Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#24901) Drughi


Drughi
addikt

Itt %-ot kapnak egyesek, hogy csak és kizárólag a lenovo gépet ajánljátok mindenkinek, még ha nem is arra van szüksége?
Volt a kezeim között 2x, nem rossz gép valójában, de nem hiszem, hogy ezen az óriási piacon csak azt lenne érdemes megvásárolni.

Megkérdeztem egy ismerősöm, aki Debrecen központjában vezet egy notebook kereskedést. (Többek között a notebook.hu-val is szerződésben állnak)
Azt mondta viszik, mint a cukrot, heti rendszerességgel ad el belőle, de már több is visszajött különböző hibákkal és kifogások miatt.
Nyilván nincs tökéletes és hibátlan gép, főleg nem ilyen árért, csak egyszerűen nem értem, hogy lehet valamit ennyire fanatikusan ajánlani. Ennyi.

Pixel 7a

(#24902) piRate_nEx válasza €uro (#24900) üzenetére


piRate_nEx
aktív tag

Akkor viszont megtaláltad, mert más alternatíva nincsen. Szerencsére az Asus még az a márka, amire azt mondom, hát jó, legalább nem Acer.
Esetleg még ez a Packard Bell, de nem adom áldásomat rá, és szerintem a többiek sem. Ha elromlik, gagyi, akkor ne panaszkodj, mert szerintem a többiek nevében is majd mondhatom: mi megmondtuk. :P

Drughi: Az ára, és ehhez képest a tartalma miatt ajánljuk. Más gyártónál 125-ért nem fogsz találni értelmes gépet, ami játékra alkalmas.

[ Szerkesztve ]

The glass is already broken.

(#24903) Tikakukac válasza Drughi (#24901) üzenetére


Tikakukac
titán

3...2...1... Talált!

Na, akkor most mutathatod azt a gépet, ami a G580-nál jobb, 150k alatt van, és játékra is ajánlható. Ha sikerült, akkor szólj, többen lesz*pnánk már valakit, csak ne mindig ezt hajtogassuk. De mivel ilyen nincs, így marad ez.

Továbbá ha cukorként viszik, akkor miért baj, hogy rengeteg hibával viszik vissza? Sok gép, sok megy vissza. Ráadásul típushiba nincs, így ennek is örülhetünk. Már csak az a kérdés, hogy miért ötlött fel benned az, hogy itt valakit megkennek, csak, hogy ezt írjuk le?

Amúgy ha esetleg valaki mégis lefizetne, akkor PM-ben megbeszélhetjük, én állok elébe ;]

€uro: Ennyiből mindenképp ganajt kapsz. Az, hogy egy ez sráf kocsi vagy egy platós IFA mennyiséget jelent, azt tudnánk max eldönteni. Szvsz spuri apróba és onnan venni valamit, de ennyiből értelmes gépet, ilyen feltételekkel... én azt mondom lehetetlen, de valakinek biztos van egy csajosabb tippje, én megfőttem.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#24904) Borote válasza Drughi (#24901) üzenetére


Borote
addikt

Minden eladott G580 után egy etióp kisgyereket étellel lát el a Lenovo. Ezt Te nem tudtad? :P
Még szép, hogy ajánljuk o.O
Ez talán egy picit morbid :(

Amiből sokat adnak el, ott sok lesz a gyári hiba - visszaviszik, kicserélik, kap egy jót. Hol itt a probléma?
Én még nem nagyon hallottam olyan gépről, amiből ne vittek volna vissza gyári hibásat.

120-130 ezer forintért mondj más gyártótól gépet, ami alkalmas játéka, mindemellett normális a billentyűzete, hűtése, és a szerviz sem tartozik a legrosszabbak közé.
100k-s mezőnyben pedig van a G580, abból is sajnos csak a GC verzió, meg a Toshiba C855, ami ugyan minőségre gyengébb (a műanyag G580-nál nem sokkal), de legalább a garancia jó hozzá. + ott van az NP300-as, kevésbé jó garanciával, de legalább matt.
Az Asus-okkal még több gond szokott lenni, és a szerviz sem éppen jó.

Most akkor legyen az, hogy ááá, már sok G580-t ajánlottunk, most mondjuk helyette Asus-t, vigyenek vissza párat abból is? :DDD

Na, ezt jól megkaptad ;]

(#24903) Tikakukac: fehér gép, 100k - Toshiba C855 - ha új kell, nincs nagyon más lehetőség. G580 jobb, de a C855 sem X szériás Asus, másrészt a Toshiba szervize legalább jóféle.

[ Szerkesztve ]

(#24905) Drughi válasza Tikakukac (#24903) üzenetére


Drughi
addikt

Nem valószínű, hogy jelenleg van jobb, de ettől még más alternatíva lehetséges.
A lényeg amúgy is az lett volna, hogy olyanoknak is ezt a típust ajánlja itt sok "szakértő" akinek nem feltélen van szükséges a játékos képességekre.
Én is játszom, de sosem vennék gamer notit. És pont emiatt nem biztos, hogy számomra és hozzám hasonlók számára a legjobb megoldás a lenovo lenne.
Így szerintem butaság egy átlagfelhasználónak azt mondani, hogy csak ez van és más nem ajánlható ha játszani is akar. Egy gt620-szal avgy egy ati 76xx-szel is lehet játszani, a gt635 sem fogja megváltani a világot, de való igaz, hogy jelenleg ennyi pénzért, nincs más gamer notebook.

Borote: Mondj nekem egy akármilyen notebookot, ami játék közbe nem melegszik. Lehet akármilyen jó hűtése egy notebooknak, játék közbe melegedni fog. Most hogy 80 vagy épp 90 fok, már mindegy, mert mindkettő meleg. Nem hiszem, hogy ez a lenovo, vagy egy asus, vagy hp hasonló videókártyával ne melegedne legalább 75fokig.
Ha nekem (mint hozzá nem értő) azt mondaná itt valaki, hogy nem melegszik, jó a hűtése, azt várnám, hogy a legmelegebb pillanatban sem megy 60 fok fölé.

[ Szerkesztve ]

Pixel 7a

(#24906) Borote válasza Drughi (#24905) üzenetére


Borote
addikt

De ha nem is vagy teljesen képben a dolgokkal, akkor miért háborogsz?
"Egy gt620-szal avgy egy ati 76xx-szel is lehet játszani, a gt635 sem fogja megváltani a világot, de való igaz, hogy jelenleg ennyi pénzért, nincs más gamer notebook."
Ez a GT635M egy átnevezett GT630M, HD7670M szintjén. Más gépben sincs ennyiért GT620M, vagy HD7670M

Akinek játszani kell a gép, CSAK azoknak ajánljuk a GT635M-es G580-t, aki nem szeretne játszani (ezt MINDIG) megkérdezzük, annak értelem szerűen nem dGPU-s gépet ajánlunk. (Megjegyzem G580-ból az AH és GH jobb minőségű gépet takar, mint a GC vagy GL).
Egyszerűen föl nem tudom fogni, hogy mi a fájásod :Y aki 130k-val jön, és játszani szeretne, annak mégis mit ajánljunk? Packard Bell-t? Ez a gép van ennyiért, ami megüt egy bizonyos minőséget, és alkalmas játékra. Ha lenne más, akkor ajánlanánk mást is.
Ha nő a keret, lesz más. De ha 130k-ért kell gép, akkor nem fogunk 150 meg 200 ezerért gépet ajánlani.
GT620M-mel van NP300, drágábban, gyengébb összeszereléssel (cserébe matt kijelzővel).

"Most hogy 80 vagy épp 90 fok, már mindegy, mert mindkettő meleg." - ezt a demagóg szöveget. Már hogy a rossebbe lenne mindegy? Próbáld ki milyen érzés, ha mondjuk 40 fokos vízbe dugod a kezed, és ha 50 fokosba - ez ugye hülye példa, de 10 fok baromira nem mindegy. (+ az sem mindegy

[ Szerkesztve ]

(#24907) €uro válasza Tikakukac (#24903) üzenetére


€uro
őstag

Köszönöm a véleményedet. Fontolóra fogom venni az ajánlatodat.

(#24908) Drughi válasza Borote (#24906) üzenetére


Drughi
addikt

Olvasd el még 1x amiket írtam. Nem a gamerekről van szó :R
Persze, hogy nem mindegy, hogy milyen vízzel forrázod le magad, de a 80 is forró, de erre jössz a jó hűtéssel.
Nem kell kiforgatni egymás szavát, nekem egyszerűen szemet szúrt, hogy csak ez a gép a téma itt, akár van game, akár nem.
Béke.

[ Szerkesztve ]

Pixel 7a

(#24909) Borote válasza Drughi (#24908) üzenetére


Borote
addikt

Egyáltalán milyen gamerekről beszélsz? A G580 legfeljebb csak a belépő kategóriában 'gamer'.
Mennyivel lesz egy GT620M-es vagy HD7670M-es (esetleg 7610M-es - ez utóbbi csak Toshiba C85x-ben van, ennél továbbra is jobb gép a G580) notebook kevésbé 'gamer'?

Kifejtenéd, hogy mégis mi a háborgásod apropója?

"Nem kell kiforgatni egymás szavát, nekem egyszerűen szemet szúrt, hogy csak ez a gép a téma itt, akár van game, akár nem." - és még én ferdítek :DDD
Nem, nem csak a G580-t ajánljuk, csak éppenséggel rengeteg ember szeretne 130k-ért játszani.
Aztán megint csak rengetegen szeretnének 100k-ért gépet venni - ekkor még van a fent említett másik két gép, NP300 (picit drágábban), és a C85x széria.
Ha hajlandóak rászánni 130k-t, akkor már ott van a Fujitsu A532 is.

[ Szerkesztve ]

(#24910) Borote válasza Borote (#24909) üzenetére


Borote
addikt

Illetve majd ott lesz mostantól a Dell Inspiron 3521, az is egy relatíve korrekt gép, de 100k-ért azt sem adják + a touchpad gombok iszonyatosan kattognak, de tényleg. Az ilyet szerintem direkt csinálják kattogósra ;]
Csak egyrészt alacsonyabb a teljesítménye, másrészt a játékra alkalmas verzió is jóval drágább.

Sajnos csak abból tudok ajánlani, ami megjelenik a magyar boltoknál :DDD

[ Szerkesztve ]

(#24911) Tikakukac válasza Drughi (#24905) üzenetére


Tikakukac
titán

Na, kiakasztottad szegény Borote-t :N

Akkor vesézzünk, így hajnal 5 körül.

A lényeg amúgy is az lett volna, hogy olyanoknak is ezt a típust ajánlja itt sok "szakértő" akinek nem feltélen van szükséges a játékos képességekre.

Bíííííí. Hamis. Azok emberek a nem dedikált karis verziót kapják.

Én is játszom, de sosem vennék gamer notit. És pont emiatt nem biztos, hogy számomra és hozzám hasonlók számára a legjobb megoldás a lenovo lenne.

A második mondat pedig ellentmondás. A G580 nem gamer noti, csak jó a vidkari benne, már amelyikben. Namármost. Ha te játszani akarsz akkor meg fogod venni ha gémer ha nem, mert a többi gépen nem megy a gém. Vagy nem ennyire jól. Asszem így már kerek.

Így szerintem butaság egy átlagfelhasználónak azt mondani, hogy csak ez van és más nem ajánlható ha játszani is akar. Egy gt620-szal avgy egy ati 76xx-szel is lehet játszani, a gt635 sem fogja megváltani a világot, de való igaz, hogy jelenleg ennyi pénzért, nincs más gamer notebook.

Halmozott probléma áll fenn. Aki 130k körül akar játszani, annak van ha jól számoltam 3 választása. 2 fos és 1 vállalható. Ha valakinek tetszik a throttling meg a pocsék anyagminőség, máris rohanhat Acerékhez. Szóval direkt ki akarunk b@szni valakivel, akkor mást fogunk ajánlani, végülis, ez is ajánlat, jól mondod.
Durva ellentmondás a következő mondatban. Ha nincs a G580-nál jobb gémer gép perpill, amit te is kijelentesz, akkor mibe kötsz bele? Nem értem, akkor miért venne mást az emberfia, ha egyszer ez így van, játékra perfekt, ennyiből főleg. Akkor ez is megoldva.

Szóval f@sza, szép amiket írsz, csak igazából vesszek meg ha fel bírom fogni, miért. Egy testben 2 lélek? Vagy valami. Ilyen belső viszályt érzek, mint valami filmben, amiben a főhős próbálja magában eldönteni, hogy jó vagy rossz legyen. Na mindegy. A további jó éjszakát/reggelt mindenkinek :))

urdug: Tudunk szériahibáktól durván hemzsegő típusokat, kapásból legalább 5-öt Lenovo-tól? Én így elsőre nem. Asustól? Whhohooo, zsanértörés, throttling, szériában hibás komplett alaplapok, X és K széria vegyesen dobálja, és mint azt tudjuk, a G szériába is becsúszik néha egy kis GSOD vagy egy kis alaplap-halál. Szóval sikíthatunk is, de ezen annyira nem tudunk változtatni. Sajnos vagy nem sajnos.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#24912) urdug válasza Borote (#24904) üzenetére


urdug
aktív tag

Hát igen, íme a gyöngyszem a kupiból: "Amiből sokat adnak el, ott sok lesz a gyári hiba - visszaviszik, kicserélik, kap egy jót. Hol itt a probléma? Én még nem nagyon hallottam olyan gépről, amiből ne vittek volna vissza gyári hibásat."

Szép gondolat! Tudod azért mert hangosan kiabálsz - és mások is- attól nem biztos, hogy igazad van.

"Az Asus-okkal még több gond szokott lenni, és a szerviz sem éppen jó." Nekem igaz más a véleményem.

Igaz, LENOVOT nem vennék, meg nem is vettem.

Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!

(#24913) urdug válasza Tikakukac (#24911) üzenetére


urdug
aktív tag

Amit nekem írtál azt nem osztom főleg így kihegyezve. A véleményed szubjektív és nem megalapozott, nekem egy kicsit árnyaltabb a kép de, azt kategorikusan nem merném kijelenteni, hogy az ASUS-ok rosszak lennének.

Most is egy ASUS-ról írok igaz nem játszom csak ritkán de, akkor sincs gondom vele.

Tudod amíg itt egyesek a nem látottakról mesélnek addig Én a saját tapasztalatomat mondom a mindennapok használatából-ról.

És ezért nem ajánlok senkinek sem márkát sem géptípust. Lentebb is a kollégának egy alkalmi vételre hívtam fel a figyelmét amúgy meg az a gép kitűnő paraméterekkel rendelkezik az anyagminősége sem rossz!

De hát a megszállottak és a hangadók mindent elnyomó ordibálása sem feltétel igazuk állítására.

Továbbra is érdeklődve figyelem a topikot és időnként jókat mosolygok nevetek egyesek "észrevételén, állításán, vehemenciáján".

Tisztelettel: urdug

Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!

(#24914) dunc válasza €uro (#24900) üzenetére


dunc
nagyúr

;]
;]

[ Szerkesztve ]

(#24915) premete válasza urdug (#24913) üzenetére


premete
veterán

Annyira nem rosszak az Asusok, ha valaki vigyáz rá, elmehetnek hibátlanul 1-2 évet, van ilyenirányú tapasztalatom, viszont az, hogy garanciavesztés nélkül egy ramot, vagy vinyót sem cserélhet az ember, eléggé elriaszt attól, hogy megvegyem.
Az is nonszensz dolog, Asus x401 esetén a ram cseréje olyan bonyolult, mintha (autós hasonlattal élve) a motorháztető fixen a helyére lenne hegesztve, és gyertyacseréhez alulról ki kellene venni a motort, munkapadon kicserélni a gyertyákat, majd visszatenni,
Előfordul néha szériahiba más típusoknál is, elég az általad nem kedvelt Lenovo T420 ventillátorára gondolni, de azért attól még nem írnám le a márkát.

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#24916) dunc válasza premete (#24915) üzenetére


dunc
nagyúr

Az Asus márka a rossz minöség mellet ,a botrányosan rossz szerviznek is köszönheti rosst hírét ! "elmehetnek 1 2 évet hibátlanul ha valaki vigyáz rá" na neeee ez nem vicces kicsit ?!

(#24917) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Sziasztok!

Notit szeretnék venni kb. olyan 150 körül. Elsősorban netre és irodai munkára kellene. Fontos a jó anyagminőség és valami erősebb proci. (i3-i5 körül) Méret 14-16 között legyen, a két széle is jó még. Márkához nem ragaszkodom, bármit meghallgatok.

Vannak kifejezetten kerülendő kategóriák..? (pl. Packard Bell, Acer, Fuji mennyire megbízható?) Az új Lenovokról csupa jót hallottam; viszont az eddig legmegbízhatóbbnak tartott márkámat (Asus) itt is elmarasztalják... Toshiba, MSI, Samsung, hogy állnak?

Összességében valami általános képet szeretnék a jelenlegi piacról, és nem is feltétlenül konkrét márkákat. Szívesen olvasnék egy bő lére eresztett áttekintést a témában.

Előre is köszönöm! :R

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#24918) runner 125 válasza Drughi (#24908) üzenetére


runner 125
nagyúr

Egyébként a "G580" linkeket meg szoktad nyitni? Nyilván 100k-s kerettel, általános célra nem a GT635M verzió van linkelve, mert nincs rá szüksége, hanem a B960 - iHD2000.
Többit már fentebb jól kifejtették, arra nem is reagálnék.

mod. Jah látom már erre is reagált Tikakukac.

pocokxx

i5-tel a Fujitsu A532 a célodra az egyik legjobb alternatíva. Alapból 2 év szervizgarral kapod, kb. 8k-ért vásárolhatsz hozzá + 1 éves bővítést, s így 3 évre be vagy biztosítva.
A márka nem összekeverendő a régi FujitsuSiemens Amilo-kkal.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#24919) premete válasza dunc (#24916) üzenetére


premete
veterán

Mi ebben a vicc? Ezek a consumer cuccok nem strapára és hosszú élettartamra vannak kihegyezve.
Milyen mellet emlegetsz, csirkemellet, vagy női mellet? Notebook témában mindkettő irreleváns. :)

Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

(#24920) Drughi válasza runner 125 (#24918) üzenetére


Drughi
addikt

Nem mindig szoktam megnyitni.
De sokan megint félreértelmezik a dolgokat.
Én sosem írtam azt, hogy csak és kizárólag a GT635-ös verziót ajánljátok.
Szumma a Lenovo g580at annak minden változatával, kinek mire van inkább szüksége.
Lehet hogy "Játékosabb" gépből tényleg nulla a választék ilyen árért, de a többi kategóriánál és felhasználói körnél biztos lehetne egyéb alternatíva is. (szokott is lenni más ajánlás, de a mérce mindig a lenovo felé billen)

Pixel 7a

(#24921) urdug válasza premete (#24915) üzenetére


urdug
aktív tag

Köszönöm észrevételed és osztom is.

Ami meg az itt erőltetett Lenovot illeti nos, nem írom le de, mivel itt a fórumon oly annyira nyomják erős bennem a gyanú a a "szakértők" kompetenciája végett.

ASUS "elkötelezettségem" ugyan nincs de a márkát és így termékeit kedvelem. Cégem kizárólag ASUS gépekkel dolgozik több laptoppal és PC-kel melyek a felső kategóriát képviselik. Már csak ezért sem mérvadó a véleményem más gépeket és márkát illetően.

Az itt észrevételüket, tapasztalataikat megosztókat tisztelem és meghallgatom illetve elolvasom de, a kioktató mindent elsöprő arrogáns hangoskodókat lenézem és megvetem.

Az számomra nem indok egy márka elutasítására, hogy a zsanérja nyikorog (nem jellemző) meg kopog a billentyűzete hiszen sok félművelt lapátkezű "(egyetemista)" zongorának nézi egy egy gép klaviatúráját és agybajos játék izgalmában még a monitort is képes betörni, majd itt a fórumok valamelyikén segítségért kuncsorog.

Ez az egész hisztéria onnan indult ki, hogy merészeltem egy 20.000.-ezer forinttal drágább ASUS-t ajánlani egy játékra és irodára, Office-ra. Pedig alkalmi vétel lehet a srácnak, igaz ha nincs rá fedezet, akkor hasztalan. Persze vannak más kitűnő gépek és azok konfigurációi de, így hirtelen véletlen abba botlottam bele majd fejemet vették.

Ezzel szemben miket ajánlottak az meg más kérdés, ezzel nem azt mondom, hogy azok nem jók de, nekem más a véleményem. És miért nem osztom meg, pontosan azért a hisztériáért.

urdug

Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!

(#24922) dunc válasza premete (#24919) üzenetére


dunc
nagyúr

Szia telorol vagyok automatikus szójavitás :) (női természetesen :) ) De viccet félretéve azért az egy évet elemehet azért nevetséges !

(#24923) btudos válasza Drughi (#24920) üzenetére


btudos
veterán

100-ig egyáltalán nincs más ajánlható gép. 130-ig, (sőt 150-ig) nincs más játékos gép. Akinek meg nem játékra kell, annak Fujitsu-t is szoktuk ajánlani, vagy a Samsung NP300/350-et matt kijelzővel. Az hogy ennyit ajánljuk a G580-at, mindössze annak köszönhető, hogy erre van igény. Mert a kevés játékhoz ugyanúgy kell a dGPU mint a sok játékhoz, hiába nem ez a fő szempont. Így ha szóba kerül hogy 120-130 a keret és lenne játék is, akkor nincs más. 150-től fölfele van Dell Inspiron 5520/5521, meg 200-nál 7520, ott pl. már marhára nem Lenovo-t ajánlunk, pedig ott is lenne Z580 illetve Z500. Szóval ha kicsit jobban utánajárnál, láthatnád hogy az igényeknek és a piacnak megfelelően próbálunk ajánlani, és ha nincs más jó gép, akkor nincs más. Ezt el kell fogadni.

urdug: Le lett írva korábban: több szérián átgyűrűző zsanértörések, szériahibás alaplapok tömege, throttling, minden ami kell. Ezek jönnek elő az alsó kategóriás gépeiknél évek óta rendszeresen. Neked jó tapasztalataid vannak az Asus-szal, persze, mert a munkaadód asztali PC-t és felső kategóriás notebookokat vásárol tőlük. Egyiknek sincs semmi köze a rendszerint előkerülő X és K szériához, amik - Asus ide vagy oda - nem versenyképes minőségűek a hasonló kategóriát képviselő konkurenciával szemben. Nem az a baj, hogy drágább, hanem az hogy teljesen felesleges konfigurációt ajánlottál, ami ráadásul nemhogy az adott usernek felesleges, hanem szegény gép sem szereti az i7-et, mert alapvetően i3-hoz, maximum i5-höz méretezték a hűtését.

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#24924) spyduck válasza urdug (#24921) üzenetére


spyduck
nagyúr

Idézek a gyártók alapelveiből:

"X gyártó nem fizet azért, hogy termékeit jobb színben tüntessék fel."

Idézek egy konkurens üzletágvezetőtől is:

"A Lenovo-val nem lehet versenyezni, mert termékeik olcsók és jók."

Egyetlen egy gyártó ad jutalékot az eladott termékei után, de az nem a Lenovo és azt is csak a bolt dolgozói kapják meg. A Lenovo oly annyira nem ad pénz ilyesmire, hogy a szervizhálózatot központosította Lengyelországba, valamint az összes kiskertől megvont mindenfajta támogatást. Ne csináljunk boszorkányüldözést!!!!

Asus? "Imádom" őket, meg a rengeteg szériahibás termékét. Ettől függetlenül vannak jó termékeik, de lowend és belépőszinten katasztrofálisak.

(#24925) spyduck válasza Drughi (#24901) üzenetére


spyduck
nagyúr

Ne légy buta kérlek :(

(#24926) urdug


urdug
aktív tag

Te Szent Kleofás, Johanna a máglyán!

[ Szerkesztve ]

Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!

(#24927) spyduck válasza urdug (#24926) üzenetére


spyduck
nagyúr

Meg kell gondolni mit írunk be ide ;]
Én régen nem láttam túl a HP-n, most már hála istennek mindent látok és tudok racionálisan mérlegelni.

[ Szerkesztve ]

(#24928) brumi1024 válasza urdug (#24921) üzenetére


brumi1024
veterán

Mit nevezel az Asus esetében felső kategóriának? Csak hogy tisztán lássunk milyen gépekkel van tapasztalatod. Én csak egy példát hoznék fel a szuper felső kategóriás G75-ös Asusról: nemrég, pár hete jött egy illető, aki tanácsot kért, milyen gépet vegyen az akkori G75-öse helyett, mert az a pár hónapos életciklusa alatt többet volt szervizben, mint amennyit nála, főleg(ha jól emlékszem) alaplaphiba miatt. És ilyenről elég sokat lehet olvasni a g75 topicban. De tudom, az alaplaphiba az semmiség, biztos a sok ""félművelt egyetemista" miatt van.

Mondjuk az más kérdés, hogy a szóbanforgó illető kapott egy elég jó ajánlatot egy 17"-os Precisionra, olcsóbban mint a G75, és ennek ellenére vett még egy G75-öt...erre pedig inkább nem mondok semmit.

(#24929) spyduck válasza brumi1024 (#24928) üzenetére


spyduck
nagyúr

Minden gyártónál és típusnál, még a legdrágábbaknál is előfordul az alaplaphiba. A lényeg inkább a számokban, a külső anyaghasználatban, használhatóságban és a supportban vab.

Számokban? Inkább a meghibásodási arányban, ugyanis jelenleg a Lenovo-ból fogy a legtöbb, viszont hibás Fujitsut még nem fogtam a kezemben :DDD Viszont számokban alig mérhető a két gyártó közötti eladások száma.

Amúgy én is azon a véleményen vagyok, h belépőszinten a Lenovo a legjobb választás. Persze ott van még a Dell is, melynek az új Inspironjai nagyon jól sikerültek, üzleti kategóriában pedig az egyik legjobbak.

[ Szerkesztve ]

(#24930) brumi1024 válasza spyduck (#24929) üzenetére


brumi1024
veterán

Nem is az alaplaphibát, hanem a szervizt, és annak sebbességét próbáltam hangsúlyozni. Azért egy 400k-s gépbe férjen bele, hogy 2 hét alatt megoldják a hibáját tökéletesre.

(#24931) spyduck válasza brumi1024 (#24930) üzenetére


spyduck
nagyúr

2 hét az más, sőt igen rossz, olyan Anuszos ;]
Volt bent nálunk egy hibás 6 hónapos 1,5 millás Alienware, másnapra kész lett. Ez support :)

(#24932) Chaser válasza Drughi (#24901) üzenetére


Chaser
titán

Ha valakinek van 100-120k-ja akkor kitolja 5-tel és megkapja a "gamert", ilyen egyszerű. Ha vkinek van 150k-ja, akkor vagy ad felárat az i3-asért, vagy vesz pentiumost és ssd-t bele. Ha vkinek van 200k-ja, akkor már lehet érdemben is ajánlani mást ha játék is képben van...

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#24933) dunc


dunc
nagyúr

Én azt mondom Gamer laptopnak alapba nincs jogosultsága. (nem az egyszerű játékokra gondolok) egyszerűen eszetlen,értelmetlen 300k+ belefektetni egy Gamer laptopra ami kb 150k asztali gép szintjét éri el erős kompromisszumokal !

(#24934) spyduck válasza dunc (#24933) üzenetére


spyduck
nagyúr

Akinek van pénze miért ne tegye? Miért legyen helyhez kötve, miért görnyedjen a szék előtt? Miért fizessen többet az áramszámláért stb....

Vagy ez jobb egy LAN partyra így? ;]

(#24935) Mikulásbá válasza dunc (#24933) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Pedig van,csak egy elég speciális csoportnak!Én pl. fél életemet(szó szerint) a melóhelyen töltöm.természetesen viszem a gépet magammal,nem tilos.Időm is van szórakozni közben,miért ne legyen az játék?
Ugyanakkor minden adatom,programom egy helyen van,épp ott ahol én is vagyok.
Ezért vettem gamer laptopot.Volt egy komoly asztali gépem is,de ugye otthon sem mindig játszik az ember.(a többletfogyasztás meg pláne)

[ Szerkesztve ]

(#24936) Borote válasza Drughi (#24920) üzenetére


Borote
addikt

Kérlek nézz körül, hogy mi a választék :)

(#24926) urdug: köszönjük, hogy itt eljátszod a mártírt. Vedd meg alfától a kihagyhatatlan kóríhetes Asus-t, oszt csókolom. (Ami mellesleg terhelés hatására hajlamos lekapcsolni a fejlődő hő miatt, ami azért ritkaságszámba megy).

(#24933) dunc: van, ahol nincs is értelme, ezért szoktuk megkérdezni, hogy az asztali opció-e. DE. Ha valaki két (vagy több) helyen lakik (ugye itt nem csak rólunk van szó, más ember, más életvitel), és két helyen szeretne játszani, ott már egyáltalán nem ilyen egyszerű a dolog, hogy épít két (vagy több) gépet, vagy mindenhol ugyanazt használja.
Aztán ott vannak azok is, akiknek helytakarékosság miatt kell. Rengeteg ember van változatos igényekkel.

[ Szerkesztve ]

(#24937) dunc válasza spyduck (#24934) üzenetére


dunc
nagyúr

Akkor vegyél psp t ;) De pl a 150 k s kategoria elég girnyó ,nekem G635 van benne de harmatgyenge,egy 7650 es se nagy szám,eszembe nem jutna vele játszani,mert az minden csak nem minöségi játék !

[ Szerkesztve ]

(#24938) Tom1939 válasza Mikulásbá (#24935) üzenetére


Tom1939
őstag

Igen akinek készenléti jellegű munkája van, arra ez pláne igaz.

És nem kérdés hogy az asztaliból ugyanannyiért jóval erősebb van. De az sem, hogy egy 300-400 ezres laptopon játszani jóval kisebb kompromiszum ma mint 5 éve (akkor jó ha low-on ment a dolog, most meg néhány dolog nem megy ultrán...).

És tök jó az otthoni asztali gép ha tőle X kilométerre van az embernek 1 szabad órája :)

[ Szerkesztve ]

(#24939) Borote válasza dunc (#24937) üzenetére


Borote
addikt

A PSP a Te igényeidet elégítené ki, nem másét. Más ember, más preferenciák.

",eszembe nem jutna vele játszani,mert az minden csak nem minöségi játék !" - ne legyünk már beállítás sznob-ok. Miért nem játszhat valaki low-to-medium-on? Ha neki a játékélmény fontosabb, és nem zavarja, hogy alacsonyabb grafikai beállítás mellett fut?
Ha nem akarsz játszani rajta, miért vettél G635M-es G580-t?

(#24940) dunc válasza Borote (#24939) üzenetére


dunc
nagyúr

Nekem nem kell psp,nem gond ha nem high,de egyszerüen kényelmetlen játszani rajt(pl a bill is,persze lehet rákötni,meg egeret is,meg nagyobb monitort,amit már a a nagyobb felbotás miatt nem hajt meg,és ugye akkor ha játszol merül mint a szar,tehát hálozatról kell használni,és lassan nem laptop lesz,hanem sünbook,mert mindenhonnan valami szar lóg ki),a high hiánya nem de a stöpszli kijelző zavar. Azért vettem mert hdmi n keresztől szeretek filmet nézni és az 1080p hez nem árt egy erösebb vga.

[ Szerkesztve ]

(#24941) spyduck válasza dunc (#24937) üzenetére


spyduck
nagyúr

Én utálok játszani és ha notebookot veszek elvárásom, h integrált VGA legyen benne, ugyanis nekem a megbízhatóság a legfontosabb. Más viszont szokott játszani, ennyi :)

(#24942) EstiloL2 válasza Tom1939 (#24938) üzenetére


EstiloL2
tag

Még az én 225k-s gépemmel is simán eljátszok szinte minden mai játékkal High-Very highon... Kevesebbet fogyaszt mint egy asztali, bárhol használhatom, ha úgy tartja kedvem... Imádom, ha valaki azt mondja "ennyi pénzből összeraktál volna egy ilyenmegyolyan gépet", de én legalább nem csak otthon tudok játszani. :DDD
dunc:Játszani nem akksiról kell... Nekem az egér 1 cm-es vevője van bedugva, meg a táp. (Nehéz elolvasni, amit írsz :( )

[ Szerkesztve ]

(#24943) spyduck válasza EstiloL2 (#24942) üzenetére


spyduck
nagyúr

És milyen jó, h már nem csak otthon kockulsz ;]

(#24944) Mikulásbá


Mikulásbá
nagyúr

Ne csak a játékra gondoljatok.Ott vannak az adatok,filmek,zenék,programok,amik a laptoppal szintén mindig ott van nálad.Ez is idegesítő tud lenni,hogy épp otthon marad az asztali gépen egy fontos dolog,ami épp most kellene a kollégádnak,vagy csak saját magadnak....

[ Szerkesztve ]

(#24945) EstiloL2 válasza spyduck (#24943) üzenetére


EstiloL2
tag

Nyáron nyaralás alatt, amikor esett az eső, jó is volt... Az nem azt jelenti, hogy mindenhova viszem, de ha olyan kedvem támad, akkor előveszem, netezek, filmet nézek.

[ Szerkesztve ]

(#24946) spyduck válasza EstiloL2 (#24945) üzenetére


spyduck
nagyúr

Én akkor vodkázni szoktam ;]

Értelek és egyet is értek nyugi, ne vegyél komolyan ;)

[ Szerkesztve ]

(#24947) dunc válasza EstiloL2 (#24942) üzenetére


dunc
nagyúr

Bocs menet közbe mobilról
írkálok.

(#24948) Chaser válasza Mikulásbá (#24944) üzenetére


Chaser
titán

Erre való egy 2.5" hdd meg egy tablet:) Persze tabon sem lehet mindent megoldani. De hordozhatóságban/üzemidőben meg a notebook nem tudja felülmúlni. Pár év és elterjednek a wines tabletek, valszeg akkor lesznek igazán nagy bajban a notebookok. 3D-ben is szépen fejlődnek, IPS már minden értelmesebbnél alap, lassan begyűrűzik a retina is...hát nem lennék a notebook gyártók helyében - ha csak nem valami extrát adnak mint egy precision vagy nincs tablet részlegük is -.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#24949) spyduck válasza Chaser (#24948) üzenetére


spyduck
nagyúr

Ezt az összes elemző megjósolta, már csak idő kérdése, h a tabletek vegyék át az uralmat.

(#24950) Mikulásbá válasza Chaser (#24948) üzenetére


Mikulásbá
nagyúr

Persze,nekem is van USB-s külső HDD-m,nem is egy.Azért még egy mai tablet messze van a játékokhoz.
Én inkább viszem az 5 kg-os gamer laptopot,azon bárhol bármikor bármit!
(nem a hordozhatóság és az üzemidő a lényeg)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.