Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22001) bifidus57 válasza dqdb (#21999) üzenetére


bifidus57
tag

Szervusz dgdb, köszönöm a válaszaidat és a türelmedet!

Összefoglalom a tanultakat, csak azért, hogy valóban jól értem-e amit írtál:

A valódi PWM jel mindig a 4. lábon jön és a maximuma 5V.

Ha a 2. lábon jön a szabályozás, akkor az feszültség alapú. Az én esetemben ezt a változó feszültséget saját magam is tudom "hangolni" a PWM jel segítségével, mert ugyan ez nem valódi PWM szabályozás, de a biosban, a slope PWM szabályozásnál választott érték hatással van a 2. lábon megjelenő szabályozó feszültség (aktuális tápfesz) értékére.

A 4 tűs, valódi PWM-es venti azért nem jó, mert a 4. lábon mindig a maximális fordulathoz tartozó 5V-os "ál PWM jelet" kapja és így a szabályozás nem a kitöltési tényező változása által, hanem a tápfesz csökkentése-növelése által valósul meg, ám ezt a PWM-es ventik nem szeretik.

Erről van szó?

(#22002) Outblast


Outblast
tag

Hali!

Egyszer már kérdeztem itt, de lenne még pár kérdésem :)

Először is ház NZXT H440 / lap H87 D3H/ proci hűtő Lepa Aquachanger 240 (gyári hűtővel) / elől 3 stock NZXT 12es venti hátul 14es Cougar CF-D14HB-R.

1. most a ház tetejében van a radiator kifele fujja a meleget, kerdesem az lenne hogy igy jobb e vagy a haz elejeben lenne-e jobb. A kerdesem azert merult fel mert egy Sapphire Nitro R9 390 kari van a gepbe, ami terhelesnel lazan felmegy 80 fokra igy meg ha a hatso Cougar 12V-on is megy perpill a radiatoron igy is meleg levegot fuj at 2 gyari Lepa illetve felul nincs is olyan nagy res a hangszigetelo anyag miatt.

2. Szeretnem lecserelni a 3 stock nzxt ventit, de a lapomon csak a cpu fan pwm-es. kerdesem az lenne hogy mivel jarnek jobban ebbol mondjuk 5db egy 5os elosztoval cpu fanrol, es akkor ez lenne elol 3 es 2 a radiatoron (ami ugye nem tul vastag) ha jol tudom ez tobb levegot tud beszivni oldalrol is (elso panelen oldalt van a szellozo nyilas), vagy mondjuk 2 Akasa Apache a radiatorra es 3 Aerocool DS elore? (en mint hozza nem erto ugy gondolom hoyg elorol csak huvosebb levegot tolna ra a radiatorra)
Ugyebar most ez mind kerdeses abbol kiindulva hogy hol is legyen a radiator, mert pl ha elol a radi es elol 3 Lepa bolquiet (ebbol ugye 2 a radin) ez mondjuk 3mas eloszton cpu fan es mondjuk +1 14es fentre.
A lenyeg az lenne hogy a kartya ne fojjon meg szal azert legyen mozgatva a levego, ezert is van most 12V-on az elso 3 venti + a hatso is, de ha meg nem csinalok semmit akkor meg zavaro.
pls help :) (sry kicsit hosszu lett illetve ekezetek is elmaradtak buta G15 :) )

[ Szerkesztve ]

(#22003) Pöttön válasza Grózi (#22000) üzenetére


Pöttön
őstag

Köszönöm a tanácsot, megfogadom. :R
Azért nem tettem a gépbe 120mm-es ventis cpu hűtőt, mert az túl sok áldozattal járt volna. (csak slim ventilátorral fért volna el, porszűrő betét nélkül, és csak low profil ramokat tehettem volna a gépbe.

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#22004) Pöttön válasza Pöttön (#22003) üzenetére


Pöttön
őstag

Lehet lecserélem a hűtőt majd egy ID-Cooling IS-60-ra.
Ebben az esetben tudnátok ajánlani valami jó, halk max 15mm vastagságú slim 12cm-es ventilátort?
Vagy jó az is amit gyárilag adnak hozzá?

A sport a legjobb kikapcsolódás...

(#22005) Grózi válasza Outblast (#22002) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Mivel volt ilyen házam és teszteltem minden elrendezésben kompaktal és bordával is:
1.A ház tetején van a legjobb helyen,de a gyári ventiket kukázd szerintem.
2.Az elméleted ott bukik,hogy elosztókábelre csak egyforma ventiket tehetsz+jól nézd meg milyen 5-s elosztót veszel,mert fele nem működik és láttam már olyat is,hogy hiába külső tápos,elvitte a lap aljzatát.5db Lepaval működhet a dolog megfelelő kábelen,viszont az Apache hatékonyabb radin-így számításba venném abból is az 5db-t.Viszont nagyon aránytalan a konfigod,ha eladnád azt a fapados lapot és vennél egy normálisan felszereltet,akkor sok egyéb lehetőséged lenne.
(#22003) PöttönNincs mit.120-s slim ventikből találsz pár ajánlottat az Összefoglaló végén,viszont először próbáld ki milyen gyári ventivel(én se ismerem az adott típust) és ha nem vagy elégedett akkor jelezd,hogy halkat vagy hatékonyt akarsz(slim esetén csak az egyik választható...).

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22006) Williams


Williams
aktív tag

Sziasztok!

2db 12, vagy 14 cm-es 1000-1200rpm-es ventillátorra szeretnék javaslatot kérni. Fontos, hogy halk legyen alacsony fordulatszámon is, mert a jelenlegi Cooler Mastereknek ami a gépben vannak lassú járatban motor zajuk van (brummognak). Alpenföhn Peter 2 VGA hűtést kellene hűteniük az adatlapomon lévő konfigban.

Köszönöm!

(#22007) abridabri válasza Grózi (#22005) üzenetére


abridabri
veterán

Most mi a baj az 5 Lepaval (3elol +2 a radin . csunya lenne ha nem fujna at 30mm es radit a lepa/ mellesleg nekem is az volt azon a kompakton ,meg most is 3db lepa van a 60mm vastag radin !) ? CPU fan csatira siman rarakja egy Akasa kabellel ,ami sata csatin kersztul kapja az aramot , igy a lap sincs terhelve.
Semmi ertelme egy nonK procihoz venni uj alaplapot 35k ert .

[ Szerkesztve ]

(#22008) Grózi válasza Williams (#22006) üzenetére


Grózi
Topikgazda

3 vagy 4 pin-st tudsz vezérelni?
(#22007) abridabri Nem mondtam,hogy 35K-ért vegyen lapot-de az a lap a fapad alja.Az Akasa kábel jó,arra hívtam fel a figyelmét hogy a noname 2K-s elosztókat ne vegye.A Lepa nagyon jó venti,de abban a házban felül(ez a kulcsszó) az apache a radin jóval hatékonyabb-hidd el teszteltem a saját H440-ben.Normális lapot pár venti nem terhel és azért 60mm-s radira nem Lepa-t tennék,feltéve ha a maximumot akarod kihozni.
Én törekszem mindig a maximumra,így adok tanácsot-természetesen 5db Lepa-val is csendes+hatékony lesz a gépe(előre a legtökéletesebb H440-be),de ha a radin Apache-t használ akkor még nyer pár fokot.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22009) abridabri válasza Grózi (#22008) üzenetére


abridabri
veterán

Pullban vannak a Lepak nalam a 360-asPhobya radi tetejen szoval arra boven jo , a 360*30as radin meg 2db TY147A kb 350 rpmen ,es az is eleg :B

Meglepo volt szamomra, hogy a pumpa szabalyzasaval tobb fokot nyerek mint mondjuk a ventik 40 % vs 80% rpm hasznalataval.

(#22010) Grózi válasza abridabri (#22009) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Azért ne keverjük a dolgokat,épített víznél a ventiknek van a legkisebb szerepe-sokkal többet számít a pumpafordulat és főként a hőleadó(radi) felület(nálad vastagon túl van méretezve,ha még mindig csak a cpu-n van víz).Kompaktnál,ahol a pumpa se nagy teljesítményű és a radi is vékony,sokkal többet számít egy jó venti.
Hosszan kellett győzködni,de most már azért gondolom belátod,hogy az épített víz más kategória,nem? ;) Amúgy nem kell minden hozzászólásod offba tenni,bőven ide illik az előző hsz.-d is!

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22011) abridabri válasza Grózi (#22010) üzenetére


abridabri
veterán

Hat most epitett vizzel is felmegy 60 fokig a proci ,ugyanannyi mint a Lepa kompaktal :) Bar ez a kupak alatti paszta hibaja.
A VGA is be van kotve a korbe egyebkent .

(#22012) Avicularia


Avicularia
veterán

Sziasztok
Félig átköltöztettem a régi konfigomat egy NZXT Phantom 530 házból egy Fractal Design Define R5-be. A régi R9 290x videókártya jött át belőle, a lap, proci, ramok újak. Egy Asus Z170-A a deszka, i5 6600K 4.6GHz-re húzva, és 16 giga ram. A procihűtő egy Noctua NH-D15.
Nyilván az új ház nem szellőzik olyan jól és az asus lappal sokkal jobban lehet szabályozni a ventiket mint a régebbi giga lapommal. Szóval most alig pörögnek a ventik, viszont ez azt hozza magával, hogy a wincsi eléggé felmelegszik, illetve a vga-nak is melege van, sokszor felpörögnek rajta a ventik, 60 fokot is eléri a hőmérséklete mondjuk youtube nézés közben. A vga-n egy Raijintek Morpheus hűtő van 2 Noctua NF-F12 PWM 120mm-es ventivel, amiket a vga szabályoz msi afterburneren keresztül manuális profillal.
Az asus lapon beállítottam, hogy kikapcsolhatnak a ventik, de mivel a proci alig dolgozik üresjáratban a vga eléggé felmelegszik, mivel nem mozog a levegő a házban. Ezért az első ventit ami gyári az R5-ben nem engedem kikapcsolni és 50% alá menni. Így jobb a helyzet, de kellene még egy venti az alsó üres helyre.
Erre kérnék segítséget, hogy milyet tegyek be, ami nem túl hangos, de azért fúj rendesen. Most a wincsi az egyetlen hangforrás netezés közben, ami kijön a gépből és szeretném ha az így is maradna.
Amiket kinéztem
Noctua NF-A14 PWM 140mm
Be-Quiet Pure Wings 2 140mm
Aerocool DS 140mm
Akasa Apache Black PWM 140mm
Akasa Viper 140mm, (szerintem ez hangos lehet)
Máshoz nem nagyon férek itt hozzá Svédben, ha lehet akkor ezek közöl kellene választani.
Noctuára hajlok, de ha valamelyik jobb választás, akkor jöjjön az.

(#22013) Avicularia válasza Avicularia (#22012) üzenetére


Avicularia
veterán

Ja azt még elfelejtettem írni, hogy az R5-ben a két gyári ventin kívül raktam hátulra a tetejére egy elfekvőben lévő Fractal Design Silent R2 140mm-es ventit. (El is törtem a takarólemez pöckeit mikor kiszedtem. Elég hülye megoldás, hogy nem lehet csak úgy kipattintani a helyéről)

(#22014) Outblast válasza Grózi (#22005) üzenetére


Outblast
tag

Köszi a választ!

Akkor a radi fent lesz ez már fix (főleg hogy te már kipróbáltad hol jobb).
Akkor még mindig a ventilátor a kérdés.
5 egyforma Lepa 1elosztón, vagy 5db Apache ugyanigy, vagy mondjuk 2 apache radin CPU fanra és 3 Aerocool DS lapra kotve?
Kérdés ugye az is hogy míg az Apache jobb a radin, viszont ha elől is az van akkor gondolom kevesebbet szív be mint mondjuk a Lepa ami gyengébb a radiátoron :)

nem tudom mennyire vagy otthon ezen a téren, de te mondjuk milyen lapot ajánlanál ehhez a konfighoz a mostani helyett? mert ha esetleg találnék használtan jó áron akkor lehet cserélném azt is és akkor nem lenne ennyi kavarás: akkor menne 2 Apache radira és 3 Lepa előre (csak jöjjön a tippmix :P )

[ Szerkesztve ]

(#22015) bifidus57 válasza abridabri (#22009) üzenetére


bifidus57
tag

Hány éves korában épít valaki ilyen gépet?
Orvosnál jártál már ezzel?
:Y

[ Szerkesztve ]

(#22016) Grózi válasza abridabri (#22011) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Azon csak a delid segít,de azért a 60 fok bőven jó és a vga is hűtve van.
(#22012) AviculariaÉn ott okoskodnék kicsit a ventik szabályozásával,nem feltétlenül szükséges még egy venti.Az általad felsorolak közül ilyen célra én a DS-t választanám vagy a Noctua-t.
(#22014) Outblast Aprón 20K körül már tudsz csípni jól felszerelt lapokat,akár Z97-s chipsettel is(később jól jöhet és ezeket látják el jobban minden földi jóval).Mint írtam is,bőven jó az 5db Lepa is-2 maximum 4 fokot nyerhetsz az Apache-al tapasztalataim szerint.A döntés a tiéd,az optimálist már tudod-viszont a helyedben valószínűleg én is maradnék az 5db Lepa-nal.(na jó,nem-de nálam ez már betegség.. :D )
(#22015) bifidus57 Okosan... :((( Megkérdezhetném én is,hogy hány évesen böffentesz be ilyet,de szerintem álljunk itt meg.A lényeg hogy neki tetszik.
Bocsánat előre is,vasárnap délutánig nem leszek elérhető.

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22017) Williams válasza Grózi (#22008) üzenetére


Williams
aktív tag

4 pinest tud a ref. 290x vezérelni.

(#22018) bifidus57 válasza Grózi (#22016) üzenetére


bifidus57
tag

Kedves Grózi,

bocsánatot kérek, de átlagosan hány napot kell várni egy kérdés megválaszolására?
És közben mit csináljak?
Amúgy az rendben van, hogy valakinek tetszik valami, de ez itt egy információs, beszélgetős tanácsadó fórum. Ha egyetlen szó nélkül hagyod, hogy valaki 1000 ventilátoros szélforgót építsen, akkor az olvasók úgy gondolják, hogy ez a helyes és ők is vesznek 1000 ventilátort. Aztán csodálkoznak, hogy a rossz esetben kialakuló turbulencia miatt a ház belseje nemhogy nem leszt hidegebb, hanem a sok ventiből disszipálódó hő miatt még melegebb is lesz.

Kéretik figyelembe venni, hogy ellentétben a közhiedelemmel, a ventilátorok nem hűtenek, csak kavarják a levegőt. Nyáron, ha a venti előtt ülünk, nem a venti nyomja felénk a hidegebb levegőt, mert a ránk fújt levegő hőmérséklete ugyan annyi, mint a környezeté. Viszont izzadunk és elpárologtatjuk a az izzadságot és a jó nagy párolgáshő miatt érezzük kellemesebben magunkat. A venti gyorsítja a párolgást, emiatt érezzük úgy, hogy mintha a venti hűtene.

Tehát, a dobozban arról kell gondoskodni, hogy a házba bejövő, a bentinél valamivel hidegebb levegő, összekeveredve a bentivel, minél hamarabb eltávozzon! Ne belül kavarogtassuk 1000 ventivel a levegőt, hanem az átszellőzésről gondoskodjunk!

(#22019) cyberkind


cyberkind
félisten

Sziasztok megint!

Ez az Akasa 14cm Viper R venti 14-es csak 12-es furatokkal, vagy hogy kell ezt értelmezni? :B :DDD

Paranormal Cocktivity

(#22020) abridabri válasza bifidus57 (#22018) üzenetére


abridabri
veterán

Kedves bifidus57 mi a problemad konkretan ? Ha ennyire erdekel 31evesen epitettem.
Konkretan 3 db 20as venti fuj be ,es a radikon keresztul 5 venti sziv kifele. Orvosnal nem voltam vele :N

(#22021) #41133696


#41133696
törölt tag

Helló, valakinek nincs esetleg ötletel, hogy ebben a videóban mint CPU hűtő látható 1:11-től?

https://www.youtube.com/watch?v=lxIdR4M7_2U

(#22022) seeder válasza #41133696 (#22021) üzenetére


seeder
csendes tag

(#22023) #41133696 válasza seeder (#22022) üzenetére


#41133696
törölt tag

Köszi, úgy látom már nem nagyon kapni itthon. Hasonló, kék ledes világítású hűtőt tudtok esetleg? Mert Syclone II házam van, és majd AMD AM4-es alaplapot szeretnék venni bele.

A lényeg, hogy lehetőleg márkás legyen, és kéken világítson a ventilátor.

(#22024) bifidus57 válasza abridabri (#22020) üzenetére


bifidus57
tag

Kedves Abridabri,
köszönöm, hogy nem háborodtál fel a viccnek szánt kötözködésemen!

Arra voltam igazából kíváncsi, hogy hány éves lehet az a játékos kedvű gépépítő, akinek pénze is van egy ilyen 300-400 eFt költségű monstrum megépítésére? :K

Visszagondoltam a 80-as évekre (múlt század!), amikor még a Tetris, Super Mario, UFO, PackMan és hasonló játékokkal nyomultunk, éppen olyan izgalommal és addikcióval mint a mostani fps cowboyok, és egy 8 cm-es venti, vbalamint egy 10 MB-os (nem tévedés!) merevlemez elboldogult a 286-os gépeinkkel.

De nincs ezzel gond, mert ha belegondolok, hogy nekem már van akkora film és zene gyűjteményem, hogy ha 10 évig napi 24 órában nézném / hallgatnám, akkor sem jutnék a végére. Így aztán semmit nem szólhatok a hobbid ellen!
:R

(#22025) abridabri válasza bifidus57 (#22024) üzenetére


abridabri
veterán

Van aki cigire / iphonera kolt , van aki PC-re ;)

[ Szerkesztve ]

(#22026) lacus83 válasza abridabri (#22025) üzenetére


lacus83
senior tag

És van aki a felsoroltak közül mindre ;]

[ Szerkesztve ]

MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Megahalems Cooler,LIANLI Lancool III,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,LC Power 600W,ASUS ProArt 4060,LG 27GL850B

(#22027) abridabri válasza lacus83 (#22026) üzenetére


abridabri
veterán

oket nevezzuk milliomosoknak ;]

(#22028) Grózi válasza Williams (#22017) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Gondolom akkor vga bordára akarod tenni,oda azért kell a teljesítmény is-ezeket ajánlom:Lepa Bo.Quiet.Akasa Apache,Alpenfoehn Wing Boost 2.
(#22019) cyberkindIgen,pontosan-ahogy az Összefoglalóban is szerepel.
(#22018) bifidus57Nos kedves fórumozó,mivel Németországban dolgozom és sűrűn ingázom haza-bizony néha előfordul,hogy 1,2 napra válaszolok,például most is,amikor tegnap utaztam ki 2db törött bordával...A hozzászólásod stílusa bosszantott fel,tudod az a bizonyos dolog ami maga az ember...Lehet,hogy te feleslegesnek érzed,de ez az Ő döntése és ha neki így tetszik-szuverén joga.Építettem én már 1 millió feletti gépet is és orvos is látott.Hogy régen mi volt elég,az teljesen más tészta-rohamosan fejlődik a technika és az igények is.
Amióta kint dolgozom és megnövekedett a topic forgalma(már mindenre itt ajánlunk ventit),néha nehezen bírom,sőt elgondolkodom hogy egyszerűen szükségem van-e erre.Dqdb válaszolt neked a kérdésedre.
És bocsánat,de a hozzászólásaid alapján nagyon nem erőltetném a helyedben a szakmai tanácsokat kioktató hangsúlyban-lásd vezérlés.És itt szerintem fejezzük is be.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22029) bifidus57 válasza Grózi (#22028) üzenetére


bifidus57
tag

Tisztelt Grózi,

törött borda ide, vagy oda, nem vagyok abban biztos, hogy jogod lenne felháborodni bármin is, mégha 1 milliós gépeket szoktál is építeni. Erre persze én mondhatnám, hogy én pedig nap mint nap használok 1 milliárdba kerülő gépet is, na de miért mondjam?

A gond az, hogy Dqdb válaszolt nekem, de a gondolatmenete nem volt egészen pontos és logikus és talán el is nagyolta a mondanivalóját. Ezért rögtön rá is kérdeztem, hogy vajon jól értettem-e, de erre azóta, több nap óta sem válaszolt.Ehhez persze joga van, arra is, hogy semmit ne válaszoljon. Ezért kérdeztem rá, hogy mire számíthatok? Továbbra is érthetetlen, hogy egy alaplap leírásába miért kerül be, hogy képes vezérelni egy ventit, ha az fel van rá készítve, ha nem képes vezérelni? A feszültség általi vezérlés igazából nem tekinthető ilyen vezérlésnek, hiszen ahhoz semmiféle felkészítésre nincs szükség.

Amúgy, ha a végzettségemet firtatod, akkor arra inkább nem válaszolok, mert meglepődnél.

(#22030) JayZ


JayZ
tag

Sziasztok! 140mm front intake ventit keresnék, 2 darabot és jónak találtam ezt: Phanteks PH-F140SP_BBK 82.1 CFM 19 dbA.
Tudtok esetleg valami jobb teljesítmény/zajszint aránnyal rendelkezőt, vagy elég jó vétel? :)

(#22031) Grózi válasza JayZ (#22030) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Nanoxia Deep Silence 1400 rpm
Be Quiet Pure Wings 2 140
Aerocool Dead Silence 140 (a Black Edition kivételével ledes,3 válaszható szín)

Mindhárom jóval csendesebb és teljesítmény terén is felveszi vele a versenyt.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22032) JayZ


JayZ
tag

Wow ez a Nanoxia 1400as nagyon jónak tűnik! :O 70 CFM már 7 volton és max 16 decibel?? :C És még az ára is baráti.
Ha már erre járok, top exhaust ventinek mit javasolnál? 2 elöl - 1 hátul - 1 felül felállást szeretnék, mert elég kevés a hely a kiáramló hátsó levegőnek :K

(#22033) cyberkind válasza Grózi (#22028) üzenetére


cyberkind
félisten

Köszi!

Még egy kérdés, melyik ventinek a legjobb a légszállítása/statikus nyomása a 12-esek között?
Itt is az Akasa?

Paranormal Cocktivity

(#22034) Grózi válasza JayZ (#22032) üzenetére


Grózi
Topikgazda

A gyári adatok nem mérvadók,de kiváló venti hang és teljesítmény terén is.Nyugodtan használhatod hátul/felül is,feltéve ha tudod vezérelni.
(#22033) cyberkind Akasa Viper,Noiseblocker E-Loop B12 (P,PS vagy B12-3)

[ Szerkesztve ]

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22035) cyberkind válasza Grózi (#22034) üzenetére


cyberkind
félisten

Az összefoglalóban említett Coolink?

Paranormal Cocktivity

(#22036) abridabri


abridabri
veterán

Talaltam egy jo kis videot , vegyetek fustolot es induljon a teszt :)
[link]

[ Szerkesztve ]

(#22037) Grózi válasza cyberkind (#22035) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Nem véletlen hagytam ki,az említettek jobbak.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22038) abridabri


abridabri
veterán

Lecsereltem a 20cm es CM Megaflow ventijeimet TT Pure20 ventikre . Nem voltam megelegedve a Megaflow statikus nyomasaval/legszallitasaval.
A TT nagyon tetszik, ugyanolyan halkan erezhetoen tobb levegot nyom,es joval messzebbre , lapra kotve 500 rpmen megy nalam most 3db ,brutal sok levegot juttat a kuckoba es mindezt tok csendben.
Letezik belole kek LED es verzio is ,en mondjuk olyat rendeltem, csak a Merlinbol valamiert simat kuldtek.... de a lenyegen nem valtoztat, nagyon fasza venti.

(#22039) Sanya200


Sanya200
csendes tag

Sziasztok.Lenne egy kérdésem.A vga mostanában nagyon melegszik a gyári NZXT ventik nem sokat hűtenek ha oldallapra is teszem 50 cfm-et tud de édeskevés.
Ha lecserélem pl erre [link] az mennyit javítana a helyzeten?Egy GTX 580-at kéne lehűteni kicsit mert ha elszabadul akkor űvölt 3000-es rpm-en.Nekem már elég lenne ha csak kb 50%-on menne a vga venti akkor már alig hallani.2000 rpm-ig még elviselhető felette már áthallani a fülesen is.De ha nem sokat érek vele akkor nem adok ki 5-6000-et ventillátorra.Max 14 cm-ig támogatja a ház az oldalsó ventillátort.(NZXT phantom 410)
Szomorú hogy találtam egy tökéletes megoldást de csak 20cm-re az meg nem megy fel maximum ha felragasztom a házra :DD

(#22040) abridabri válasza Sanya200 (#22039) üzenetére


abridabri
veterán

Rakhatsz alulra is egy ventit a NZXT410 ben ,plussz ki lehet venni a HDD keretet is ,akkor nem fogja le azt a levegot amit az elso venti tolna befele.
No meg az a GTX 580 igen regi kartya mar , szerintem eloregedett a paszta a GPU-n , egy ujrakenest megprobalnek.

(#22041) Sanya200 válasza abridabri (#22040) üzenetére


Sanya200
csendes tag

próbáltam már több mindent előre raktam a 12-est de alig mozgat valamit,kivettem a hdd keretet az se.Azt is hogy maga a hdd keret oldalára raktam a 8-sat sokat az se segít.Tápot megfordítottam eddig a vga-ra fújta a levegőt az még valamennyire használt de akkor a tápkábel nem ér el a cpu fázisig.Ha csak alulra vagy oldalra rakok egy 8-sat nem sokat ér az se :( Le lesz cserélve a vga de megvárom az új geforcokat az még 1-1,5 hónap de iszonyat hangos ha játszok.

(#22042) CrusherW


CrusherW
tag

Sziaszotk, nagy gép halkítási lázban égek. A topic alapján bevásároltam 4 darab BQ Shadow Wings 2 PWM 120mm-t, meg is tette a magáét, szépen lehalkult.

Ellenben fény derült a tápegység picit zajos ventillátorára. Ez egy Corsair 650TX, a garanciám már lejárt, gondoltam felbontom és kicserélem benne a gyári ventit egy shadow wingre, de sajnos kiderült, hogy csak kétpines csati van rajta - gondolom ez normális, de nem tudtam.

Érdemes valami 2 pines ventit tenni a helyére? Esetleg van valami táp specifikus 120mm-es tuti tipp? Mit veszthetek egy SW2 feláldozásával (azon kívül, hogy feleslegesen elhasználok egyet potenciálisan).

(#22043) lacus83 válasza CrusherW (#22042) üzenetére


lacus83
senior tag

Szia!

Itt jobban tudnak segíteni neked ebben [link]

MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Megahalems Cooler,LIANLI Lancool III,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,LC Power 600W,ASUS ProArt 4060,LG 27GL850B

(#22044) CrusherW válasza lacus83 (#22043) üzenetére


CrusherW
tag

Átvándoroltam oda, köszönöm!

(#22045) Grózi válasza Sanya200 (#22039) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Akkor a Jetflow-tól fogsz megsüketülni-hidd el,találó a neve! :D Ott a vga-val lesz a gond,öreg szegény-minőségi pasztával+gappad-l újra kell rakni és Afterburnerrel állíts a ventiprofilon.Persze tehetsz alulra és előre 2db normális ventit(nem Jetflo),az is sokat segít.
(#22042) CrusherWRáforrasztasz egy 2 pin-s csatit és kész is-kíváló tápventinek.Ha nem megy,egy hozzáértő 2 perc alatt megcsinálja,vagy láttam régebben 2pin-3 pin átalakítót és akkor a venti garija se ugrik(én ezt csinálnám meg házilag).

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22046) Sanya200 válasza Grózi (#22045) üzenetére


Sanya200
csendes tag

Nem tudtam szétszedni pedig jót tenne neki,nem akarom nagyon feszegetni ,leszedegettem a csavarokat de olyan mintha a nyákot a fémkeret fogná össze a hűtővel.Mármint a fémkeret az amin a csatlakozok..stb vannak.

(#22047) Grózi válasza Sanya200 (#22046) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Vidd el hozzáértőhöz-hidd el meghálálja!!

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22048) eMPet72


eMPet72
csendes tag

Sziasztok!

Lenne (ha belevágok) egy Cooler Master Elite 120 Advanced számítógép házam ASRock H110M-ITX alaplappal és i3-6100, vagy i5-6400 procival. Később (a beépített helyett) egy GeForce GT 950 kártyát is tervezek beszerezni.

A gyári procihűtő helyett keresnék megbízható és halk szerzeményt. Illetve kérdés, hogy kell-e (nem munkaszintű) Autocadhez, Office-hoz és talán néhanapján valami játék kipróbálásához (sim...)

A házhoz adott 120-as és 80-as ventilátor helyett létezik halkabb és/vagy jobb hűtőteljesítményű? Érdemes lenne lecserélni?

(#22049) Grózi válasza eMPet72 (#22048) üzenetére


Grózi
Topikgazda

Először is látogass el a Milyen cpu hűtőt vegyek? topicba,ott segítenek-én biztos cserélném a gyárit.
A házhoz adott ventiknél gyakorlatilag csak jobbat tudsz szinte venni,ha tudsz 3 pin-s ventit vezérelni akkor ár-érték arányban(mindkét méretben) a Be Quiet Pure Wings 2 az egyik legjobb.

Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív

(#22050) eMPet72 válasza Grózi (#22049) üzenetére


eMPet72
csendes tag

Köszi, előbb találtam meg ezt a topikot, utána azt, de ott is érdeklődöm. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.