8 blokk (a fentieken túl a 3 bekapcsolt opció is külön blokkot kap)
2. minden blokk külön-külön 3DES algoritmussal CBC módban kerül titkosításra
3. egy adott blokk titkosításához szükséges 3×56 bites kulcsot és 64 bites IV-t egy fix 11 byte-os salt érték és a blokk előtt titkosítatlanul tárolt 8 byte-os véletlen érték segítségével generálja MD5 hashelést használva

Ha mesterjelszót állítasz be, akkor - ezt senki sem tudja pontosan - valószínűleg a fix salt és a clear text módon tárolt véletlen bytetömb helyett a beállított jelszóból generálja a 3DES kulcsot. Másik lehetőség, hogy a fent ismertetett belső struktúráját meghagyja a fájlnak, és a mesterjelszóval titkosítva becsomagolja az egészet egy külső borítékba.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11470) dqdb válasza dqdb (#11469) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Még egy kiegészítés: a HTTP azonosításhoz szükséges jelszavak (401 és 403 státuszkódok környéke a folyamatban) 3 blokkból állnak (oldal címe + felhasználónév + jelszó).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11471) #27441408 válasza EmberXY (#11467) üzenetére


#27441408
törölt tag

köszi, bár nekem csak aziwiw mitt kéne ott kész kínszenvedés a jobbra egeres módszer. Ez helyett nincs más ? bill kódra nem adja ki a jelszót iwiwre?

Segítsetek már léccy,,, iwiw-en beadja a belépő nevetmeg a jelszót de mire a bejelentkezésre nyomok ki ugrik onnan és azt írja adjam meg azadatokat. Csak iwiw-en van....

[ Szerkesztve ]

(#11472) EmberXY válasza #27441408 (#11471) üzenetére


EmberXY
addikt

Én konkrétan 24 órája használom az Operát, még erősen a "kipróbálási tetszik vagy nem" kategóriába tartozik nálam, én csak a nyamvadt mezők tartalmának megjegyeztetését szeretném valahogy megoldani, egyebet én sem tudok, csak az angol szöveget fordítottam le neked.... :D

Up the Irons!

(#11473) dqdb válasza EmberXY (#11467) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Korrekt megoldás érthetetlen okokból nincsen. Három megoldás van:

1. a jegyzetek közé mented el ezeket az adatokat, és onnan be tudod szúrni a tartalmat ([link])

2. Ctrl-F12 > Űrlapok alatt adod meg az adatokat, és onnan be tudja másolni ([link])

3. telepítesz rá user JS-t ([script], [user JS telepítési leírás])

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11474) EmberXY válasza dqdb (#11473) üzenetére


EmberXY
addikt

Ezek közül a jegyzet beszúrása hasonlít leginkább a kivánt megoldásra, az űrlapos megoldás azért nem tetszik, mert nagyon be van kategorizálva az adatok típusa, és pont a nicknév nem szerepel köztük :D , a script valamiért nem működik, pedig követtem az utasításokat, de a jegyzetes megoldás tetszik, a két kattintás még mindig kényelmesebb, mint az ismételt begépelés..
Remélem, hogy előbb-utóbb megoldják ezt az autofill kérdést (a belinkelt hsz-ekből azt is megtudtam, hogy ez a neve, ha tudtam volna, értelmesebben is hivatkozhattam volna rá eddig... :D), de addig használom a jegyzet beszúrása opciót.... :K
Köszönöm a segítséget. :R

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#11475) dqdb válasza EmberXY (#11474) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nincs mit.

A jegyzetes megoldással az a jó, hogy azt az Opera Link képes szinkronizálni. Így elég az otthoni és munkahelyi gép közül az egyiken beállítgatni a jegyzeteket, a másikra automatikusan le tudod szinkronizálni a Linken keresztül.

A user JS-t most gyorsan megnéztem (ha már ajánlottam :D), bizonyos mezőket visszaállít rendesen, bizonyosakat nem, részemről felejtős.

Reméljük, egyszer szabadságra megy majd az autofill nagy ellenzője az Operánál, aztán a többiek ezalatt gyorsan megírják :DD

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11476) Des23


Des23
csendes tag

Sziasztok!

Gondoltam, hogy sok év után vissza térek az Operához, de az első 5 percben bele ütköztem egy számomra idegesítő hibába, amit több óra guglizással se tudtam megoldani.
De itt biztos találok segítséget :)
Szóval a gondom az lenne, hogy a ctrl+click-re nem a háttérben nyitja meg az új fület.
Van erre bármilyen csodaszer?

(#11477) fatal` válasza Des23 (#11476) üzenetére


fatal`
titán

Középsőklikk vagy ctrl+shift+click :)

(#11478) Des23 válasza fatal` (#11477) üzenetére


Des23
csendes tag

Hát erre én is rájöttem, de ez így számomra használhatatlan.

(#11479) fatal` válasza Des23 (#11478) üzenetére


fatal`
titán

Miért? Mi a probléma a scroll clickel? Szvsz kényelmesebb mint ctrl+clicket vagy ctrl+shift+clicket nyomogatni. Egyébként át lehet szerkeszteni a billentyűparancsokat:

ctrl+f12->haladó->billentyűparancsok->szerkesztés

(#11480) Des23 válasza fatal` (#11479) üzenetére


Des23
csendes tag

Na pont az lenne a kérdésem, hogy a billentyűparancsoknál mit kéne átírnom, és persze mire, mert több óra kísérletezéssel sem sikerült elérnem, hogy jól működjön.

(#11481) fatal` válasza Des23 (#11480) üzenetére


fatal`
titán

Passzolom én a görgőklikket használom, laptopon meg ctrl+shift+clicket és Opera 9.2 kompatibilison vannak a billentyűzetparancsok. Majd jön Penge, ő tudja ezeket a dolgokat. :)

(#11482) Penge_4 válasza fatal` (#11481) üzenetére


Penge_4
veterán

A Ctrl+Shift+klikk és a Ctrl+klikk funkcióját nem lehet átírni 9.2x óta sajnos.

(#11483) Des23 válasza Penge_4 (#11482) üzenetére


Des23
csendes tag

Köszi!

Akkor keresek másik böngészőt :(

(#11484) fatal` válasza Penge_4 (#11482) üzenetére


fatal`
titán

Micsoda faszság ez is, mint a görgőklikk letiltása a paneleken (a személyes sávot kivéve). Milyen barom találja ki ezeket?

Egyáltalán a ctrl+click mi a picsáért nem úgy működik, mint az összes többi böngészőben? Néha komolyan nem értem a fejlesztőket.

(#11485) dqdb válasza Des23 (#11483) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nézem az asztali gép billentyűzetét, a Ctrl és Shift között kevesebb mint 1 mm a távolság, könnyű lenyomni a kettőt egyszerre. Nézem a laptopét, dettó :F

Ha az egérgesztusokat használod (jobb egérgombot lenyomod a linken állva, aztán nyomva tartva lefelé húzod az egeret kicsit, majd visszatolod és elengeded a gombot, akkor a háttérbe nyitja meg a linket), akkor még a billentyűzethez sem kell nyúlnod.

hunfatal: itt volt először ilyen füles megnyitási lehetőség, de a többi böngésző nem ezt vette át, hanem mást talált ki helyette. Az Opera (szerintem szerencsére) még nem igazodott ehhez a trendhez, de ettől függetlenül egy nyamvadt beállítás igazán elférne azok számára, akik a másik megoldást szeretik.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11486) Penge_4 válasza Des23 (#11483) üzenetére


Penge_4
veterán

A többiben még annyira sem lehet. :D

Ctrl+klikkre van userJS, de az csak azokon a részeken működik, ahol a userJS. Tehát egy weboldal linkjét megnyithatod benne, HTTPS oldalakon már külön be kell kapcsolni, belső lapokon, M2-ben és RSS kliensben pedig nem működik, ahogy a jobbklikkmenüs keresésnél sem.

(#11484) hunfatal: "Milyen barom találja ki ezeket?"

Rijk van Geijtenbeek ;]

"Egyáltalán a ctrl+click mi a picsáért nem úgy működik, mint az összes többi böngészőben?"

Eredetileg azért, mert az Netscape+IE4 idejében nem volt igazán releváns, aztán pedig azért, mert Ctrl+klikkel tudsz képet menteni, Shift+klikkel új lapot nyitni (még ha az adott lap egy képlinken keresztül vezet is az oldalra), Ctrl+Shift+klikkel pedig új lapon a háttérben.

Szvsz jelen formájában (többi böngészőben Ctrl+klikk új lap háttérben, Shift+klikk új ablak és Ctrl+Shift+klikk új lap) egyformán hülyeség. Ki nyit ma már új ablakot? Szerintem nagyon kevés, ők kattintsanak csak 2 módosítóbillentyűvel, a többiek pedig csak eggyel.

[ Szerkesztve ]

(#11487) fatal` válasza Penge_4 (#11486) üzenetére


fatal`
titán

Igazi idióta lehet, remélem elmegy szabadságra és lesz görgőklikk végre a (figyelem, vagy 2 perc lenne lekódolni, pontosabban visszarakni) a címsáv ALATTI panelen, hogy végre értelme is legyen hogy a fülek felkerültek kis méret, bezárás ikonok mellé... Vagyis felkerültek volna. Vagy legalább lehetne már beállítani hogy fogja és a személyes sávot pakolja a címsor ALÁ...

(#11488) fatal` válasza dqdb (#11485) üzenetére


fatal`
titán

Bocs, mindig elfelejtem, hogy az Opera volt a mainstream böngészők közül az első amelyik tabokat alkalmazott. Viszont, ha régen benne volt ez a funkció baromira nem értem, hogy miért kellett kivenni. Még a Vérpistikék sem lehetnek indok, mert azok nem nyúlnak a billentyűbeállításokhoz, meg úgy általában bele sem néznek, sőt némelyik azt sem tudja, hogy a programoknak van ilyen menüpontja.

(#11489) dqdb válasza Penge_4 (#11486) üzenetére


dqdb
Topikgazda

"Now that Opera 9.5+ ships with a set of keyboard shortcuts where cat-owners are protected from accidental exposure to Opera's features by disabling the single-key shortcuts by default" :W
[link]

Felőlem úgy variálják, ahogyan akarják, csak hagyják meg a lehetőségét, hogy a mostanit vissza lehessek állítani. Ettől függetlenül azt mondom, hogy a többi böngészővel kompatibilis megoldást kellene alapértelmezetté tenni (mondom én, aki helyből kapcsolja vissza a 9.2-es billentyűkiosztást).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11490) Penge_4 válasza fatal` (#11488) üzenetére


Penge_4
veterán

Hogy tiszta legyen a kép: Az Opera sosem alkalmazott tabokat, a mai napig nincsenek benne. MDI ablakok vannak benne már az első verzió óta. Ezért van az, hogy például itt a PH-n ha valakinek rákattintunk a nevére külön fülön nyílik meg kis méretű belső ablakban.

Később lettek ezek külön sávra (ha úgy tetszik fülsávra) rendezve, onnantól számít a tabos böngészés korszak. Angolul pagebarnak (tehát inkább lapsáv) hívják, mivel ezek inkább az ablakok fejlécei, mintsem normál értelemben vett tabok.

Arra meg, hogy a személyes sáv miért került felülre ott az indoklás akár a Firefoxos videóban. Ugyanaz, amiért a tabok is a címsor fölött voltak mindig.

Mert a címsor az adott laphoz tartozik, akárcsak a keresősáv és az előre-vissza-újratöltés gombok, míg a könyvjelzősáv független tőle.

Nyilván megfontolják majd, hogy ezek után alul lesz, vagy beállítható, de ez azért nagyobb horderejű módosítás.

Hogy a billentyűparancsok módosíthatóságát miért kellett kivenni azt én sem tudom, de valószínűleg a 9.5-ös billentyűparancsok bevezetése az oka.

Azóta csak egy "Go" action látható ott, ahol módosítani lehetne.

(#11489) dqdb: Én is így vagyok vele. Felőlem bármi lehet az alapértelmezett, maximum egy újabb bejegyzéssel gazdagodik az operaprefs.ini-m, mikor visszaállítom az alapértelmezést. De lehessen visszaállítani. A Shift-es gombhúzást is lehessen kikapcsolni.

Amúgy itt halkan megjegyzem, a My Opera usereknek köszönhető, hogy egyáltalán belekerültek a 9.2x billentyűparancsok is az alap telepítéssel, ahogy az is, hogy a kezdősávot kivették először, mondván (a gyorshívó miatt felesleges), aztán visszakövetelték.

[ Szerkesztve ]

(#11491) fatal` válasza Penge_4 (#11490) üzenetére


fatal`
titán

Te attól még fülsáv van mert MDI ablakok vannak. Tisztában vagyok vele mi az MDI ablak. :)

A tabok nem zavarnak a címsáv felett. De a személyes sávnak mi is az oka, milyen video? Így elpazarlok egy csomó helyet. Akkor a füleket tegyék a személyes sáv fölé, nekem aztán édes mindegy ez így helypazarlás. Odarakták a titlebarra a füleket de csak ha ki van kapcsolva a személyes sáv. Baromi értelmes..

(#11492) dqdb válasza fatal` (#11491) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Akkor a füleket tegyék a személyes sáv fölé, nekem aztán édes mindegy ez így helypazarlás. Odarakták a titlebarra a füleket de csak ha ki van kapcsolva a személyes sáv. Baromi értelmes..
Erre megoldás Penge ezen írása, csak kissé időigényes. Mivel engem is nagyon idegesít, így nekiálltam egy automatikus megoldást hegeszteni rá. Csakhogy a célfeladatnál kicsit általánosabbra terveztem az alapokat, ezért emiatt és a konstans időhiány miatt meglehetősen lassan haladok. Az adr és ini fájlokat tudom kényelmesen írni-olvasni (rendes objektumhierarchiák jönnek létre beolvasáskor), a wand.dat-ot olvasni. A menük és eszköztárak leírásának parse-olása következne, ha ráérnék, aztán a szükséges keret az egész köré. Tervezem még a skinek programból történő módosítását is, hogy a személyes sávot pótló eszköztáron a faviconok jelenjenek meg.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11493) fatal` válasza dqdb (#11492) üzenetére


fatal`
titán

Sajnos nem tetszik a lenyíló menü, sokaknak megoldás, nekem nem. Felül csak a legfontosabb dolgok vannak és ahhoz nekem gombok kellenek. Ez van. :D

(#11494) dqdb válasza fatal` (#11493) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nem lenyíló menü lesz a végeredmény, hanem egy eszköztár pontosan azzal a tartalommal és kinézettel, mint ahogyan a személyes sáv nézne ki. A menet közbeni módosítástól és testreszabhatóságtól eltekintve működésben meg is fog vele egyezni. A különbség annyi lesz, hogy nem a fülsáv fölé, hanem a címsáv alá kerül a mostani helye helyett (vagy a fülsáv és címsáv közé, ha a címsávot alakítod át ehhez kétsorossá).

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11495) fatal` válasza dqdb (#11494) üzenetére


fatal`
titán

És a középsőklikk is működni fog vele?:) (Új fül)

(#11496) Penge_4 válasza fatal` (#11495) üzenetére


Penge_4
veterán

Autohotkey-nek kéne egy adott pixeltartományban történő kattintásra lecserélni a középsőklikket Ctrl+Shift+klikk-re ha az Opera ablaka aktív.

Hátránya, hogy mindenkinek le kéne mérni a Screen Ruler widgettel, hogy neki a képernyő melyik pontjára esik ez a sáv.

De lehet, hogy van rá jobb megoldás is.

(#11497) dqdb válasza fatal` (#11495) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Azért ennyire ne menjünk előre, mert vagy 3 hétig biztosan nem érek rá vele foglalkozni. Középső gomb nem fog menni, de a gombokon Shift+klikk igen (a lenyíló menükben passz). Másik megoldás, hogy olyan eszköztárat hoz létre, amelyik minden linket új fülön nyit meg.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#11498) ludla


ludla
őstag

Sziasztok! Lenne egy nagy problémám valaki tudna abban segíteni hogy miért van a saját opera linkemen a könyvjelzőim több módon? És hogyan tudom ezt rendbe rakni mert a webes felület eléggé buta. A Trash mappa lenne az alap??

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#11499) EmberXY


EmberXY
addikt

Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem (megint :D), találkoztam egy érdekes dologgal, ami egy kicsit zavaró...
Lényegében ha az egérrel bármilyen linket tartalmazó objektum fölé megyek, akkor egy "tooltip" szerű mezőben kiírja a pontos elérési útvonalát annak a dolognak, legyen az kép, vagy egyszerű link.
Ez egészen addig nem jelent problémát, amig ezek az elérési útvonalak kvázi rövidek, de néhány esetben, amikor az oldal (pl hírportálok) legalább 80 %-ban linkeket tartalmaz, és némelyik 5-10 soros címmel rendelkezik, elég zavaró, az egér bárhol van, csak a sárga mezőket látom... :D
Ezt valahogy ki tudom kapcsolni?
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
:R

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#11500) dqdb válasza EmberXY (#11499) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Kikapcsolod a következő beállítást: Ctrl-F12 > Haladó > Böngészés > Eszköztippek megjelenítése, vagy visszakapcsolod az állapotsávot.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.