Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14751) madmike válasza izomhod (#14750) üzenetére


madmike
őstag

Igen, akkusztikust. De arról, hogy fém, vagy nylon húrost, arról lövésem sincs.

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#14752) Bobrooney válasza madmike (#14749) üzenetére


Bobrooney
senior tag

30 körül pl egész jó cort-ot lehet venni, ha elektromosba gondolkodsz, akusztikusba meg 34 ezerért láttam pl yamaha-t nekem bejött mind a 2 gitár, persze ízlések és profonok.

(#14753) Plazmacucci válasza madmike (#14751) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Hát melyiknek tetszik jobban a hangja? xD

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14754) atidzsiforc


atidzsiforc
őstag

Akusztikus temahoz: en tavalyelott vegigmentem az osszes elerheto aru akusztikuson az Eldoradoban, egy 20.000 Ft-os fekete Stagg-el jottem ki a boltbol, mert egyszeruen az tetszett a legjobban. :D Most havernal van otthon, mert nem mertem felvinni a repulore, de 2 het mulva kiderul, hogy meg mindig tetszik-e.

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#14755) toth_janika válasza blackmacs (#14742) üzenetére


toth_janika
őstag

Egy ehhez hasonlót néztem ki magamnak, csak nem a J.S. szériát :D Bár sztem egy 28 nm-es lakásba egy kicsit erős lenne.... de sztem a szomszédok örülnének neki! ;]

@madmike
Lehet csak nekem nem volt szerencsém az autodidakta tanulással, de nekem nem jött be... Egész egyszerűen annyi tudást találsz a neten, sajnos rendszerezetlenül, ami nagyon megkeserítheti a tanulást.
Én pl megtanultam a C-dúr lokriszi skálát, mert azt hittem, hogy jó lesz nekem, de hát semmire nem használtam még, attól függetlenül, hogy tudom :DDD Nem sok sikerélmény volt az autodidakta tanulásban, mert ok, hogy nézed a tab-ot és prünytyögöd a hangokat, de sem ritmus, sem pengetéstechnika, sem ujjrend nincs a tabon :(
3 hónapja, amióta tanárhoz járok, azóta rendszerezetten tanulom a dolgokat, és jobban haladok...

Viszont egy kérdés had legyen: a metronóm halálra összezavar amikor arra gyakorlok... Nem tudok belépni a ritmusba, és utána tartani sem... Erre nem tudtok valami jó kis gyakorlatot?
:R

[ Szerkesztve ]

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#14756) Bobrooney válasza toth_janika (#14755) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Nekem egész jól ment, csak nem értettem mit miért játszok, csak toltam, én hülye meg fősuli alatt leraktam és most kezdhetek szinte mindent előről. a pengetős kezem még tudja mit kéne csinálni, a bal már kevésbé, a mozdulat benne van de nem jönnek ki jól a hangok :))

(#14757) Plazmacucci válasza toth_janika (#14755) üzenetére


Plazmacucci
félisten

lassu tempoval kezdj mondjuk az eredeti felevel. ha ugy megy akkor gyorsits rajta. ja es ugye labtempo vegig.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14758) madmike válasza toth_janika (#14755) üzenetére


madmike
őstag

Lehet abban valami amit mondasz. Ha nem lesz sikerlemenyem, akkor max eljarok en is tanarhoz. De csak van valami olyan forras, amibol egy felepitett rendszer szerint lehet tanulni.
A gitarvasarlas nem lesz egyszeru. Tul nagy a valasztek. Tuti hogy 10k korul is ki tudnek fogni valami jot,csak nem ertek hozza :D

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#14759) Szten Márs válasza madmike (#14758) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Én nem értek egyet toth_janikával. Igen, az interneten rengeteg információ van. Igen, ha össze-vissza keresgélünk, ugrálunk, nézünk ezt, nézünk azt, akkor persze, hogy rendszertelen. Ha olyan tananyagot keresünk, ami rendszerezett, jól felépített, akkor meg piff, kapásból megvan a rendszer. Ez nem a neten múlik és nem az autodidaktaságon, hanem azon, hogy hogyan is kezdünk neki ebben az információrengetegben a gitártanulásnak. Az egy eleve elhibázott gondolat, ha valaki skálákat, meg tabokat akar lejátszani. Ezek helyett oktatóoldalt kell keresni, ahol mindent szépen és alaposan elmagyaráznak neki és ahol erre van felfűzve a tananyag. És ha elkezd valaki egy ilyen oldalon tanulgatni, akkor maradjon is ennél és csinálja ott végig a leckéket. Ennyi. Megvan a rendszer, felépítettség, el vannak magyarázva a technikák. Persze jó oldal kell ehhez.

Én egyet tudok ajánlani, ahol baromi jól felépített leckéken lehet végighaladni, nem is kevésen, és ahol minden szépen el van magyarázva, ez pedig a justinguitar.com. A getting started részt is végig lehet nézni, itt a beginner's course résznél, aztán a stage1-től mehet a móka. Bal oldalt majd a beginner's song részre rá lehet néha kacsintani. :)

Angolul persze kell tudni, de ez kb. elengedhetetlen.

Egy fontos dolog: tényleg rengeteg infó és tananyag van a neten. Ezek egy része személyes meggyőződésem, hogy többet árt, mint használ. Hülyeségeket magyaráznak, vagy csak simán rosszul, nem érthetően, vagy épp furcsa, egyedi, az emberek 99,9%-nak maximálisan nem ajánlott kéztartással játszanak, vagy akármi. A fenti oldal jól rendszerezett, és aki csinálta, az letett már pár dolgot az asztalra.

Ja és persze mindez akkor él, ha könnyűzenét akarsz tanulni, kis akkordozások, dalkíséretek, később kis bontás, ilyesmi. Ha más műfajokra gondoltál, akkor szólj, és keresünk más oldalakat. (A gitárválasztásról meg mindjárt írok.)

(#14760) toth_janika válasza Szten Márs (#14759) üzenetére


toth_janika
őstag

Igazad van, teljes mértékben, viszont én nem hallottam még az általad linkelt oldalról, de most megnéztem, és nekem is tetszik.
Amit írtam, azok a saját tapasztalataim, és a saját hibáim leírása, amiből természetesen tanultam! :)
:R

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#14761) sanzik válasza Szten Márs (#14759) üzenetére


sanzik
senior tag

Sokan vannak akik meg tudnak tanulni netről is gitározni,de szerintem többen vannak akiknél a sarokban végzi a gitár 1-2 hónap után.
A justinguitar.com egy tényleg jól felépített korrekt oldal,de sok mindent nem tud pótolni abból amit egy tanár pluszban tud adni.
Pl. egy jó tanár felismeri a gyengeségeidet és erősségeidet és ennek függvényében tudja a leckéket is személyre szabottan alakítani.
A rossz mozdulatokat, későbbi beidegződéseket azonnal tudja korrigálni és folyamatosan kapsz megerősítést azzal kapcsolatban,hogy jól gyakorolsz-e.
Nekem főleg az volt a bajom a netes dogokkal,hogy nem volt visszajelzésem arról,hogy amit csinálok azt valóban jól csinálom-e.
Egy jó tanár mindig meg tudja állapítani milyen szinten vagy és ahhoz képest kapod a feladatokat is
Így az egész tanulási folyamat is felgyorsul jelentősen.
És nem utolsó sorban válaszokat kapsz a kérdéseidre azonnal, így sokkal kevesebb a bizonytalanság.

Nem véletlen,hogy a neten található komolyabb oldalak amik lehetővé teszik a személyes kapcsolatot is a tanárral,pl. feltölthetsz videót a játékodról és konkrét válaszokat kapsz azok általában már fizetősek.
Tehát ugyan ott vagy mintha elmentél volna egy tanárhoz...

Én inkább azt támogatom,hogy egy kezdőnek főleg a legelején, igen is érdemes tanárhoz járni,aztán már ha meg van egy alap szintű rálátás a gitározásra, akkor már sokkal könnyebb a netes dolgokkal is boldogulni.

(#14762) Szten Márs válasza sanzik (#14761) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ez a sarokban végzi, vagy éppen megtanul gitározni dolog szerintem inkább elhatározásfüggő, inkább azon múlik, hogy mennyire is akar valaki megtanulni ezen a hangszeren - vagy bármelyik másikon. Nem hiszem, hogy túl gyakori lenne, hogy valaki tényleg meg akar tanulni gitározni, valakinek szerelem ez a hangszer, és aztán a sarokban végzi. Vagy ha mégis, akkor lehet, éppen a tanár miatt (erről majd később).
Egyébként azt hiszem erről nincsen statisztikánk, így a "szerintem ezek vannak többen, vagy azok vannak többen" jellegű tippelések teljesen értelmetlenek. (Ha lenne is statisztikánk, valószínűleg nem azt mutatná, amit hinnénk, hogy mutat. A korreláció nem implikál kauzalitást - alap dolog és ötször alá kell húzni, bekeretezni és kirakni a szoba falára, mielőtt valaki bármilyen statisztikából, előfordulási arányból bármiféle következtetést le akar vonni.)

A tanárral amúgy így ugyanaz a helyzet, mint az oktatóoldalakkal: ugyanúgy baromi fontos, hogy jót fogjon ki az ember. Ha jót fog ki (és csak akkor!), akkor egyetértek az érveiddel, ugyanakkor úgy gondolom, hogy kellő figyelemmel (figyelem, hogy mit csinál az oktatóvideón a tanár, figyelem, hogy mások hogyan gitároznak, figyelem hogy tartja a kezét, a gitárt, mindent stb...) és ha a kérdésit fel tudja tenni valahol (mondjuk pont itt a fórumon - jé, milyen jó, hogy vagyunk :) ) és választ is kap, akkor meg fog tudni tanulni gitározni. Persze, ha megvan az elszántság.

Hozzáteszem, szépek ezek az előnyök, de a tanárnak vannak hátrányai is. Egyrészt anyagi, de oké, tegyük fel, hogy most az anyagi dolgokat félrerakjuk. Valamennyire kötött időrend. Ha otthon tanul az ember, ilyen nincs, jóval nagyobb a szabadság. Ha rossz a tanár, ha emberileg nem találják a hangot, hozzáállásban nem passzol a diákhoz, akkor keserű szájíz maradhat utána, amit az ember a gitározáshoz kapcsolhat, tudat alatt. (Rengetegszer hallottam már olyan történetet, hogy valaki valamilyen hangszert azért rakott le végül, mert rossz tanárt fogott ki.) Ha valakinek rossz érzése van attól, hogy teljesítenie kéne és valamiért nem megy (huhh ezen a héten nem volt időm gyakorolni, és már az előzőn sem, pedig ezt meg ezt a leckét feladták nekem), akkor annak ellenére, hogy valószínűleg (csak valószínűleg) nem lesz belőle semmi ügy, szintén rossz szájízt hagyhat. Otthoni, autodidakta tanulásnál ilyen sincs. Nincsenek kötöttségek, nincsenek kötelező dolgok. Szabadabb.

Ezzel együtt igen, ott vannak az általad említett előnyök. Viszont az előnyöket és hátrányokat összevetve én NEM mondom azt, hogy egy kezdő igenis keressen tanárt. Azt mondom, hogy nagyban attól függ, hogy milyen a beállítódottsága, személyisége, időrendje, életvitele. Van akinél ez válik be jobban, van akinél az. Nincs általános recept, pont ezért nem is tartom szerencsésnek, ha valakit nagyon az egyik irányba akarnak vinni.

[ Szerkesztve ]

(#14763) toth_janika válasza Szten Márs (#14762) üzenetére


toth_janika
őstag

Bocsánat, hogy belevauzok, de úgy gondolom, saját példából kiindulva, hogy mindig az arany középút a tökéletesen járható.
Én tanárhoz járok, mellette neten nézem az oktató oldalakat, és a YT-t. Pl... Alap... Nothing else matters... nem kell bemutatnom senkinek... A tanárom elfelejtette elmagyarázni a pengetéshez használt ujjak sorrendjét, és azt lestem le oktatóvideóból, így nem kellett felhívnom, vagy várnom egy hetet.
Vagy a tempó gyorsítás pl skálázásnál. Van pl a Free Guiter Source oldal, amit itt már többször linkeltek. Itt számos leckéhez van lassú, közepes és gyors sample, amire lehet játszani.
Tehát alapvetően én úgy gondolom, hogy tanárral és online haladok a legjobban...
De ez az én esetem!

"Ha valakinek rossz érzése van attól, hogy teljesítenie kéne és valamiért nem megy (huhh ezen a héten nem volt időm gyakorolni, és már az előzőn sem, pedig ezt meg ezt a leckét feladták nekem), akkor annak ellenére, hogy valószínűleg (csak valószínűleg) nem lesz belőle semmi ügy, szintén rossz szájízt hagyhat. Otthoni, autodidakta tanulásnál ilyen sincs. Nincsenek kötöttségek, nincsenek kötelező dolgok. Szabadabb."

Ezzel a résszel nagyon nem értek egyet. Ha nincs időm gyakorolni, nekem sem mindig van a meló mellett, akkor mondom a tanárnak, hogy sorry, de most nem sikerült. Akkor nem rohanunk tovább, hanem átvesszük, amit eddig tudok. Egy kis ismétlés. Ha belegondolsz, a kapitalista világszemlélet miatt, a tanárnak sokkal jobb, ha otthon nem gyakorolsz, mert többet fogsz hozzá járni, amíg eléred a célodat ;]

Az, hogy "nincsenek kötelező dolgok" viszonylagos. Otthon, ha nincsen kitűzve, hogy most ezt vagy azt tanulom meg, akkor nem fog haladni az ember. Ergo kötelező otthon is gyakorolni amikor csak lehet :)))

De a legfontosabbról többször megfeledkezünk, köztetek persze én is. Ez pedig a CÉL
Mi az a cél, amit el akarok érni a gitárral? Zenekart akarok vagy csak jammelni a tábortűznél, esetleg magamat szórakoztatni és ökörködni?
Amíg ez nincs letisztázva addig sztem felesleges oktatástechnikai kérdéseket feszegetni :R

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#14764) Szten Márs válasza madmike (#14758) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Most pedig, ahogy ígértem, a gitárokról:

Ha akusztikust szeretnél, akkor két lehetőséged van. Fémhúros, vagy nylonos, más néven klasszikus. (Bár nylonos a flamenco is, ami némileg különbözik a klasszikustól, de ebbe most felesleges belemenni, az általad keresett árkategóriában flamencot amúgy is aligha találsz.)

Én a magam részéről úgy érzem, hogy két teljesen különböző hangszer, teljesen különböző világ. Alegjobb, ha bemész egy hangszerboltba és megpengettetsz az eladóval pár nylonost és pár fémhúrost, és rá fogsz jönni, hogy neked melyik hangzásvilága tetszik jobban. Ezt csak te tudod eldönteni. Amennyit hozzá lehet ehhez tenni: a nylonosnak puhábbak a húrjai, kevésbé vágják az ember ujjbegyét. Ez gyakori érv amellett, hogy a kezdő kezdjen nylonossal, ugyanakkor tíz év körüli kislányok tanulnak meg fémhúros gitárokon játszani, zokszó nélkül, szóval aligha hiszem, hogy ez egy felnőtt férfinak valód érv lenne, és komolyan emiatt kéne nylonost választania. A nylonhúrok az elején gyorsbban elhangolódnak, a húrozás utáni első egy-két napban sokat kell utánahangolni - meg lehet szokni, ez sem egy hatalmas dolog. A nylonhúros gitároknak szélesebb a fogólapja, mint a fémhúrosnak, és tökegyenes, míg a fémhúrosé keskeny és görbült. A keskenyebb fogólapon - tehát fémhúrosnál - ezért közelebb vannak egymáshoz a húrok. Egyén- és technikafüggő, hogy melyik a jobb. Van akinek kényelmesebb a nagyobb húrtávolság, van akinek a kisebb húrtávolság fekszik jobban, mindenesetre igen-igen más érzetre a kettő.
Nagyjából most ennyi jut eszembe. A legfontosabb az, hogy melyik hangzásvilága jön be, a többihez hozzászokik az ember, úgy gondolom.

Ja igen, egy tanács: a Staggokat kerüld. ÉS 10 ezerért aligha kapsz akárcsak használtan is olyan gitárt, ami megéri az árát. Nem teljesen kizárt, de nagyon nem bíznék benne, hogy sikerül.... Ha van pár kinézett gitár, nyugodtan linkeld be és véleményezzük. :K

(#14765) sanzik válasza Szten Márs (#14762) üzenetére


sanzik
senior tag

A statisztikai tipp az valóban csak egy tipp volt a szűk környezetemből kiindulva,tehát lehet,hogy nem állja meg a helyét, ezt aláírom.
Sok igazság van abban is amit te mondasz,de így lesz ez jó,hogy vannak akik a netes oktatás mellett kampányolnak és vannak akik a tanár mellett.
Így az olvasó pontosan meg fogja találni azokat az érveket az egyik vagy másik mellett, amik neki fontosak.
És ezért nem mondhatjuk,hogy bármelyik irányba el lenne húzva a dolog.

És tanár vagy nem tanár ,de valóban a legfontosabb amit említettél az elszántság.
Ha valaki tudja,hogy meg akar tanulni gitározni és hajlandó dolgozni is ezen, akkor bármelyik utat is járja,
meg kell ,hogy legyen a gyümölcse az elhívatottságának.

(#14766) Szten Márs válasza sanzik (#14765) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Tévedés ne essék, nem akarok kampányolni a tanár ellen. Csak nem látom úgy, hogy az lenne az egyetlen járható út. És igen, teljesen egyetértek a hozzászólásoddal. :K

(#14767) Plazmacucci


Plazmacucci
félisten

latom fossatok a szavakat a gyakorlas helyett. ezert nem tartotok sehol!

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#14768) atidzsiforc válasza Plazmacucci (#14767) üzenetére


atidzsiforc
őstag

Ennyi. :R

r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt

(#14769) Szten Márs


Szten Márs
nagyúr

Ha már itt tartunk: na igen... valami ilyesmiről lenne szó, ha azt mondja valaki, akusztikus gitárzene, ez gitárjáték a javából. :Y

(#14770) Bencsizy


Bencsizy
csendes tag

Sztem netről gyakorolni, tanulni nagyon jó oldal a fretjam.com meg a fullscoreguitarlessons.com. Guglizzatok rá, nagyon jól összerakott oldal, igaz mindkettő angol, de ha beszélitek, akkor nem lehet belőle gond.
Ja, és a fretjamen van zeneelmélet is, rendesen elmagyarázva, mi miért, hogyan.

(#14771) madmike


madmike
őstag

Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot :)
Nézegettem pár gitárt.
Cort
Noname
Julia, Fender

Most időmből ennyire telik :)

Ezekről mi a véleményetek?

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#14772) blackmacs


blackmacs
aktív tag

Elolvasva az okfejtéseket,csak a saját tapasztalatomat tudnám hozzáfűzni.Lassan 1 éve vettem először a kezembe gitárt és nemrég azt éreztem hogy semmire sem haladok csak toporgok egy helyben.Kicsit lankadt is az elszántságom,de én például kitűztem egy rövidtávú célt magamnak,mégpedig hogy addig nem kezdek dalokat megtanulni amíg nem tanulom meg rendesen lefogni,váltogatni az akkordokat és legalább 2-3 skálát oda vissza!Gondolkoztam tanáron de se pénzem,se időm nem lenne,na meg utálom ha követelnek.Öröm az ürömben hogy körülöttem sokan gitároznak már elég régen,így mindég tanulok valakitől valami újat és így lassan de biztosan haladok előre.Persze nem mindég van időm nekem sem elővenni a gitárt és gyakorolni.
A zeneelmélet miatt biztos jó lenne egy tanár de hát kitudja,lehet az venné el a kedvemet. ;)
Ja,és idő mint a tenger :))

[ Szerkesztve ]

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#14773) izomhod válasza madmike (#14771) üzenetére


izomhod
senior tag

heló!

a cort mennyi vajon? meg melyik típus? olyan vacak a kép, nem látom

a squier 22 körül van újonnan, de nem tudom milyen lehet minőségre

(#14774) madmike válasza izomhod (#14773) üzenetére


madmike
őstag

A cort közben ugy néz ki elment, legalábbis a hirdetés nem aktív.

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#14775) blackmacs


blackmacs
aktív tag

És majd elfelejtettem hogy ti,fórumozók is nagyon sokat segítettetek,adtatok löketet a lelkesedésemnek,amiért köszönet!Külön köszönet Eastman kollégának akivel személyesen is találkoztam és nagyon sok mindenben segített,nem csak abban hogy hogyan tekerjük csutkára a 100-as marshallt :DDD

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#14776) izomhod


izomhod
senior tag

most hoztam haza az "új" négyhúrost ;]

[link1]
[link2]

nem az én képeim, de a hangszer az igen, és úgy szól, ahogyan az meg van írva :)

[ Szerkesztve ]

(#14777) madmike válasza madmike (#14771) üzenetére


madmike
őstag

A linkelt fender es julia gitar egyben 20k. Szerintetek?

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#14778) izomhod válasza madmike (#14777) üzenetére


izomhod
senior tag

a fender squiert vinném 10ért!
vagy ha együtt adja, akkor megveszed mindkettőt, és amelyik tetszik, az marad

(#14779) Szten Márs válasza madmike (#14777) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Nekem nem világos, hogy egyben ennyi-e, vagy külön külön. Az a Fender az nem Fender, az egy Squier. És most lehet nem leszek népszerű, de az a helyzet, hogy a Squier gitárok azok, amiket a Fender a saját nevével már nem szeretne eladni... Igen, valóban a Fenderhez tartozik, de a kínálat alja, a gyengébb fizetőképességű piacokra tervezve, illetve az erősebb fizetőképességű piacokon azoknak, akik nem nagyon szeretnének költeni gitárra. Ennek ellenére vannak klasz Squier elektromos gitárok, amik maximálisan megérik az árukat. De itt a dolog kulcsa, hogy elektromosban... a Fendert eleve nem érdekli az akusztikus gitárok világa, kiadott pár modellt, csak, hogy az is legyen alapon, de egyébként amilyen nagy név elektromos gitárok terén, olyan jelentéktelen az akusztikus kínálata. A nagy riválisnál, a Gibsonnál ott van az akusztikus kínálat legalja, ahol a Fendernél a csúcsa...

Én Fenderből a CD60-at ismerem, ezt fogtam, próbáltam már, a lehető legalapabb gitár, full rétegelt lemezből, annál alább már nem tudom hova lehet menni, hol lehet még spórolni de ezzel a Squierrel mégis össze tudták hozni... na mindegy. Nem volt még a kezemben, de kicsit félnék tőle.

A Julia okés gitárokat gyárt nagyon olcsón - legalábbis ami a fémhúrosaikat illeti. Ez a nylonos nem tudom milyen lehet, nem próbáltam. Valószínűleg mindkét gitár hársfa fedlapos (ami nem éppenséggel egy hangszerfa), aminek következtében kellően fedett, buta hangjuk lesz, ami egy dolog, ezzel lehet élni... ami fontosabb, hogy nem tudom mennyire lehetnek az égben a húrok, a nylonosnál a D húr mennyire rezeg-berreg (szokásos dolog), a fémesnél meg mennyire vágná kettébe az ember ujját... lehet semennyire, lehet nagyon, fene tudja.

Ne kapkodd el a gitár vásárlását. Tényleg menj el egy hangszerboltba, pengess meg fémeseket és nylonost is, és nézelődj, hogy melyik hogy is néz ki, hogy kéne muzsikálnia - szó szerint.
Ha nylonost néznél, akkor ezt ajánlanám, fémhúrosban most nem találtam ajánlhatót.

Milyen műfajban szeretnél gitározni? Erről nem láttam, hogy írtál volna - ha csak nem vettem észre, akkor sorry.

[ Szerkesztve ]

(#14780) Printszkrín válasza izomhod (#14776) üzenetére


Printszkrín
senior tag

Basszus! :Y
Hol találtad ezt a gyönyörűséget!?

Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

(#14781) izomhod válasza Printszkrín (#14780) üzenetére


izomhod
senior tag

feladtam egy hirdetést, egy hasonló felépítésű fendert kerestem, és kaptam egy emailt, hogy van egy ilyen gityó, mit szólnék hozzá

kipróbáltam, és olyan frankón hozza azt a jazz bass hangot, amit kerestem, hogy el is hoztam

full eredeti minden rajta, 30 éves!

(#14782) Printszkrín válasza izomhod (#14781) üzenetére


Printszkrín
senior tag

Döbbenet.

Meg szabad kérdezni, hogy mennyit kértek érte?

Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

(#14783) izomhod válasza Printszkrín (#14782) üzenetére


izomhod
senior tag

meg

[ Szerkesztve ]

(#14784) Printszkrín válasza izomhod (#14783) üzenetére


Printszkrín
senior tag

:DDD

Amikor az állatkertben az elefánt mogyorót dobál neked, ideje diétáznod!

(#14785) Szten Márs válasza izomhod (#14783) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

(#14786) sajtee válasza Szten Márs (#14785) üzenetére


sajtee
senior tag

Épp ma olvastam, hogy ez a jelenet abszolút rögtönzés, improvizáció volt Heath Ledger részéről. Zseniális, ez megmaradt bennem a filmből. Nyugodjék békében, remekül formálta meg Joker-t.

(#14787) izomhod válasza Szten Márs (#14785) üzenetére


izomhod
senior tag

:DDD

joker a király!
ja meg az ász is ő :))

[ Szerkesztve ]

(#14788) nesa


nesa
veterán

Alakul a gitar, most meg a kulcsokat kell befurnom nyakat beragasztani + a fogolapot is fel kell ragasztani, az is kesz csak elfelejtettem behozni.

Pacolas utan mar kozel egyseges lesz a topp szine.

[ Szerkesztve ]

(#14789) sanzik válasza nesa (#14788) üzenetére


sanzik
senior tag

azért belegondolva, hihetetlen élmény lehet egy olyan hangszeren játszani majd amit az ember a saját két kezével készített...
komolyan irigyellek,le a kalappal :R

(#14790) izomhod válasza nesa (#14788) üzenetére


izomhod
senior tag

hej de szép a top mintája!

a pálca a testben egy furatba megy bele?
nem láttam még ilyen anatómiai képet, érdekes:)

(#14791) Bobrooney válasza nesa (#14788) üzenetére


Bobrooney
senior tag

csatlakozok az előttem szólóhoz :R
Csodaszép les :DDD

(#14792) toth_janika válasza Szten Márs (#14785) üzenetére


toth_janika
őstag

Ezen a gif-en mindig szakadok.... :DDD
@nesa:
Mindent elmondtak előttem! :C

[ Szerkesztve ]

Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/

(#14793) nesa válasza izomhod (#14790) üzenetére


nesa
veterán

A palca helye bevan marva majd fentrol visszaragasztva , fendernek mindez alul van kimarva de ott akkor nincs fogolap, furni ezt sajnos nemigen lehet mert homoruan kell marni.

Ez nemcsak egy sima palca hanem dupla, igy kissebb feszitoerovel nagyobbat hajlit, ezzel sokat jatszottam probadarabokon mire elkeszult a vegleges verzio ez mar elvileg mind2 iranyba tudna hajlitani de azt a + alatetet nem raktam be amivel 2 iranyu lenne, nem ereztem szukseget igyis lenyegessen jobb mint a sima palca.

#14789) sanzik

Koszi :B

(#14794) madmike válasza Szten Márs (#14779) üzenetére


madmike
őstag

Egyben 20 (írtam neki) és ez a hirdetés szerint alkuképes, szóval egy 15k-s ajánlattal szerintem 17,5-ért elhozható.

Ez a Cort még akár bele is férne a keretbe, de Gyulán van, én pedig Bp-n... Most úgy érzem nylonost fogok venni, a lágyabb hangzás közelebb áll hozzám,

Stílus? Nem is tudom. Elsősorban könnyű rock.

[ Szerkesztve ]

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#14795) Szten Márs válasza madmike (#14794) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

20k, két gitár... arcpirítóan olcsó. Igazából sok mindent nem tudok hozzárakni, ki kéne próbálni. Van bárki ismerősöd, aki ért a gitárokhoz és ki tudná próbálni?

Amúgy kis ízelítő, hogy mit is tud a fémhúros gitár... igaz némileg fémesebb műfaj, de rockballada, akárhogy is. Csak, hogy elbizonytalanítsalak. ;)

De ha megveszed mindkettőt, úgyis látni fogod melyik is kell neked. Bár szerintem akkor tartsd meg mindkettőt, alakul az ember ízlése. (Azért tényleg jó lenne, ha valaki vétel előtt rá tudna nézni....)

(#14796) madmike válasza Szten Márs (#14795) üzenetére


madmike
őstag

Sajnos nincs senki aki tud gitározni :( De miután nem a világot jelentő deszkákat szeretném meghódítani, így talán annyira nem nyúlhatok mellé.

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

(#14797) blackmacs válasza nesa (#14788) üzenetére


blackmacs
aktív tag

Eszméletlen.... :R

BE QUIET!PureBase600;MSIB450Tomahawk;Ryzen52600;PATRIOT16GBViper4 DDR43200MHzCL16;FSPHyper600W;ADATA 128GBXPGSX6000;WD240GBGreen;SEAGATE BarraCuda1TB3.5"7200rpm64MB;Scythe Mugen 5 Rev B,Sapphire RX580 4Gb

(#14798) madgie válasza nesa (#14788) üzenetére


madgie
titán

Még egy lépés hátra van: elpostázni a címemre ;]

Nagyon szépen alakul a kicsike, erre tényleg nem lehet majd olyan szemmel nézni, mint a tömeggyártott sz@rokra :K

(#14799) Szten Márs válasza madmike (#14796) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

Ismételten, nem a hangjuk miatt aggódok elsősorban, hanem a használhatóságuk miatt. Ha egekben vannak a húrok, ha csörög-zörög, akármi, az némileg más, mintha "csak" a hangjuk lenne kellően buta.
De ha jók, akkor igen jó vételt csinálhatsz. :K

(#14800) madmike válasza Szten Márs (#14799) üzenetére


madmike
őstag

Ismételten, elbizonytalanítottál :( Azt hiszem inkább nézelődök tovább és keresek olyat, amiről találok valami infót itt.

"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.