Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25351) #20655360


#20655360
törölt tag

Kis pengetős elemzés, hátha segít valakinek. Nem sok fajta fordult meg eddig a kezemben, lényegében egész eddigi gitáros pályafutásom alatt, csak 2 fajtát használtam tartósabban. 1.14-es tortex az első években, ill később nylon jazz 3.

-Jazz 3 nylon: A legenda. Nagyon picike, merev, ultra gyors, precíz. Szólótechnikához kiváló, minden máshoz hulladék. lol Akkordozás, akkordbontás, húrkihagyás, power chordos dara stb. megoldható ezzel is, de egy normál méretű pengetővel sokkal kényelmesebb sztem.

-Tortex jazz 1.14: Nagyon hasonló a sima nylon jazz 3-hoz, a merevségük kb. egyforma, hiába vékonyabb. Tónusra élesebb. Ha szereted a sima jazz3-at, nem nagyon lőhetsz mellé vele, ráadásul ez nem tűnik el a kezedből, ha izzadsz.

-Jazz 3 XL, fekete: jazz 3 nagyobb méretben, totál merev (a pirosnál merevebb), okés tapadás, akárkinek ajánlom stílustól függetlenül, mert telitalálat.

-Tortex T3 1.5mm: tortex, normál méret, jazz 3 él, tök merev. Mi kell még? :) +fehér, könnyebb kiszúrni, ha le akar lépni.

-Teckpick: alu pengető, semmi extra. Vékony (0.73mm kb.), éles hangzás, totál merev. Jóféle. Mondjuk 700Ft marha sok érte. Elkopni nem fog mondjuk sose, (csak a húr, koptató, pickup keret stb.) de úgyis elhagyod. :)

-Ultex sharp 2.0: Normál méret, totál merev, tapad, stubby szerű él. (fokozatosan vékonyodik a pengető, ahogy haladunk az él felé)

-Ultex Triangle 1.14mm: Marhára meglepődtem ezen. (azt hittem a leg gázabb lesz mind közül) Kisebb szögben tartva, siklik mint az álom, de uakkor a húrokat is megtudja szólaltatni. (ez annak is köszönhető am, hogy a nagyobb mérete miatt, stabilabban tudod tartani) :Y Tapad, okés merevség, 3 él. Hasonló méretű, mint egy sima pengettyű, de szélesebb. Ha egy normál 1.14-es pengetővel tudsz játszani, akkor ezzel is. Ennyi.

-Delrin 1.5: Selejt. Oldalról nézve nincs középen az éle. (a 2mm-es változattal nincs ilyen problem, a vékonyabbaknál meg nem tom) A legcsúszósabb mind közül, totál merev.

-Max Grip nylon 1.5: Kurva jó. Semennyire se mozog a kezedben. Ha normál élű és méretű pengető kell, ne keress tovább. Persze abban a vastagságban szerválod, ami bejön neked. :)

Hmmm... mi a f*sz van még...

-Gator 2.0: Basszusgitárhoz biztos jó, de ebben a vastagságban, gitárhoz ez vállalhatatlan. Ha sikerül is valami hangot kihozni vele, az is tompa, élettelen. Olyan mintha korcsolyázna a húrok között, de nem a jó értelemben. 1.14-es vagy az alatti méretben viszont nem lehet rossz. Szépen tapad.

-Stubby Jazz 2 és 3.0: Merev, occó gagyi műanyag hatás, cincogós, üveg szerű hang, oldalról fokozatosan vékonyodó él. Tipikusan az a pengető, amit vagy nagyon szeretsz, vagy utálsz. :) A Big Stubby-ról nem tok nyilatkozni. Akinek túl pici a jazz 3, ne is álmodjon erről, ezt még nehezebb megfogni, mert még vastag is. Kacsakő feeling.

-Tortex 1-14: Mindenki ismeri, szal ennyi....

Marhára unatkozok. :DD

[ Szerkesztve ]

(#25352) MATEO6600


MATEO6600
őstag

Azoktól kérdezném, akik PC-n effekteznek, hogy lehetséges-e a hangot a gitárerősítőre továbbítani, vagy mindenképp csak fejesen érdemes megszólaltatni? a PC-s hangfalakkal is próbáltam, elég gyér...

(#25353) Moleman válasza #20655360 (#25351) üzenetére


Moleman
addikt

Nekem 1.5-es Gatorom van, valóban tompán szól. Drop zs darálásra jó, ott úgyse tűnik fel a brutál gain miatt. :D Basszusgitárhoz amúgy a mindentudó külföldi fórumok a 0.88-as Tortex Triangle-t ajánlják, kipróbáltam, de nem érzem át.
A Max Grip nylon nálam nem nyert, 1.0-eset próbáltam, első tapintásra fantasztikus, viszont hosszú távon kellemetlen, mintha 270 apró pengébe kapaszkodnál (nagyjából megszámoltam, én is túlzottan ráérek :D). Elejteni biztosan nem fogod, de az a pici mozgás, amit végez, bántja az ujjam.
Ultexből 1.0 és 1.14 van, ahhoz képest, hogy mennyire merev, nem elég fényes a hangja az akril Gravity-hez képest, ezért nem erőltettem, nem az én világom. A Gravity nagyon jó volt, amíg gyári állapotú, érdes volt az éle, de 1-2 hónap alatt lekopott fényesre. Ha járok az Andertonsban, tuti hozok még, drága, de tényleg jó, ha teljesen merev cucc kell. Rámarkolni, rálépni szigorúan tilos, a legó okozta fájdalom ötszöröse. :D

Az eddigi infók alapján a Tortex Sharp, a Tortex T3 és a Tortex Jazz 3 XL hiányzik a gyűjteményemből, azokat valószínű szeretném.

(#25352) MATEO6600
Én az erősítő gitárbemenetére szoktam kötni, mások a végfok bemenetére (ha van). Ha bírja az erősítő és nem búg/rezonál a váratlan frekvenciáktól, isten bizony jobban szól, mint fejessel vagy hifi hangfalon. Én nem kapcsolom ki a hangfal- és mikrofonszimulációt sem, jobban szól mindenestől.

[ Szerkesztve ]

(#25354) MATEO6600 válasza Moleman (#25353) üzenetére


MATEO6600
őstag

A hangkártya kimenetét kötöttem rá az erősítőm bemenetére (gondolom te is így csináltad), és hát nem tudom, kicsit olyan tompán szól...
A francba is, nem tudom eldönteni, hogy vegyek-e multieffektet, vagy maradjak a szoftveres modellezésnél :DD
Ha csak fejhallgatóval használnám akkor ez nem kérdés, hogy az utóbbit választanám, de így hogy erősítőn is küldeném, nagyon megnehezíti a választásomat...

(#25355) #20655360 válasza Moleman (#25353) üzenetére


#20655360
törölt tag

Kiegészítem akkor kicsit a max grip dolgot: Izzadós embereknek telitalálat. Van, amikor már a tortex is képes csúszni nálam, (az már kicsit durva, nem? :DDD ) ez nem fog, az biztos.

(#25356) Enton válasza #20655360 (#25351) üzenetére


Enton
addikt

Ha még esetleg nem próbáltad, tudom ajánlani:

Én nekem ez lett az ideális sok féle után vagy leragadtam nála??? De nekem zsír, a heavy és medium is pl belőle. Heavy jobban bírja nem kopik tompára olyan hamar de néha meg a médium a jobb, száma válogatja, mit, és hogy kell épp pengetni.

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#25357) #20655360 válasza Enton (#25356) üzenetére


#20655360
törölt tag

Majd kipróbálom az Ibanez cuccait is vmikor. Biztos, hogy jó amúgy.

(#25358) Moleman válasza MATEO6600 (#25354) üzenetére


Moleman
addikt

Na igen, az erősítőtől is sokminden függ, hogy mit tud az eq és mennyire széles sávú a hangszóró. De ha annyira tompán szól, multival is jó eséllyel ugyanúgy fog. Próbálj rátenni még valami magasemelős eq-t a programban.

Ha ki vagy békülve a kattintgatással, nem biztos, hogy érdemes multit venned. Az is kb ugyanazt tudja, csak a user interfész más, cserébe hordozható. A veszélyei ugyanazok: végtelen beállítási lehetőség, megszokod, hogy minden egy gombnyomásra van, a szurkálós Fender hangtól a Triple Rectifierig. Természetesen ez valahol fantasztikus dolog, a lehetőségek és a zajmentesség miatt stúdiómunkára biztosan Amplitube-ot használnék, de otthoni gyakorlásra a kevesebb néha tényleg több.
Én 4 hónap analóg pedálozás után jutottam el oda, hogy próbára már csak egy laptoptáska méretű pedálboarddal megyek, 1 kompresszor, 5 féle drive, 1 reverb, az is mindegy, hogy épp milyen erősítőt kapok, úgyis csak a tiszta csatornáját használom. Kívülről elég minimálnak tűnhet, de isten bizony több tanulás van mögötte, mint az összes erősítő- és pedálmodell kiismerése a gépen, mert abból kellett dolgozni, ami épp volt. Így most már tényleg a gitározással foglalkozom, mikor leülök, nem a céltalan hangszobrászattal. :D

[ Szerkesztve ]

(#25359) Kobe válasza #20655360 (#25357) üzenetére


Kobe
veterán

nekem a jazz 3 már nagyon nagyon pici, nem tudom rendesen megfogni, a tortex meg néha túl nagy. A kettő között egész jó arany középút a JP (ez a fajta), vastagságra hajszálnyival vékonyabb mint a jazz3, de hosszban pont a jazz és tortex között helyezkedik el

idén korán jött a jézuska, idő előtt kikerültek a helyükre a karácsonyfadíszek :D

[link]

illetve visszakaptam a z custom 2-t szervízből, teljes nagygenerál, bundsíkolás, polír + elektronika. Sztem korábbi képekhez képest is látszik mennyire jót tett neki, csillog mint a salamon töke

[link]

[link]

viszont nagyon töröm a fejem, hogy mi legyen....a 2 gittyó a márka / széria alapján szinte tök ugyanaz kéne legyen, mégis iszonyat mások...az 1-es egy dögösebb hard, classic rockos valami, a 2-es meg egy metálbalta, de a hasonló konstrukció ellenére már a nyers hangjuk is ég és föld.

Valahol feleslegesnek érzem tanulófázisban majdnem tök ugyanazt tartani 2x....gondolkoztam, hogy a z custom 1-et eladnám, és valami régebbi, japán jacksont , vagy esetleg yamahat szerezni helyette, hasonló értékben....de szemezgettem én is a peaveyvel

Nomeg került fel pár frissebb ibanez is: [link], [link]

csak jó lenne valami olyasmit kifogni, ami mondjuk 20 év múlva is értéket képvisel, vagy megvan benne a relikvia faktor....nem rosszak ezek a cortok, nekem nagyon passzol az ízlésvilágomba, csak valahogy nem tudom elképzelni, hogy 10-20 év múlva "bezzek azok a cort z customok" felkiáltással gondolna vissza rá az ember :) ugyanze mondjuk igaz a linkelt ibanezekre is....de persze ebbe közrejátszik az is, hogy nem tudom pontosan belőni mondjuk a z custom 1 értékét (nem az anyagi, hanem a használhatósági értékét)....olyan bizniszbe meg nem akarnék belemenni, amiből úgy érzem, negatívosan jöttem ki (pl hiába régi, japán cucc, ha kényelmetlen, macerásabb, vagy beáldoztam valami egykorúra csak azért mert ibanez van ráírva :) )

[ Szerkesztve ]

(#25360) consono válasza MATEO6600 (#25354) üzenetére


consono
nagyúr

Nem maradt rajta az erősítő+hangfal szimuláció, mikor rákötötted a gitárerősítőre? Az szokott ilyet produkálni, ha a gitár bemenetet használod...

"In God we trust. All others must bring data"

(#25361) angelside77


angelside77
tag

Sziasztok!

Ma a gyári, elméletileg 9-42 húrokat lecseréltem a [Cort G260] -on, 9-46 -ra. De hangoláskor a termolo vége az "egekbe szállt". 2 rugó volt benn gyárilag, ezért betettem a 3.-at is, de ezt meg nem képesek húrok megmozdítani,[lásd].

A kérdésem az lenne, mivel amúgy sem használom a termolo-t, lehet-e emiatt gondja a gitárnak. Feltételezem, nem, de azért megkérdezem.

Illetőleg egy elméleti kérdés. Ha mégis szeretném használni, akkor mi lenne a megoldás, hogy a testtel egy vonalba kerüljön?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.

(#25362) Moleman válasza angelside77 (#25361) üzenetére


Moleman
addikt

A rugókat tartó konzolt tudod állítani a 2 csavarral, ami a testhez rögzíti belül. Lazíts a csavarokon, vagy ha már eléggé kint vannak most is, akkor legyen csak 2 rugó, és húzd meg őket.

(#25363) angelside77 válasza Moleman (#25362) üzenetére


angelside77
tag

És ha így hagyom attól lehet valami baja?

Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.

(#25364) Kobe válasza angelside77 (#25363) üzenetére


Kobe
veterán

Tulfesziti a hurokat, es konnyebben szakadnak majd. Plusz mivel az egesz tul van huzva, hosszutavon a nyaknak sem biztos, hogy tul jot tesz....mondjuk ahhoz sok idot kell igy eltoltenie, allnia. Probald meg kiszedni a rugot es feszesebbre huzni a csavarral, ha felemelkedik a segge, vagy kiengedni kicsit a csavarokkal ha meg lehet....ahogy irtak

(#25365) bigrob válasza angelside77 (#25361) üzenetére


bigrob
őstag

Blokkold ki ha úgysem használod.

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#25366) angelside77 válasza Kobe (#25364) üzenetére


angelside77
tag

Kb. 2 cm hely van a gitár teste és a rugókat tartó fém között, a csavarokból ennyi látszik. Ez most sok, vagy kevés?

Számomra szimpatikusabb, hogy kiveszem a rugót, és behajtok egy kicsit a csavarokon, mivel elméletileg nem egy olyan erős húrkészlet még ez, hogy 3 rugó kelljen hozzá.

Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.

(#25367) MATEO6600 válasza consono (#25360) üzenetére


MATEO6600
őstag

De az könnyen rajta maradhatott, hol lehet azt kikapcsolni, szoftverfüggő?

(#25368) Kobe válasza angelside77 (#25366) üzenetére


Kobe
veterán

kép alapján könnyebb lenne megállapítani :) nyílván függ attól milyen hosszú cavarok vannak benne, de én inkább a rugó kivételével próbálkoznék. Ha meg nem kell a tremoló, mert nem használod, akkor megfelelő mréetűre kialakított kis fadarabbal - síkba állítás után - ki is lehet ékelni

(#25369) angelside77 válasza Kobe (#25368) üzenetére


angelside77
tag

Ez már a "behajtott" csavar állapot.

A vége meg így néz ki.

Szerintem így jó lesz, köszi mindenkinek! Bocsi, a sok "hülye" kérdésért. De el kell kezdeni , valahol, valamikor. :)

A kiékelés majd a jövő zenéje lesz, arról már néztem pár videót.

[ Szerkesztve ]

Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.

(#25370) Moleman válasza Kobe (#25368) üzenetére


Moleman
addikt

Egyetértek. Mivel valamennyire lebegő tremolóról van szó, a rugók felőli oldalát kell elsősorban kiékelni, ha nem akarsz fával dolgozni, akár egy borosdugó is megteszi, az egyik gitáromban az van. Ezután tedd vissza a 3 rugót, ami annyira fogja húzni, hogy a húrok nyújtására sem engedi majd el. Ha teljesen tehermentesíteni akarod a rugókat, akkor a tőke másik oldalára is faragnod kell valamit, és akkor elég a gyári 2 rugó is.
Ha masszívabb megoldást szeretnél, a rugók felőli oldalt megoldhatod egy becsavarozott sarokvassal is, úgyse látszik. ;] Ha az ütközőfelületet kipárnázod valami szivacsos csomagolóanyaggal, semminek nem tud ártani.

(#25369) angelside77
Így tökéletes. De a blokkolást továbbra is ajánlom, én nagyon szeretem, hogy elhangolódás nélkül rátehénkedhetek a húrlábra. :)

[ Szerkesztve ]

(#25371) consono válasza MATEO6600 (#25367) üzenetére


consono
nagyúr

Szoftverfüggő, majd a többiek segítenek, nekem egy ideje nincs se rigem, sem amplitubeom.

"In God we trust. All others must bring data"

(#25372) Enton válasza Kobe (#25368) üzenetére


Enton
addikt

Ott a szó hogy jelenleg a síkbaállítás nem ártana neki mert most ferdén fekszik a két tőcsavarra amin lifeg, ha nem is használódik a tremolo akkor sem probléma ha síkbaállítja, köv ábra job felső sarka poziciót kéne ildomos beállítani:

Mert most akkor a jobb alsó van a kép alapján, de hosszútávon ez nem jó a csavarnak nem erre találták ki még ha funkcionál is, esetleg ha vacakminőségű a csavar akkor hajlamosabb is elpattanni ilyen helyzetben.

Köv kép alapján meg az eddigi tanácsokkal valahogy szépen be kell lőni ezt az egész lebegőrendszert tőcsavar rugó és húrszett(vastagság)/hangolás/ síkszögtartás résztvevőkkel kijátszani magunknak/nekünk megfelelőre:

Még ha nem használódik a termolo akkor is elvan így és egyszerűbb utánhangolni is. Sosem voltam kiékelős típus ha volt is olyan inkább fel fektettem tremolocsavarokat tövig becsavarva gitásíkba(fentebbi képen a 3mm-es táv, ami megint gitár/nyak függő).

Meg lehet oldani, hogy jó legyen de pepecselős meló elsőre az tuti, utána egyre egyszerűbb... meg kb húrkészletcseréken kívül ezzel nem kell foglalkozni ha egyszer belőtte már jóra/magának tetszőre az ember.

(#25369) angelside77:

Ez így máris jobban néz ki!!! :K :K :K

[ Szerkesztve ]

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#25373) #20655360 válasza Kobe (#25359) üzenetére


#20655360
törölt tag

Gibson? 200 alatt rendre előfordulnak alapabb LP és SG-k. Ha fontos az értéktartás, ezekkel nem lősz mellé.

(#25374) eeXaa válasza angelside77 (#25369) üzenetére


eeXaa
addikt

Mindenképpen 3 rugóval kell megoldani. És a V forma statikailag hibás.. nagyon ostoba volt aki kitalálta. Csakis párhuzamos állásban működnek a rugók ideálisan. Én még a 0.8 as szettet is be tudom állítani 3 rugóval bármilyen gitáron úgyhogy a hiba az ön gépében van...
Amúgy két pin-es lábnál a vizszintes állás a jellemző, de nem kötelező. A 6 csavaros fender tipusnál van az hogy egy picit felemelkedik a húrláb a megfelelő működéshez...
....nem mellesleg ha az új szettel az "egekbe" áll a húrláb akkor a húrok túl nagy feszítőerőt gyakorolnak, ezért kell több rugó, ill belljebb csavarni a rugókat tartó csavarokat.

(#25375) Kobe válasza #20655360 (#25373) üzenetére


Kobe
veterán

Nem feltetlen LP forma lesz, gondolkozom hogy egy strato johetne a custom melle....egy ilyen egy olyan alapon :)
De lehet inkabb kivarok, szivem szerint valami jo regi, japan vagy usa gyartasut vennek, eddig a peavey es a yamaha tetszett a jelenlegi kinalstbol, de hatha akadnak mrg gyongyszemek :)
De pl ibanez Rg szerianal is nagyon nagy lett a szoras, mind arban, mind tartalomban, szinte mar dompig van belole :) jacksonok kicdit "egyertelmubbek" ilyrn szempontbol

(#25376) Moleman válasza Kobe (#25375) üzenetére


Moleman
addikt

Vedd meg ezt, ments meg, kicsit beteg dolog lenne egy hónapon belül két stratot venni, még tőlem is. :DD

(#25377) #20655360 válasza Moleman (#25376) üzenetére


#20655360
törölt tag

Jó cucc, de nem kell hasra esni tőle, hogy MIJ. Az ára mindent elmond.

(#25378) Moleman válasza #20655360 (#25377) üzenetére


Moleman
addikt

Igaz, a Casio MG-510-nél nem lehet jobb, abból meg úgyis lesz egy pirosom, amíg élek. ;]

(#25379) #20655360


#20655360
törölt tag

2 napja próbálgatom a pengetőket, amiket írtam és próbálok szűrni. Már csak az 1.5-ös t3, az ultex sharp 2mm és az 1.14-es ultex triangle van versenyben. :DDD (utóbbi is menni fog, de olyan kényelmes nekem) Nagy meglepetésre, az xl kihullott nálam. A teckpicket meg nem veszem elő megint, szinte perceket használtam, de már látszik a húrokon. Felvételhez jó az, szimpla gyakorláshoz semmi értelme.
Persze ez csak én vagyok, mindenkinek más a megfelelő.

(#25380) Eastman


Eastman
őstag

Boldog karácsonyt Sporttársak!


+

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#25381) Moleman válasza Eastman (#25380) üzenetére


Moleman
addikt

Boldogat mindenkinek!

(#25382) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Dupla lett srry :DDD

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#25383) Ragnar_


Ragnar_
addikt

Boldog karácsonyt !

[ Szerkesztve ]

Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming

(#25384) #20655360


#20655360
törölt tag

[link]

Boldog karit!

(#25385) #20655360 válasza #20655360 (#25384) üzenetére


#20655360
törölt tag

Na ok, elég ennyi.

Van itt a szomszédoknak vmi. Rohadt régen hallottam. Kua nagy még mindig. :DD

System Of A Down - Mind

(#25386) Plazmacucci válasza #20655360 (#25385) üzenetére


Plazmacucci
félisten

a Know az mekkora betonozás bazz. legjobb SOAD szám.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#25387) funk648


funk648
aktív tag

Sziasztok!

Nemrég jött meg a Zoom G1xon. Adaptert nem vettem hozzá, mivel usb-ről is lehet használni. Először azt hittem hogy a telefon töltőjének usb kábele is elég lesz, viszont amikor kibontottam akkor vettem észre hogy a Zoom csatlakozója is ugyanolyan mint az usb kábel "vége" és nem lehet beledugni. Tehát olyan kábel kéne aminek az egyik vége micro usb (a telefon töltőjének az inverze) a másik vége pedig normál usb amit például a pc-be tudnék dugni. Megtudnátok mondani hogy az ilyet hogy hívják? Előre is köszi!

(#25388) kemotox válasza funk648 (#25387) üzenetére


kemotox
addikt

Mini USB.

(#25389) MATEO6600 válasza funk648 (#25387) üzenetére


MATEO6600
őstag

én is most vettem ilyet, igaz az enyém csak Zoom G1on.
Én vettem hozzá adaptert, mert néhányan panaszkodtak rá, hogy mini USB-ről táplálva hallható némi búgás. (mint utólag kipróbáltam, nálam úgy is jó).
Egyébként ár-érték arányban zseniális vétel, rengeteg profi effektet le lehet vele szimulálni, az én igényeimet maximálisan kielégítette :)

(#25390) funk648 válasza kemotox (#25388) üzenetére


funk648
aktív tag

(#25391) kemotox válasza funk648 (#25390) üzenetére


kemotox
addikt

Ja schön. Legalábbis ránézésre nagyon annak tűnt de nézek egy speckót gyorsan.

Szerk.: Jah google szerint is mini usb az. Megnéztem inkább, mert vannak csatlakozók amik kísértetiesen hasonlítanak rá :P

[ Szerkesztve ]

(#25392) funk648 válasza kemotox (#25391) üzenetére


funk648
aktív tag

Köszi, nekem is az volt a bajom hogy néhány képről nem volt egyértelmű.

(#25393) brickm válasza funk648 (#25387) üzenetére


brickm
őstag

mini usb, de 1500 ért kapsz kb bárhol egy adaptert.

(#25394) funk648 válasza brickm (#25393) üzenetére


funk648
aktív tag

Hát a gyári Zoom adapter az 6,5k szinte mindenhol, láttam olcsóbb más márkájúakat is, de azt meg nem tudom mennyire megbízhatóak.

(#25395) strcpy válasza funk648 (#25387) üzenetére


strcpy
tag

Ha van elfekvőben régi digitális fényképezőgéped, annak a kábele is mini USB-s és még ferrit zavarszűrő is van rajta. :D

(#25396) strcpy válasza funk648 (#25387) üzenetére


strcpy
tag

Várj...
A Zoom multieffektek elketyegnek az USB 5V-járól is? (Jelenleg csak a Quick Charge-os töltők tudnak 9V-ot adni, ráadásul ott mindkét eszköznek támogatni a kell a Qualcomm szabványát.)

Keress egy random 9 voltos router tápot. :)
Gyakorlatilag bármelyik adapter megfelel, amelyiknek a kimeneti feszültsége pont 9V; az áramerőssége pedig 0,5 amper felett van.

[ Szerkesztve ]

(#25397) Enton


Enton
addikt

Ez mennyire néz ki nektek kopott bundosnak:

IBANEZ RG7620 Red 7 STRING Electric Guitar MIJ

Nekem nem tűnik teljesen cserésnek, de annyit azért látok én is hogy van azért síkolódás a bundon meg koszdombocskák az igzzadt koszos kézről, de az meg takarítható szépen szóval nem igazán kifogás ellene.
Ezen kívül lát még valaki valamit esetleg ami miatt bibis lenne behozatni sokpénzért???

Nekem nagyon bejön ez a gyári piros szín, mindenképp meg kéne venni, ha közelben(EU-n belül lenne még el is mennék megnézni is élőben, persze USA/colorado szóval nem megyek el megnézni).

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#25398) strcpy válasza Enton (#25397) üzenetére


strcpy
tag

27% ÁFA
Nekem ez elég lenne. :DDD

Pirosra van újra lakkozva a fej?

[ Szerkesztve ]

(#25399) cucka válasza Enton (#25397) üzenetére


cucka
addikt

Most nem azért, de számolj
A gitár 180k
Kell vetess vele egy keménytokot, mert abban a kétfilléres akusztikus gitárhoz való puhatokban nem lehet postázni, az legalább 100 dollár (30k)
Posta 150 dollár (45k)
Vám, áfa 70k

Az összesen 325 ezer forint, egy 18 éves, kopott, retkes hangszerért, rajta egy jó prosztó matricával (ki tudja, mi van alatta), ami talán jó, talán nem, talán kopottak a bundjai, talán nem.
Ennyi erővel vegyél 400-ért egy zsír új japán ibanezt a boltban, mint ezt a kopott retket a világ másik végéből.

(#25400) Enton válasza strcpy (#25398) üzenetére


Enton
addikt

Be van kenve/mázolva az is olybá tűnik, igencsak. :K

De mindegy is ha nagyon gagyi és élőben nem tetszene mostani színe/állapota(szinte tuti gagyinak fest élőben) akkor kap majd, nagyon szép bordómetál/narancsmetál színt fekete kombóval:

Élek-halok ezekért a szépséges 7 húros Ibanezekért amúgy ám, nem tom mennyire jött le eddig. ;]

Mozi lesz csak mire lecsiszolom/levésem a mostani festést az sem két perc lesz aztán mehet rá az alapozó szép fa esetén átlátszót, amúgy jóféle MATT/MATT festésnek való pác/alapozó.
Aztán már csak a színt kell kiválasztanom, lefújni nem tart sokáig. Aztán új húr, tremoló/nyak belövés/tisztítás egy hangolással egybekötve.

És máris lehet rajta zúzni, max pickupot kellhet még ezek után cserélni max ha nem tetszik ami benne van de azis filléres cucc festés/gitár ára/+szállítási költség mellé pluszba.
Ilyen ambíciók nélkül nem érdemes ezt se megvenni ez nyilvánvaló. De így meg egy nagyon jó kis custom Ibanez 7 húros tulaj lesz az újdonsült illető/vevő, mint egy ilyen pl:

Akár egy ilyen, mondjuk én még nyakat cserélnék APEX 100-ra, Dimarzio Paf 7-est neki, meg ha találok S7 zero edge csapágyas tremolót 7 húrosban(ebay-en szokott lenni nem drágán) na azt még megkapná persze színrefújva mindent, hogy illjen a matt fekete és vörös robbanáshoz. ;]

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.