Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10501) DarthTiger válasza dqdb (#10500) üzenetére


DarthTiger
csendes tag

Sajnos még mindig nincs hang... Pedig már harmadszorra csinálom azt, amit írtál.

(#10502) dqdb válasza DarthTiger (#10501) üzenetére


dqdb
Topikgazda

:(

Távolítsd el a Flasht, de ne a Vezérlőpult alól, hanem ezzel az alkalmazással, majd telepítsd újra.

Ha még ezután sem megy, akkor lépjél ki az Operából, Start menü > Futtatás > regedit. Keresd meg a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Drivers32 kulcsot. Ha a jobb oldali listában nem létezik wavemapper nevű bejegyzés, akkor a háttérben jobb klikk > Új > Szöveg. Névnek beírod a wavemapper szöveget, majd dupla klikk az újonnan létrejött soron, és értékként a msacm32.drv szöveget írd be. Reboot, és próba.

Ha ezután sem megy, akkor feladom, mert a Google segítségével is kifogytam az ötletekből.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10503) DarthTiger válasza dqdb (#10502) üzenetére


DarthTiger
csendes tag

Sajnos még mindig nem megy. Az említett bejegyzést megtaláltam, és ugyanaz van beleírva, mit Te is javasoltál... Elképesztő, hogy egy ilyenért újra kell húznom a windowst ... De lehet az sem oldja meg, ahogy ismerem... Mindjárt teszek egy próbát Ubuntu alól is.

(#10504) DarthTiger


DarthTiger
csendes tag

Mivel már az előzőt nem tudom szerkeszteni:

Ennyi macera után benéztem a gép mögé, és kiderült, hogy nővérem valamikor összemixelte a vezetékeket, mert az úgy jó és punktum. Most minden a helyén van, és van hangom is. Továbbá szeretnék hangot adni annak, hogy mennyire örülök, hogy itt ilyen segítőkész emberek vannak. Találkoztam (sajnos) ellenpéldával, nem is kevéssel.

Egyszóval köszönöm, hogy fáradoztatok értem, fölöslegesen, de legalább tanultam pár újdonságot.

Üdv.:
DT

(#10505) cousin333 válasza DarthTiger (#10504) üzenetére


cousin333
addikt

:Y :D Néha a legegyszerűbb megoldás a legkevésbé kézenfekvő...

[ Szerkesztve ]

"We spared no expense"

(#10506) Cholard


Cholard
tag

Hali mindenkinek!
Egy apróság miatt kérnék segítséget: kíváncsiságból letöltöttem az opera oldaláról az Opera 10.53 USB-s változatát, a pro-t. Ha ezzel indítom a google.hu-t, akkor a nyitóoldalon hasznos kis keresőikonok vannak típus szerint csoportosítva (pl szótár, wiki stb). Ezeket hogyan tudom a telepített Opera alá bevarázsolni? Előre is köszönöm a válasz(oka)t, ha tudtok segíteni!

"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."

(#10507) dqdb válasza DarthTiger (#10504) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nincs mit. Csak akkor azt nem értem, hogy nem böngészőből hogyan volt hang :F

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10508) dqdb válasza Cholard (#10506) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A következőket kell tenned (a hordozható Operából lépjél is ki, nehogy elkeveredj a futó programok között):
1. a normál Operádban menj az opera:about címre.
2. nyisd meg Windows Intézőben az Elérési utak blokkban lévő Opera mappája sorban található mappát
3. hozzál létre alatt egy új mappát userjs néven
4. másold bele az imént létrehozott mappába a hordozható Opera profile\userjs mappájából a googlesearchplus.user.js fájlt
5. a normál Operádban a Ctrl-F12 > Haladó > Tartalom > JavaScript beállítások > Felhasználói JavaScript mappa mezőbe írd bele a 3. pontban létrehozott userjs mappa teljes elérési útját, majd Ok, Ok
6. a normál Operádban menjél az opera:config#UserPrefs|UserJavaScript címre. Ha nincsen bekapcsolva az opció, akkor kapcsold be, és keresd meg lejjebb a Mentés gombot
7. a normál Operádban menjél az opera:config#UserPrefs|AlwaysLoadUserJavaScript címre. Ha nincsen bekapcsolva az opció, akkor kapcsold be, és keresd meg lejjebb a Mentés gombot
8. ha az előbbi két opció bármelyikét be kellett kapcsolni, akkor indítsd újra az Operát

A következő user JS telepítése már egyszerűbb lesz sokkal, mert a 4. pontra redukálódik a folyamat :DDD

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10509) Cholard válasza dqdb (#10508) üzenetére


Cholard
tag

Köszönöm a hathatós és gyors segítséget! :R

"A világegyetem két leggyakoribb eleme: a hidrogén és a hülyeség..."

(#10510) dqdb válasza Cholard (#10509) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nincs mit. Egyszer úgyis le kellett írni, hogy legyen mit linkelni később ;)

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10511) Penge_4 válasza dqdb (#10510) üzenetére


Penge_4
veterán

"Az Operának pedig egy :((( a gázos profilupgrade miatt."

Azt hiszem ebben maximálisan igazat adok neked.
Fogj egy Total Commandert, File->Compare By Content funkcióval hasonlítsd össze a saját keyboard.ini/mouse.ini/toolbar.ini fájlodat a C:\Program Files (x86)\Opera\ui\ helyen található eredetivel.

Nézd meg mennyi felesleges változást eszközöl az eredeti fájlban.
A toolbar.ini a kedvencem. Mikor akár csak bekapcsolod az oldalsávot létrehozza a fájlt először pár bájtos az egész fájl, ami szinte üres. Utána mikor ráhúzol bármit egy eszköztárra létrehozza neki a szekciót, mondjuk [Document View Toolbar.content] és leírja benne az összes gombot, ami az eszköztáron van. Eddig még nem is akkora baj, bár szvsz felesleges deklarálni az összeset, mikor megvan egy alap készlet, akkor az alapján elég lenne csak azt a gombot, ami változást jelent az alapértelmezéshez képest. Mivel nem lehet sem vertikálisan, sem horizontálisan pozicionálni őket, így simán le lehetne írni éppen melyik gomb után vagy előtt helyezkedik el, mikor az legvégére is maximum dynamic spacerrel tudod csak rakni, mikor még nincs vége a gombsornak.

De nem baj, ami még ennél is jobb: Miután eltávolítod a gombot a szekció megmarad. Sőt, miután visszaállítod alapértelmezésbe a beállításokat a szekció még utána is megmarad.

Ugyanúgy az operaprefs.ini-be is minden MIME típust beömleszt. Miután uninstalláltál, vagy újratelepítetted és más az elérési útvonal az onnantól már ott marad, maximum az új plugin is bekerül mellé.

Ezek miatt vannak olyan kompatibilitási problémák, mint mikor duplán hozta létre az állapotsávon a gombokat, vagy mikor minden beállítás leokézáskor felbukkant a keresőmező, vagy mikor össze-vissza ugráltak a fülek húzáskor és hasonlók.

Sőt, a skin.ini-s probléma, amit már javítottak, hogy nem látszott a szöveg ez az emiatt van.

Persze elismerem, vannak ennél sokkal nagyobb káoszok is, de lehetne ezt szerintem jobban is csinálni. Főleg, hogy mikor egy pofonegyszerű INI fájlban ilyeneket lát az ember, akkor elgondolkozik, hogy vajon mi lehet az ennél sokkal nagyobb, komplexebb és bonyolultabb programkódban. :D

(#10512) dqdb válasza Penge_4 (#10511) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Igen, ilyet már játszottam, amikor meg szerettem volna találni, hogy a toolbar gombjai körüli keretet melyik beállítás okozza. Gyorsan letettem róla :D

Mindkét gépemen átállítottam a keretes stílusúra a toolbart, kezdem megszokni az új gombokat. Egy ideig valami furcsa volt, aztán rájöttem, hogy fast forward helyett login gombom szokott lenni, így a véletlen félreklikkelések száma nullára csökkent.

Profiltörléskor csak az operaprefs.ini-t töröljem, és a többi fájl maradjon a régiben, vagy a minimálisan szükséges dolgokat húzzam át a régiből (override.ini, wand.dat és urlfilter.ini, a többi jön Opera Linkből)?

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10513) Steelmanus válasza Clemi (#10471) üzenetére


Steelmanus
addikt

Pedig szerintem erdemes feltenni a flashplayer10_1_rc4_plugin_050510 mert eppenhogy javitottak benne sok hibat. En HD ben nezem a kedvenc flashtesztelomet es siman viszi az Opera 10.54.3386 W7_32 alatt.

(#10514) Clemi válasza Steelmanus (#10513) üzenetére


Clemi
veterán

Pedig szerintem erdemes feltenni a flashplayer10_1_rc4_plugin_050510 mert eppenhogy javitottak benne sok hibat. En HD ben nezem a kedvenc flashtesztelomet es siman viszi az Opera 10.54.3386 W7_32 alatt.

Nálam is 10.54.3386 de W7x64, és megy a Youtube flash video, csak tényleg meg kell mozdítani az egér görgőt, hogy azonnal legyen kép is. Egyébként ez a hiba csak aYoutube oldalon van, pl a Videa.hu oldalon azonnal van kép is, úgyhogy nem hinném, hogy flashplayer hiba. Ja és persze az IE-ben és az FF-ben sincs gond.

(#10515) Penge_4 válasza dqdb (#10512) üzenetére


Penge_4
veterán

Én csak a minimálisan szükséges dolgokat szoktam, az a biztos.

Steelmanus: Én úgy vagyok vele, hogy amiből a végleges is szar és instabil, abból nem teszek fel bétákat. Nem véletlenül RC4. Ha elérte volna a végleges stabilitási szintjét (amivel egyáltalán nem vagyok megelégedve, de Flasht kénytelen vagyok használni) akkor már kiadták volna. Főleg, hogy az Adobe-ról van szó, akit mostanában mindenki temetni akar. Vagy tévedek? :U

(#10516) sekli


sekli
addikt

sziasztok!

Van arra valami megoldás, hogy Windows7-ben a tálcán az Operára kattintva rögtön előjöjjön a legutóbb nézett fül? Ez az AeroPeek (?) engem inkább zavar. Általában csak egy ablakban böngészek több fülön, a fülek között meg úgysem ott váltok. Úgy lenne a jó, ha csak a különböző ablakok jelennének meg itt.

Egérrel még nem is annyira zavaró, hogy mégegyet kell kattintani, de tapipaddal elmászni az ablak másik felére ezért kicsit macerás.

(#10517) Penge_4 válasza sekli (#10516) üzenetére


Penge_4
veterán

Írd be a címsorba: opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails, vedd ki a pipát, majd Mentés

(#10518) Steelmanus válasza Clemi (#10514) üzenetére


Steelmanus
addikt

Hm.. nalam nem kell gorgozni, de lehet hogy csak eleg az egeret elmozditani, es azert mehet nalam Opera alatt a flashvideo, ennyire nem vettem eszre mert ha valamit megnyitok akkor utanna mozgato az egeret is meg allitgatom hogy nagyobbra a felbontast, ilyenek.

Penge_4 En is utalom a flash-t - de ki nem - viszont regebben erre mozdultak el, hat pup a hatunkon de ez van. A Betat pedig azert tettem fel mert vegra beletettek a hardveres gyorsitast, igaz en sem vettem eszre meg ebbol komolyabban semmit, de hat remenykedik az emberfia. Nagy lett a verseny Flash MS Silverlight nameg most mar a Google is beszallt remelem hogy vegre egy nyiltforraskodu szabvany lesz a nyero, de hogy ki mozgatja a szalakat hatul es ki fog majd gyozni kitudja. Addig marad a gagyi flash.

(#10519) Penge_4 válasza Steelmanus (#10518) üzenetére


Penge_4
veterán

A hardveres gyorsítás viszont csak DX10-es videókártyákkal működik. Az én "ősrégi" 7600GT-mmel sem. Bezzeg az Opera-féle HW-VEGA fog működni vele, bár ez nem is meglepő, hiszem az Operának nincs profitja belőle, ellenben az Nvidiával ha kezet fog az Adobe-bal. ;]

Az MS a saját mocskát fogja nyomatni, vagy amiből profitot remél, a tipikus meg.... az anyját is 2 dollárért mentalitású cég, ezt az idők folyamán sajnos nem sikerült kinőnie.

A Google szintén tetű, viszont kiszámíthatatlan és eddig is jól profitált az open source-ból és a "don't be evil" szlogenből, szóval ki tudja. Talán tényleg megnyitja a VP8-at és újra visszaszerzi régi "messiás" statuszát.

Ebben az egyben lehet bízni, különben a HTML5 az életben nem terjed el. Iletve ha igen, akkor is maximum a nevében lesz nyílt, mert belül HTML5-be ágyazott SWF fájlok, Silverlight és HTML5 videó mögött lévő licenszelt H.264 lesz és újra ismételjük a történelmet.

(#10520) sekli válasza Penge_4 (#10517) üzenetére


sekli
addikt

tökéletes, köszi...!

(#10521) kmisi99


kmisi99
addikt

Nekem az opera mostanság nem jeleníti meg a mozgó képeket és csak a legelső képkockájuk látszik :W Valami ötlet?

(#10522) Steelmanus válasza Penge_4 (#10519) üzenetére


Steelmanus
addikt

Bezzeg az Opera-féle HW-VEGA fog működni vele
Errol nem tudok semmit, a tobbivel messzemenoleg egyetertek.

(#10523) erdoke válasza Clemi (#10514) üzenetére


erdoke
titán

Frissítettem a 3390-es buildre, és most jónak tűnik, rögtön látszik a kép is YouTube-on.

A legjobb aláírás a héten

(#10524) klayton#1


klayton#1
tag

hali, valaki mas is tapasztalta rajtam kivul, hogy az opera hirtelen dolt betuket kezdett hasznalni a normal helyett? mit lehet ezzel kezdeni?[nincs beallitva a dolt betutipus..] nem nagyon zavaro csak jobban tetszett alapbol.:) köszi

kep:

(#10525) #27441408


#27441408
törölt tag

videomegosztós oldalról letöltő kiegészítést mutassatok nekem léccy. köszi

(#10526) Penge_4 válasza #27441408 (#10525) üzenetére


Penge_4
veterán

opera:cache vagy használhatod a GetVideo userJS-t is.

(#10527) #27441408 válasza Penge_4 (#10526) üzenetére


#27441408
törölt tag

A cache-t már mondtad nem sikerült rájönnöm hogy ott hogyan kell.

A másikat köszi.

(#10528) dqdb válasza #27441408 (#10527) üzenetére


dqdb
Topikgazda

1. elmész az opera:cache címre
2. a megjelenő oldalon kipipálod a video/x-flv opciót
3. megkeresed a címek között a youtube.com-ot, majd a mellette lévő Listázás gombra kattintasz
4. az egyetlen megjelenő címen lesz a legutoljára letöltött videó

Kimondottan YouTube-ra természetesen kényelmesebb a Penge által említett user JS, de a fenti módszer minden oldalon működhet.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10529) Clemi válasza erdoke (#10523) üzenetére


Clemi
veterán

Feltettem én is, és valóban egyből jó a youtube videó. Tehát ahogy gondoltam, tényleg nem a flash player volt bűnös.

(#10530) dqdb válasza Clemi (#10529) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Ez sajnos háromszereplős párviadal, most éppen az Opera volt a hunyó. Meg lehet tenni a téteket, hogy legközelebb ki lesz :D

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10531) Penge_4 válasza dqdb (#10528) üzenetére


Penge_4
veterán

A video/flv-t és a video/mp4-et sem árt, hogy biztosra menjen. Különben enélkül is a sok néhány kilobájtos cucc között eléggé szembetűnő az a pár megás fájl, szóval ha előtte nem nézett meg 50 videót és nem 400 mega a lemez cache, akkor általában a nagy méretű fájlt kell letölteni. Az esetek 99%-ában bejön.

"Meg lehet tenni a téteket, hogy legközelebb ki lesz"

Mindenképpen a Flash. Ezúttal szerencséje volt, de nem menekül a gonosz karmája elöl. ;]

(#10532) Brutális eb


Brutális eb
addikt

Hali kérnék segítséget.

Gondoltam kipróbálom az opera mail funkcióját is.
Viszont gondom van, leveleket szépen fogad(Gmail) ellenben küldeni nem tudok berakja őket a postázandók közé.

Első használatnál valamit sírt az Avast de azt véletlenűl kinyomtam(Kapcsoljak ki valami ellenőrzést ilyesmi)
Csak azt nem tudom hol, az operában?
Vagy az avast mail ellenőrzését.

Ha totálissan kilövöm az avastot elmennek a levelek.
Köszönöm.

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#10533) Penge_4 válasza Brutális eb (#10532) üzenetére


Penge_4
veterán

"Ha totálissan kilövöm az avastot elmennek a levelek."

Akkor meg is találtad a probléma forrását. Ebben a topicban szerintem hamarabb választ kapsz, ha csak nem jár erre valaki olyan, aki éppen Avast-ot használ.

Operában maximum olyan beállítás van (jobbklikk a fiók nevén a levelező oldalsávon (vagy a menüben Levelező és csevegőfiókok) kimenő fülön a "Queue sending". Ha nincs mellette pipa, akkor Opera oldalon minden jó.

Egyébként IMAP-pal vagy POP3-mal használod? Mert ha IMAP-pal, akkor javasolt webes felületen bekapcsolni az Advanced IMAP controls nevű alkalmazást és ott bejelölni egy neked tetsző megoldást (Do not auto expunge -> Go to trash (a kukába dobja a törölt leveleket) vagy "Expunge immediately" (azonnal törli mindenhonnan). És kikapcsolni a címkéknél az All Mails nézetet az IMAP-ban.

[ Szerkesztve ]

(#10534) #27441408 válasza dqdb (#10528) üzenetére


#27441408
törölt tag

Nekem nem Youtube-ra kel....

Arra kapásból van arra specializálódott oldal. Bemásolod a linket és csókolom....

megkeresed a címek között a youtube.com-ot, majd a mellette lévő Listázás gombra kattintasz

Hol mondtam én hogy YT kell ? :DDD

Amit akartam azt nem találtam meg ott. Mivel azért tök hülye nem vagyok a YT-t láttam de azt ezer más módon is meg lehet oldani amit kerestem na az nem volt ott.

De most nézem ez a kieg. is YT-re van...

[ Szerkesztve ]

(#10535) Brutális eb válasza Penge_4 (#10533) üzenetére


Brutális eb
addikt

Köszi remekűl működik megoldottam nem is fogok ezentúl külsős levelező progit használni.

Még egy problémám lenne.

Új levél írásánál mindig benne van ez a szöveg a levélben vissza kell törölnöm:

"--
Az Opera forradalmian új levelezőjét használva: http://www.opera.com/mail/"

Azt ,hogy tudom megoldani,hogy eltünjön?

Köszi.

[ Szerkesztve ]

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#10536) Penge_4 válasza Brutális eb (#10535) üzenetére


Penge_4
veterán

Levelező és csevegőfiókok-ban a fiók szerkesztésénél kimenő fülön az Aláírás szerkesztése gomb és ott kitörlöd. Meg ugyanitt tudod bepipálni a HTML formázást is, hogy minden alkalommal abban kezdje a levelet.

silver star: Akkor talán legközelebb pontosíthatnád, mert ha valaki "videót akar letölteni a netről" az többségében a YouTube-ról akar. A getVideo nem csak a YouTube-ra jó, hanem a Dailymotion-ra és még sok más oldalra. A többire használd az opera:cache-t.

[ Szerkesztve ]

(#10537) Brutális eb válasza Penge_4 (#10536) üzenetére


Brutális eb
addikt

Hálám üldözzön még a másvilágon is magamtól soha nem találom meg. :) :R
Nem is értem miért volt alapértelmezetten benne ez a szöveg.

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#10538) #27441408 válasza Penge_4 (#10536) üzenetére


#27441408
törölt tag

már ezt is írtam hogy ott nem volt az amit akartam. Végfg várni meg nem fogom ha csak úgy enged az opera leszedni hogy előbb lemegy amit meg akarok nézni, aztán letölthetem.

FF-nek erre is van a downloadhelpere ott nem kell kivárni.

[ Szerkesztve ]

(#10539) cousin333 válasza Brutális eb (#10537) üzenetére


cousin333
addikt

"Nem is értem miért volt alapértelmezetten benne ez a szöveg."

Önreklám... :)

"We spared no expense"

(#10540) cigam


cigam
félisten

Most ismerkedek (megint)az operával, elolvastam az 1. hozzászólást, de maradt 2 kérdésem:

Mikor az mtv.hu-n megnézném a hiradót, csak egy fehér ablakot kapok a lejátszó gombra kattintva (mms-hez a mediaplayer plugin van társítva)

A másik pedig, hogy a torrent kliense csak letöltésre jó? Mert úgy viselkedik, mintha nem seedelne letöltés közben/után. (utorrent megy rendben)

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#10541) dqdb válasza cigam (#10540) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Mikor az mtv.hu-n megnézném a hiradót, csak egy fehér ablakot kapok a lejátszó gombra kattintva (mms-hez a mediaplayer plugin van társítva)
Windows 7 alatt telepítettem ezt (a névben a Firefox szöveg ne tévesszen meg), és rendesen megjelenik a videó. Ha esetleg XP-d van, akkor elképzelhető, hogy a telepített Windows Media Player régebbi, mint amit az oldal használni. Ekkor próbáld meg frissíteni az XP-re elérhető legmagasabb verzióra.

A másik pedig, hogy a torrent kliense csak letöltésre jó? Mert úgy viselkedik, mintha nem seedelne letöltés közben/után. (utorrent megy rendben)
Seedel az, legalábbis amikor nagyon régen kipróbáltam, akkor seedelt, csak nagyon fapados szegényke. Azok számára került bele az Operába, akik nem szeretnének külön klienst használni, mert azt sem tudják, hogy mire való. Ha van uTorrented, akkor használd azt inkább.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10542) Brutális eb válasza cousin333 (#10539) üzenetére


Brutális eb
addikt

Az ok de annak aki már amúgy is használja?

Á sebaj túl vagyok rajta :R :)

Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.

(#10543) dqdb válasza Brutális eb (#10542) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Nem, azon levelezőpartnereidnek, akik esetleg nem használják. Kap egy levelet, az alján szerepel, hogy a milyen király Opera klienssel küldték. Ha csak minden 1000. elgondolkozik azon, hogy megnézi, mit tud az Opera, már megérte a mondat megfogalmazásába fektetett energia.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10544) Penge_4


Penge_4
veterán

Ki lehet valahogy játszani azokat az oldalakat, akik letiltják Operában az Open With menüt?
Vagy le lehet egyáltalán tiltani, esetleg Opera bugról van szó?
Tesztoldal (de találkoztam már máshol is vele).

Plusz szintén ehhez kapcsolódik, a Create Search menüpontot is pár helyen letiltják, például: [link]

(#10545) dqdb válasza Penge_4 (#10544) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Tudnál még mindkettőre példákat beírni? Nézegettem, de ötletem sincsen.

Nem teszem fel a kérdést, hogy az első linket miért szeretnéd még másik böngészőben is megnyitni :D

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10546) Penge_4 válasza dqdb (#10545) üzenetére


Penge_4
veterán

Az elsőre: [link], [link]

A másodikra: [link], [link]

Sajnos nem sokat találtam, mivel általában Google keresések alkalmával akadok rá ilyen oldalakra, ahol furcsán néz ki, aztán nyitnám meg másban aztán nem lehet. :D

Az előző linket pedig úgy nézd meg, hogy az oldal teljesen valid. :DDD

(#10547) dqdb válasza Penge_4 (#10546) üzenetére


dqdb
Topikgazda

Az első probléma egyértelműen Opera bug, sikerült rájönnöm, hogy a háttérkép a probléma. Ha a mostani két linket megnézed, akkor:
1. Ctrl-F3-mal nézd meg az oldal forrását
2. keresd meg a BODY taget, és töröld ki a háttérképet beállító BACKGROUND attribútumot
3. Apply Changes után váltsál vissza az oldalra, és elérhető lesz az Open With menü

A második oldalnál elegendő a jobb oldali sávban a bordó részre kattintani, mert ott nincsen háttérkép. Mehetsz Operáékhoz bugot bejelenteni ez alapján, én lusta vagyok hozzá :D

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10548) dqdb válasza Penge_4 (#10546) üzenetére


dqdb
Topikgazda

A keresőnél a problémát a következők okozzák:

vixy.net
Bár maga a mező egy formba került, de a FORM elemnél nincsen az ACTION mező kitöltve, hanem egy JavaScript event handler kerül meghívásra. Emiatt az Opera nem tud belőle keresőt gyártani (hiszen nincsen egy egyértelmű cím, ahová mehet a GET vagy POST kérés).

auchan.hu
Itt a fejlesztők már annyira lazák voltak, hogy a mező egy formba se került bele.

Ez nem az Opera hibája, hanem a fenti weblapok sajátossága, amit egyszerű automatizmussal nem lehet megkerülni, hanem az egyedi esetet figyelembe véve lehet csak kézzel létrehozni a keresőt.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#10549) Penge_4


Penge_4
veterán

Ezt a 9.2x-ben megszokott változatot vissza lehet csinálni valahogy az Extender menüre és a Windows panelre vonatkozóan? Semmi erre vonatkozó infót nem találtam a skin.ini-ben, az attention-oknál a Text Color oké, de erre a kettőre nem alkalmazza, csak a fülsáv szövegére és a cycler-re.

dqdb: Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz. A vixy-nél gondolom direkt van így a mediaconverter.org pedig Flash.

A background-ot jelentettem, plusz új buggal bővült a lista, egyenlőre 35 van még... :(
Miután ráklikkeltem a bordó részre utána már az oldal többi részén is aktív a menü.

Egyébként nem csodálkozom, lassan már én is belefásulok, nem foglalkoznak vele, önhatalmúlag döntik el, hogy mi a showstopper és mi nem az. :(( (mielőtt megint azzal jönne valaki, hogy a többi is bugos, igen, azok is, de egyikben sincs sem NSL, sem nem omlik össze egy sem 22 soros HTML kódtól, sem egy szimpla CSS-től egy adott skin ikonjainak beolvasásakor (amiért gyanítom valamilyen speciális karakter a felelős).

(#10550) huskydog17 válasza Penge_4 (#10519) üzenetére


huskydog17
addikt
LOGOUT blog

"A hardveres gyorsítás viszont csak DX10-es videókártyákkal működik. Az én "ősrégi" 7600GT-mmel sem. Bezzeg az Opera-féle HW-VEGA fog működni vele, bár ez nem is meglepő, hiszem az Operának nincs profitja belőle, ellenben az Nvidiával ha kezet fog az Adobe-bal."

Tudsz valamit arról, hogy mikor és melyik verzióban fog debütálni ez a VEGA, ahol lesz hardver gyorsítás?
Én is nagyon várom már azt, mert nekem is csak egy "sz*r" 7000-es Geforce van.

Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.