Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6267) King Unique válasza Sonja (#6266) üzenetére


King Unique
titán

Tehát ASMedia chipes PID: 55AA - ahol 55AA azonosítónál ugye frissíthető szükség esetén a firmware a téma összefoglalóban szemléltetett módon, ellenben pl. a 1153 azonosítójú változatnál nem - azonosítóval, ellenben a chip pontos típusa ebből nem derül ki. Igaz az utóbbi sokszor csak fizikai szemrevételezéssel állapítható meg, amihez viszont lehet szét kellene szerelni a dokkolót, de annyit nem ér az egész, meg az ugye garanciavesztéssel is járhat.

A gyártó weboldalán egyébként szépen le van írva kb. minden jellemző erről a dokkolóról, úgyhogy sok kérdés nem marad. Az előbbi mellett esetleg még a logikai-fizikai szektorméret kezelése lehet lényegi információ az 512e vs. 4Kn probléma miatt, de vélhetően 512e megoldást használ, aminek ellenőrzése Windowson egy másik hozzászólásban szemléltetve van.
+ Mivel kétlemezes dokkoló, még az lehet lényeges, hogy pl. 2 db 2,5" / 3,5" HDD-vel mennyire működik stabilan, bírja-e a tápegysége, stb., mert ugye nemrég az is téma volt itt.

Ami viszont nem a legjobban kivitelezett ennél az AXAGON ADSA-DC DUAL CLONE dokkolónál az az, hogy bár USB-C modellként jellemzik, ellenben USB-C csatlakozási lehetőség csak az eszköz (dokkoló) felől van, míg a gazda (PC / Mac) felől a standard USB-A. Ez így szimpla félmegoldás, mivel az USB-C eszközöknél pont az lenne a lényeg, hogy USB-C porthoz is lehessen csatlakoztatni azokat, amit pl. az AXAGON ADSA-M2C DUAL NVMe CLONE dokkolónál már sikerült abszolválni a gyártónak, annál mellékelnek USB-C - USB-C kábelt is az USB-C - USB-A kábel mellé, míg az előbbinél csak USB-C - USB-A kábelt. Úgy látszik a + 1 db kábel már nem fért bele a gyártási költségbe, vagy ki tudja. :D

Köszönjük a beszámolót! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.