Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#121273) parandroid válasza ati15 (#121262) üzenetére


parandroid
nagyúr

Ahogy korábban írták, amelyik neked tetszik. Sem árban, sem technikában (na jó, a Mazda Skyactive-ja talán modernebb és jobb motor, kérdés, hogy hogy bizonyít majd hosszú távon, mert tök új konstrukció) nincs nagy különbség. Ellenben a koreaiak azért az 5-7 év garival (mikor mennyi) eléggé ott vannak a szeren. A szívó benzines palettát meg ezekkel a modellekkel le is tudtad, talám még a Toyota Aurist lehet itt említeni még pluszban. Meg a Nissan újkompaktját, ami annyira elterjedt, hogy még a nevére sem emlékszem. Illetve még egy ötlet, ha már kompakt japán, és szívó benzin: Mitsubishi Lancer?

Ha nem riaszt a turbó (újan vett autónál én annyira nagyon azért nem fáznék tőle, pár év múlva úgysem lesz más választás, max a hibrid), akkor állítólag a Focusok és az Astrák új kis turbóbenzines motorjai is jól sikerültek, meg ott a Golf, mint nagy klasszikus, ami akármennyire is tépik a márka arculatát, még mindig etalon a kompaktok között.

Én az i20-at nézegettem, mondjuk a facelift előtti és a facelift utáni modellek között zongorázni lehetett a különbséget az utóbbi javára, mintha két teljesen másik autóról, de még másik kategóriáról is lett volna szó, pedig azért ezt igazából semmi nem indokolta volna. Egyébként az (új) i20 meglepően nem kisautós, talán egyedül a csomagtartója az, bár 10 évvel ezelőtt még az is elment volna egy ötajtós kompaktban, ha az i30 is ugyanezt tudja, az is bőven jó vétel lehet. Konkrétan annyira, hogy kisautóban szegény Mazda 2 akármilyen aranyos kis cucc, valószínűleg alulmaradt volna mellette, ha mindent egymás mellé teszek.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Milyen autót vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.