Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33001) Dorian válasza Daffni2 (#32999) üzenetére


Dorian
félisten

Úgy nézem, a két cucc kb ugyanazon hatóanyag-mennyiséggel, ugyanazt tudja. Melyiket vegyem? (Én az olajat venném)
A mostani gyógyszere 10 nap múlva fogy el, utána kezdenék az általad ajánlott valamelyikével egy 30 napos kúrát.

Szép kutya! És végre van füle! :)

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33002) Dorian válasza Dorian (#32996) üzenetére


Dorian
félisten

Megjött a laboreredmény, a kiugró érték erőteljesen csökkent tegnap óta. 343 helyett ma már 242 (60 a normál), a másik tegnap kicsit nagyobb érték ma már bőven normál.
Úgyhogy most már örülünk, Vincent.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33003) Cyberpunk válasza Dorian (#33002) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Szuper, szerencsés kutyus. Azt a xart meg dugjátok el. :)

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#33004) Daffni2 válasza Dorian (#33001) üzenetére


Daffni2
addikt

Nem ugyanaz.

A kettőt együtt célszerű adni.

"Aki ad,az nyer"

(#33005) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Mi most költöztünk és a környék kutyái teljesen ki vannak készülve, ez meg mutogatja magát közben. Érdekes hogy egy új kutya a környéken mennyire meg tudja kavarni a dolgokat. :D

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#33006) jézusom válasza Dorian (#32997) üzenetére


jézusom
addikt

Muszáj belevauznom. :)
Most nézem, rendes teniszlabdával játszik. Ha így van, javaslom vegyél kutyának való labdát, kínaiban talán 200HUf egy zacskóval. Az igazi teniszlabdán a szövet üvegszálas, lecsiszolja a fog zománcot, mint a smirgli! Próbáld ki, hogy elvágod egy késsel, sniccerrel, dobhatod ki a pengét...
Én azt szoktam csinálni a kínai labdával mivel hamar szét megy, hogy bele csomózom egy zokniba, és mint egy üstökös olyan lesz. Szereti úgy is, tudja rázni, mit a nyulat, meg jó is dobni vele :)

[ Szerkesztve ]

(#33007) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Van egy kis táp gondunk... :(

BritCare Small Lamb and Rice

A kicsi (6 hónapos múlt) rigtig egyszer fosik tőle. 2 napja kapják hamarabb elfogyott a ProPlan mint számítottam rá nem tudtam keverni így az átszoktatás alatt. Habzsolják szabályosan még az idős is pedig ő válogatós. És megmondom őszintén a szaga is tetszetősebb mint a ProPlannak...

Reggel 8 és este 6 kor van etetés. A kicsi este(délelőtt nem és délután sem) eddig mindkét nap hasmenést produkált.

A kérdés mivel tudom fogni kicsit a pociját? Rizs pluszban?

2 nap után még nem lehet kijelenteni szerintem, hogy nem lesz nekünk jó a táp vagy igen?
Tegnap egész vízszerű volt ma már egészen pürés darabos. Tudom gusztustalan részlet de talán fontos.

Már stabilan szobatiszta, remélem nem fog megzavarodni ebbéli szokásában.

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#33008) Vesa válasza Micsurin (#33007) üzenetére


Vesa
veterán

Tápváltáskor teljesen normális, hogy hasmenése van, a legtöbb kutya így reagál. Ráadásul a kutyád még gyerek.
2 nap semmi, akár 2 hétig is tarthat. Persze ezt így nehéz megmondani, mert te látod a kutyát. Ha más tünete nincs, nem inaktív, nem nyüszög, nem alszik feltűnően sokat, nem allergizál, akkor esélyes, hogy csak a tápváltás miatt van.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#33009) Micsurin válasza Vesa (#33008) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Pont olyan energia bomba mint eddig volt. Köszi :R

Akkor adjuk neki és kiderül majd, hogy múlik e. :)

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#33010) jézusom válasza Micsurin (#33007) üzenetére


jézusom
addikt

A rízs nem rossz, tehetsz bele répát, céklát is, csak főzd a rízst rendesen! :)

(#33011) Dorian válasza jézusom (#33006) üzenetére


Dorian
félisten

Van csomó labda otthon, amik közül teniszlabda is. Ennél nagyobb a probléma, ugyanis a hülyegyerek 2 éve kitalálta, hogy köveket cipel a szájában, és ha épp nincs labda a közelben, dobjuk azt. Persze sosem dobjuk a követ, de mániákusan kitartó. Nagyon zsákmányos.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33012) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Gyomírtózni kell a kertet, Glialkával és Totallal fogjuk csinálni, és a kérdésem az lenne, hogy ha legyomírtózom, akkor a kutyát utána kiengedhetem a keneljéből, vagy kárt tesz benne a vegyszer?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

(#33013) Dorian válasza szotyika77 (#33012) üzenetére


Dorian
félisten

Kertészek nálam épp nemrég csinálták, azt mondták, h 1-2 óra alatt felszívódik.
De azért megér egy mailt/telefont a vegyszer gyártójának.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33014) szotyika77 válasza Dorian (#33013) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Köszi! Ez nagyon jó hír, nem bírja a kicsi a bezártságot :D

[ Szerkesztve ]

(#33015) jézusom válasza Dorian (#33013) üzenetére


jézusom
addikt

Szerintem kib@szottul rákkeltő, és persze felszívódik de benne lesz a növényben. És nálam legalábbis legelnek a kutyák...

(#33016) Vesa válasza szotyika77 (#33012) üzenetére


Vesa
veterán

Én 1 napig nem engedem ki, ha jön a kertész permetezni. Más kérdés, hogy a kutyánál a füvet direkt nem gyomirtózzuk mert ott úgysem marad fű ahol kutya van (legalább is, ha nagytestű).
II.-es és III-as besorolású szereknél nem lehet gond. A Glifozát
LD50 értéke 10 000 mg/testtömeg-kg, vagyis ahhoz, hogy 50% mortalitási eséllyel megmérgezd, 200g hatóanyagot kéne megennie. Könnyű belátni, hogy ehhez a komplett kertet le kéne legelnie, vagy inkább direkt megzabálnia a tele gyomirtós dobozt.

Nekem is azt mondta a kertész, hogy pár órát ne engedjem ki amíg a szer feszívódik a gyomokba, aztán mehetnek. De kérdezz rá, az a biztos!

A tudomány a valóság költészete!

(#33017) szotyika77 válasza Vesa (#33016) üzenetére


szotyika77
aktív tag

Fű még nincs a kertben, csak gyom, abból se sok hálistennek, így nem nagy területet kellene gyomírtóznom. És még hálistennek nem is eszi a gyomot, remélem nem is fogja. De ha legyomírtózom, akkor egy pár óráig biztos nem engedem ki. De biztos ami biztos, rákérdezek.
Köszönöm mindenkinek! ;)

(#33018) Vesa válasza szotyika77 (#33017) üzenetére


Vesa
veterán

Előzőleg nem írtam oda, hogy a példában egy 20kg súlyú kutyával számoltam, ami azért lényeges, mert nyilván más mennyiségű méreg kell ugyanabból az anyagból egy 30grammos egérnek, és egy 100kg-os embernek ahhoz, hogy megförmedjen. De az arányokat jól szemlélteti.

A tudomány a valóság költészete!

(#33019) jézusom válasza Vesa (#33018) üzenetére


jézusom
addikt

Szerintem nem sokat számít. Nem azt kell nézni, mekkora mennyiség öl azonnal. Bizonyítottan nagyon káros hosszú távon. Gondolom jövőre is kell gyomírtózni, meg utána is. Sőt igazából 3 hetente ismételni ha jól emlékszem.

(#33020) #89309696


#89309696
törölt tag

1000Ft/Kg környékén milyen tápot ismertek amiben csak halhús van?
Cibaunak van halasa, de az olasz balhé óta már 1500Ft-ra nőtt a 900-ról az ára. A Fressnapfnak is van a Premiere halas, de oda meg már nem járok.
Krumpli, rizs, hüvelyes lehet benne, kukorica és egyéb gabona nem.

(#33021) Micsurin válasza jézusom (#33010) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Hozzá szoktunk szépen, 2 napja natúrban kapják és a kicsi is teljesen jól van. Érdekesség lehet placebo de szerintem volt valami a Pro Planban ami irritálta (lamb and rice volt pedig) mivel most nem látom vakarózni, előtte se volt notórius vakarózó de napjába 1-2x láttam rajta már már roham szerű vakarást.

A zacskó is sokkal kulturáltabb, hogy nem 5cm-nyi visszazárható rész van. (Igaz kiszoktam szedni 7-8l-es befőttes üvegbe és légmentesre zárom, sokkal jobb nem lesz állót és nem kap levegőt, nedvességet.)

Mod.: arról nem beszélek, hogy nevetséges a Pro Plan ára, majd ~3 ezerrel olcsóbb a Brit (7kg-os) és mégis jobb az összetétele.

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#33022) Vesa válasza jézusom (#33019) üzenetére


Vesa
veterán

"Bizonyítottan nagyon káros hosszú távon."

Láthanám azt a bizonyítást?

Nem így van. Gondolj pl. a radioaktív sugárzásra. Kis mennyiségben egész életedben kapod az űrből kozmikus sugárzásként, emelett a talajban és vízekben lévő rádiumizotópok bomlástermékeként keletkező radon izotópokból is. Aztán simán eléldegélhetsz ettől még 120évig is. Ha viszont nagy mennyiség ér, elpusztulsz. Vagy az amúgy halálos kígyóméregből készült krémmel is kenegetheted magad nyugodtan, sőt, még gyógyítani is fog, de ha ugyanaz a hatóanyag koncentrált mennyiségben jut a szervezetedbe, akkor szépen kinyiffansz. Lehetne még sorolni, a lényeg az, hogy az LD50 értéket nem véletlenül találták ki.

A Glifozáttal (Glialka) végzett kísérletek állatokban csak enyhe toxicitást jeleztek, az is csak igen nagy adagoknál. Annyi mérget ami pár fűszálból a szervezetébe kerül, a sima tápjával is megesziik napi szinten! Pl. a tengeri halak nehézfém szennyezése közismert, de jóval a határérték alatt van, nem fogsz belehalni, ha veszel egy csomag fagyasztott halfilét és megeszed, ahogy a kutya se fog megförmedni attól, ha halas tápot eszik. Ezt a problémát hivatottak kezelni a méregtelenítő szerveink, pl. a májunk, igen szép hatásfokkal.

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete!

(#33023) zolee0307 válasza Vesa (#33022) üzenetére


zolee0307
őstag

A háttérsugárzás természetes eredetű, amihez az evolúció során a szervezetünk hozzászokott. A glifozát nem ilyen. Az hogy kis mennyiségben nem káros, még nem jelenti azt, hogy hosszú távon nem okozhat problémát. A nehézfémek, amit felhoztál példának nem jó hasonlat, mert azok a szervezetből nem ürülnek ki, hanem idővel felhalmozódnak.

A glifozát enzimműködést gátol, szerintem ez nem feltétlenül egészséges. Nem véletlenül lehet ezt azt olvasni róla. A mai világban meg mivel a pénz számít a tesztek is olyanok, amilyenek. Gondolom nem évekig, évtizedekig tesztelik egy élőlények a szert. Sok mindenről, amiről azt hittük, hogy nem káros, kiderült, hogy nem egészséges.

Érdekes, hogy a mellettem lévő két telken gyomírtóznak és ott nincs vakond, nálam van, vajon miért? A másik két telken valószínűleg olyan a talajélet, hogy semmi. Persze ez nem tudományos tényen alapul, csak furcsa és a közös a gyomírtó. Mikor megvettük a mostani házunkat, az előző tulaj gyomirtó tevékenysége mostanra kezd eltűnni, most látom, hogy helyre állt a kert. Normálisan nőnek a növények, van giliszta, rovar, stb., stb. Persze van köztük gyom, kartevő, de még lehet tanulni velük együtt élni.

Persze mindenki azt használ a kertjében, amit akar. Az is tény, hogy mindenki szép füvet akarna, csakhát az nem egyszerű, főleg, ha a szomszédoktól jön mindenféle mag, plusz egyszerűbb permetezni, utána meg ordítani a gyerekre, hogy nem menj a fűre, meg órákig nem lehet megmaradni, mert olyan büdös. Egyébként, ha rendszeresen nyírod a füvet, akkor pár év alatt kialakul egy természetes gyep, ami az adott területre jellemző, és nem annyira kényes, mint egy vetett pázsit, csak hát ez idő kérdése és nem lehet vele dicsekedni, meg nem olyan mint a reklámokban. El kellene fogadni, hogy bizonyos területen bizonyos növények élnek csak meg, de sokan ezt nem érik fel ésszel és utána jön a vegyszer használat.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#33024) Dorian válasza zolee0307 (#33023) üzenetére


Dorian
félisten

Mondjuk az fel sem merült bennem, hogy vkik folyamatosan gyomirtóznak. Nálam most egyszer van rá szükség, mert az új támfal melletti töltőfölddel jött egy csomó gyom, azokat füvesítés előtt kiirtattam. De a kertésznek direkt megmondtam, hogy nem pázsitot akarok, hanem "vidéki füvet". Kutyák, gyerekek mellett a pázsit úgysem tartható, és a normál fű sokkal természetesebb látvány. + Kifejezetten élvezem, ahogy gerillaként itt-ott kikel egy-egy pipacs, érdekes gyomnövény, stb. Tavaly egy szúrós szárú, de nagyon szép kék virágú gyomot addig gondozgattam, amíg kisebb bokor lett belőle ;]

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33025) Cyberpunk


Cyberpunk
félisten

Elől csatolós hámot használ itt valaki? Sima pórázban sokat húz a kutya, sajnos nem nagyon foglalkozott vele a néhai gazdi, és nem könnyű a séta sokszor. Hátha gyorsabb fejlődést lehetne elérni ezzel, mint a hagyományos megállunk ha húz módszernél. Fojtót nem akarok rá rakni.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#33026) Dorian válasza Cyberpunk (#33025) üzenetére


Dorian
félisten

Házban mèg jobban fog húzni, hiszen egèsz mellkassal bele tud feküdni.
Sima nyakörv, ès rövid, erős dinamikus rántás, ha hùz.
Èn csak azèrt hámozok, mert règebben verekedős volt ès annál fogva könnyebb volt kiemelni a bulibòl.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33027) Vesa válasza zolee0307 (#33023) üzenetére


Vesa
veterán

"A háttérsugárzás természetes eredetű, amihez az evolúció során a szervezetünk hozzászokott."

A tiszafa vagy a Xilit is természetes anyag, mégis felfordul tőle a kutya mert számára mérgező. Ez nem így működik. Én egy szóval nem állítottam, hogy a Glifozát egészséges! Csupán arra hívtam fel a figyelmet, hogy egy normál kertben annyi fűből, amit egy kutya "lelegel", a szerből olyan minimális mennyiség kerülhet be a szervezetébe, ami a kutatások szerint nem okozhat gondot, ráadásul ennyi mérget a mindennapi táplálékkal is magához vehet!

A nehézfémek pont azért jó példa mert felhalmozódik és nem ürül ki, mégsem rettegnek a kutyatulajodonosok halas táppal etetni éveken át! Ezzel szemben a glifozátot kis mennyiségben a máj lebontja és kész vagyis kiürül (de eleve rosszul szívódik fel az emésztőrendszerből), azt is csak évente 1-2 alkalommal amikor találkozik vele az eb, szemben a táplálékból származó szennyezések mindennapos bevitelével.

Ezzel együtt én sem gyomirtózok, de nem azért mert rettegek egy ilyen minimális vegyszertől, hanem azért, mert nincs értelme, mivel egy nagyobb kutya alatt úgysem marad meg semmi.

A tudomány a valóság költészete!

(#33028) Cyberpunk válasza Dorian (#33026) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Igen aszem maradunk a nyakörvnél, aztán türelemmel eljutunk valameddig.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#33029) Siriusb válasza Cyberpunk (#33028) üzenetére


Siriusb
veterán

Nem kell túlbonyolítani a kérdést, Ceaser Millan által javasolt módszer teljesen jól működik, simán a hurokban végződő pórázt dobja fel a kutyák nyakába.
Barkácsboltban veszel 2 méter kötelet, kötsz egy akkora hurkot a végére, amiben a kötél könnyen tud mozogni, átbújtatod a kötél másik végét ezen és meg is kaptad a hurkot, ami mehet a kutya nyakára; én ezt csináltam. És kijön 200 forintból. Azért is jó, mert később úgyis csak a zsebedben hordod, a kutya megy melletted enélkül is. :)

(#33030) #89309696 válasza Vesa (#33027) üzenetére


#89309696
törölt tag

Azt tudni amúgy, hogy a sokkal elterjedtebb aszpartám és aceszulfám hogyan viselkedik a kutya szervezetében? Vagy csak a xilit okoz vércukor leürülést?

(#33031) jézusom válasza #89309696 (#33030) üzenetére


jézusom
addikt

Elvileg a xilit fejt ki inzulin reakciót kutyáknál, közben meg nem is kap ugye szénhidrátot (vagyis csak cukoralkoholt) elvileg ez a gond. De aszpartamot se tartanék otthon... Gondolom ezért kérdezed. Ha édesítő kell akkor lidlis tabis a kávéba, ha meg édesség akkor már tökmindegy, jó a cukor. Én legalábbis nem áltatom magam ilyen paleo meg fitnesz norbis tortákkal :D Kibírom vagy eszem rendesen, nem buziskodunk :D
Amúgy emberer aszpartám a veszélyes. Azt ne kérdezd miért teszik a csecsemő tápszerbe...

[ Szerkesztve ]

(#33032) #89309696 válasza jézusom (#33031) üzenetére


#89309696
törölt tag

Én utálom az édesítőszert, az meg hülye aki azt hiszi a "káros" cukor helyett édesítőszert zabálni "egészséges" lesz, de sok ilyen hívő van. Kifejezetten erre kényszerülő betegség miatt megértem ha édesítőszert kell enni vagy extrém kövérség miatti fogyókúra stb. és kell a termékválaszték is az ilyen embereknek, de legtöbbször egészséges emberek tömik magukba.... :((( És a feleslegesen magas igény miatt sok termék jelentős része már édesítőszer+cukor keverésű évek óta a boltokban, nekem egészséges embernek csökken a választékom idióták miatt. A gyártók meg röhögnek a markukba, mert cukor nélkül olcsóbb is előállítani a terméket.

Néha kapnak kekszet, piskótát nem sokat, meg néha emberi konzervet öntök a tápra és ezekben olykor van aszpartám meg aceszulfám. Xiliteset nem adok sose.

[ Szerkesztve ]

(#33033) Dorian válasza #89309696 (#33030) üzenetére


Dorian
félisten

A többi nem veszèlyes kutyákra, de aszpartámot embernek nem adnék.
Felesègem ilyen fitness-mániás, èn kifejezetten cukorpárti vagyok, de most neki is marad szèpen a sztìvia, elvileg azzal nincsenek bajok.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33034) #89309696 válasza Dorian (#33033) üzenetére


#89309696
törölt tag

Norbi is egy vallás, mi meg ugye hívő ország vagyunk, megmondták. :D
Engem az üdítőitalok akasztottak ki, de leginkább az energiaitalok. Régen sokat ittam, már évek óta a megjelenő új ízek mind édesítőszeresek ezen eléggé kiakadtam és minden csoportban megmagyarázták, hogy ez mennyire jó és a káros cukor nincs benne. Egy édesítőszeres energiaitalról beszélni egy mondatban az egészségességről az meredek. És még energiát se ad a cukor nélkül és egy olyan termék amiből eleve csak napi egyet isznak vagy kettőt tehát keveset, kevés a cukorbevitel vele, de ugye az édesítőszer kellett és mindbe... Hát én nem bírtam sokáig azt a sok hülyeséget amiket olvasgattam már, úgyhogy leszoktam az energiaitalokról is évekkel ezelőtt, meg az energiaitalos csoportokból is kiléptem.

Sztívia elvileg jó, nem tudom miért nem terjedt el, Nestea vagy Fusetea ami használja üdítőben, mindenki inkább aszpartám, aceszulfám vagy 1-2 egyéb dologgal édesít.
Aszpartám is a fentebb levezetett gyomírtós dózis arányok miatt kapható a boltokban, mert bizonyítottan rákkeltő, de embertelen sokat meg kell enni hozzá. Napi 2 liter aszpartámos üdítő évtizedekig fogyasztva simán gyomorrák, de ennyit szerencsétleneken kívül nem iszik meg normális ember. Ezért van csecsemőtápban is, ezért lehet E250 pác-só a húsokban, hiába rákkeltő anyag, de nem eszünk belőle annyit és még az mellé is hajlamosító tényezők kellenek. Nem lesz egészséges így se, de ez az oka amiért kapható a boltokban mégis.

(#33035) Dorian válasza #89309696 (#33034) üzenetére


Dorian
félisten

Mi nem iszunk ilyesmi szènsavas üdìtőket. Ùgyh meg is lepődtem, mert mùltkor akartam venni egy fèl litereles kòlát, ès csakis èdesìtőszereset lehetett. Nem vettem.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#33036) Vesa válasza #89309696 (#33034) üzenetére


Vesa
veterán

"Egy édesítőszeres energiaitalról beszélni egy mondatban az egészségességről az meredek"

Ezt én sem értem, mivel az energiaital pont a cukortól lesz az, nem a koffeintől (ez utóbbi csak az éberségért felel). Az energiaitalokban az extrém magas cukortartalom adja az energiát, mivel azt ugye tudjuk alap kémiából, hogy cukor=energia! Bár egyes édesítőszerek is közel annyi kalóriát tartalmaznak mint a cukor, de a szervezetben ezekből lénygesen kevesebb hasznosul az anyagcsere folyamán, cserébe nagyobb mennyiségben nincsenek túl jó hatással az emésztésre, nőknél pedig a menstruációra.

Kutyákra elvileg csak a Xilit végzetes, a többinél akut mérgező hatást nem ismerek. A hosszú távú hatásaikról sajnos nincs infóm.

A tudomány a valóság költészete!

(#33037) #89309696 válasza Vesa (#33036) üzenetére


#89309696
törölt tag

Annyit nem szoktak kapni, néha veszek paradicsomos halkonzervet [link] és a tápra öntöm. Vagy más emberi kajálásra szánt konzervet öntök rá, ezekben néha van olyan aminek nem kéne, de szerintem a mennyisége elenyésző a kutya méretéhez és az adagoláshoz képest.
Persze feltehető a kérdés miért veszek 3x350Ft-ért paradicsomos halkonzervet mikor egy 800g-os felsőkategóriás kutyakonzervet is eloszthatok 3 felé a tápra önteni és akkor kutyakaját kap, ugyanannyi árért, ugyanannyi mennyiségben. Nem tudok rá választ, de mintha ezt jobban szeretnék, mint amikor konzervet öntöttem a tápra.
Ezek csak ilyen jutalomkiegészítők, nem kimondottan etetni, csak nagyon örülnek mikor ilyen jutalomnap van. Van mikor Activia joghurtot kapnak egy pohárral, valamikor két főtt tojást, valamikor túrót, főtt riszt vagy főtt tésztát.

(#33038) Vesa válasza #89309696 (#33037) üzenetére


Vesa
veterán

Én is adok halas cuccokat nekik néha, mert imádják!

A tudomány a valóság költészete!

(#33039) Cyberpunk válasza #89309696 (#33037) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Alapjában véve én is száraz táppal etetem, minőségi! Bárányost szereti, allergiája nincs, legalább is nem mutatkozott még, igaz én nem variálom a tápot. De kap házit is, igaz külön nem főzök neki (magamnak sem nagyon :D ), tegnap például bevert egy tányérnyi milánóit. :D Vacak konzervet nem adok neki, de virsli az előfordul. Hiznia kéne egy kicsit, de simán lemozogja (husky), meg még fiatal 1,5 éves.

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#33040) flegga92 válasza Siriusb (#33029) üzenetére


flegga92
senior tag

Valóban ez a legjobb. Hámban nálunk is húz, kapott egy nyakörvet, de ha bolond kedvében van akkor a nyakörvben is képes húzni. Már séta előtt látom, hogy hülye, akkor elteszem a zsebembe és ha igazam lett adom fel rá. A 3. séta után rájött, hogy ettől tényleg meg tud fulladni, így elég a nyakába tenni és tud rendesen viselkedni. Viszont meg kell tanulni használni, mert ha hátrál, vagy rángatja a fejét és nincs időd meghúzni, ki tud belőle bújni (legalábbi az enyém igen).

(#33041) galervin93


galervin93
őstag

Üdv!
Néhanapján a tacsink húzza picit a jobb hátsó lábát (nagyobb terhelés után, de amúgy viszonylag ritkán, tehát közel sem minden nagy séta után, de időnként látjuk rajta). Voltunk dokinál, azt mondta kicsit "laza" a térde és porcerősítőt javasolt neki. Pedig kap csontot, porcogót, sok husit rendszeresen, de úgy néz ki ez kevés. :( Ha nem muszáj nem adnék neki "mű" cuccot, persze ha elkerülhetetlen akkor minden további nélkül, de azért megkérdezném, mivel lehetne "felturbózni" kicsit a kajáját ezirányban? Illetve ha mégis valami étrend kiegészítőre volna szükség, abból mi az ajánlott?

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#33042) Siriusb válasza flegga92 (#33040) üzenetére


Siriusb
veterán

Ha hátrál, olyankor a sarkaddal megbököd például. Valójában az a célszerű, hogy még időben kizökkentsd, amikor észreveszed, hogy kezd feszültté válni. Ahogy egyre jobban túráztatja fel az agyát, egyre erősebb reakcióval kell fellépned, hogy hatást érj el, tehát ha a kezdetekkor el tudod csípni, akkor nagyon könnyű irányítani. Pöccintés a sarkaddal, vagy egy kis rántás még az elején, s már ki is lehet zökkenteni.

(#33043) flegga92 válasza galervin93 (#33041) üzenetére


flegga92
senior tag

Ugyan ilyen gondunk van a yorkinkkal. Zöldkagylóport kapja állandóan illetve 3 hónapos kúra szerűen kollagént. Nagyon sokat javult tőle, ritkábban húzza a lábát. 2 éve azt mondták, hogy lassan meg kell műteni ha tovább romlik, de szerencsére javult csak.

(#33044) #89309696 válasza Vesa (#33038) üzenetére


#89309696
törölt tag

Halkonzervből a mexikóit meg a chiliset nyilván kihagyom, a sima olajosnak nem látom értelmét, mert nincs íze és az olajat oda se adnám nekik, ergo kuka lenne a leve, márpedig a levet is szeretik. Marad a paradicsomos meg a paprikás, bár mivel mindig kaptam paradicsomosat így a paprikásat még soha nem próbáltam.
A cukor, só megmérhetetlenül kevés benne, E betűkkel nem tudsz mit kezdeni, hagymát se ehetne a kutya elvileg, de az is nagyon minimális a szószban. Más problémát nem olvastam az összetevői között, ízre sem erősek, nincsenek szétfűszerezve. Érdemes a sprotnit venni, mert egy százassal olcsóbb a heringnél pl. Márka is tök mindegy, az összetevőket kell végigfutni, hogy xilit ne legyen a szószban édesítőszerként.

Általában úgy szokott lenni fejenként, hogy mondjuk hétfő-kedd táp, szerdán tápra 1 pohár Activia (ha nincs akkor fél kocka túró), csütörtök-péntek táp, szombat tápra egy paradicsomos halkonzerv, vasárnap-hétfő táp, kedd táp rizzsel (ha nincs akkor tészta), szerda-csütörtök táp, péntek táp két főtt tojással és így stb., ez teljesen random igazából. 40 Kilósak.
Egyébként lehet kapni talán a Belcando csinál ízesítő feltétet tápra, mondanom se kell milyen drága, drágább a konzervnél. :D

Jutalomfalatból kerekpiskótát szoktak kapni, fejenként 5 karikát vagy sima Győri háztartási kekszet 5 darabot. De ezt heti csak egyszer vagy kétszer, én nem tömöm őket jutifalattal naponta többször.
Bár gondoltam rá, hogy a Pedigree mindenhol kapható sárgazacskós szarjait is adhatnám keksz helyett, mert ilyen ritka alkalmakhoz azt is lehet adni hiába bóvli.

Tápból visszaálltam a Cibaura. Embertelen drága az N&D a kori óta, úgyhogy le kellett passzolnom, de az Acana is drágult, vállalhatatlanok most a prémium tápok. A Cibaut etettem régen, ismerem, azzal nem volt gond, nem akarok most új tápra átállni amúgy se.

[ Szerkesztve ]

(#33045) flegga92 válasza Siriusb (#33042) üzenetére


flegga92
senior tag

Ha én veszem észre hamarabb a problémát akkor nincs gond, elég megfeszíteni a pórázt és rászólni. Viszont ha elkalandozok a gondolataimmal vagy ő hamarabb meglátja akkor már szinte késő. Sajnos 1 hónapot jártunk a kutya suliba aztán a vírus miatt abbamaradt. Gyakorolunk de csak nem olyan.

(#33046) raziel01


raziel01
veterán

Sziasztok,

Eddig hébe hóba kaptak a kutyák Darling vagy Orlando (lidl) száraztápot. Amúgy házikoszton vannak. Illetve néha szoktam venni Lidlben konzervet is nekik.
Van olyan kategória száraztápban ami jelentene minőségi ugrást de nem a 15-20 ezres szint? Mondjuk ha a mostani 400 Ft-os kilós árat nézem, vannak tápok mondjuk 7-800 Ft/kg-ért?
Vagy ha ennyiért nincs akkor melyik az amit érdemes megvenni?
Tacskó keverék kutyák 4 évesek.

[ Szerkesztve ]

(#33047) Zsocy155 válasza raziel01 (#33046) üzenetére


Zsocy155
őstag

Szia!
Pl.:
[Josera]
[Brit]
Mind a kettőnek van több verziója.
Mi is főzünk nekik, pluszba kapnak Brit-et.

[ Szerkesztve ]

(#33048) raziel01 válasza Zsocy155 (#33047) üzenetére


raziel01
veterán

[link] Emagon most nincs rossz áron a Brit Premium. Szerintem akkor rápróbálok arra. 15 kilóval házikoszt mellé elleszünk egy darabig. Köszi. :R

(#33049) galervin93 válasza flegga92 (#33043) üzenetére


galervin93
őstag

Szia!
A kutyás topikban ajánlottál zöldkagylóport lábfájós kutyunak. Érdeklődnék, hogy mit használsz, melyik ajánlott? Illetve a kollagén-kúra mit takar pontosan?
Előre is köszi! :)

Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!

(#33050) flegga92 válasza galervin93 (#33049) üzenetére


flegga92
senior tag

Először patikában vettem legolcsóbb kapszulásat amit mindig szétszedtem és a karjára szórtam. Aztán az állateledel boltban Farkas konyha márkájú volt, azt szedik mind a kettőből. Elsőre drágának hangzik, mert 5-6e Ft, de nálunk két yorkinak elég majdnem egy évig.
Kollagént nem szabad folyamatosan adni, 3 hónapig minden nap, majd 2-3 hónapig szünetel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.