Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1380) rlazol válasza Kidus (#1372) üzenetére


rlazol
addikt

A nyakorvvel az a baj, h leesik, elázik stb... Amúgy a killtix és az Adnavtic is jó, ha vkinek az kell. Spont On ill. Line on készítményekből az ExSpot és a Duowin is olcsó és jó, a Frontline és a Forntline combó kicsit kezdenek kiöregedni, a Stronghold nem túl hatékony, de előnye, h szívférgesség és bőrférgesség ellen is hatékony ill. pár hetes koról adható, főleg mediterrán vidékre utazóknak javasolt. Az advantix jó szúnyoguk ellen is.
A lényeg minden esetbe azonos: Egyrészt terület és egyedfüggő, h kinek mi válik be, másrészt 100%-s védelmet egyik sem nyújt. Nem 10 kullancs lesz benne hanem csak 1. De ha az az egy fertőzött, akkor...

Elvileg a kullancs miután rákerült a gazdára 1-2 napig csak keresi a helyet, majd 1-2 napig csak szív és kb a 4-5. napon ''köp'', vagyis ha alaposan átnézi az ember a kutyát minden séta után még időben közbe léphet. Nyilván egy puliban nem lehet mindent megtaláni.

Lyme kór ellen amúgy van oltás. Mindenkinek erősen javasolt. Babesia ellen nincs. Odafigyelni a kutyára, és ha kókadt, bágyadt, nem várni, h hátha elmúlik, vinni dokihoz, ennyit lehet tenni.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.