Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10681) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Sziasztok!

Az normális, hogy a logout alól megnyitva egy fórumtémát a bal oldali sávban csak a két logout doboz és az apró maradt? Eltűnt a gamepod a mobilarena az itcafé és a prohardver 3-3-3 legfrissebb témás doboza.

Ugye ez nem szándékos?

[ Szerkesztve ]

(#10682) Parci válasza DeFranco (#10681) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

de, szándékos, egyszerűsítünk most a fórum bal hasábján. csak topikon belül van ez, egyrészt, mert feltesszük, hogy topikon belül már az adott fórum egyéb topikjai érdeklik a usert jobban. másrészt, mert sokkal gyorsabb a lekérés így.

viszont a logouton megmaradt az általánosabb lekérése a többi topiknak, ott kevésbé lenne értelmes, ha csak az "off topik logout" témáit mutatná adott helyzetben stb.

de figyelek az ellenérvekre is.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10683) DeFranco válasza Parci (#10682) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ezt nagyon sajnálom, és nagyon örülnék neki, ha ezt újra megfontolnátok. A saját példámat tudom (értelem szerűen) felhozni: Én a logout portált használom, ennek több oka van, egyrészt jobban tetszik, ahogy itt elérhető a részletes kereső, jobban tetszik a design (nincs bajom az újjal sem, örülök neki, ne értsd félre, de nekem ez jobban kézre esik) és az oldalsáv itt adta eddig a legjobb mixet abból, mi is folyik az oldalon.

Attól függetlenül, hogy a LO volt a default portálom, a többi oldal is érdekelt, és nagyon jó volt így, hogy fél szemmel láttam, mi pörög a többi portálon, nagyon sokszor kattintottam át egy hardvertesztre vagy mobilos hírre, de azt nem szeretném, és várhatóan csak nagyon ritkán is tenném meg, hogy ezért külön címlapokat nyissak minden oldalra. Egyrészt ez nem ergonomikus, másrészt pedig ez egy más dimenzió, mert a címlapon azt látom mi a friss, nem azt, hogy mi pörög (oldalsáv).

Nagyon sok hozzám hasonló a fórum mentén "szörfölő" user van, és úgy érzem ez a folyamatos használat során beszorítja az ilyen usereket a LO berkein belülre, sokkal kevesebb lesz az átkattintás a többi portálra, szűkül az userek rálátása a többi IT területre.

Tudom hogy át lehet kattintani, tudom, hogy pár kattintás átnézni a "szomszédba" de az ember lusta, hosszú távon azt használja ami kéz alatt van, ami ergonomikus. Éppen ezért úgy gondolom, hogy nem kellene kihúzni a "kéz alól" ezeket a boxokat, mert ez egy szuper kapocs a család többi tagjához, amit sokan előszeretettel használtak.

Ha egy mód van rá, kérem tegyétek vissza, vagy legyen default így az új módszer szerint, de legyen átkonfigurálható a régire a beállításokban, ha valakinek igénye van rá.

(#10684) Parci válasza DeFranco (#10683) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azt ugye láttad / értetted, hogy ez csak fórumon belül módosult, magyarán, ha a fórum nyitóoldalát vagy egy adott fórum topiklistáját nézed, nincs változás?

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10685) Peti66 válasza runner 125 (#10680) üzenetére


Peti66
senior tag

Köszöntem!
Szóval na,ez a 22 hangulatjel nem fed le mindent :N 1-2 is elég volna 1 kommenthez,hogy értsék
az emberek... És, nem a verbális képességeimmel van baj...
Kifestő :U 45 éve jártam ki az ovit...

Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...

(#10686) Sk8erPeter válasza Peti66 (#10685) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"Szóval na,ez a 22 hangulatjel nem fed le mindent 1-2 is elég volna 1 kommenthez,hogy értsék"
22 hangulatjel nem elég neked?
Miért nem fogalmazol úgy, hogy érthető legyen? :D Vagy szavak helyett egy-egy darab smiley-val szeretnéd kifejezni az összes üzeneted tartalmát? :D
Szerk.: OFF.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#10687) fatal` válasza Sk8erPeter (#10686) üzenetére


fatal`
titán

Én sem értem az állandó nyígást a több hangulatjelért. Nekem eddig mindig elég volt az a pár darab, ami van. :U

Ha mégsem, akkor meg lehet használni szöveges smilekat a képek helyett.

(#10688) DeFranco válasza Parci (#10684) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Értettem (érteni véltem), értelmeztem, kipróbáltam. Arra gondolsz, hogy itt és csakis itt kevert boxok vannak, de ha bemegyek egy témába (nem bejegyzésbe) logout portál alól, akkor ott már csak LO boxok vannak, ugye?

Ez nem segít sokat. Nem ergonomikus. Nézzük hogy néz ki a folyamat: indítom a böngészőt, gyorsindításban indul a http://logout.hu/forum/index.html innen nézek jobbra, jött-e valami új az itt szóltam hozzához, lerendezem, megyek fel a kedvencekbe, ha jött még új megnézem, lerendezem, majd megyek jobbra, és nézem, van-e még valami. Ha van, kattintok, olvasok, ha olyanom van, reagálok, majd megyek a következőre szintén jobbról. Innentől kezdve az érdekes témák elfogyásáig jobbról dolgozok, majd elölről itt szóltam hozzá és kedvencek. Közben egyszer-kétszer (nem kell többször) felnézek a fenti boxba, hogy van-e valami érdekes hír, bár nagy valószínűséggel ezt már ismerem "jobbról", a cikkeket elolvasom, a reklámokra rákattintok ;] és vissza a fórumba. Itt jellemzően, ha tartósan maradok, akkor át is írom a címsorban a portált.

A folyamat során egyszer menten az fórum kezdőlapjára, a napi első indításkor, jellemzően még naponta max egyszer nézek fel, mivel ott a törzsben nincs számomra semmi érdekes.

Ezzel a "többi" oldal témáival nem találkoznék többet (vagy csak jóval kevesebbet) ha nem "tolná elém" a fórummotor a jobb boxokban. Az eddigi arány jó volt (60% LO 40% minden más) mert amelyik topic élt, az a szemem elé került. Jellemzően a cikkekhez is azok témáján keresztül kerülök fel.

A címlapokat nem nézegetem, mert annyira vagyok aktív, hogy anélkül is tudom, hogy mi történik az oldalakon, pont a jobb hasáb segítségével. De ha ez eltűnik, akkor a portál legalább két lapja teljesen ki fog esni, mert annyira meg nem érdekel, hogy külön kört fussak vele.

Ha az a feltett célotok tehát, hogy a címlapokra tereljétek az embereket, akkor nincs több kommentárom hozzá, bár nem örülök, de nyilván hiába pörgök arcon, akkor sem fogtok ezen változtatni, de ha az, hogy "mert feltesszük, hogy topikon belül már az adott fórum egyéb topikjai érdeklik a usert jobban" akkor azt kell mondjam, a feltevés nem áll meg, az aktív arcokat ismerve és látva, hogy ők is mozognak a portálok között, úgy ahogyan én, és véleményem szerint ez az oldal "ergonómiáján" is sokat ront.

(#10689) Parci válasza DeFranco (#10688) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem csak a fórum nyitón van a régi elrendezés, hanem, mint írtam, minden fórumban is. egyedül topikon belül nem. amit írsz, köszi, értem. gondolkodunk még rajta, hogy hogyan toljuk a userek arcába a tartalmat. nekünk sokkal fontosabb, hogy olvassák minél többen a drágán előállított tartalmat, mint bármi más. az kifejezetten káros (a bevételeinkre), ha egyre több ember ki sem jön a fórumból.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10690) Sk8erPeter válasza DeFranco (#10688) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ha ez bármit számít, én látok abban rációt, amit mondasz, hogy adott topic nézegetése közben a többi portálról is több link elérhetővé tételével több aktivitást lehet generálni, meg ne az utsó X aktív topic lekérése legyen a szűk keresztmetszet :P, és a Te eseted bizonyítja, hogy Parciék feltételezése nem helytálló, még ha jó szándékkal is tették ezt. Mondom ezt úgy, hogy megmondom őszintén, én a bal oldali blokkokkal nem is nagyon szoktam foglalkozni. :D
Szerk.: na, Parci közben leírta az okokat, így már mindent értek. :D

===

(#10687) hunfatal : jaja, nekem is bőven elég volt, csak ritkán ágyaztam be külső oldalról egyéb smiley-t.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#10691) DeFranco válasza Parci (#10689) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Akkor itt valami fogalmi zavar van, tudnád illusztrálni példával, hogy hol van, hol nincs "idegen" box?

Nem azt írtam, hogy ki sem megyek a fórumból, hanem ott kezdek, és azon keresztül jutok el a drágán előállított tartalomhoz. Mert eljutok, olvasok mindent, pont ezért lobbizok most is, hogy ezt ez után is megtehessem. A címlapra lehet felmennék napi egyszer, mondjuk kettőre az ötből, de így sokkal több tartalomhoz csorgok át (cikkhez, teszthez, hírhez stb.). Ez csak nem bűn. Te is tudod, hogy a fórumrendszer nélkül semmit nem ér a drágán előállított tartalom, egy idő után mindenki "belülről kifelé" kezd navigálni.

Értem én, hogy maximalizálni akarjátok a reklámlekéréseket, ehhez pedig cikket kell olvasni, de ezt eddig is megtettük, nyertek vele X%-ot, de a felhasználóbarátságban sokkal többet buktok. Ha gondolod, írd meg, hogy ez van, pénz beszél, és befogtam, de még azért egy picit hiszek a portál felhasználóközeliségében ;)

[ Szerkesztve ]

(#10692) Parci válasza DeFranco (#10691) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekünk az a hatékony bal hasáb a fórumban, ami több tartalmi olvasottságot generál. ha ez a régi, akkor az, ha az új, akkor az. gondolkodunk, hogy mit lehetne még tekerni. az biztos, hogy az adott portál új anyagainak sokkal agresszívebb "nyomását" szeretném a fórumban.

de ezt senki se értse úgy, hogy "kitolunk a userrel", már csak azért sem, mert úgy sem olvas senki olyasmit, ami nem érdekli, kényszeríteni nem tudjuk. :) az viszont fontos, hogy minél jobban "erőszakoljuk" a tartalmat. szóval gondolkodom tovább, hogy hogy lehetne ezt igazán jól.

például tényleg a topikok pörgéséből kiindulni, és úgy ajánlani, hogy azokból a topikokból, ami valamilyen hírhez/cikkhez tartozik, és "pörög".

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10693) DeFranco válasza Parci (#10692) üzenetére


DeFranco
nagyúr

De ezzel nem ezt éred el, pont a fordítottját. Az a 4x3 topic cím pont hogy hozzátesz ahhoz hogy nyomd a tartalmat, nem hogy elvesz belőle. Ha elveszed, akkor azzal elveszik a kapcsolat is a szomszédos portálokkal.

Mindegy, leírtam szerintem értelmesen, hogy mi az álláspontom. Azt meg tudod, hogy nem szoktam minden változtatásnál habzó szájjal hemperegni, hogy mindentvissza nemnemsoha. Nem szaporítom a szót, határozottan úgy érzem, hogy igazam van, és van értelme annak amit írtam, az infó átment, ha gondoljátok, csináltok vele valamit, ha nem, akkor IJ kártya. Úgy sem tudok mit tenni.

re:szerk: én sem azt mondom, hogy kitoltok (mármint szándékosan) az userekkel, csak ez nem a leghelyesebb irány, és többet vesz el, mint ad (mit ad? eddig is megfelelő hosszú volt a "hazai" topiclista... mennyi volt? 10? Azért az még csúcsidőben is átfogja az emúlt fél-egy órát, holtidőben egy negyed-fél napot is).

[ Szerkesztve ]

(#10694) föccer válasza Parci (#10692) üzenetére


föccer
nagyúr

Egy futó szalagcímet el tudnék valahol képzelni, amin nem az éppen aktuális, hanem a tervezett megjelenések jelennének meg.

Az egészet úgy képzelem, hogy a "Címlap Tesztek Hírek Tudástár Blogok Fórum Játék! Apróhirdetések Állások" szalag alatt futna egy sáv, amin a várható megjelenések futnának. Ennek a tartalmát a szerkesztők töltenék fel egy külön formon megadva a leendő cikk címét és rövid bevezetőt, ami a cím alatt kiemelten jelenik meg. Ez a szalag minden oldalhoz tartozó fórumon megjelenhetne és minden oldalhoz feltöltött cikk be lehetne kötni. Esetleg az aktuálisan betöltött oldalhoz tartozó cikkek nagyobb gyakorisággal futnának a szalagon.

Például, hogy ha én a Prohardver.hu domainen vagyok, akkor a leendő ph-s cikkek mondjuk minden 4.-ként jelenének meg, míg a többi laphoz tartozóak töltenék ki a maradék 3 "helyet", véletlen szerűen.

A Logoutnál és a Gamepod-nál, ahol az userr contentek vannak, ott a címlapra beküldött, de még meg nem jelent anyagok kerülnének fel a szalagra.

És, hogy miért adhat ez több oldalmegjelenést?

Ha valaki kattint a szalagon, akkor bejön egy olyan oldal, hogy megjelenik az összes, szerkesztés alatt/megjelenésre váró cikk címe, bevezetője. Ezen az oldalon az userek feliratkozhatnak az adott cikkhez tartozó értesítésre. Ezt kérhetik privát üzenet formájában, vagy e-mailes értesítőként. A lényeg, hogy a tervezett cikkenek amolyan "elő reklámot" lehetne csinálni, egy erős utókövetéssel egybekötve.

Egyrészt oldalletöltés lenne a szalag linkje mögötti oldalon is, és ha feliratkozások miatt valószínűleg nőne a cikkek nézettsége is.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#10695) DeFranco válasza föccer (#10694) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Ez a szalag nekem is eszembe jutott, csak nem mertem mondani :)

(#10696) sgergi válasza Parci (#10692) üzenetére


sgergi
veterán

Teljesen egyet értenék DeFranco fórumtárssal.
Szerintem nagyon sokan úgy használják a fórumot, hogy megnéznek egy topikot, majd az eddig bal oldalon listázott topikok valamelyikébe ugranak. És ez egyáltalán nem feltétlenül az adott témából kerül ki.
Én eddig minden lényeges cikkről is így értesültem. Bal oldalon láttam, hogy elindult a topik, sok a hozzászólás, sokszor van a bal menüben. Ha érdekes volt a cím, akkor mentem is a topikba, majd onnan hívtam be a cikket.
Az új rendszerrel pont a fordítottját éritek el szerintem, mint amit akartok, most csak az adott témát mutatja, megszűnnek az összekötések a portálok között, pedig gondolom ezt akartátok szorosabbra fűzni.
Ez főleg azoknak káros, akik sok mindent, sok portált olvasgatnak és nem egy témában akarnak csak mozogni.

Az eddig rendszernél mindenki látta, hogy mire érkezik új hsz minden portálon és azonnal tudott reagálni, és amikor az egyik topikban válaszolt és visszakerült a topikba, már látta, hogy melyik lesz a következő, ahol aktív tud lenni. Most ez a lehetőség gyakorlatilag megszűnt, azaz egy témára korlátozódott.

Régebben az összes portálon lehetett látni, hogy mi pörög, és onnan könnyű a cikkeket elérni, most pedig csak az egyik portál egy részét látod, hogy azon belül mi megy. Ez pont, hogy kevésbé teszi lehetővé az átkattintást.

[ Szerkesztve ]

(#10697) föccer válasza DeFranco (#10695) üzenetére


föccer
nagyúr

Miért nem? az építő jellegű hozzászólásokat/kritikákat mindig is szívesen fogadták az oldal üzemeltetői. Sőt! Azt kell, hogy mondjam, hogy itt meglehetősen sokra tarják az user ötleteket/kéréseket és ezt más sokszorosan bizonyították is. (nyali off :P )

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#10698) Parci válasza föccer (#10694) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hát ez egy marha komplikált valami, ami nem is arra megoldás, amire épp keressük. magyarán, ez független a fórumtól, és hogy mit ajánljunk belőle a bal hasábban.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10699) DeFranco válasza föccer (#10697) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Mert egy kicsit web 1.0 még az animgifes, automata zenés neonhátteres időkből, és mivel eddig minden ötletem visszapattant (bizonyára joggal, nincs harag nincs tüske) gondoltam nem megyek megint jégre :)

De biztosan meg lehet oldani esztétikusan is, ennek ellenére nem tartottam akkora dealbreakernek, hogy bedobjam. Egyetérteni könnyebb :)

[ Szerkesztve ]

(#10700) Parci válasza sgergi (#10696) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

oké, értem, amit mondtok. nem zárkózom el semmitől, egyelőre gyűjtöm az infókat, aztán meglátjuk, mi a legjobb megoldás.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10701) Jorus


Jorus
nagyúr

Most, hogy mondjátok, tényleg van ott egy bal oldali sáv is. :) Nem vagyunk egyformák, én speciel sosem figyeltem, mi van ott, csak a Kedvencek és Itt szóltam hozzá parcellákat scrolloztam. Mondhatni ki sem mozdulok a fórumról (prohardver.hu alól), a hírek, tesztek RSS reader-en jönnek, onnan kattintok.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#10702) fatal` válasza sgergi (#10696) üzenetére


fatal`
titán

Biztos sokan, de én pl. sosem, nem is használom a bal oldalt. Felmegyek a fórumra kinyitogatom az összes kedvencet/itt szóltam hozzá topicot, ahol van új hsz, elolvasgatom válaszolok. Majd kinyitom a főoldalt arról a lapcsaládról, ami érdekel (többnyire ph, mobilarena és itcafe) majd elolvasom a híreket. :) Vagy telefonon nézem meg az RSS-t :)

[ Szerkesztve ]

(#10703) sgergi válasza fatal` (#10702) üzenetére


sgergi
veterán

Persze, biztosan van ilyen felhasználó is sok. Sok féle képpen lehet használni a fórumot. De ahogy ti is írjátok, ti nem használjátok a bal oldali sávot, tehát tök mindegy, hogy mi szerepel benne.
Viszont aki aktívan használta, annak szerintem sokkal előnyösebb volt a régebbi elrendezés, pont amiatt, mert így nem nagyon kellett kimozdulni a topikokból amiatt, hogy mindent figyelemmel tudjunk kisérni.

Nem hülyeség, hogy adott témában is kínál fel lehetőségeket a bal oldal, viszont ezt meg lehetett volna úgy is csinálni, hogy eddig is lista fölé került volna, egy 6-8 db-os ajánlás a témából, míg az adott portál 12-es listája is 8-ra rövidülne, és megmaradt volna az összes többi 3-3 vagy 5-5 darabban.
Már csak azért sem nagyon értem, hiszen most tök rövid a bal oldali oszlop, kb. 4-5 hsz magas, mikor ez belefér egy 1080 pixel magas kijelzőbe, és lejjebb teljesen üres és kihasználatlan a sáv.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.