Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1751) Sk8erPeter válasza vepe (#1750) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Azért nem látszik, mert a CD "bootszektorába" kerültek a lényeges, bootoláshoz szükséges fájlok.

Sk8erPeter

(#1752) djyuri válasza Sk8erPeter (#1746) üzenetére


djyuri
őstag

Ne keverd össze a partíció klónozást és a teljes klónozást.
Ezt a kijelentést én is kihagytam,hogy csak partíció klónozásra gondoltam.

Aktív partícióra ez a válasza a windows-nak és egy régebbi,de működő Hiren's csomagos lemezemnek:
Tihs hard disc is not suppoerted on media disc. Please set any mode on system performance for this funkcion.

és

Az aktiválás nem hajtható végre,mert az eszköz fájltérkép szerkezete nincs engedélyezve.

(ez akármilyen hibára is utaljon valószínűleg program hiba,mert egy szűz xp telepítés megoldotta)

fixmbr, fixboot (ezeket nem ismertem...) :R

A gyors,vagy lassúra csak arra gondoltam,hogy mit szenvedjen azzal a USER,hogy vár 1 percet vagy fél órát. Tudom mi zajlik egy formázáskor. De valóban hanyagul fogalmaztam :)

Kernel Köszi ;)

[ Szerkesztve ]

(#1753) Kernel válasza vepe (#1750) üzenetére


Kernel
nagyúr

Akkor gondolom, ez a képen is látható DOS Ghost, ami ha jól tudom képes közvetlenül CD vagy DVD-re is írni, ilyenkor automatikusan darabol és kéri a lemezeket. Én valamikor egy régi verziónál CD-vel próbáltam ezt ki, meg is írta. (Program futása közben ki lehet venni a meghajtóból Ghost CD-t és betenni helyette üres DVD-t, mivel ilyenkor RAM-ból fut. Vagy legalábbis szokott.)

Ha FAT32 partícióra készül a mentés, kénytelen 4 GB méretre darabolni a fájlokat, a FAT32 korlátja miatt. Egyénileg pedig úgy állítható be, hogy kilépek a Ghost-ból, bejön a DOS prompt, utána ismét elindítom a programot:

A:\ghost.exe -split=500

Tehát így 500 MB-ra fogja darabolni a fájlokat, automatikusan számozott fájlnevekkel. A: betűjelet írtam, mivel valószínűleg egy 2,88 MB méretű floppy-image van felírva a CD bootszektor gyanánt (ez egyébként az IsoBuster-rel látható is, fájlkezelővel nem), aminek tartalma A: betűjel alatt jelenik meg.

Kész ghost fájlt utólag már nem lehet darabolni, ha jól emlékszem. (Persze lehet mondjuk Total Commanderrel bármit, csak úgy nem jó a Ghostnak viszaállításhoz, kivéve ha elvégezzük manuálisan az egyesítést is.)

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1754) Kernel válasza djyuri (#1752) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ezt a kijelentést én is kihagytam,hogy csak partíció klónozásra gondoltam.

Én úgy láttam, hogy az MBR-re is gondoltál, az már nem csak partíció.

...(ez akármilyen hibára is utaljon valószínűleg program hiba,mert egy szűz xp telepítés megoldotta)

Vagy csak arra utal, hogy nem egy partícionáló programot használtál először, hanem előbb ráfirkáltál valamit a Ghost-tal (MBR nélkül?) utána ez lett az eredmény.

A gyors,vagy lassúra csak arra gondoltam,hogy mit szenvedjen azzal a USER,hogy vár 1 percet vagy fél órát.

Nem értem, milyen mondanivalót akarsz ezzel átadni.

Ezt írtad előzőleg: ...illetve formázza meg(ne gyors formázással!)

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1755) djyuri válasza Kernel (#1754) üzenetére


djyuri
őstag

Márpedig sima partíció lementésnél nem menti az mbr-t. Két új vinyóm is volt,hogy kipróbáljam....

pontosan ezért álltam neki a teszteknek,hogy ne az legyen,hogy ráfirkál valami és kész.
ui.: a lényeg az,hogy amíg az MBR-t nem módosítja partíció lementés-felírásnál a ghost,addig alapesetben vadi új vinyón nem fog elindulni a visszatöltött xp...és egy firkált mbr-el rendelkező vinyón sem fog elindulni a visszatöltött xp.

Ezt a részét én se :D Most látom,hogy pont,hogy beírtam a "NE" szócskát,közben épp arra akartam célozni,hogy épp az ne legyen beírva :D De ahogy gondoltam a fejemben,úgy le is írtam,ahelyett,hogy kihagytam volna.

(#1756) Kernel válasza djyuri (#1755) üzenetére


Kernel
nagyúr

Én sem azt írtam, hogy mentené az MBR-t ilyenkor. A leírásodból valahogy az jött le, mindenáron át akartad másolni az MBR-t is, csak nem sikerült. De jobban megnézve inkább csak félreérthető.

Egy ilyen fájlszintű partíciómentés egyébként tartalmazza bootszektort, fájlokat, visszaíráskor tulajdonképpen a Ghost formázza, majd felmásolja a fájlokat, így tökéletesen közömbös az előzetes formázás, sőt előzetes fájlrendszer. Formázatlan partíción is visszaáll az eredeti állapot (a töredezettségtől eltekintve, mivel az megszűnik, szépen sorban másolódnak vissza a fájlok, ellentétben egy szektorszintű mentéstől, ami a töredezettséget is leképezi).

Az MBR-kód egy szabvány, oprendszerektől független kód, aminek feladata az aktív partíció első szektorának indítása. Ezért a partícionálás (egyúttal az indítókód felírása) történhet akár a DOS Fdisk-kel is, Linux-szal, simán működik vele az XP, régebben próbáltam is. Más kérdés, a régi Fdisk-nek mára egyéb gondjai lehetnek (nagy meghajtók, SATA).

Nem akarnám lekicsinyleni a megoldásodat, de teljesen természetes, hogy legbiztosabb egy XP által már előkészített merevlemez, azért valljuk be, ez nem egy korszakalkotó felfedezés. Makacs esetekre szokták/szoktuk is javasolni a fórumokon. De ezek nem olyan túl komplikált dolgok, más utakon is elérhető ugyanaz az eredmény.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1757) vepe válasza Kernel (#1753) üzenetére


vepe
senior tag

na így már világos...köszi a segítséget...

(#1758) djyuri válasza Kernel (#1756) üzenetére


djyuri
őstag

Rendben.

De mégse tudtak nekem segíteni még privátban sem,akik próbáltak :D
nem akarnék neveket,mert akkor kiderülne,hogy ők vagy ők sem olvasnak eleget az írásodból :)

Mindenesetre a legkézenfekvőbb,amit egy józan paraszti ésszel el tudok én is majdan magyarázni valakinek,az ez a megoldás,amit leírtam....két lemez kell hozzá...egy ghost és egy xp.

Amúgy mindezekkel nem volna gond,mert én is jobban szeretek újratelepíteni egy oprendszert,mert legalább tisztázódik minden hiba,amit "elkövettek" benne(akár vírus)...csak mint pl az én esetemben kismillió már beállított program és egyéb igénybeállítások és ez társul 2,5 éve történt oprendszer telepítéssel. Tehát a több tízórás telepítéseket akarom ezzel megúszni :)

Most már sikerült olyan esetekben is,ahol vagy nem ismeretes a trükk,amit felsoroltál (mellesleg nagyon köszönöm :R ) vagy túl primitív a felfogás ahhoz,hogy végrehajtható legyen.

üdv és köszönöm :R :R :R

(#1759) #10949376


#10949376
törölt tag

üdv
felraktam a northon ghost v14 et és eltüntek a cd meghajoim ,eszközkezelöbe felkiáltó jel és azt írja rá hogy nem sikerült betölteni a illesztöprógramot amikor frisitem azt irja ki hogy naprakész.valaki help.

(#1760) Beowulf_78


Beowulf_78
addikt

Srácok!

Nagy segítség kellene! :R

2-3 napja még sikeresen vissza tudtam tenni a mentésemet DOS alól, de ma valamiért ahogy boot van cd-ről megfagy a ghost , amikor az elején az OK gomb meg szokott jelenni. Persze úgy fagy meg, hogy OK gombot már nem teszi ki, de a Ghost felületét már látom.
Érthetetlen a probléma mi történhetett pár nap alatt. Próbáltam már másik verziót is, másik cd-ről, visszaállítottam "no tuning"-ra a gépet is, hátha ez miatt fagy, de nem. A gép jól működik, nincs gond hardveresen, nem is volt bolygatva az utolsó ghost használat óta, mégse tudom visszaállítani a rendszeremet.
Mitől lehet ez, hogy egyik napról a másikra megszünik működni, úgy, hogy előtte mindig jól működött? :F
A boot CD-ről próbáltam mást elindítani...és az se működött, bár legalább nem fagyott le!
Hibüzenetet dobott ki, ebből gondolom hogy a ghost-nak is ez a baja lehet:

"Creating 50 Mb RAM Drive as R:
Invalid drive specification
File creation error
Error creating RamDrive!
(Max. 2GB RAM supported by xmsdsk.exe)"

Gondolom a N. ghost-nak is ez az RAM drive lehet a gond, azért fagy le. De ez mitől tud elszállni, és hogy lehet helyrehozni? :U :R Memóriáimat lecsekkoltam, DOS-os memtest-et futtatva (érdekes módon ez elindult a boot cd-ről), és nincs hiba sehol.
Van valami ötletetek? :R

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#1761) Fire/SOUL/CD válasza Beowulf_78 (#1760) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Nem írtad hányas verzió, én az NG14-essel szívtam eleget. Tudom hogy írtad, hogy a ramokkal nincs gond, de szerintem az a ludas. Nekem is néha, minden ok nélkül, amikor szerettem volna boot-olni a norton cd-ről, a memórával kapcsolatos hibát írt ki, aztán csak újraindítani lehetett...A ramoknak semmi bajuk nem volt persze, azóta is azok mennek.
Ha dual-ba mennek a ramok, akkor rakd single-be(ha lehet), vagy egyszerűen csak egy ram modult hagyj a gépbe és ezután boot a norton lemezről...

Remélem segít.

polo493

ez teljesen megegyezik egyik ismerősöm esetével. Ott az volt a "hiba", hogy nem legális oldalról, hanem egy közismert letöltő oldalról szedte le az NG14-et, amit remekül előfertőztek :K Neki is az összes optikai meghajtója eltünt, újra kellett telepíteni az egész rendszert.... :(((
Remélem a Te esetedben nem erről van szó, mert ha igen, akkor lelkiekben készülj egy teljes rendszertelepítésre...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1762) Beowulf_78 válasza Fire/SOUL/CD (#1761) üzenetére


Beowulf_78
addikt

8.1 vagy 8.2-es verzió...de megpróbáltam frissebbel is. Valami történt csak nem tudom hogy mi. Eddig jó volt!
Kivettem a RAM-okat és csak 1GB hagytam bent....így is u.a., nincs változás.
A CD-ről viszont meg tudom nyitni Vista alól a DOS-os ghost-ot, és így müxik. Csak ugye így nem tudok rendszert menteni. Annyit tudok még, hogy átírom a boot dvd-t másik lemezre hátha az a gond...lövésem sincs mit kellene csinálni.
A 4db SATA vinyómat is átkábeleztem...hátha ez a gond. Csináltam CMOS clear-t is. Egyik sem segített.
Azért nehéz, mert nem nyúltam semmihez...csak használtam a gépet. 2 napja még működött. Ma meg már nem.

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#1763) Beowulf_78 válasza Beowulf_78 (#1762) üzenetére


Beowulf_78
addikt

Ezt nem hiszem el... :W :W Átírtam a dvd-t, és megoldódott. :Y
Hát...erre a megoldásra gondoltam legutoljára. Nem volt okom ezt feltételezni mert, cd-ről pl. a partition magic az futott, boot-olt is rendesen, szóval meg sem fordult a fejemben hogy hibás a lemez, ami eddig jó volt, és hiba nélkül működött. Nem tudom még mindig mi lehet vele, mert az adat sértetlen rajta, hiszen hiba nélkül megírta a nero disc on-the-fly-ba. Rejtély. Azt se mondhatom hogy agyon van karcolva. Tényleg semmi jel nem utalt erre a megoldásra. Jól szétbontottam a gépet cserébe... :F Viszont a megoldódott! :K

Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

(#1764) Fire/SOUL/CD válasza Beowulf_78 (#1763) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Remek, remek. :C
Hihetetlen, hogy egy esetleg "karcos" lemez miatt, olyan hibákat dob, aminek semmi köze hozzá...(hacsak nem egy olyan fájlt nem tudott olvasni rendesen, ami a memóriakezelésér felelős) :K

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1765) kalasz


kalasz
tag

Segítségetek szeretném kérni :) !
Innen a fórumról letőltöttem a Ghost 2003-as boot iso-t, kiírtam lemezre. Ezzel nincs is gond, még egy mentést is sikerült csinálnom(SATA-s hdd-ről). De most már csak a mellékelt képen látható pontig jut el a bootolás vagyis semeddig, mert ott lefagy a gép. Csak resettel lehet újraindítani. A lemez nem karcos, zsír és pormentes.
A válaszokat előre is köszönöm kalasz

[ Szerkesztve ]

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#1766) Fire/SOUL/CD válasza kalasz (#1765) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Az első tanácsom, hogyha sikerül most visszaállítanod a rendszert, akkor onnantól felejtsd el a NG-t(a legújabbat is)

Azt próbáld ki, hogy a BIOS-ba(már ha van ilyen lehetőség) IDE/SATA/RAID üzemmódok vannak, ott átmenetileg rakd IDE-re. Aztán próbálj bootolni a lemezről újra.
Ha sikerül a visszaállítás, akkor a BIOS-ban állítsd vissza SATA-ra(vagy amin volt)

Remélem segít...

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1767) kalasz válasza Fire/SOUL/CD (#1766) üzenetére


kalasz
tag

Szia!
IDE/SATA/RAID üzemmódokat nem találtam, de a Compatible Mode-ra való átállítás meg oldotta a dolgot.
Köszönöm a gyors választ és a segítséget :R :R :R

kalasz

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#1768) Fire/SOUL/CD válasza kalasz (#1767) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Örülök, hogy sikerült,,,És annak is hogy azt a bizonyps "Compatible" üzemmódot megtaláltad, és voltál annyira "leleményes", hogy tudd, ezt kell átállítani.
(Asus lap? :DDD )

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1769) kalasz válasza Fire/SOUL/CD (#1768) üzenetére


kalasz
tag

Hali!
Kösz ez jól esett :U Igen valóban ASUS lap a P4-P800-SE változat, tudom nem egy mai darab de ez van........................
Üdv kalasz

[ Szerkesztve ]

A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

(#1770) gyiku válasza Fire/SOUL/CD (#1766) üzenetére


gyiku
nagyúr

most akarom ujrarakni a rendszert, de le is kene ghostolni, hogy lehessen visszaallitani 10 perc alatt. NG-t nem ajanlod, de 1. hsz-ben csak az van. mivel csinaljam, es mire figyeljek?

hüllő

(#1771) Fire/SOUL/CD válasza gyiku (#1770) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Igen, sajnos rossz tapasztalatok miatt nem ajánlom senkinek a Norton Ghost-ot(legalábbis a 14-es verziót, amit használtam) Miért nem?

1. Nem Free
2. Külön Boot CD kell neki
3. CD-ről való boot-kor gyakran kilép, mindenféle memória gondra hivatkozva
4. Egyes Sata HDD-kel (AHCI módban) összeakad, megint csak nem indul el
5. És eddig ez volt a legdurvább. Egy XP-ről készítettem vele mentést. Pár hónap múlva szóltak, hogy vissza kellene állítani a rendszert, mert úgy indul(azaz nem indul) az XP, hogy NEM TALÁL VALAMILYEN FÁJLT A SYSTEM32 KÖNYVTÁRBAN. Gondoltam nem gond, viszem a boot lemezt asztán kész. Hát nem így lett. Az NG 14 bootolás(cd-ről pesrsze) közben azt írta ki, hogy azért nem tud elindulni mert NEM TALÁL VALAMILYEN FÁJLT A SYSTEM32 KÖNYVTÁRBAN....áááááá :W
Rakhattam újra mindent, na azóta nem foglalkozom vele...

Amit javaslok az a Paragon Drive Backup, miért?

1. Az express változat FREE(x86 és x64-hez külön változat)
2. Saját maga létre tud hozni boot cd/DVD-t USB-t, stb
3. nagyon egyszerű használni
[link]

Egy "hibával" találkoztam vele kapcsolatban, hogy ha BAD Sectort tartalmaz a menteni kívánt partició, akkor hibával leáll, és ezidág(bár nem sokat foglalkoztam vele mostanában) nem találtam olyan beállítást, ami figyelmen kívül hagyná a bad sector-t...

A másik az Acronis True Image, sajnos ebben nem tudok free verzióról, illetve nem működik az általa létrehozott boot-os usb...
[link]

Tehát Paragon Drive Backup amit használok és javaslok(szerencsére viszonylag elég ritka a bad sectoros hdd)

Fire.

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1772) gyiku válasza Fire/SOUL/CD (#1771) üzenetére


gyiku
nagyúr

koszi :K
egy egesz particiot szeretnek lementeni, 30gb kb. ezt ranyomja 1 bootos dvd-re? :U (mondjuk ez lenne a legjobb)
vagy 1 masik particiora menti el a cuccot, es a bootos dvd-vel lehet visszavarazsolni?

hüllő

(#1773) Fire/SOUL/CD válasza gyiku (#1772) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Hát 30 G anyagot azért nem lehet rápakolni egy dvd-re(kb 50%-ra húzza be) Blue ray-re persze, vagy ahogy írtad is egy másik particióra.(Persze ha a partició méretére gondoltál, hogy az 30G, akkor a rajta található adatmennyiségtől függően simán ráfér egy kétrétegű lemezre, vagy akár egy egyrétegű dvd-re is)
Én nem "hagyományosan" szoktam "ghost"-olni, én minden progit, amit csak használok felpakolok, és erről csinálok egy mentést. Nálam ez lehet ténylegesen 35Gbyte-nyi adat is, amit kb 15 Gbyte-ra behúz) A progi fel tudja "szeletelni"(Splitting) a mentett állományt, azaz ha épp nincs kéznél egy kétrétegű lemez, akkor megadhatod neki, hogy pl 4Gbyte-os darabokra szeletelje. Zet már ki lehet írni két sima dvd-re, amit egymás után kérni fog.

Készítesz egy boot lemezt vele(vagy boot pendrive-ot), erről történő bootoláskor kéri, a fájl nevét, amit a particiómentéskor létrehoz. Egyszerűen csak meg kell adni a fájlt, és már vissza is írja.(azt nem próbáltam, hogy egy blue ray lemezre mentett particiómentést onnan visszaolvas-e, de szinte biztos hogy igen)
Nem feltétlenül a bootos dvd-n kell lennie a partició mentésnek, lehet bárhol, másik HDD-n, másik partición, DVD-n, nagyobb pendrive-on, stb.

Nem csak boot-os lemezről lehet elmenti/visszaállítani a particiót, hanem windows alól is. Utobbi esetben(visszaállítás) újra fogja indítani a gépet, és az XP/Vista indulása elött megcsinálja a műveletet, majd magától újraindul. De ennek ellenére célszerű egy bootos cd/dvd-t, vagy pendrive-ot készíteni, ha annyira összerogyna a rendszer, hogy onnan már nem tudod indítani a Drive Backup-ot....

Itt egy video hozzá: [link]
(érdemes megnézni, mivel most ismerkedsz vele, hogy kell boot lemezt készíteni, menteni, stb) ;)

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1774) gyiku válasza Fire/SOUL/CD (#1773) üzenetére


gyiku
nagyúr

:R

30-35G az anyag, amit le kene menteni. de akkor siman atnyomom masik particiora es kesz :K

kulon koszi a szajbaragos magyarazasert, siman mehetne 1.hsz-be :R

hüllő

(#1775) attiati


attiati
veterán

Minap Acronis-os TIB fájlt szerettem volna átkonvertálni virtualpc-s formátumba.
Fel is tettem hozzá Acronis Echo-t (vagy Server változatot).
Persze előtte nem uninstalláltam Acronis Home verziót. Összeakadt a kettő.
Viszont utána már nem tudtam rendszert visszaállítani, acronisokat uninstallálni.... semmit. Csak xp reinstall segített.

Most újra nekiugranék. Teljesen le lehet szedni a Home-t, vagy mindenképpen összeakad megint?
Vagy van más megoldás TIB fájlok konvertálására?

(#1776) Fire/SOUL/CD válasza attiati (#1775) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Hát amit javaslok, nem a "legszebb" megoldás, de működhet. :U
Ha lehetséges, akkor telepítsd fel egy másik géprea HOME-ot(vagy ha van ismerősöd aki használja akkor menj el hozzá) és hozz létre egy boot-os CD-t vele.....
Erről aztán visszalehet állítgatni partíciókat rendszerindításkor boot-olva róla, anélkül hogy fel kellene telepítened az Acronis másik változata(i) mellé...

Remélem segít.

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1777) lúzer válasza Fire/SOUL/CD (#1771) üzenetére


lúzer
veterán

free acronis, nem warez

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1778) attiati válasza Fire/SOUL/CD (#1776) üzenetére


attiati
veterán

hát sztem félreértettél :)

Mostani feltelepített rendszeremet szeretném egy az egyben áttenni a mostani rendszeren belül egy virtual pc-re, hogy ne kelljen azon is külön szenvedni xp telepítéssel, rendszerépítéssel.

Vagyis egy tib 2 virtualpc konvertálás kellene.
Ha uninstallálom home-ot, azt teljesen leszedi, és mehet rá az echo? Mert echo-ban meg tudnám oldani a konvertálást.

(#1779) lúzer válasza attiati (#1778) üzenetére


lúzer
veterán

egyszer próbáltam, nekem nem jött össze :(

igaz nem echoval, hanem simán beadtam a ghost fájlt a virtuális gépen, szóval felment az OS, utána nyomtam egy javítást

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1780) Kernel válasza attiati (#1778) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem biztos, hogy szükséges átkonvertálni. Meglévő tib lemezképet rá lehet próbálni közvetlenül is egy virtuális merevlemezre. Mivel a virtuális gép általános hardvereket tartalmaz, amit az így ráklónozott Windows az első boot során felismerhet, elindulhat rajta. Mint amikor egy másik hardveren próbálunk elindítani egy rendszer HDD-t. Vagyis egyáltalán nem garantált a siker, viszont virtuális gépen kockázat sincs benne.

Tehát a virtuális gépet ISO-ról bootolom (ez lehet például egy Hiren's ISO is), a *.tib fájlt is be kell vinni a rendszerbe, akár ISO-ba hegesztve, csak az Acronis így "nem látja", ezért onnan kimásolni egy virtuális merevlemezre, utána ráklónozni egy már előkészített (aktívként megjelölt) másik virtuális lemezre, majd arról bootolni. Persze ezzel többféle úton-módon is el lehet szórakozni, én Ghost-tal csináltam már ilyeneket, ami optikai lemezt is "lát".

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1781) attiati válasza Kernel (#1780) üzenetére


attiati
veterán

Ez így most elsőre, de még sokadikra is kínai :B
Jobban hajlok a Home uninstall, Echo install, és kovertálás felé.

Vagy még1 ötletem maradt. Leszedek microsoft honlapról egy időkorlátos SP2 virtual pc-t, azt beüzemelem, rátelepítek egy Acronis Home-t, és abból betöltöm a mostani tib-et.

Köszi mindkettőtöknek!

(#1782) Fire/SOUL/CD válasza attiati (#1778) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Nem értettelek félre, csak "hibáztam", hogy nem írtam oda a verziót!
(Nem arra a verzió(k)ra gondoltam, amit említettél)

Erre gondoltam: [Acronis® True Image Virtual Edition™]

Ez biztosan műxik, többek közt ezken a rendszereken:
VMware, Microsoft (VPC, VS), XenServer, and Parallels virtual machines
Részletek: [link]

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#1783) Expertus válasza lúzer (#1779) üzenetére


Expertus
csendes tag

Na de ahhoz már rég nem lehet hozzá kulcsot kérni... :N
Egyébként az eredeti forrás ez.

Viszont a Paragon Drive Backup 9.0 Personal SE-höz még lehet.

Meet your meat — http://www.meat.org/

(#1784) Expertus válasza attiati (#1781) üzenetére


Expertus
csendes tag

A MS Virtual PC mióta időkorlátos? :F

Meet your meat — http://www.meat.org/

(#1785) amdni


amdni
aktív tag

Üdv!

Újra akartam rakni a rendszert egy ghost fileból amit néhány hónapja csináltam, de a program nem nem látja a gost fájlt. Dos módban próbáltam. A fájl dosban és windowsban is látszik, de a ghost egyik verziója sem látja dos módban, windows módban pedig hibát ír ki, és nem nyitja meg.

Mi a gond szerintetek?

(#1786) Kernel válasza amdni (#1785) üzenetére


Kernel
nagyúr

Windowsban, hozzávaló verziójú Ghost Explorer ki tudja csomagolni?

DOS Ghost-nál van a menüben integritásellenőrzés, persze ez utólag már csak a hiba tényét tudja megállapítani. Ami bekövetkezhet például optikai lemez hibája miatt is. Igazság szerint, aki biztosra akar menni (vagy legalábbis biztosabbra), annak a lemezkép elkészülte után kellene minden esetben integritást ellenőrizni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1787) Finwe


Finwe
őstag

Hello!

Lenne egy olyan problémám, h nem tudom áttelepíteni a rendszerem (xp) ssd-ről vinyóra. A másik irányba frankón ment, a clonezilla progit használtam. Többször dobott boot failure-t klónozás után de legtöbbször az xp-s kék hátteres betöltésnél állt meg. Egyszer betöltöt ugyan de szét volt esve a rendszer, a téma rosszúl jelent meg és restart után már nem indult. Egész pontosan úgy szeretném, h 32GB-ről a 32GB/144GB/144GB (320-as vinyó) partíciók közül a 32-esre raknám. Odáig rendben van a dolog, h újraméretezia filerendszer ha eltérés lenne (enélkül nem van boot failure pedig zsír ugyanakkorára csináltam a célpartíciót direkt...) Azt nem tudom, h a "dont touch keymap" vagy a "keep kernel keymap" a jobb választás, továbbá észrevettem, h mindig a forrás partíciós tábláját másolja át (így törli az előre elkészítette két 144GB-os partíciót). Ezen lehet változtatni, ha azt mondom neki,h ne csináljon partíciós táblátt attól még be fog róla bootolni - az újról? Vagy lehet vele partciós tálát csináltatni, MBR-hez jó azt írja, esetleg ha ezt választom akkor jobb lenne?

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1788) Finwe válasza Finwe (#1787) üzenetére


Finwe
őstag

Nem csinált partíciós táblát és egyszer tudott csak felállni, a téma megint szét volt esve.

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1789) Finwe válasza Finwe (#1788) üzenetére


Finwe
őstag

Megoldva. Nem partíció -> partíció klónozást csináltam hanem disk -> disk másolást. Azt hittem az egész lemezre ráírja így de meglepetésemre csak a 32gb-os helyre ment amit nem értek mert nem azt állítottam be de így jó lett, már az klónról írok, rendesen elindul megmaradt a téma és semmi baja nincs.

mondjuk nem értem..... de működik legalább

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary

(#1790) hülyegyerek


hülyegyerek
addikt

Sziasztok.
Szerintem most meg leszek kövezve,de teljesen laikus vagyok árnyékmásolat készítése-és visszatöltése témában,ezért szeretnék megkérni egy türelmes embert,hogy pár szóban mondja el a dolgot nekem. Mire lesz szükségem,ki kell-e írni valamit,és hogyan működik az elkészült ghost-fájlból való rendszervisszaálítás.
Hdd csere előtt állok,ezért érdekel a dolog.
Köszönöm.

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

(#1791) lorcsi válasza hülyegyerek (#1790) üzenetére


lorcsi
veterán

nem a kérdéseddel van a baj, hanem hogy olvasni és keresőt használni nem tudsz :(

a válasz

(#1792) hülyegyerek válasza lorcsi (#1791) üzenetére


hülyegyerek
addikt

Jogos :R Csak lusta voltam

[ Szerkesztve ]

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

(#1793) hülyegyerek válasza lorcsi (#1791) üzenetére


hülyegyerek
addikt

Meg a másik probléma,hogy nincs floppy meghajtóm,és a 14-es verzió verzió van meg.

[ Szerkesztve ]

hardverek × telefonok × autómobilok ¤ Mazda 6 GJ CD175 * Ceed JD

(#1794) tomboy1000


tomboy1000
tag

Sziasztok!
Gyors segítséget szeretnék kérni!Gost 14-el készítettem biztonsági mentést a d meghajtóra.Szeretném visszaállítani a rendszert,egy előző állapotra,de nem megy.Leírnátok a helyes menetét nekem!

(#1795) Kernel válasza tomboy1000 (#1794) üzenetére


Kernel
nagyúr

Google keresőbe beírod, hogy Ghost 14 tutorial, fogsz találni képes vagy videós bemutatókat is, esetleg magyar találat is előfordul. Ha nem is pont a 14-eshez.

http://www.symantec.com/techsupp/tutorial/nghost_10/2005100407425562.htm
http://www.whatsabyte.com/P1/ghost_restore.htm
http://pivot_z1.tvn.hu/ghost/ghost.html

stb.

Egyébként ilyenkor illik leírni, hogy mi a problémád, hol akadsz el, ha lusta vagy részleteket írni, mástól sem várható el, hogy körmöljön. Főleg, mint a találatokból is látható, egy ilyen tutorial nem két szóból áll, illetve mások már úgyis elkészítették.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1796) Biriboyka


Biriboyka
senior tag

Norton Ghost 14-el csináltam egy Backup-ot a c: meghajtómról. Ezt át szeretném tenni egy másik ugyanolyan nagyságú particióra, de másik merevlemezre. Egyszerűbben: c meghajtót át akarom tenni másik vinyóra. Hogy oldjam meg?

Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass

(#1797) Kernel válasza Biriboyka (#1796) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha már más most nem jár errefelé, csak annyit tudnék hozzáfűzni, a célra nem a legalkalmasabb program, én rövid ismerettség során nem kedveltem meg a 14-est és ha visszaolvasol, más sem (csak ezen az oldalon kell legörgetni). Megoldásokat is javasolnak helyette.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1798) tomboy1000 válasza Kernel (#1795) üzenetére


tomboy1000
tag

Bocsi,igazad van,de nem sokat tudok lógni a neten és nem volt időm utána olvasni sem!
Megcsináltam a mentést és szeretném visszaállítani ,illetve egy lemezt létrehozni,hogy ne kelljen mindig az újratelepítés nehézségeit végigjárni.A recover my computer futtatásakor kiírja,hogy a windows alatt ez nem futtatható.Ez gondolom normális is.Ekkor megpróbáltam a cd-t berakni és bootoltatni,de csak nagy feketeség van ,miután elkezd bebootolni.Remélem érthető voltam! :B Lehet tök rosszul csinálom,de sajnos tényleg kevés az időm rá,hogy keresgessek és tesztelgessek.

(#1799) Kernel válasza tomboy1000 (#1798) üzenetére


Kernel
nagyúr

Attól függ, az adott hardver igényel-e például SATA-drivert, mint az XP telepítő-CD. Ha igen, azt ugyanúgy F6 lenyomásával be lehet adni floppy-lemezen, vagy pedig van lehetőség drivert integrálni a Ghost CD-re.

Ez ugyanis egy WinPE-alapú CD-oprendszer, XP-kernel fut rajta, megfelelő Windows drivereket igényel a működése. Vagyis nem garantált, hogy alapból bármilyen gépen elindul.

A programban (Windowsban) kell keresni egy menüpontot, ahol új recovery-CD előállítható, ehhez bekéri az alap CD-t is, meg a drivereket, amit integrálni szeretnénk.

Ha jól emlékszem, de én csak futólag néztem meg ezt a programot.

Egyébként a fekete képernyőnél nem árt várakozni, hátha idővel tovább megy, kivéve ha driver gond van a videokártyával, akkor nem fog látszani semmi.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1800) tomboy1000 válasza Kernel (#1799) üzenetére


tomboy1000
tag

Szia!
Most eljutottam odáig,hogy újra kellett telepítenem az xp-t.Jelenleg nincs más a gépen csak a windows és a norton ghost 14,még drivereket sem telepítettem.A D partrición megvannak az előző biztonsági mentések.Visszatudom ez alapján állítani a mentett állapotot?Ollvasgattam utána ,de valahogy nem megy.Segítenél ,hogy hogyan kellene?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ghostolás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.